Saturday, February 5, 2011

~Dimana kemeriahan dulu~

Haa ari ni cik admin boring sesangat tauu.. ape xnyee... kalu dulu kawan2 teman2 cik admin selalu jguk msg2 cal waktu2 gini.. 

Ni sbenarnye nk tahu naper boring sesgt?? Sebabnye broadband cik admin kene potong. Xbayar 2 bulan doh kot. Muhaahahah.. mama ck admin la die kate “pade muko mu tuh baru reti belaja tido awl”.. hehehehe tpi angape dio xbetol laa.. sbab xder broadband ppn cik admin type ni pakai word tau.. esok nati g kedai cik admin copy laa letak dalam blog.. hehehehe.. cun x??  skg ni jam menunjukkan kol 2.38 minit pgi.. type2 entry ni smbil dengar lgu jiwang2. Adess rindu nyee ase kat seseorang. Muahahaha…

Ari ni kalu nk tahu pete n male tdi pon meme boring sesgt.. on9 pon member2 xde.. die org semua pergi shah alam kot. Menanti detik 29 januar 2011 laa.. heheheh.. ape tu.?? Tu la tarikh perlawanan untuk merebut piala sumbngsih kelate lawe Selangor.. cik admin sedih tauu.. dulu kalu duk asrama ari tu mase2 gini ngah syok duk borak dale cb red capet trwfm tu.. kecek laa pasal nk g esok ni kan. Nk tngu mane la itu la ini la ape laa.. mace2 laaa.. tpi skg….huhuhuhuhu.. semua tu berlalu pergi.... aku kini kesepian...


haaaa.. sini laa tempat cik admin selaluu lepakk.. tpi kemeriahan dulu xde dahh.. huwaaaaa... :(

Dulu cik admin je laahh puteri tungal yg suke follow abe2 g tgok bola.. even bukan abang kandung tpi ak dah angap sek2 ni mace abe aku sedriri…(sebab cik admn kan xder adik beradik lelaki) ak biasenye g tgok bola or lepak2 or makan ari mgu atau pon gathering ngan abam2 aku .. mereka2 ielah rich, peja, anah, abe pendy, abe zul, ijul, paan, jaki, emiceq, tipie, puden, abe sule, kak ct, kak lia, kak wani, kak jijah n ad laa beberape org ag maybe tu je kot name yg ak ingt di malam ni.. ak rndu sgt2 detik manis tyme kite org bersama dulu… especely tyme tgok bola n makan2 ramai2… huhuuhuhuh.. kadang2 pendam perasaan rindu ni jadi sedihh.. wkakakakaka


mase ni kat MBPJ menang lawan ape ntah xingt.. hehehehe..
                                              
ni kat MBPJ gak tpi sebelah petang.. nasib la ader pompuan.. cik admin laa yg jadikan kereta ni gerai bergerakk.. lawa kann.. harapkan yg jantan2 xder nye lawa..hehehehehe..

   Kalu dulu cb tu jadi tempat kite org merapatkan silaturrahim tpi skg cb tu jadi tempat bergaduh.. tempat lepaskan tekanan.. temoat nok jadi gaduhh.. tempat nk tnjuk sapo hero.. tempat nk tnjuk sapo debe.. tempat nk tnjuk sapo berkuasa.. sgt xsuka dengan ape yg berlaku 2 3 hari nii.. n membuatkan ak pon semakin xberminat.. pon begitu adder je ak kat cb tu.. skg dah ramai rakan2 yg baru… pakcik tuan blog masuk gak tpi jarang2. Die nak msuk tu tanye dlu “ wa Dj x ni?” kalu xdj xdek  nye die masuk. Jarang sekali nk masuk. Tpi ok die xmasuk selalu tkut ad yg tau jee pakcik ni majikan saya. Hehehehe

Tpi tu laa.. ak nk sgt kemeriahan dulu… tadi ad suh member tolong run kan redio sebab ak nk balik dah dri kedai… then ad sorng dj ni nk masuk cume die kate lewat sikik.. then cik admin pon suruh laa member sorng lagi.. then die balas “ aku dan resign “ … aduhh YA ALLAH.. yg ni laa ak mintak dri dulu supaya benda ni xterjadi. Sebab dari dulu ag setelah masalah demi masalahh ak  dah dapat bace yg si member ni akan resign jugok suatu hari nanti seperti yg lain.... aduss tibe2 ak jadi sedihh.. ak pkir then xkan ak nk bertahan sorang diri kat sini.. abam2 ak yg lain memeber2 yg lain dah xmau amik tugas ni.. tibe2 je terbit rase sedih.. sebab ak dah agak benda ni akan jadi cume cepat dengan lmbat..lepas sorang sorang n sorang.. rase nk meraung jee.. tpi ak kesian kat MR. B.. then ak berjanji demi MR B.  la ak stay ag kat sini.. ingtkan hti dah semua rakan2 terbaik ku resign rase nk resign jugok laa xbest  laa kite sorang jee dalam nii.. “ I need the support” huwaaaaaaaaaa… sedih nnye ase.. entah2 jap ag ak pon ak follow same dengan member2 ni kot..

“aku lame dah bena nk resign tpi sie ko MR. B, tpi doh ad jadi gini gat sero malas lalau.. xsoh suruh ak. Fulstop” fuhhh… tibe2 ak sedih bile seorng member tu kuar ayat gini.. ak thu die ad masalah tu dengan ad lah sapo2 xperlu thu.. tpi tu laa macam sy selalu cakap “ore v taik kito xkea kito nok bgi perfium kat die kan” ha.. tu betol jugok dohrase xtahan nk wat cam gane keaa.. ak pon bersetuju denagn keputusan die setelah usaha ku untuk memujuk gagal…

tyme ni die orng melantap xjak aku.. deki22.. tpi dos ak duk kapung dos tiko ni.. hehehehee
 Entahlah ak pn xfaham ape dah jadi skg.. tiada lagi kemeriahan dlu.. tiada lgi gurau senda kami ‘adik beradik’.. sumenye dah jarang masuk cb dah jarang dengar redio gara2 masalah yg diciptakan sendriri oleh sape2 lah xmahu cakap.. tpi meme sy kasihankan lahh ‘adik beradik sy’.. sy akan sentiase bersama die org walaupon kami dah tak ‘bekerja’ sebumbum.. walaupon gitu cik admin harap adik beradik cik admin yg lain jgn lupekan cik admin ehh.. kan dah tamboh duk jauh skg.. dulu xpe leh makan sesameag.. bercinte ke ape ke tetapi erti kasih saying anatara abang n adik dalam erti kata persahabatan tu xpernah putus.. cik admin saying n rndu sgt kat aabang2 ck admin kat kl tu.. rindu nk tgok bola sekali.. rndu nk ad gathering sekali.. rindu nk makan colek, somtam n lepak2 sekali..

haaa yg time ni laa cik admin sesat nk g ke bangi.. abam si baju biru la punye instruction.. haaha.. yang bju kuning tu tok ngulu kite org pngil. hehhe...2jam lebi bru sampai.. sian22.. muhahaha.. papepon smpai jugok...

ni pon tepat n mase yg samee makan somtan ag. muhahahaha.. (wif kak ct pudung putih n kak lia tudung itam)
Paling best die org macam "raikan" ( bukan nye ad maljis ape pon)  hari terkair ck admin bersame die org. lepas hbis majlis ape eh ari tu xingt dahh (rase2 nye yg pete 2 g lawat big e then kite tgok bola kat bangi unutk piala mas raje2 kot) kite org g plak lepak2 padang merdeka then g plak shah alam tempat abe lomm,, sebab abe lom xjoin kite g tgok bolaa,,. Meme kuat berjalan malam tu sebab itulah kali terkahir cik admin jumpe ngan abang2 cik admin.. ( bukan abg kandung eh) then lepas tu smpai skgg kite org dah xberjumpe ag.. rndunyeee… plak2 esok ni ad bola plkk.. lgilah malam ni mebuak2 rndu cik admin pade abg2 n jugo kakak2. Ari tu kite g semua lelaki n 3 org perempuan. Memang best laa tgok bola  ramai2.. pengalaman pling best sepanjang g tgok bola… huwaaa rindunye saat tu…


maser ni belah petang g tgok big e ngan org2 besar trwfm. muaahahaha

ni la penyangak2 abang2 aku yg ak join tgok bola piala emas raeje2 kat bangi..

yg ni plok duduk side nii.. meme panjang la meja gabung 5 meja xsilap. kekekekeke

belah malam g plok smbung merayau kat dataran merdeka. eheeee

yg ni last laa g shah alam tempat abe lom.. tu abe lom yg sengeh nmpak gg pandang sini.. si tngkorak. hehee
Cik admin ni manje sikik kalu terentuh hati mule la nk nangis. Muhahahahaha.. nangis rindu.. tpi rindu kat pakcik tuan blog ni lagi menyiksa jiwa.muhahahahah.. pakcik2 nape lahh cik admin rndu kat pakcik ehh.. pakcik xbayar utang kot.. nanti nk g pungut utang ehh.. hehehehe.. 

haa yg ni tyme boring di tahap maksimum.. then g tido umoh kak wani kat shah alam n jejalan2 n lepak2 dulu la sblum tido.. muhahahaha... sweet nyee memori tuu..

kehkehkehkeh.. borng punye pasal laa nii...

kihkihkihkih.. hbis nk tayang malam ni. muhahahaha

yg best jugak mse g naik bgoga hill wif kak jijass, kak lia n kekawan diee.. kekekeke... n sempat tido umoh kak cik jijah yg kenit ni. wkakakaka.. jgn marah kak ye.. i miss u laa kak.. ingt kanagan lepak same2 tgok wayang same2 naik muto same.. best22.. rindu22.. muahhh


kehkehkehkehh.. tgok betol2 nehh... kami naik semua tuu.. wkakaka

ni dah sampai tenga2 puncak dah nii..

tengah2 mendaki sempat ag pick2 org suh tolong amik gmba...

akhirnye puncak bgoa hil berjaya kami tawan... ALL GIRLS!!

dalam perjalanan tu macam2 laa nampak ad hok patah kaki, terseliuh n macam2 laa.. cik admin bru terpikir xder ke eh yg sesat? kea bisae nye ore naik bukit ni ad yg hilang,,, haaa,, sampai kt bawah dah banyak kereta polis.. dah risau nii.. smbil lepak2 minum air kat bawah tu unlce polis tu cite la ad seorang remaje pompuan hilangg.. uikhh bru je duk tanye dalam ati tdi.. die tanye kite org " ni datang ngan sape? mane lelaki?" hahahhaah.. "kite dengan bangga nye cakap " xder lah kami 4 org pompuan je" bukan marah abang polis tu die cakap xelok xbawak org laki.. simpan wat ape die aajak la sekali selamat sikik.. serentak cik admin jawab " laki duk pesa perut dumoh" muhahahha... tpikesianla kat yg ilang tu.. member die dah balik tpi die hilang sorang diri. brengset punye kawan.. alhmdulillah rombongan cik admin selamat semua walaupon tanpe lelaki. muhahaha.. tpi smpai skg cik admin xtau pasal budak yg ilang tu.. arap2 jumpee sebab dah ramai RELA pon datang mase tu nk g cri mangsa...

Tu lahh kisahnyee.. kemeriahan yg dulu sudah pudarr.. kini sudah xde,, dan semunya jadi kenangan terindah dalam hidupku.. 1sem duk sane macam2 dah pengalaaman dapat terutame sal bola n abang2.. sebabnye ak xder kawan sgt kat kolejj.. kalu nk cite cini panjang plak. Nanti cik admin sambung entry pasal “24 jam on9 part 2” laa ehh.. ades mandai2 ad part one part 2 plakk.. macam blog jejari runcing plak kan “how I meet your encik apex” asenyaad part 1-4  yg cik admin bacelaaa. memang best la blog kak elia tuu lawa memeng satu hal dahhh.. hehehehhe.. best laa bace blog tuu blog lawa + tuan memang dah lawa.. heheheheh

Tu la kisahnyee.. skg kol 3.15 pagi… xngatok ag nk tido.. kononnye mengadu pakcik tuan blog berod band kene potong bleh die “cakap bgus la bleh wa tido awl” ei geram ase  nk kenyek pakcik nii.. die suke suh org tido awl then bgun awl. Nk wat ape aa bgun awl2. Pahcik tu xpe laa masuk ofis 58 jammm.. kate wekned nk teman ape selok doh tido ehh.. xder brodbend pon buken sy tido tpi taip entry jugok…  heheheh

Okes sebab dah xtahu nk tulis ape.. sebanrnye bukan xtahu tpi tkut out of topic. Heheheh..  takat ni la dlu ehhh.. yg nk ckap nye I miss u my abam2 n kakak2 kat kl tu… huwaaaaa.. n pakcik blog pn of corse I miss u more than that. Muhahahaha… cik admin boring2 tyme2 iternet xder ni layan novel la dlu.. okes nk layan novel tajuk “bicara hati”.. novel ni banyak kali dah bace tpi da xde ryg lain. Bring giler etekk..

Okesss.. layan novel dulu.. zasssssssss… esok kite tulis pasal result bola ehh.. heheheh.. sure2 kite nk meme kann.. dahhhhhhhhh  nka “berbicara degan hati kejap” (novel tajuk bicara hati) muhahahha.. bukan ngan pakcik. Pakcik dah selok tidoo.. kekekekekek.. jumpe lagi…

the best memoriis wif all of u... miss u all.... :(

haaa jumpo pon gmba ad muke bapak budok kekekekek...


Semoge eosk die org tgok bola xlupekan aku yerr.. caiyokk.. kalu pasukan kite down sabo2 lee... kite kan 12 warrior kene membantu kan22.. hehehee.. caiyok22... 


huhuhuhuhuh... ni laa die kemeriahan yg dulunyee cik admn dapat.. ssemua ni bersatu di bawah bumbum TRW atau lebih dekat agi dalam CB TRWFM.. tpi skg semua dah bawak aluan masing2. wa je yg sokmo duk ad dalam tu.. hope nati kite bleh together2 macam dlu yerr... miss u oll

No comments:

Post a Comment