Thursday, February 17, 2011

~ABAM ROJO meningkat naik~

kekekekek.. abam rojo meningkat naik.. bakpo ni?? okes sebleum tu cik admin nk say hai n assalamualaikum laa kat semua. rasenye dah 2 hari cik admin xmenulis. skg ni trend cik admin menulis 2 hari sekali. kenape erk?? malas kot. muahahaha.. memng malas nk stat tulis ni. tpi bile dah tulis jadi gile plok sbab berjela2 panje nye. kah kah kah...

okes first of all cik admin nk wish,, CONGRATES & TAHNIAH to abam rojo ataupon name diee.. ape eh cik admin thu tpi tkut salah eja.. sat nj copy dalam fb hehehe.. "Muhammad Ramzul Zahini Adenan " hhehehe.. besanyo. cik admin xtahu cik admin copy je dalam fb tu.. sebab ape besar nyee cik amin wish congrates ni?? sebab abam rojo dah sumbatkan gol pertama die buat musim ni.. hehehe.. sebelum ni die main mane eh? team lain jugok ke team kelate doh?? aih ci admin nk tnyo sapo ni.. okes jap ad member kar cb redcapet..

haaaa dahh dapat jawapan.. memeber2 cakap meme dio main dalekelate dos. cumo duk di bangku simpanan.. thun ni baru dio diturunkan untuk duduk kat kesebelasan utama as striker.. bules ganti abe ann laa.. hehehhe.. tahniah la kat abam rojo atas pencapaian dio. maybe ore dah tgok kebolehan dio kea then loni jadi kesebelasan utama doss.. kekeke.. okes kawan cik admin cakap tdi bile cik admin tanye ramzul main mano sblum ni die balas "sblum ni last game dio maso lawe n9 spruh akhir piala FA 2009 " .. cik admin yg simpanan ni dulu ader kenal sore tu. namo "nomi". sebab die kawan kepade sepupu.. loni main mane dah xtahu sebab xtersempak kalu kat siadium gan dio. dengar cerito main sebuah club kat joho. ape2 pon kepade cik nomi semoge suksess sokmo. kekeke

kredit to wawan faiz sebab tag gmba ni kat cik admin. heheheh.. tq yaa..

aaaaa.. ni cik admin nk cakap pasal bolaa daaa... okes untuk pengetahuan sapo yg xtau ag.. abam rojo telah memnyumbatkan gol pertama die buat musim nii... ini adalah semasa perlawanan kelantan menantang kuala lumpurr yg berlasung di staidum sultan muhammad ke4 kb.. kelatam... n disamping abam rojo buat gol yg pertama, abe yo plok buat gol yg keduaa.. syukur ALHAMDULILLAH, ini telah menjadikan kite mene lah male tu dengan 2 bute gol.. n gol pembakar semangat oleh abam rojo!! n hasil ini menjadikan kiter berade di tange teratas laa liga super..kan? heheheh.. salah liga i;m sori yerr...

okes as usual.. nk tunjuk kesebelsan utama laaa.. pemian kito sapo eh selain abam rojo yg cik admin story sakni.. okess... copy eh. hehehe .. okess cik admin mitok maaf. gagal disebut sapo kesebalasan utama sebab info xsampai. biase cik admin copy tpi dale portl xdok. so cik admin letok gmba je laa ehh.. then kiro la sediri. wkakakak.. okes kesebelasan utama bgi kelantan is:

walaupon main kb tpi baju pakai baju putih sebab buke kito tuan rumah.. okess..(tgok jauh muko piya ngan fariysam nk sama. heheheh) 

okess team kuala lumput plok.. mengletakkan pemain kesebelasan utama mereka.. (ngabe molek ayat) hahaha:

mereka smart berbaju biru. kekekekeke

okess cik admin ulas  serba ringkas eh mengenai perlawanan semalam.. okes semalam maser first half, dilihat bola aishh,, nk oyk gaano ni ehh.. malas nk kecek banyk p gat kali ni.. awok2 baco sini deh.. eheheh... http://www.theredwarriors.com/index.php?option=com_content&view=article&id=739:kelantan-teruskan-rentak-cemerlang&catid=903:berita-kafa&Itemid=100068 wkakakka.. sebab cik admin ni xreti sgt bab2 bola ni.. tpi semale kite main best la jugok. dio pon main best jugok.. cik admin teropong orng je. hehehe.. tpi tu laa hantaran xtajam ngat. kekeke. mandai2 ajee.. sori yeee

sebelum separuh mase pertama tamat ijad masuk ganti k. soley.. minit bape eh. menurut trw.com lima mint sebelum tamat first hallf.. haa mase ijad masuk tu kann.. terus2 ijad bawak bola tau.. come laa skil ijad buat. sebab cik admin ad tgok satu skil tu yg die olek bola. lawa lass.. cayalah ijad pemain muda yg berbakat.. ijad dah banyak kali wat gol dos. hehehehe

seriusnye muke. kah kah kah

okes biasenye cik admin akan masuk tgok bola pah tu duduk belake gol. ataupon duduk tepi asataka.. xkiro tgok ngan sapo pon.. tpi semale sepautunye tgok ngan sore sain ni tapi tibo2 sain dio hok lain pakak xmari. aishh segan eh nk tgok berdua. nati ore tgok cop gapo plok xmanis laa.. pastu dj betol ni oyk meh la duduk dekat mediaa.. haa cik admin pon ape lagi.. dah 2 ore tu keaa so ajak la 2 2 duk kat media. dj betol je yg ad pass tu. so kite rng pon naik dekat media tu guno pass dj betol. dio hantar la then die kelik..

haaaa ni laa abag baju itam tu dj bola kelate vs kl ni laa.. yg baju merah same cam cik admin menyibuk. hehehe

nk masukkan pic pon kamera xbawak tuan fon xmauskkan ag. (haa tpi edisi edit ni dah ade pic) hahahah.. okes then naik laa cik admin alik atas tu tempat mediaa.. segannnye ase ssebab semua orng laki. semuo orng tgok aje kat cik admin. malu nye ya ALLAH... tpi nasib baik cik admin ni muke selambe. lantok laa.. betol dah cakap kalu org tanye cakap pelatih. pelaih pebende xtau. muahahaha.. haa duk situ jelas laa tgok game kann.. tpi xsempat sgt nk tgok game pon sebab duk kalut main internet.. layan cb n fb sebab sain2 pm cakap "nawaok mu ni kato g staidum".. cik admin cakap "duk staidum la ni" die orng xcaya. lantok la malas cakak banyak.. bile ramzul bawak bola kembali la focus bola. hahahaha

as usual.. the only girl. hahaha... dri hujung, pengulas bola, brosyam, tamo, cik admin.

yg best n mulia n terbaiknye nye semalam b4 game stat kat stadium tu ad wat baccann selawat sempena maulidur rasul n doa keatas bekas palyer tu.. ~Al-fatihah~

sape nk tgk video oreg duk selawat bleh bukok sini ehh.. sori la yang xleh nk amik link die. tpi rasnye kat blog ni ader. kelebek sediri eh.. http://trwfmradio.blogspot.com/

mase rehat tu... cik admin laa duk berceloteh dalam redio trwfm.. duk pok pek pok pek.. tpi kait ngan bolaa je laa.. hehehe.. sampai ad yg kutuk2 cik admin cakap dj siam mai mane laa.. tino gelenya la apo la.. sebab lgi2 cik admin sebut rojo. lgi2 rojo. orng da naik muak. hahahha.. sori laa ti tu laaa ikut la malah nk cro. dea caro sakit hati. ore kato belako keaa. hehehe..okesss then separuh mase ke2 bermulaa.. haa mase ni kann dilihat kemain kembali bersemnagt tauu.. sume best22. mungkin dah kenne basuh kot. hahahaha.. kan rehat kejap kan mungkin mase tu tan sri ke datuk k ke kau cukup2 sebab lepas tu die orng semnagt gile dah... haaa main xsmapi 5minit tibe2.....

kekekekekee

GOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!.await cik admin ni gilaq ke?wkakaka.. kenape cik admin hepy manbagt?? sebab xsampai pon 10 min lepas cik admin cakap dalam redio tdi pasal rojo n gol n die akan wat gol tibe2 die wat gol.. aduss cik admin la orng yg pling hepy. hahahaha,, then rakan2 cb ad yg crik cik admin.. tnyo mane mekwa sakni. hahaha.. tpi yg xsuke tu xhenti2 duk kutuk. semalam layan 2 cb tau. cb trwfm ngan cb gegarredversion. sebabnye??


sebabnye tyme ad bola yg xder live dalam tv akan penuhlaa siaran kami din trwfm. yg mane limit die 500 orng je.. so terpakse la bukak link bekap.. ni link bekap die http://redvision.gegar.my/.. haa tu ehh.. sini xder limit.. semalam trwfm 500 orng sini dalam 800 orng.. dekat dengan 1500 lbh. yg red chanel ag. memang gmpak la.. tpi kan semua duk kutuk dj. cakap macam tu la macam ni laa.. tahu x dj tu SUKA & RELA.. xder bayar sesen ponn.. ad yg bayar gune wang peribdi dj sebetulnya yg ari tu. ni xder bayar. so xleh nk arah2. kalu selow suara ke ape bleh la cik admin tulung cakap. tpi ad yg komen.. "ngulas sedak gat sikik" "ngulas po ore ngulas gak" "dj ngulas po nk tido" "dj gapo laa nyo amik ngulas" mace2 lah komen negative.. aduss laaa tpi dalam negative pon ad yg puji jugok terima kasihh.. nati alik bawah ni nk ngepek. nk sudoh dulu pasal ni..

okess then sedak laa mene second half ni..rasenye meme kite kawal game ni. n banyak kali jugok percubaan ramzul xberjaya. kene tiang. cik admin rase 3 buter rembakan ramzul hampir2 nk wat gol tpi xberajaya. xpe laa abam rojo.. pngalaman mendewsakan.. cube lain kali eh..satu gl tu pon cukuk2 bagus dah.. gol sulung orngkate kann.. hehehe. tpi semalam kan abam roojo banyak kali jatuh.. kesian cik admin tgok. kejap2 tergolek. kejap2 tergolek. hehehehhe..

okess then pade min ke 85 gol kedua diperloleh menerusi gol abe yo.. hasl daripada hantaran lintang dripade abe awe.. hehehe.. tahniahh abe yooo.. then lepas tu cik admin nampk abe rojo duk sentuh2 paha n betis dio, sakit kot. pah dio buat isyrat mintok nk tukaa.. xlame lepas tu ad laa pertukaran berlaku.. yg geram nye lepas ramzul tubek cik admin xfocus bola dah. senget laa.. serta merta jadi tgok bola cincai2 je.. sebab abam rojo dan tubek. hahaha.. cik admin senget.. okes pertukaran tu adelah "memasukkan Danial Fadly bagi menggantikan Ramzul Zahini sementara Farisham Ismail dikeluarkan bagi memberi peluang kepada Wan Rohaimi Ismail untuk turun beraksi "  menurut portal tu ini adalah aksi pertama wan rohaimi selepas die berpindah dri pasukan joor fc..

bergayaaa...

the tup tup tup.. bunyi PIPPPPPPPPPPPPPPP.. tandenye mase dah hbis. hehehee.. okess laa syukur ALHAMDULILLAH kite menang ag dengan jaringan 2-0 ke atas kuala lumpur..

okes ulas pasal kemenangn tu kate datuk M. karathu " ternyata gembira dengan persembahan yang dipamerkan terutama kebangkitan pada separuh masa kedua. Beliau juga gembira dengan jaringan yang dihasilkan oleh Ramzul Zahini Adenan dan melabelkan pemain itu sebagai "my future player". Datuk M.Karathu menyatakan kekurangan pengalaman sebagai punca Ramzul tidak mampu menyudahkan deretan peluang yang terhidang namun beliau yakin pemain itu akan meningkat setelah mendapat pendedahan perlawanan demi perlawanan. " heeh.. yess... kakaka

thenn komen dari ramzul plokk iaalahh.. ni cik admin petik tau.. bukan cik admin g interveew..

heheeheheh.. ades laaa...
okess petikan tu kate "beliau gembira kerana berjaya menghasilkan gol sulong peribadi beliau pada musim ini dan beliau sungguh teruja kerana sudah lama tidak menjaringkan gol seperti ini. Beliau juga memuji kerjasama yang diberikan oleh semua rakan pasukan yang banyak membantu dalam usaha beliau menjaringkan gol. Ramzul juga berterima kasih kepada ketua jurulatih, Datuk M.Karathu kerana memberi peluang kepada beliau untuk beraksi dalam kesebelasan utama "

 tahniah laa dari cik admin untuk ramzul. teruskan usaha yerr.. semoge gol sulung ni jadi pembakar semnagat untuk gol2 seterusnya.. dah dilabel "my future player" dahh oleh datuk M. karathu.. hehehe.. jadi pembakar semnagt laa.. teruskan usaha yer.. maain elok2 nanti lawan dengan tteam ni erkk.. lawan abe ann. heheheh.. GOOD LUCK & TAHNIAH "my future player" datuk M.Karathu..

SYUKUR ALHAMDULILLAH atas kemenagna ini. dengan ini menjadikan kite juara liga lagii.. hehehehe

c n read erkk.. hahahaha
dengan ini cik admin nk wish TAHNIAH & CONGRATES kat team the red warriorss... ni kerna semangat berpasukan laa.. main sorang2 xder nye nok gol la.. tpi berkat berpasukan n dibawah kendalian jurultih baru.. tahniahh kat semua laa yg bekerja disebalir tabir ataupon depan tabir. hehehehe.. GUD LUCK nanti lawan tteam jumaat ni erkk.. buat sehbis boleh.. insyaALLAH.. okesss.. :)

haa nie cik admin dah dapat senamai kesebelasan utama 2 2 team kelantan n kuala lumpur. credit to wawan faiz sebab tolong cik admin. tq ya cik wawan. die lewat balas postng tu yg jadi duk bawah ni. hehehe. ingt nk taruk belah atas tpi xpe la sini ponn

nii lah wawan faizz... juru foto n media trw, muahahaha

KELANTAN :  GK-Khairul Fahmi Che Mat, DF-Farisham Ismail-Rizal Fahmi-S.Subramaniam-Daudsu Jamaludin, MF-Solehin Kanasian-Badri Radzi-Shakir Shaari-Nurul Azwan Roya, ST-Ramzul Zahini Adenan & Norsharul Idlan Talaha


KUALA LUMPUR GK- Norazlan Razali, Fahrul Razi, Muhd Shahrom, Azlan Zainal, Farid Ramli, Syafiq Johari, Ahmad dashila, Nazrin Nawi, Norismaidham, afiq azmi dan azwan malek.


ni mase mule2 game tpi xper la letak kat bawah. ehheehhe
~sedikit bebelan dari cik admin~


okesss itu saje dri cik admin.. haa tpi ni ad nk cakap sikik pasal redio trwfm n dj2 nye.. ari tu kan mase game tu ya ALLAH banyak ke kuttuk.. die org suh dj ulas sedak sikik.. "ulas gak po ngulas buke po nk tdo", "semnagat gak sikik dj", "dj ko gpo gini" n macam2 la cik admin dah cakap alik atah tu.. haaa.. ni sero nk ekcek udus.. puuluh kali dah oyk.. ni je takat yg kami mampu. nasib baik ado dj tahu.. ado sore tu cakap "ulas gak supo pengulas sukan lain".. untuk pengetahuan semua dj2 ni bukan pengulas sukan tpi peminat bola. xbukannye boleh kite nk puaskn hti semua pihak.. dj tu "FREE OF CHARGE" xdibayar gaji pon. nasib die nk dj je. kalu xnak?? xko lgi nyupoh awok2 dio.. at least kan ucapan terima kasih tu very2 meaningful la.. nasib la dj xtgok awok2 tulis kalu dok sian die lemoh mangat.. so die suka dan relaa.. terimalah seadanya.. kami bgi free so barang free jgn banyak songeh banyak komplain.. nk dj profesianl tngu nati tgok wol cup kot sebab ad nk dj macam pengulas apo doh ado sore tu kate. berat2 awok2 dio.. ni lepas game blah dri cb teruss.. at least tq la ape ke.baru senang hati dj2 ni.. sebab barang free bang. nanti nk wat bayaran bru la bleh upah dj khas kee beli dj mane ke beli pengulas sukan keaa.. bru bleh macam yg awok2 dio nok.. ni pasal trwfm semua free xgune n sume bergerak atas kudart sendiri.. xder sape2 sponsor ke apo pon.. gune sepenuhnye wang peribadi dj sebetulya untuk sesetagah kerja tu. kesian die. so die x mengungkit & anda xpayah duk gata gelenya gelebek laa nk komen lebih2.. okess terpanjng sudah.


dah krew2 redio kemas22 nk balikk.. dadaaaa....


credit to hanif omar sebab masukkan pic yg sekeping ni kat fb yeaa... cik admin with djbelok sebelum balik umohh.. kekekekeeeeee


p/s: dah22.. nk kol 6 dah.. lame nye cik admin bebel. hahahaha.. maaf yeerr kalu sape3terasa.. sebab memng cik admin dah terasa awl2 ag. muhahaha.. daaaaaaaaaaaaa ( ejaan cik admin memeng out laa.. sori daa)

2 comments:

  1. paje nyorr citow waaa setengah jam baru abis baco wkakaka.

    ReplyDelete