Monday, February 7, 2011

~Cik admin OK laaaa... ~

lorrr.. semua runsing ngan cik adminn.. ingtkan lepas bace entry yg latest tu semuaa dah ok. rupenye semua makin rusing kat cik admin. abang tu pm tanye ok x abam ni pm tanye ok x.. ahahahaha.. ok laa.. cik admin dah cakap kan semalam.. semalam lepas je chatngan abam cik admin sorang ni memang cik admin nangis tpi lepas tu jadi ok dahh.. kuat semnagat dahh.. ari ni pon ok semua settle dah kot. bab teringat tu mesti la kan tpi xpe laa biarla benda tu berlalu.. tgok ari ni cik admin dah bleh senyumm laa.. peaceee!!!

tgokk kan dah blehh senyumm!! GOOD GIRL. hahahaah

kan dah cakap orng xpaper... hahahaha... yg nakal nye ad sorang abam cik admin ni lepas die bace blog2 cik admin tu die terpanggil untk msg cik admin laa.. kok pm fb.. "dok eh..biasa jah....sian bilo baco..tu terpangil nk mesej ni..adip2 kam.. " mule2 die tanye dlu die cakap gini "bakpo frust nyo?try royat ko abam skit? tahu dos...cinta x terbalas ko...terbalas lebih? wkakakakaka... lawok nye mule2 tu gulng2 sukee.. heheheh.. sneget punye soalan. ahahaahah.. then die cakap ag "...biar lah dulu sal2 ngorat ni...ado saen abam soram...bdk bmw club...org klate gak..dok swak..dia nk cari binim... " wkakakakakaka.. lagi la cik admin gelakk.. ape kenenya cakap kat cik admin?? hahahahaha.. xder kaitan!! hahaah

"nk rekemen...tp dia byk mulut supo wa gak....tp gak..blh baca tahlil...cikgu" wkakakakak.... tu die jawab bile cik admin tanye pasal kaitan. wkakaka.. uikh cik abammm.. org ni umo bapo baru. 20 laaaa... xder nye pikir sampai soal tu jauh dah tuu.. ad ke patut nk rekeman kat kawan die nk dijadikan bini!! AHAKS!! nk gelok gulim2 ase. hahahah.. org saje2 je laa,,, ni saje2 tyme2 seunyi.. kapel budak2 bukan nk masuk smapi wat bini. hahahaha.. gelok2 cik admin sukee.. then die cakap ag.. "bakpo nyos....kalu xse xpo..nk rekemen jah..doh wa frust...nk tulum dia etep...ajak jd binim abam no 2..xser"

wkakakakkaa.... lucunye abng aku sorang ni.. ha ni dah kantoi pakcik ni dah kawin kan.. hahahah.. xder la frust smpai gitu laa abam wess.. saje je frust budaok2.. hahaha... then lepas tu diie bagi laa sedikit nasihat2.. adess terharunye... cik admin ni memang laa kalu org bagi nasiat mesti nk terharu... "jgn frust buat benda go lain sdh lah....buat bendo pekdoh sikit...smyang ko...baco ngaji ko...x pon..tulis dalang blog tur" " xsoh lah...kita mahal xpo..ore tino...hok murah..ore jate xpo...dih?" " ....idop ni wa..kalu xdok cabare..x sedap...xdok plot hidup..."

heheeheheh... tu laa nasihat nye yg panjang lebar.. hahaaha.. amik isi2 penting laa yerr.. lepas tu ok la cakap kat die nk g mandi nk masuk kerje.. sembat ag die relate nasihat die dengan aktivity yg cik admin nk uat.. die cakap "jgn dop caro..tp kalu ati kuat lg dok kato nok..berserah shj...jodoh ni...x jadi kalu dop mari ko ALLAH..
mandi..wa pk sejenak....biarje mace air tu berlalu...  "

hahahaha.. lawoknyee laa abng ak sore ni... die pikir lebih2.. wa ok lerr.. xde ape sgt ehh.. tpi cik admin tahu. abam2 cik admin sume syg kat cik admin kan.. tgok cik admin ad masaalah tu yang semua datang membantu.. bgi nasihat sikik soram.. muhahaha.. tq yerr my abam2.. cik admin okk lerr.. ni tengah senyum ag nii duk layan fb. muhahahahaha

siap peace!!!
ari ni memang banyak cik admin dengar kisa putus cinta.. terbaru farid kamil n diana pon dah putus.. cik admin dengar dalam redio..ari tu baru dengar ura2 kate die orang nk kawin.. rupe2nye ku "sangkakan panas mentari sampai ke petang upenya hujang di tegah hari" die cakap farid kamil xtahan dengan perangai diana yg xmatang.. hahahaha... senget laaa... kalu dah xnak kan macam2 laa alasan.. ni la orng laki.. sob sob sob.. wkakakaa... diana same umur ngan cik admin 20. kalu cik admin meme pon xmeced.. tpi standad laa 20 kan baru ag tuu.. alasan org laki laa tuu.. cik admin minat sbnrnye farid kamil tpi bile dengar cerita2 putus ni rase nk marah je kat oram jamtam!! wkakakak...tpi  diana die nampak meced n lawa giler.. bestnye kalu dapat jadi cam die. kekekeke.. koya laa cik admin ponn..die dulunye pernah bercinta dengan pengarah mude syamsull.. lepas tu putus ngan die lamelepas tu gosip ngan farid plok.. betol ke x ni?? wallahualam.. cik admin dengarr redio ajee... (haishaaa dah pandai tulis pasal artis yee cik admin.. hehehe.. xder laa tulis ni sebab cik admin minat 2 2 orng ni.. rase sedih plok bile dengardie org putuss..)


lawa n semak!! meme sepadan.....

berblik pade cerita cik admin ari ni...tpi kan ari ni cik admin sakit hati ngan sorang tu... ad member dalam fb nii.. kalu sape2 yg kenal cik admin ni laa,, cik admin ni memang ad semnagt patriotik kuat.. politik pon kuat.. nk thu politik ape? rasenye xperlu la cakap kan.. sebab cik admin bukan nk berpolitik katsini.. yg cik admin geram nyee.. macam2 die kate kat parti cik admin ni tauu... die cakap benda realiti..memang dah lame dah nampak tpi malas nk nympuk sebab kalu nyampuk dalam tu memang cik admin sorang je die orng semua satu geng.. tpi ari ni ternampak status die yg tengah fresh tuu... so ape lagi terus komen n berbalas komen.. geram nye cakap xerupa bikin!! kalau cakap aje sape pon blehh!! perjuangkan akhirat la ape la itu la fuh kalu bab cakap memeng best laa sebab xyah kene bayar tol!! kan? tpi?? diri macam maner?? cik admin sebnrnye bukan nye ape.kalu kite rase xsempurne sgt tu xyah ar cakap lebih2.. tgok diri.. ni cakap2 itu ini akhirat macam tu macam ni tpi diri kite cam ne?? ckap xserupa bikin.. die aje yg betol!! ape yg org lain wat ni semua xbetol.. cik admin xleh nk komen banyak sebab cik admin xsempurna pon.. nk cakap lebih2 kite xtahu.. so cakap berdasarkan pemerhatian n ilmu sikik2 yg ad.. so kkalu thu gitu duk diam2 laa.. xyah cakap overdose sgt nanti terkena atah motek ore kelate kata...

member sorang ni memang terlalu kuat politik!! smpai tgok bola pon nk berpolitik!! org dah cakap xleh bawak bendera politik mask stadium.. die g cakap pasal hukum. xharam la ape laa.. soal skg kene tahu beza la hukum dengan undang2 n peraturan.. buke nye cik admin nk cakap ketepikan hukum amik undang2.. dah tuo nye pikir laa seidri.. lepas tu kalu kene dende bukan die yg kene,, tan sri yg kene.. kafa yg kene!! kalu nk berpolitik sgt g kat posh laa.. eh betol ke posh ehh...markas laa...

cik admin ni kawan ramai.. semua parti xsame ngan cik admin.. tpi xder pon die cakap cam die ni cakap.. kalu nk kate ape pasal pihak lawan main kate jee.. xrespect lasung hati kawan2.. die cakap xmau berpoltik dalam berkawann.. tpi memang dah nampak ponn... kite nk kawan ngan ramai org bajet2 laa.. ko yg ad aku bukan ak add ko.. kalu ikut niat jahat cik admin ni kan rase nk blog semua name die ngan agensi kerajaan. rase nk copy link2 die tu bgi kat  pihak atasn.. bia padan muke. dah nampak anti sgt dooh lalu.. tpi xsungp laa sebab die pon kawan.. pernah makan semeja.. tpi tu laa kerana mulut badan binasa.. walaupon dalam fb ni kite taip tpi benda tu sama cam mulut laa.. kawan2 cik admin yg lain nk cakap pon ayat tu berhemah.. bukan nye kalu xsuke main lempar je.. bajet laa walau fb tu hal kite tpi rb tu semua org nampak.. kite kawan2 ni xnak laa kawan susah kan.. politik biarla kawan tetap kawan..

pastu ad aaa 2 3 org member kat fb  ni cakap.. xyah layan laa die tuu.. semua org msg private  cik admin cakap xyah layan die.. memang die cakap lepas.. xjage ati kawan2.. jgn dilayan.. cik admin cakap buke ape geram sgt. selame ni dah memang nk balas tpi malas nk gaduh.. ebab kalu pasal ni boleh jadi musuh kann.. tpi td sebab status tu tenga fresh n xder orang komen tu yg cik admin best tu balas.. then ramai laa kawan2 die yg menyampuk komfem2 menang die sebab status die.. xkisah laa.. cik admin hanya menyatakan ape yg ck admin rase...

kalu saper2 yg bace ni terkene atas batag idung mintak maaf  laa awal2 ehh.. bukan ape sekdar meluahkan ape yg terbuku di atii.. nk suh pandai jage hati semua pihakk.. kite berbicara ni mungkin ad pihak yg xsenang dengan ayat tu.. so be ware!! sialp2 cakap duk kutuk2 pihak atasan tgk. di jadikan bukti untuk ape2 xkan nyanyoo.. cik admin cakap bukan ape sebab kite org kawan.. xmau laa benda2 xmolek berlaku kan.. politik asing2.. nk berkawan xkire politik..dah balas kat fb die cam tu so cik admin cakap kat sini.. ok.. peace.. senyum sokmoo.. macam lagu malique najwa tu.. xingt la ful name die ape... hehehehe

malas dah nk cakap pasalni wat penat aje... cik admin memang akan jadi penat kalu cakap pasal politik atau pon hatii.. sebab benda tu sensitif.. rase kalu cakap bab politik n hati soal perasaan ni akan spoil my mood. tpi xpe la sekadar bercierite kann ehehehe....

baik cik admin promote kedai cik admin... haaahahahaha... ni sape2 datang tanah merah tu jgn lupee laa datang kat kedai cik admin ni yerr.. bleh laa kite jumpe2.. kenal2 mukee.. kekekekek.. tempat die dekat mane eh. nk cakap alamat xreti.. haa,,, dekat bandar baru tanah merahh... dekat ngan skoloh teknik tu.. ad lorong kok jkr. laluan nk g macang tpi xlalu kot trafic light ..lalu kok lorong seblum trafic light... hehehehe.. name kedai "B'EIGHT BAKERY & CAFE".. kkekekeke...


ni laa tempat cik admin habis kan masa setiap petang sampai malam semnntara tngu smbung belaaja. wkakaka (gmba ni diambil mase perasmian pembukaan sempena besday my mom)

ni ponn gmba mase semanyang hajat lepas perasmian alik petang tu alik malam mayang hajat

kekekkeke.. cik admin jadi model roti la plok.. xdok aros nk posing sebenanye ni. hehehe

p/s: nantikan kemunculan entry pasal roti taliban.. kekeke.. sebab ad soram abam tdi die cakap ingtkan blog pasal roti taliban.. hahaha.. cakap pasal ni ramai dah tanye mane nyee gmba roti taliban.. sabar2 yee abam2. hehehehe.. nanti cik admin masukkan...

No comments:

Post a Comment