Saturday, February 5, 2011

~keringan bersama "adik beadik ke2"~

wahhh... lame nyee cik admin xmenulisss.. memang lame dah rasenye nk masuk 4 harin dah cik admin xmenulis.. enthala xdok mood la ase nk tuliss...sebab nye?? hati cik admn xtenteram etek sari 2 ni. muhahaha.. sebab xtenteram?? ade la tu sebab nyee..

tpi kan hati cik admin ni sedikit keringan laa sebab dapat jumpe semula dengan adik beradik cik admin mase 2 hari lepas. tu mase raye cinee... yg cik admin tau nok pergi umoh sore abe ni sebab anak die smbut besday,, tpi tgok2 upenye ramai yg balik kg. so planing laa sekemasnyee... muhahahaha... ALHAMDULILLAH... cukup korum walau ad la dala 3 4 ore ag xder. wahh indahnyee saat ituu... memng lupe segale masalah laa...

mule2 waktu pgi ag laa cik admin tolak dri umohh.. dalam kol 10kot.. then g amik penumpang pertama kat mace.. then dari situ g amik penumpang keduo dekat bachok.. hehehe.. kete cik admn jadi teksi xberbayar plak. tpi xpo xkisah asal semua ad ramai2 tu saaat paling best.. heheheheh.. then kite org janji semua nk kumpul kat depe stadiumm.. so lokasi pertame pertemuan untuk ke destinasi pertame ialah kat depe mede ataupon depe boling perdana tu.. 5 buah kereta konvoi. bestnyee... nok nengok?? hhehehe...

berjujuk kereta berkonvoi.. asenye dale ni keto jaki xdok.. kam? hehehe

haaa tu mase mule2. mase ni kite org tngu kontijen2 sampai laa.. then kite org bergerak ke lokasi pertama iaitu kat umoh rakan sorang ni. meraikan hari raya cinee.. die ni kan hemsem. hehehe... muke memang xnampak cine lasnung. seblum ni pernah nampak die mase tgok bola n makan2 kat kl tpi xbaik n cam sgt. lepas tgok bola togetht2 kat kb tu then g raya umoh die baru la kenal die sikik2. hehehhe.. die org cine tau. tpi muke memeng sebijik mamat melayu. heheheh.. g umoh die memang die dah buat specel menu untukkite orng.. makan laksa ngan nasi kerabu.. nasi kerabu ni pelik sikik. cik admn xpernah tgok n rase ag sblum ni. mak die cakap die gune 100 jenis ulam.. ke cik admn sialp eh. tpi memang lebih seratus jenis sayur laa.. memng best,,, thanks to encik tomi atas makanan n angpau!! hahaha.. siap dapat  angpau tau. tuo2 pon dapat jgk lee.. maluu.. heheheh..  bestleee makan2 yg pertama.. muhahahaha...


tu laa tomi yg stingi sebelah cik aabam sepek itam tu.. hensem die, macam melayu xmacam cine. wkakaka


cik admin dapat angpau... yeyeyye.. digigit2nye angpau tu. hahaahah

then kite org bergerak plak ke destinasi ke 2 ya itu dirumah abe pen untuk smbut majlis ari jadi anak die yg ke setahun. hehehheh.. ahli kite ari tu dalam bape org eh.. rase ck admin aaa dalam meh nk bilang, abe zul, rich, peja, anah, jaki, tamo, mish, nini n nadwa..  haa dalam 9 org. tpi kereta dalam 5 buah. hehehe.. sorang satu kereta. mule2 share dlu lepas tu bawak sendiri sebab mudah nk balik nanti. duudk umoh tomi sakni lame gok laa.. dekat 2 jam ase. seingt cik admin laa abang2 cik amdin ni kalu g lepak mane2 xde nye sekejap!! mesti lame. hahahha.. then lepas tu kite bertolak ke umoh abe penn.. jalan ari tu meme jem laa.. abe pen sibuk duk msg cakap nk belah kek dah. hehehehe.. ebenarnye die tngu kek dri cik admin. hehehe.. then tngu2 situ smpai laa.. sampai2 sane abg an pon ad.. lame xumpe abg an... makin gemok!! wkakaka..


hepy besday imran!! dri cik admin.. hehehehe

menunggu tuan umoh yg xtibe2.. tgok abg an makin gemuk!! wkakaka

smpai2 umh die,, TERjumpe laa kawan lamee.. kawan mase sekoloh rendah dlu. bajet laa sampai form 3 kiteorng jumpe sebab masih sekali sekejap skoloh menegah. kejap je laa.. then die pindah.. haa terkejut laa jumpe kat situ, xsangka lasnugsug. hehehehe.. sampai2 sane tngu tuan rumah xde la plok.. katenye g beli air batu. hahahaha.. die balik tu kan adusss macam xterurus. hahahaha.. katanya ad banyak masalah la ape la. tpi mme cik admin sian la kat die.. memng muke ad prob laa.. ceret beret bunyi kaba.. wkakaka.. smpai2 umoh die tu,, makan lagii.. adess lagi kite org makan.. cik admin makan sikik je xlalu laa.. makan pulut kuning je. heheheh.. nasi pon ad tpi xlalu.. lepas mengerjakan ape yg wajib kite org mintak diri untuk blahh.. yakk macam novel la plak cik admin tulis cam gini kan. hehehehe

ni llaaa bestfrenn dlu.. hehehehhee
jurus semo make.. abe pen ore g umoh dio, dio xmandi, wkakakaa


then tibalah ke destinasi ke 3... adess,,, kuatnye jalan2... ke rumah nasihah... atau pon na.. die watkenduri umoh die kakak die kawin.. g g sane ad la jumpe ngan 2 org rakan fb gakk mizi n intang!! intang kecik n pendek tpi comang.. na plok mate bulat.hehehehe! hahahaha.. intang die kenal anas sore jah. dioe malu2 ngan anah tu. ak nok gosip la die 2 tu. hahahaah.. then kite org duduk2 n lepak2la.. buat kali ke3 cik admin makan lagii.. adess lagi2 makan. kali ni cik admin makan nasi... sebab tdi makan pulut je. tu pon xhabis.. makan la nasi smbil borak2.. best nye detik tuu.. semua ad borak2 cakap2 usik2.. semo ad.. hehehehe.. cik admin n dan gurl2 je lah sempat posing la dekat pelamin. lawa tema hitam putih.. cik admin memang suke itam2 ni!! hhheheheh.. memng bestsgt!! memng xle ulang dah.. then lepas hbis u kite orng terpaksa bergerak sebab ingt nk ke destinasi seterusnya... tpi xjadi sebab abam zul ad keje sikik. hehehehe..


rombongan yg ramai. tpi tuan nye kemane ek??


syoknye menjamu.....  tpi bukan menjamu ni mberborakk...

kekkkekek.. lawa laa tema itam n putihh.. cik admin sukeeeeee!!!!!!!
jgn silap paham ngan gmba ni.. sebenarnye pasangan kapel mis n tamow nk amik gmbar sini.. tpi die org malu.. last2 kusi tu kosong kene laa yg xpemalu ni naik.. wkakakaa
  
so lepas pade umoh nasihah tu.. kite org berpecah laa.. maasing2 balik ke tmpat masing2 la ikut haluan masing.. tpi sebleum tu kite  orng sempat merakamkan saat indah bersam2 di tali air dekat umh na tu.. tpi gmba xcukup korum laa.. satu gmba ni ad cik aanas xder cik rich. satu ni ad rich xder anas. so cik admin nk buh gmba mane eh.. hehehhe.. kite buh yg comel la ehh.. n anas xder kat situ. wkakaka.. sori nahh.. mu kan suke berkirban untuk saing2. xgitu?? hahahha.... then lepas itu kite orng pon balik la ke destinasi masing2

anas tiada dalam gmbar.. sebab die jom amik gmba. wkakakaka.. die kte xpe berkorban unutk rakan2 kann..

cik admin pon balik la ke rumahh cik admin.. dalam perjalanan balik umoh kann.. kuat nye jemm.. atas gerentok mace tu kuat jem.. ad cik admin amik gmba. nati cik admin uplod nehh.. heheheh,,ingt nk jumpe ngan sorang tu.. tpi sedih die wat cik admin cam gini.. xangkat cik admin cal banyk kali. dah tu malas dah la bia laa die. maybe die sibuk.. kerja kerja kerja. so i've to face that.. memang mood dah jadi bad sebab tu!! huhuhuhuh.. ni lah susa bile da terbit perasaan tu. muhahaha.. tpi dah la malas pikir. lagi pikir jadi sakit ati sedih nk marah n macam2 la campur aduk perasaan ni.. muhahahah

pertemuan ari ni memang laa paling indah dalam idup sebab dapat jumpe semua abang2 yg cik admin rinduu.. cume ad la 2 3 org tu xder macam abe sule n emi bucit. hehehhe.. emi katenye nk g mjlis sepupu2 nk mengawan.. hahahha.. lawok2. abe sule plok xtahu katenye.. kalu xmeme cukuk korum. tipie plok katenye xdok orng g amik. muhahhaaha.. enth la macam2.. tpi memng best laa detik tu. kite orng konvoi ramai2 bergerak same2 gelak same2 amik gmba same... cik admin dah muatkan semua dalam fb. fb cepat sikik sini lmbat. tpi don't wori akan ader la sekeping 2 tu kann xkan nk bace je mesti boring kan...

nk jumpe sorang kakak ni alah balik die ad hal plok doss.. tunanag die bizi. tpi xpe kak pon gitu wa tau kak sayang wa.. dah kenal dekat3 thun tpi sekali pon mata xpernah bertentang. muhahaha.. nati mai jupo wa!! hahahahha. kakak yg ni memang tahu semua rahsia hatiku... die mamang sayang kat cik admin. die nk ygterbaik buat cik admin. tiap2 ari tanye wa gane wa gane. ad prob ke ape ke die lah tempat cik admin luahkan.. tq kak for being my lovely sis!!. ngan kakak kandung cik admin sendiri pon cik admin xbaik giini. heheheh.. sebb die spotimmm.. love u kak cah...


love u kak cah.. kak cah banyak membantu cik admin pulihkan semnagat!! muahahaha

to all my abam2 a.k.a my second family yg cik admin jumpe ari ni,, abe zul, abe pendy, abe ang, rich, peja, anah, jaki, tomi, tamow, mizi, mish, nini, nasihah, intang dan yg lain2 laa.. thanks for this wonderful gantering.. memng meriah laa..best sgt2 memang meh2 raya kite.. makan banyak ckap banyak n gurau banyakk.. muhahahaha.. segala masalah terbuku kejapp.. walaupon bile duk atas keta kembali pikir masalah tu. huhuhuhh.. insyaALLAH ad mase kite jumpe semula yee,,, yg lain xsempt jumpe ag ijul, abe sule, emi bucit, tipie n   puden kak wani kak lia kak jijah kak ct nini... aish kalu nk sebut semua name xhbis ni tau.. mintak maafla kalu xtersebut. semua ad dalam kepale ni skg ni. heheeheh.. nanti2 kite g lagi ehh.. heheheheh

esok (sbtu) die org nk balik kl dah.... :( ... dh xleh tgok bola sekali laa.. sebab cik admin tgok ari tu dengan abang2 yg dri kl ni. nanti nk tgok bola ngan sape eh?? dengan abg ipa semula laa sebab org tu xsuke bawak perempuan. muhahahha.. xpe la ngn spe2 janji tgok kan.. edok ni die org nk datang kat kedai cik admin nk rompak roti2 watbalik kl. hahahaa.. datang la abe2 weii.. amik la yg ad. hahahaha.. kalu xder duk diam2.. datang eh esok nk smpai col dlu tkut xbgun ag. wkakakka.. selamat jalan yer abang2ku.. semoge perjalanan selamat n dirahmati.. miss u all..

baik berkawan dari berkasih... berkawan n bersahabat kekal sampai bile2.. huhuhuuh.. dh berkasih sikik2 terasa ati sikik2 amik hati.. entahla.. huhuhuhuhu...


kekekekek... saje je letak gmba ni.. nanti tngu turn cik admin plok yer!! dengan siapa?? berserah pada takdir.. malas nk pikir. wkakakaka..


p/s: gba nati ad mase cik admin masukkan ehh.. kalu x pon tgok kat fb  je laa erkk.. hahahaa..

7 comments:

  1. ish ish panje nyooooo.. meme song la tulis bkog.. tahniah dik...

    ReplyDelete
  2. adess cik asiyah amirah.. awk ado blog gop ke tu?? hehehe.. meluahkan sekdar ape yg terbuku di hati.. lob uuu siss.. muhahaha

    ReplyDelete
  3. ishh tu emel jah..mano la sy reti blog2 ni... comey blog awok... uhukkzzzz

    ReplyDelete
  4. muhahahahaha... tq awokk. love u la awokk

    ReplyDelete