Saturday, February 5, 2011

~abe ya letok jawatan??~

Aishhhh.. abe ya mano nihh.. haaa kejut kito bgun2 tido tubek la chat fb dari the red warriors punye group tuu... ad sore tu kato " ho soh doh dio letok jawatan". ad ore lain plok kato " eh dok lagi" ad ore lain plok kato " tubek dale gapo xtau la". mace2 saya dengar desas desus nih.. tpi sy xtahu plok keh gapo.. abe ya mano dimaksudkan.. tpi hati ni duk debar2.. so cepak2 sy bukok tepak sy lepok. heheheh.. mane lagi kalu buke kat http://www.facebook.com/group.php?gid=97137415549 ...

bukok2 tu gege gegok dohh.. berjuto komen n posting ado dale tuu.. katonyo abe ya nok letok jawatan laaa abe yaa digantung semula oleh FAM laaa.. macam2 laa.. uponyo meme seperti dijangka abe ya coach bola sepak kelate.. setiap miinit wall tu mesti dihiasi kata2 yg kurang enak dibaca ole mata.. hahahahaha.. overal 100% penyokong kelate menentang keputusan FAM hok menguat kuasakan semula penggantungan abe yaa tu... kea tahun lepas abe ya digantung selama 6 bule oleh FAM berhubung kes abe ya buat komen pasal gapo ehh.. pasall... aishh kalu silp ni bahaya.. haa amik ayat ni dess..

 heheheh "Sathia sebelum ini didapati bersalah oleh Jawatankuasa Disiplin FAM kerana membuat kritikan terbuka terhadap Jawatankuasa Pertandingan Tempatan FAM yang dipengerusikan oleh Datuk Che Mat Jusoh, berkenaan jadual perlawanan T-Team dan Perlis pada saingan Liga Super musim lalu" haaaa... ni ambil dari.. http://trwfmradio.blogspot.com/2011/01/hukuman-gantung-sathia-kekal.html.. ehehehe.. so ader la terbaco situ sikik sini sikik.. 

haaaaaa.. sambung ag laa sikik pasal ni.. haaa mace di kato sakni meme sumo rakyat kelate melahirkan rasa kecewaa dan berdukacitalahh dengan tindakan FAM ni.. lebih2 lagi tan sri kita sendrii laa,, tan sri ad update dale facebook dio pasal ni.. kato dio "Saya amat DUKACITA..APAKAH SATU KEBETULAN SETIAP KALI KEJUARAAN NAK BERMULA TEAM KITA TERBEBAN DGN PELBAGAI MASAALAH BERAT?..masyaallah..apa pun minta bertenang..Sathia belum meletak jawatan..kita tunggu pemakluman resmi FAM..." haaaaa tu katoo.. setiap kali kelate kito nk naik mesti ad penghalang kann.. rata2 menjawab bukan kebetulan tpi yg sememangnya yg dirancang untuk menjatuhkan kelantan... betol ke tidak,, wallahualam... sy hanya menuliss..(heheheheh)..

tpi tu laaa ingt maso kito nk masuk final ari tu pon maso tu la jugok nok gatung.. rayuan demi rayuan dan rundingan demi rundingan akhirnya pengatungan tu deberhentkan sekejap.. tpi xtahu la bereti terus ko smbung lepas ni. so maso final 30 september 2010 ari tu kelantan yg menang bergaya ke atas negeri sembilan masih ditemani coach abe yaaa.. ingtko xdok or wat xingt dohh.. uponyoo nok setak plok dohh maso team kito meme memerlukan abe ya di saat kito nnk jupo selangor maso piala sumbngsih 29 hb ni.. aduss aaaa sayammm

sbelum2 ni saya pernah membaca komen seornag rakan di facebook the red warriors malaysia ayat dio bunyi lebih kure gini " gano eh kalu tibo2 FAM gatung abe ya nok2  dekat piala sumabngsih nih".. hahahahaha.. ternyata masin mulut sahabat kito sore ni.. jadi suguh gpo hok dio oyk tuu.. rata2 ore kato xakan laa kito gatung dio balik la  dan ad hok kato duk die la MR K maso dio xingt ni... dan mace2 lagi laaa. meme lucu laa.. sy jugok sembat membbalas posting tu saya kata " kalu jadi gitu kito pakak pege MR K la.. (mr K ni ore jom ngepost).. so jom kite serang MR K ni. hahahahaha

so pasal tajuk ni yolo ko?? sya pn xleh nk kata lagi.. tpi loni tgok komen sain2 rata2 oyk "
 Hijaukuning.Com mengucapkan selamat maju jaya kepada coach Mohd Azraai Khor yg akan menjalankan tugas selaku ketua jurulatih pasukan Kelantan Darul Naim; menggantikan coach B. Sathianathan yang digantung 6 bulan oleh FAM." haaaa advance sek dio ehh cepak pade kitooo. yolo ko nih..  xtahu la nok katooo..  dan ad jugok hok katto "azrai welcame to kelantan"  .. hahahaha.. semunya menjadi persoalan dan tanda tanyaa...

petikan sebuah blog " Tan Sri Annuar Musa dijangka memanggil mesyuarat tergempar KAFA untuk membincangkan hal tersebut pada malam ini. Beliau dijangka akan membuat kenyataan rasmi mengenai perkara tersebut di pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Kelantan pada jam 12 tengah hari esok." haaaaaa sooo.. esok ad evet lain laa plkk.. xdok hepy2 dos terik ni xdok gura2 doss.. esok ad tngu dan lihat laa selepas kol 12 thari apa terjadi sebab status tan sri kato " YA BARU SEBENTAR TADI SY MENERIMA SURAT RESMI FAM MEMAKLUMKAN JK RAYUAN MENGEKALKAN HUKUMAN JK DISIPLIN TERHADAP SATHIA YAITU PENGGANTUNGAN 6 bulan DARI 24 jan-23 july...ini bermakna meliputi sepanjang liga super Dan piala FA 2011..Saya memanggil meat pengurusan tergempar malam ini dan akn membuat kenyataan resmi esok di pej SUK KELANTAN JAM 12.t Kaseh" 

oleh itu esok pakak rama2 menanti n tgok dehhh...
SIDANG MEDIA ISU PENGGANTUNGAN B SATHIANATHAN
Sidang media berkenaan yang akan dikendalikan oleh Presiden KAFA, Tan Sri Annuar Musa dijangka akan diadakan seperti maklumat berikut:
Tarikh : 24 Januari
Masa : 12 tengah hari
Tempat : Pejabat SUK Kelantan


haaa. so male ni xpayah duk wat spekulasi sediri. dengar la pengunguman dari tan sri sediri.. banyak2 kan lahh bersabarr.. haaa  ad satu nk share petikan dari blog saudara rizal hasyim plok kate " Nasihat kepada penyokong Kelantan dan Abe Ya, bersabar...kemukakan bantahan ikut saluran...kalau tak pun bawa kain rentang ke Wisma FAM atau bagi memo..." bace2 lah blog saudara rizal hasyim ni kat  http://rizalhashim.blogspot.com/2011/01/nasib-berbeza-abe-ya
-azraai-dua-mangsa.htmlnampaknye abe rizal pon sokong kito... siap ad sain2 suruh abe rizal buat surat bantahan ko apo xtahu laa..tapi ore kito ni mkin dilare makin dibuat.. jenis bekem n berani kan.. bako berani. hehehehhe.. salute lah mamat2 kelantan. tpi jgn panas baran sudah laa yeee..

ok laa takat tu laa dulu pasal isu hangat yg dibicarakan di laman2 sembang dan blog2 dan portal2  pasukan bola sepak kelantan pada hari ni semalam 24 januari 2011 ( sebab ni dah kol 2 pgi hehehe) .. tngu keputusan pagi ni atau esok yerrr (jap ag kan tidor jugok)... moge2 semuanya baik2 belaka.. ok sy mitok maaf la kalu sepajang penulisan hok xtahu gapo ni ad menyentuh sensitiviti mane2 pihak atau gapo2 laa.. naip tgoh2male keaa.. hehehehe

No comments:

Post a Comment