Wednesday, February 23, 2011

~besero ati~

okess assalamualaikum to all my members, my fmyly n friends.. heheheh.. okes rase2nye laa dah lame cik admn xrajin2kan tgn ni menulis blog kan.. buke gapo malas.. eh xmaals sebenarnyo mood tu xmai. ni kalu dah mai modd meme nati kelih la panje ko pendek. hehehehehe... rasenye dah 4 ke 5 hari cik admin xtulis. setat pade kite menang lawang tteam tu. tahniahh ek... entry pasal tu xbaut ag tpi duk kalut pasal enrty lain. hahahaa..,bantai la.. tu kene datang mood bola. now is mood pimky, merajuk, nipis, kecewa, berjiwo. semuanye yg akhirnye jadi nipis kulit bawe, keh keh keh..

besero ati?? gapo tu erkk cik admin bersero ati?? okes besero ati ni dale kelate la bahasa kelate. tpi cik admn nk cakak kelatang semo sekali tp gak tkut member2 cik admin ad yg xpaham. so as usual rojakkan bahasa. meme pemusnah bahasa la cik admin ni. hehehehe... nk spekim derek xreti kot. hahhaha

okess ari ni kan mood meme meme meme gapo eh? meme bad laa xmolek.. tp xsei ngamok pon. sekalo cik admin kalu bad mod mesti nk mengamok nk nyupoh2 nk maroh kokre kan.. tpi ni nak ngamok+sedh+kecewa+rendah diri... hehehehe.. cik admin berani tulis ni sebab tau my fmily mesti xbace. so to sape2 yg kenal my fmily tu jgn dikasi ttahu la yer tentang kewujudan blog ni.. huhuhuhuh

cik admin ni kan.. gane eh nk oyk.. biase laa jiwa remaja kan.. macang2 la ase. itu xkne ini xkena. rase family xadil laa rase mama berat sebelah a ape la.. that is because i am REMAJA. umo?? 20 yer sayang. heheheh.. y y n y?? kenape jadi gini??? kenape erk?? nk cite ke x  erk? hahahah. senget cik admin ni.. okes cite laa sikik2 ehh..

cik admin kan selalu rase mama cik admin berat sebelah.. cik adminrase mama cik admin xsayang n xpedulikan cik admin sgt. sebab mama cik admin ad anak kesayangan die. huuhuhuh..(rase cam anak angkat pon ader)uhuhhuhu,, tp cik admin xbleh cakap sebenrnye nanti sedih.. ari ni buat ke berape kali dah menitis air mata ni. hek hek hek.. n rasenye dah 3 4 ari hubungan cik admin dengan my mama xelok. sebabnye ck admin kalu da terase sesuatu kan susah laa.. duk ingt mende same. even mama dah tego molek2 tpi sebab cik admin ni perangai uduh duk ingt ag la peristiwa yg mengecikkan hati. huhuhuh..

selama beberapa ari ni jugok cik admin jadi seroang yg pendiam. xcakap banyak. kadang2 ore tanyo xjawab sepatah pon. smpai ad orng customer kat cc tu die cakap "kak gat muko bekng sokmo.. senyum kak senyumm.. kea come" hhahaha.. aku sekeh jugok dio nih.. kite kan kalu nk senyum kenelah hati kite tenag jiwe kite tenag ni asyk2 duk berserabut asyik2 duk terasa ati mane nk datang senyuman yg ihklas tu.. ngan kaak2 n abe ipa pon cik admin xcakap sgt. 2ari lepas g umoh atok. (sebab tu xdj ek).. g melawat die sebab die sakit berat ari tu... sedih plok ase. lamenye xjenguk atok nenek kat kg.. mase duuk situ kan ase tenang nye ya ALLAH,, n menagis buat kali ke berape entah bile...

haaa bilee atok cakap.. "nadwa pinje fon meta"... cik admin pn kasi..then die cakap "alohh uduhnyo talipon" hahahahaha.. selop cik admin gelak. sebab nye cik admin pakai fon yg doremon tu.(yg fon biase rosak xbeki ag jaso g kbmall maso pengenalan jesi tu.hhehehe) yg ad buleh buat lmpu sulh tu.. die kate " bakpo xsuruh mama beli talipon lain nyo" huuuuuuuhuhuhuh... bile dengar je itu autometik air mata palsu ni tubek pllokk.. xbleh nk jawap sebab belenjo2 air mata tubek. atok meme dah faham cik admin ratu air mata.. hehehe..  dengan lingan air mata cik admin jawab " huh,,, mama lmbat ag kalu alah kokre.. kalu alah miss x xpo laa".. n then bla22 pertanyaan demi pertanyaan buat aku terpakse wat lolok nk g toilet. malu wei ore napok. hak hak hak.. rndunye ase kat atok. g melawat die tu die jadi makin kurus. atok pompuan eh nenek la.. g suap2 air g bual2 ngan die. rase macam adus meced nye aku. hak hak hak..

okess then bialah lupekan hal tu. hanye cik admin je g rase. huhuhuh.. then sudah tu g melawat umoh nenek yg belah abah plok.. pon gitu jugok rindu lame xumpe. alang2 dah datang kan melawat 2 2 sekali gus la.. nenek yg ni sehat jee.. org kampung keje kuat laa.. ggah ag laa.. pergi salam2 semua. kebetulan ad member die datang.. n die cakap "hok ni laa cucu moksu hok ore oyak nyo" (moksu my nenek)... uikh ingtkan nape upe2 nye makcik tu is my umie mase duduk mara dulu. die laa yg jadi orng dalam cik admin nk dapatkan sesuatu ataupon nk sorokkan sesuatu waktu kat asrama dlu.. hehehee.. dah tu salam ngan my pakcik die kate"come lengan".. hak hak hakk.. atas dah tuutp legan plok xingt. nasb la labu. hehehh

okes then seperti biase kembali berserabut mengadap CC.. tenseyn weii.. huuuuuuhuhhu...

okes smbung ceita yg pagi tadi eh.. tdi cakap yg cerite semalam yg g melawat tok.. okes kisahnye bermula ari ni pade 22 feb 2011.. selase laa.. cik admin bgun2 tido kan tgok sume rng xder. biaser tersedar la adik balik pado sekoloh. tpi td xtersedar. sedar2 2 lbih dah. tgok2 xder orng. okes xkisah la kan.. pahtu lapau laa.. perut kerncong. tgok2 xder nasik!! aduss sakitnye hati... memeng kecewa laa bile tgok nasi xder, dah la xder orng kat umoh tgok2 nasi xder, then nk makan aper?? huhuhuuhuh.. dah sedih la kat situu...

pastu seperti biase akan on9 lepas bgun tido ni.. ad one of my abam ni pm n anta satu link ikut fb.. then bukak la link tu... pahtu blas kat die cakap bakpo paste sy link nie. die cakap sinie la tempat abam2 berkumpul.. owhh cik admin dah thu tpi saje je tanye.. die cakap "ask to join group la" n then cik admin cek2 scrol n kobek2 laa link tersebut.. fuhh berderau.. bukan nk marah tau. tp aser sedih... tibe2 cik admin jadi sebakk..xtahu kenape jadi sedih tau sampai menitik air mata... sbebnye??

sebabnye.. sebleum ni sedia maklum link tu xde orng pompuan yg join kan... okes fine cik admin pon xpernah mintak nk join group tu.. hormat la..walaupon thu kewujudan group tu n all da members in da gruop is my bro.. sebab cik admin sedarlah cik admin ni selalu rosakkan majlis kan.. tpi ble bukak page tu tibe rase sedih n rase tersisih,, sebak semua sekali laa... huhuhuhu,,, sebabnye cek2 dah ramai orng pompuan upenye... huhuhuhuhu.. ad sorang pompuan nie siap jadi admin lagi. then for sure la dah lame die masuk that groupkan smpai jadi admin dah.. tpi cik admin ni bru ari ni diperkenalkan tu pon suruh 'ask to join the group'.. memng rase kecewa n tersisih sgt2. tpi tq la to abam yg bgi link tu at least cik admin thu jugok somethng.. cik admin cakap buat ape bg link ni kat cik admin. ck admin xmintak nk join pon.. sebab tu bukan untuk orng pompuan tpi kecewa la bile masuk2 tu ingtkan kite wanita pertama tpi hampeh.. uuuuuhuhuhuhu...

lepas dri kekecewaan melanda.. cik admin off semua chat, then ad sorang bro ni call. cik admin xangkat. dah tau dah mesti nk cakap bout tis kan.. xpe lahh ck admin pasrah n akur.. huuhuhuh.. tpi kan mesto orng tanye kenape cik admin ni sensitif sgt nye.. biia je laa.. entahla sebab cik admin ingtkan all my bro sayang kat cik admin. upenye tidak pon. ad tyme2 die. huhuhuhu.. so bile gitu memang frust laa.. xtahu nape jadi sedih n sebak sampai mnegalir air mata tau.. uuuuuuhuhuh.. sebab sblum ni cik admin ingt ad sorang bro ni cakap "ore tino xleh masuk" okes fine la i'm agree. tpi tdi bile dah masuk terkecik ati n besero la...

macam kan all my bro in taht group just nk susuk kan this from me. huhuhuhu.. cik admin bukan jeles ke ape ehh.. xder terbit pon perasaan jeles tu tpi terbit perasaan kecewa n terkecik ati.. huhuhuhuhu.. kat sini xder sesiape yg bersala cume masala ati cik admin ni.. sensitif sgt..selame ni ingtkan meme all gurl xle masuk upenye dah ad jugok yg gurl. nk kate gurl tu selalu lepak ke ape ke g makan2 sekali ke xjugok.. rasneye tidak la. rasenye cik admin ag baik ngan my abam2 tpi kenape sorok benda ni kat cik admin?? sednagkan gurl lain bleh je.. (walauponn sorang je la gurl tu)uhuhuhuhu..

then lepas tu jadi memang entahlaa..... pikir huhuhuhu.. anggap abam macam mane pon, sedar la cik admin they not ur bro okess.. tu la sebab cik admin xder abang kandung. tu yg ase baik ngan sume abang2 yg cik admin lepak2 sekali ni.. tpi bile nmpak tu kn.. rase sedihh.. seruisly ad air mata yg mengalir. sbab ape yg jdi sensitif sgt ni?? sebab tu laa cik admin ingt cik admin je the only gurlyg rapat ke ape ke.. tpi tu lahh. dah ad gurl yg awl masuk of corse la die lagi terbaik kan.. tu lahnasib laa.. disaat ni kan rase nak nye abang kandung. huuuuhuhuhuh... dah la dah kecewa ngan family, the second family pon buat cik admin jadi tersisih.. okes i've to be lonely.. xya duk abam2 la kawan2 ramai kan..

then tu laa.. pastu cik admin amik untuk berdj slot senja merah.. aduss dah cakap dah daalam ati mood xder ni. tkut melalut kokse jah.. tpi cik asmin g amik jugok... n seperti dijnagka cik admin meme bobok dale redio tu.. sebab abe tahu sebab rase tersisih.. owh semua orng baik ngan cik admin mase hepy je laa.. tpi ape2 yg secret2 xbgi tahu... bukan jeles ek tpi kecewa.. sebab ad gurl lain yg tahu. kalu gurl yg selalu lepak2 sekali ke ape ke ok jugok ni entah cik admin pon xkenal sebenarnye die spe. huuhuhuhu.. but lepas tu ad sorang abam ni tarik masuk taht gruop tpi tu la i dah kecewa n cik admin rase tu bukan my palce.. so nk nyapuk2 org cakap ke nk komen2 ke raser berat nye. rase macam tetamu xdiundang la. uuhuuu.. sebab tgok komen2 dalam tu syoknye.. upenye ni la sbelum ni ape yg diperkatekan.. huk huk uk.. okes xder sesiape salah just my feeling je...

then lepas tu cik admin jadi rengang ngan all la in that gruop. entah la ad satu perasaan ni yg mane aishh betol ke ak ni biase ngan die orng,, betol ke selame ni ak pernah rapat. huuhuhuu...even nampak chat tu yg die orng duk cakap2 tu. tpi meme berat ati nk nyampuk walaupon ad yg pngil cik admin.. duk mekwaa.. oo mekwa.. cik admin nampak sebnarnye tpi wat2 lolok xnampak.. bukan ape rase asing chat kat situ walaupon orng yg same..

pastu malam tu ad la sorang one of mybro ni pm cik admin kat cb.. die tanye laa kenape tibe2 jadi gini. cakap pon cam xmau cakap. memang serusly wa cakap rase nk cakap ngan mereka kan rase uishh bleh ke aku cakap. kan aku dah disishkan. uuhuhuhuhuh.... memeng seriosly i'm besero hati.. then die tanye2.. sebanrnye cakap dan xder paper, tp die xpercaya. last2  cik admin tercakap jugok.. aih pantang dipujuk sebenarnye. hehehhe.. then cakapla ape masala sebenarnye. n die jelaskan.. mase die duk jelaskan tu kan... aduss tersentuh la hati ni.. n buat pengetahuan u oll la,  cik admin duk nangis tyme tu tu... uuhuhuhuhuh.. smpai ad orng nk bayar  cc pon tanye bakpo kak mata merah.. pah ad iar mata. hahaha.. sebok la budok ni.. tp tu lahh hati wa still terasa n beesero even dah ok dri tdi kan tpi sisa tu masih ade.. then ok la wa cakap wa xdok gpo. xdok sapa salah cume perasaan cik admin la gatal nk besero hati... sebab kepercayaan kat cik admin tu xder.. kepercayaan tu pentingkan, walaupon kenal cik admin lame dah g mari sekali makan ape sume sekali dah tpi still xpercayakan. tpi orng lain yg kenal entah bile percaya la plk. huhuhuhh.. tpi xder sape salah pon. just my felim. muhahahahah..

then kan kat cb tu ngt cik admin xnampak ke.. ad orang ni die kte.. "mr.a adik demo bekok ag ko".. huh,, tahu pon ak bekok ati eh... cik admin nampak sgt. cume itulah nk menyampuk rase... uishh segan nk sampuk.. ari ni cik admn lebih banyak cakap dengan chaters2 yg baru yg cik admin xkenal.. sebab entah ad terbit satu perasaan ni yg buat cik admin rase asing.. cik admin tahu la cik admin ni mulut boros.. xreti respect orng yg lebih tua pon gitu hati ni senstitif sgt2 ari ni. huhuhuh.. n dah pernah kene sound oleh one of my abam punye bini. sebab cik admin pngil die bucit. then bini die marah. huh.. perit nye asee.. memang niat nk guaru2 kan. tpi tu la behave la cik admin ye dengan orng yg dah kawin. jage mulut. tpi tu la bile dah terbiase gitu kan. ha xpasai2 kene marah... uhuhuhu..bni die pon rasenye lame da duk perati kat cik admin sebab meme selau pngil die bucit. . tpi xpe lah yg tu mme salah cik admin. saya mintak maaf...

then smpai la malam ini disaat ini.. jam menjunjukkan kol 5.20 pgi. nk tngu subuh dulu la baru best tido kan.. sebenanye pasal my fmily tu ok je sebenrnye.. memang dah selalu cik admin ngan mama cam ni. tpi ak ni jadi serabut sgt sebabbanyak benda. ari ni bukan rase nk mengamok tau. biasenye kalu serabut rase nk ngamok tpi ni rase redah diri, tersisih n besero ati lahh.. dah nk jadi orng baik dah.. n pikir benda2 yg xmenyakitkan hati.. huhuuuuuu.. n pasai tu laa ari ni tengelam timbul tengelam timbul. papepon cik admin still sayam my abam2 n my kakak2 n of corse la my family....

okeslahh dahh.. esok MALAYSIA lawan PAKISTAN dekat stadium shah alam.. so GOOD LUCK to team kebangssaan especely yg terlibat ngan kite laa apek as kepten n abe yo.. xlupejugk buat amar rohidan n ashaari. ehehehhe... n sume la satu team harimau malaya tu.. good luck!! do da best. cik admin xingt dak piala AFF suzuki asenye..

p/s: aa ni sesi luahan ati. xder pic eh. sebab xleh nk gmbarkan ngan pic. hahahahah.. just it came from my heart... okes 0-0..mintak maaf kalu sape ad yg terasa.. okess. daaaa

8 comments:

  1. olos la bkpo sedey oarok crito neh.....ak pom nk nngis jugak la..
    ngan mama xsetel2 jugak ko..
    xyh dok sero hati sgt la..
    pusing kot2 mno pom mama mg jugak
    positif2......klu abam2 x lyan ak key ad.. nk kecek ngan ak tepon la...xpo nk luah ko nk nngis ko..ak dgrla
    muga demo saim kto..klu xsaim nk tolong dgr sapo ag....paham dok nie...bo la dok bobok kokseynyo

    ReplyDelete
  2. huwaaa kakak.. as ususal laa.. gitu la kak.mu jgn kecek dale fb plok deh.. fmily aku on9 sokmo. uwaaaaa.. mu nih bui ayat gitu watsedih aku jah. huk huk huk

    ReplyDelete
  3. salam...pelik jgk idop djnadwa nim...kalu raso pelik or tidak adil utk wa..cuba wa terbalikkan hidup wa..insyaAllah..keredhaan akan dicapai...dan lumrahnya ada di situ..semoga Allah merahmati wa..carilah ketenangan dihadapan mata..jangan cari ketenangan yg payah digapai...

    ReplyDelete
  4. pelik?? haahaah.. xdok laa abe wess.. insyaALLAH.. tq for the nasihat.. huhuhh

    ReplyDelete
  5. aku x telibat sbb aku x dok hok dale 2,..hahaha
    jange maroh ko aku,...lalalalala

    ReplyDelete
  6. uikhhh.. guanow awop besero ko? wkakaka.. all in that gruop la.. werkk.. hahaha.. xdop apo eh sajo jah pom. wkakaka

    ReplyDelete
  7. klu sedih jugak....ermmm cius ak oyap..bkn nk jd ustazah ko gpo....
    bca surah al insyirah..rjin sket bce terjemahan skali......iAllah hdup x rse tbeban + sedih2 sokmo....ngan mama mg...ingt gano2 pom mama...
    mak hok lahir ko kto.....gno2 po kita ank....salah mama...salah kito.....jgn simpan lam ati nt x berkat idup...hok tue jd msalah tue.

    ReplyDelete
  8. saba le cik zatul admin... masih ramai yg sygkan cik zatul... as i do... ahakkkzzz

    ReplyDelete