Saturday, February 5, 2011

~lepas soo soo masalah~

aduhh laaa.. berat suguh laa.. bakpo xberat nyo lepas so so masalah timbul.. pasal gapo?? pasal bola laa... tgok dh xleh kerecep luaa laa sebab frust n nk marahh.. adus laa pening kepale ck admin nii.. ok2 cik admin cakap lua balik ehh.. kekekekke..

ni laa masalah diee..lepas satu2 satu masalah. ingtkn lepas kemenagan semalam kite semua dah menang kann.. so jiwe pon dah best laa.. tpi masalah lain plok timbul.. di saat kite bergembira dengan kemenangan ni ad la 5 org rakan kite yg terkena tempias dek perbuatan org lain.. kenape ni kenape?? adus cik admin pon pening sebenarnye..

gini cerite nye.. tpi sebenarnye cik admin xsuke berceita ni.. tkut jadi benda lain jee.. tpi rase nyee kite semua perlu thu.. ape the curent isu yg berlaku mengenai pasukan bola sepak kite kann... semale kann kalu kite tgok game kan, xkire laa dalae stadium kee cik admin yg tgok dalam tv ke ape ape jelah.. masalah die semalam kan minat ke 62 rasenye ad game tu distopkan oleh pengadil kan?? gara2 mercun n balingan objek ke padang..

adusss laa,,, abang2 pakcik2 uncle2 n sahabat2 kenapelaa g wat keje gitu.. nk marh dek ape sebenarnye eh puak2 kite ni? nk kato memberontak game kalah? rase nye mene(game)  kito come doh semale n kite lead dlu mase first half.. so nape perlu nye nk baling2 benda yg xsepatutnye?? aduss laa edih ase.. ape xnye sebab ore lain ore lain hok jdi mangsa.. n cik admin sedih tgok sttus tan sri kitee.. betapa kecewa nye diee... PLUS nk marah laa.. sy pon gereamm.. GERAAM TAHU GERAM!!

geram kat sape?? tmbah2 yg xreti baso bawok dero parti g situ!! aduss laa.. ngn mercun dah so hal ngan dero parti plok 2 3 hall jadinyoo.. ore nk bawaok dero parti tu g sigah alah ke johor dun tenan tu bukaan g alah ke shah alam.. drive lgi buleh 5 jam pah samapai la johor. haaa kat situ tmpal la hang nk tampal bendera parti sgt!! geram ni geram!! sebab cik admin kenal sgt kat yg bawak tu!! siap buh dalam fb lgi gmba die tgok bola ngan bendera parti die tu. geram2 nk paste link tu dekat tan sri!! biaq padan muke ang!!  cik admin dah tgok awl2 ag dalam status fb die die cakap lebih kure gini la ayat die "konvoi jap ag bersama bendera pas dah siap".. org lain pon parti same nga anda jugok tpi xdok la nk soho gitu.. sebab muke2 ni laah Tan sri kite susah hatii.. jenis "cerdik xleh tupe bodo xleh aja" !!!! bodoh!!

pasal mercun pon satu 2 3 4 5 6 hal jugokk!!! aishh ore pese jgn duk main jgn duk main cekak retii.. kalu xpesan pon jgn duk main xkan xbleh amik iktibar dri pengalaman2 lepas?? kan dah kene dende ngan fam sebabmercun tu.. susah laa jenis "cerdik xleh tupe bodo xleh aja ni"!! xdok pengalaman pon dos ase xajin kelis kene denda try la pikir pakai logik otak tu!! molek kee ore duk main duk pekong bede kokse?? eii nok marah suguhh.. mane xnye.. sblum2 ni cik admin pon pernah nk kene.. lalu kok tepi je.. YA ALLAH gerun nyee.. pling "fantastic" pasal mecun ni mase lawan ngan selangr mase peistiwa berdarah tuu.. memang kuat laa..

tpi org kate sek kelate ni ore xsetak kito xsetak.. ad org kate pihak lawan yg mulekan dulu.. yeke?? yg tu cik admin xtahu laa.. sbeb mase game pause sebab mercun tu cik admin duk balas chat kat cb. so xtahu a tu.. kalu puak die yg mulekan dulu bgi cik admin la "org lepa taik bakpo nk bui perfium kan"?? xkan nk tadah muke je.. yg tu kalau betol die stat dulu,, tpi kalu kite yg xsmenen2nye ni tibbe2 g paling dekat padanag, paling dekat player, ref, ape hal laa abang2 sahabat n rakan2 ku semuaa.. xpasal2 nanti kafa kene denda plak.. tan sri sediri pon dah cakap rase nak marah n mlu nye die dengan penyokong2 kite yg wat gini.. adess sayangg cik admin plk naik sedih ttauu..


kite imbas tgok status tan sri ehh,,,
1. Baru selesai merenjis pengantin ZAQUAN ADHA &ayu raudhah...GEMBIRA menang piala sultan Ahmad shah....TAPI AMAT SEDIH MELIHAT PERANGAI PENONTON MEMBALING BOTOL DAN BAWA BENDERA PARTI..KES SEMALAM SUDAH PASTI KAFA DI DENDA LAGI..SAYA ANGGAP YG BAWA BENDERA DAN BALING OBJECT ADALAH MEREKA YG SENGAJA NAK SABOTAJ KAFA DAN PASUKAN..kita hampir memberi kemenangan percuma pd sgor sedang kita leading 1-0..
2.Sekiranya hal spt ini berlaku lagi KITA BAKAL DI ARAH BERAKSI DLM STADIUM TANPA PENONTON..Wang rugi dan penonton tak dpt tgk bola...Dan pemain tak ada sorakan Dan sokongan the 12th warrior...APA FAEDAH KITA DAPAT?berapa undi parti yg kibar BENDERA dapat?berapa pegawai perlawanan yg berjaya di cederakan dgn MEMBALING?...SEDANGKAN YG PASTI RUGI ADALAH PASUKAN SENDIRI DAN NAMA KLATE MENJADI BUSUK...
3.SEBAGAI PRESIDEN KAFA DAN PENJAGA TEAM KLATE SERTA TIMBALAN PRESIDEN FAM SAYA KECEWA DAN MALU KERANA GAGAL UNJUK CONTOH YG BAIK PADA NEGERI LAIN...sia sia sy mengubah team klate menjadi team yg baik tapi gelagat penyokong klate nampaknya sudah SEMAKIN Kemal dgn imej ganas,tak sporting Dan tak berdisiplin..apa ruginya kalau tengok bola dgn sopan Dan tak melanggar undang2?
4.Saya tabek kepada penyokong selangor...mereka tuan rumah,mereka juara bertahan dan mereka pasukan pilihan...TAPI WALAU MEREKA KALAH,walau mereka kena PENALTI,walau team mereka tidak bermain saperti sepatutnya TAPI MEREKA TETAP BERDISIPLIN DAN MENUNJUKKAN AKHLAK YG MULIA DAN DI HORMATI...MEREKA TERUS MENYOKONG PASUKAN MEREKA
5.Sbg orang tua dan ANOK klate ambo tertanya tanya....mari mano budaya ganas ni?...kita orang klate sepatutnya sopan,beradat,..klate terkenal lemah lembut,berjurus,...pemimpin HARI HARI berkecek ugama sokmo,islam sokmo2 doh..nok gapo lagi?...bakpo jd LAGU ni?....munkinkah orghe klate lo ni doh tok supo mulo,budayo lo ni tak selendik mula,ugamo orghe lo ni dah tah supo sekalo...BAKPO?GUANO?MARI DI MANO?AJARAN SAPO?
6.Saya Dan ramai set kita nak jadikan sukan khususnya bola sebagai alat utk pembangunan insan yg positif..melalui bola kita beriadhah,kita bersatu,berpadu,bina disiplin,bina ciri HUBBUL WATAN MINAL IMAN...jgn kerana bola nilai islam dan ugama kita letak bawah punggung,tak peduli semayang bang,dosa pahla,adat sopan,undang2dan peraturan..KALU KERANA BOLA GI JADI GITU MAKA AMBO BERDOSA!
7.Saya bentuk pasukan kita.Saya boleh didik pemain..character pemain dah byk sy ubah,tiada lg jenis darak, makan pong,emosi....kita jadikan mereka pemain yg cool,pro,with character...team sy ajarkan doa2,hatta cara masuk pdg,cara berdiri dan nyanyi negaraku,cara chanting dan doa sblm kick off dll..mereka d wajib solat d stadium,Kita sediakan imam Dan ustaz....TAPi tak pasti bolehkah didik penyokong dan nawaitu mreka


tgokk sian nye kat tan sri kan.... luahan hati die untuk ari ni kesinambungan perangai penonton yg menjadi2 tu.. sy tertarik dengan yg no 4 tu.. that means xder la penyokong selangor yg mulekan dulu?? soo sape yg salah skg ni?? memng kecewe laa sgt2.. bukan ape sebab tu la macam tan sri cakap kire nk sabotaaj pasukan sendiri.. sngup ke g jauh2 nk tgok bola tpi dianggap nk sabotaj team sednri?? pikir2 laa weii.. wat nyenye kokramm.. kerana nila setitik rosak susu sebelanga.. segala hasil titik peluh tan sri selame ni macam sie2 je.. die dah ubah semua yg mangemnegt bleh wat. tapi penonton N penyokn?? sape nk ubah?? nasihat2 pon xdengar.. jgn jap ag kite kene gntung n beraksi tanpa penonton sudahh... cik admin memamg marah ni tau xde dah suke2 hahahaha kee wkaakakka kee hehehehe ke. serius ni!!

kesan daripade balingan mercun tu, 5 org puak2 ultras ditangkap polis!! kenape?? alasannye sebab bakar flare!!  logik ke alasan tu??? xlogik lansung sebab ad org cakap kat admin sblum ni xsalah pon bakar flare tu. sebab sek2 ultras ni dah mintak dari kebenaran dri polis.. tgok ayat member cik admin ni eh kite org chat2 tadi pasal tangkapan ni ....."Ultras xpekong mercun pon...kt nk pase flare tu pon mitok kebenaran nga pok lih hok jago area tu...xsupo ado sep2 penyokong tu baling batu sembunyi tgn...pok lih hok paka baju biasa(preman) pon mari support kato sep2 ultras molek tp FRU xse dgr..ultras siap chant kutuk hop pekong botol nga mercun tp sumo dok tuding jari ko ultras...ultras pon keno pekong botol nga penonton...  "

so skg ni lembu punye susu sapi dapat name laa?? aduss laa.. kalu name elok xpe laa kan ni name n akan memusnahkan puok2 kitee!! sebab setahu cik admin laa.. ad negeri mane eh yg main flare jugok semalam tpi xder ape2 pon.. peraturan xsame ke macam mane ni?? kalu kelate sume xelok semua salahh.. tpi team lain?? memang xpatut laaa.. cik admin tanye lagi cam ne gamoknye yg kene tangkap tu.. die kate "polis tu oyak reman 4 hari, pastu bwk g jupo timb.pendakwaraya baru tau lekat kes ko x...kalu xlekat bebas"....  mari laa kite pakak2 rama2 mendoakan sahabat2 kite a.k.a abang2 sy xder ape. sebab sy kenal rapat la 2 3 org tu. tu yg cik admin sedih nii..

cik admin rase laa sebenarnye kan rase2nye laa sebenatnye benagnag sebab mercun tu.. tpi dah xtertangkap insan xbertangungjawab tu then sebab nk buat jadi kes flare plok yg kene.. aduss laaa.. kite kene mintak doa laa belake2 supaye sahabat2 kite tu xdisabitkan dengan ape2 kes.. reman je lahh.. tu pon ALLAH je yg tahu ape perasaan die org kan.. huuhuhuuhuh.. sedih nye cik adminn... walau ape pon kite kene bersatu!! kesian n sedih laa bile jadi cm ni. kite dah gmbira raikan kemenangan kite tpi ad sahabat2 kite menderita.. huwaaaaa..

ni ader sikik ikhtiar unutk rakan2 kite yg kene tangkap tu.. tgok la eh.. jadi sedih plak cik admin sampai ad camni.. tibe2 air mate cik admin bercucurann.. " ULTRAS MALAYA DAN ULTRAS2 NEGERI AKAN MENGADAKAN MAJLIS SOLAT HAJAT MENDOAKAN KESELAMATAN DAN PEMBEBASAN 5 SAUDARA ULTRAS KITA PADA MALAM ESOK 8.30MLM BERTEMPAT DI "KAMPUNG BAHAGIA", JALAN BANGI LAMA (SELEPAS SEDIKIT SAHAJA DARI PUSAT NUKLEAR & ANDA AKAN NAMPAK BENDERA ULTRAS MALAYA DIPACAK DI TEPI JALAN) "LAKSA JELAPANG PADI", NAMA KEDAI MAKAN TEMPAT MAJLIS INI BERLANGSUNG. SILA HUBUNGI SAUDARA PENDZ 0124415541"

cik admin sedih sgt sini bile tgok gmba abe wira merah anak kelantan tu... uhuhuhuh.. cik admin rapat  dengan die.. suguh xsangka smpai jadi berat gini.... huhuhuhu

huwaaaa..... sedih2 sape nk tolong tenagkan sedih ni... zack tu pon team trwfm jugok.. walau ape2 pon masalah bile dah smapai masalah gini kite kene ambik tahu... cik admin sedih nye tdi ad org uplod gmba 5 org  siap pakai baju kaler pepel tu!!! huwaaaaaaaaaaa... kenape leh jadi cam ni!! teruknya... i miss u abe wiraaa n jek dan yg lain2.. .. truknyee... ni la jase manusia yg main mercun tuh!!! bodoh!!!

MASYAALLAH.. smpai begini sekali abang2ku diperlalukan... huhuhuuh..

teruknye mereka perlalukan kepada saudaraku.. huhuhhuuh.. sape boleh tahan sedih kalu bende gini berlaku?? tmbah2 kite pernah tgok bola sekali pernah makan2 sekali memang raapat!! sugguh xdisanga!! ni semua gara penyokong bodohhh yg main mercun!!! xpasal2 org lain kene. kalu yg main mercun tu kene padan muke engkau!! lantak la meringkuk dalam penjara tuh!! ni org xbersalah jadi mangsa.. harapan nk lead chant untuk puak2 kite tapi lain dah jadinye.. tgok komen rakan2 kite yg best "  sampai mcmnie polis layan penyokong bolasepak??!!!aper salah diorang??!!!...klu betul polis ader bukti tunjuklah!!!..klu setakat bakar flare tu tak meletup pun lah SETAAANNN!!!!...A.C.A.B!!!" uhuhuhuhu... terkejut lgi ni cik admin ingtkan reman biase2 aje rupenye teruk sampai gini sekali.. foto ni diambil oleh djbig e. rakan2 ultras jugok..

Marilah kite ramai2 mintak doaa supaye rakan2 sahabt 5 bersaudara ni xdisabitkn ape2 kesalahan.. amin... sembhyng hajat beramai2 tu pon dah di organised kann!! kita teranyaya!! kini tiada agi komen2 dari abe wira meroh di fb trw malaysia.. huhuhuhu.. insyaALLAH kite xder ape2. huhuhuhu

ok la takat ni je la tu entry untuk kali nii.. tiap2 ari ad jee benda yg membuatkan cik admin sedih.. huuhuhh.. mane xsedihnyee bile dah jadi gini!! org len buat oreg len kene!! huhh!! dan nasiat kepade rakan2 tu tolonglaa jgn main mercun main bedil pekng2 objek ke dalam padangan n jagn bawak bendera parti... kasihanilah tem kite.. kasihanilah tan sri.. kasihanilah kafa... kite menyokong pasukan bola sepak yg satuu.. jgn buat benda2 yg dilarang dah menjatuhkan emej kite org kelantan!! kite kan nk jadi kumpulan penyokong terbaik!! insyaALLAH kite bolehh!! yakin diri!! ubah perangai!! saling nasihat menasihati.. yg xboleh nk tego tu bawak polis terus.. yg tu meme sesuai jenis bebal2 bawak kat poliss..

"sokong biar bijak, bertindak bijak dan bijak sokmo" haa tu slogan trw.com. asenye laa.. peacee.. love u TRW..

No comments:

Post a Comment