Saturday, February 5, 2011

~memBERI Vs meneRIMA~

haa tajuk diee memberi dan menerimaa.. sengaja cik admin buat besarr word tu.. memberi tu betul la kate dasar dari word beri tapi menerima tu kata dasar die buke word rima tapi terimaa..hehehehe.. belaja tatabahasa plok ari ni..

haaaa dulu cik admin pernah buat entry pasal nii tajuk die "best word for today"

CINTA amat mahal takrifnya, itulah yg difitrahkan oleh Allah S.W.T kpd hambaNya, 
CINTA hanya tertulis pada perkataan, tp gagal dilihat pada zahirnya, kerana
CINTA itu adalah tanggungjawab di mana wujudnya 
     ~ kesetiaan dan kjujuran yang bersatu di dalamnya,
     ~ ingat pada yang satu, 
     ~jujur pada yang setia,
     ~ setia pada yang kasih, 
     ~kasih pada yang rindu,
     ~ rindulah pada yang menyayangi dan mencintaimu........

haa tu laa posting cik admin pade hari tuu.. so moral of da story?? jeng jeng jeng....

hahahaha.. sebena nye xpandai nk berjiwe2 neh. tpi sero nk berjiwo la plok male ni.. saje2 jah sebab cik admin nk tido susoh xngatok tpi boring sesgt malam nii xtahu bende nk buat.. pakcik tuan blog katenye nk masuk ofis male ni.. dri tdi ag die g ofis rasenye dalam kol 9 tpi skg xbalik2 ag.. die kate laahh.. die tipu cik admin pon mane nk tau kann.. biarlah die dengan caranyaa.. kan malam mgu mesti nk luangkan mase ngan kawan2 lepas keeje kan. maybe lepas keje die g lepak ngan sain2 die kot. xpo lah biarlah die nk wat gapo pon... "I don't have the POWER" ... haahahahaahahah...  

tpi ad cakap kat die tdi "bantal ngan selimut bawak da ke? kalu x bawak nok tulung g anta.. org bizi kan kan kesian plk terlentok depe pc ke depe gapo ko wat keje kann... pelik nye keje opis tpi bising gile macam keje tukang rumah plk xpun keje kilang bunyi mesin2.. mesin ape laa yg bunyi tdi agaknyee.. lantok lahh.. hahahaha.. sayang jugok kalu patah tekok sebab xgune bantal. hhheehehe.. jgn marah yee.. hehehe

out of topic da ni sebenanyee.. tajuk memberi dan menerimaa ni gini laaa... kite memberi cam gitu jgn arap laa kite nk terima cam gitu jugok.. sebab manusie rambut same itam (kalu x die la) tpi ati lain2... xkire laa dalam soal ape pon kehdupan kee amalan baik kee ape kee even cinta pon macam tu.. kite memberi cintakepade seseorang tpi jgn nok respect die pon nk beri cinta kat kitee... haaa.. tu bukan sy cakap nehh.. tu dalam madah22 pujangga.. kan cik admin selalu bace madah2 ni tyme 5.3 sampai msgrib dalam sgmen senja merahh..

kite nk memberi xpe tpi biarlah dengan ikhlas hati dengan kata lain bukan untuk tnjuk2 atau pon ad muslihat lain... macam kite menderma laa xleh menunjuk2 n ad muslihat lain.. biarlah seikhlas hati kiteee.... n then kite tngu balasann... MAYBE org tu akan balas kebaikan kite dan MAYBE juge die wat dek ngan kebaikan kite. so kite jgn respect more laa.. so point diee memberi dan jgn harap kite dapat sesuatu seperti yg kite beri.. pengharapan is menyakitkan... muhahahahaa

soo redho dan terima lah sebarang kemungkinan yg datangg... kuatkan hati yee cik admin.. caiyok22...

No comments:

Post a Comment