Saturday, February 5, 2011

~ peras dan tungeng di malam 1/2/2011 tapi tetap bersyukur~

muhahahaha.. tajuk dah lawak dah kann.. peras dan tungenge. sememangnye cik admin ni peras dan tungeng ni ari nii.. cik admin ni tadi bru balik tgok bola. aish tpi xder laa tadi.. tapi malam tadi laa.. aishh belit2 dah plok ayat cik admin pgi ni. al-maklummlaa orgngan frust kan.. muhahahaha

1/2/2011 (malam).. ade ape ngan tarikh ni?? bukan ad apa dengan cinta ehh... no cintan cintun. muhahaha... rasenye xpayah la cik admin cakap kan. semua org tahu dah.. tp tkut2 la ad yg xtahu so cik admin cakap laa sikik2 ehh.. haa tu tarikh kite lawan ganung. dale erti kate formal die.. "perlawanan bola sepak piala... piala.. piala ape eh? ha sudoh.. piala ape eh.. FA kot ehh xla malaysia laa eh xlaaa ok yg ni betol  dah, dah dable cek liga superr,,,.. kekekekek...malas nk delte laa... perlawanan antara the red warrior (kelantan) menentang terengganu bertempat di stadium sultan muhammad ke 4... haaaaa nk kate frust sgt tu xlaa tpi berssyukur la at least kite seri kan.. bukan kalahh.. so dalam perlawanan tu kite seriii....

ni laaa keje kalu ambik gmboo xder stail lain. wkakakaka
mule2 kite dah lead 1-0 hasil jaringan kapten pasukan piyaaa... then... thenn... skejap terlupe nk tulis ape. nk kene rujuk dulu.. heehehhe...okes dah dapat infoo.. nk cik admin cerite gune bahasa cik admin ke nk copy paste yg ayat berita punye eh?? aishh rase malas la plok kalu pnajng2.. ha gini ehh.. cik admin ringkaskan then buleh tujuk kat link yg cik amdin bagi ni ehhh...

die cakap mule2 perlawanan tdi 2 2 ok laa.. ok ape?? dri segi serangan.. 2 2 seimbang.. (malu sebenarnye nk cakap sal bola) muhahaha..  pade mint ke 34 piya sumbak goll.. bola nye hasil hantaran silang daripade azwan royaa... n piya xsia2kan la pelung tu dengan buat gol!!!! hahahaha.. mase tu semuee laa org sorok.. termasuk la cik admin.. lompat laa jugok. tpi cik admin xnampak sgt mule2 sape sumbak sebab cik admin duk belakang gol side ni. die sumbat side sane.. ok thenn,,,,

nampaenye laa pade second half nampak team kite ni macang hilang rentak permainan..maybe kite sedikit selasa dengan gol yg kite dapat tadi. wkakaka entah pape ayat cik admin ni. sori yee.. cik admin xpandai nk cakap sal ni.. kuca2 buleh laa.  ha smbung ag eh.. menurut trw.com lagi, die cakap, serangan yg diaturkan seimbang antara kedua2 pasukann.. haa pastu kann tegah2 cik admin ni "ralik" duk cri kakak cik admin yg name beloom ni pastu bunyi laa "huhhhhh" mngeluh ramai2. tgk2 ganu dah goll.. wkakaka.. patutlaa bunyi gituu.. cik admin gelak2 pon padahal sedih ni tauu.. jap ag masuk part sedih xleh gelak dah.. ganu die sumbak gol kiter mase minit ke 67.. oleh?? oleh,,, marzuki yusof...

kite (kelate la) buat 3 pertukaran.. nk cakap sape tak? bace kat sini jerr... sebab benda ni fakta xbelh pusing2. muhahahha.. so anda bace kat sini yee.. tpi xbest plak. xpe cik admin copy ehh... "membawa masuk Khalid Jamlus pada minit ke 74 menggantikan Danial Fadhly, pada minit ke 80 Khairan Eroza dibawa masuk menggantikan Shakir dan pada minit ke 85 Nizad Ayub dibawa masuk menggantikan K Soley. " sat gege deh... hehehehe..

 copy lagi then bace yerr.. "Penjaga Gol: Khairul Fahmi Pertahanan: Daudsu, Rizal Fahmi, Farisham, Zairul Fitree Tengah: K Soley, Shakir, Danial Fazly, Nurul Azwan Roya, Mohd Badhri Penyerang: Norshahrul Idlan Talaha
Simpanan:
Ramzul Zahini, Khairan Eroza, Wan Rohaimi, S. Subramaniam, Khalid Jamlus, Wan Zaman, S. Chanturu, Nizad Ayub, Khairan Ezuan, Zul Yusri, Shahrizan, "tu laah diee then xperlu la cik admin bercerita panjang ehh.. sumea dah tenteraa.. muhahaha.. n tdi ramai gak yg dapat kad kuning. xleh sialp n lawan sikik terus KUNING naik. muhahaah.. cayalah ref. nati ak kene maki kat budak ni sebab sokong ref. muahhah. team kite yg kene kuning sakni ialah danial fadly dengan k. soley.. menurutnye lagi serangan 50-50...

haaa selepas kesemuanya berlalu kitepo seri laa dengan terengganu.. ini menjadikan kitee memperoleh 4 mataa... dan meduduki tnga kedua selepas n9 seletah.. aish ayat dah terbelit.. tgok yg ni lah "Kelantan kini memperolehi 4 mata menduduki tangga kedua Liga Super dibawah Negeri Sembilan yang mendahului dengan 6 mata setelah berjaya menewaskan 3-1 pasukan T-Team malam tadi. "okkk.. heheheh.. xterbelit sikik ayat nyee...
  
kekekekek puteri bongsu yg suke menyibuk. wkakakakaa


ok berbalik kepada tajukkk.. peras dan tungeng tpi tetap bersyukur.. sebanranye yg peras tungeng tu bukan pasal kelantan seri tau. muhahahaha.. pasal seri ni dah kire ok laa dari kite kalah kan. at least dapat bape mate eh? xingt dah. 1 kan? hehehe.. xingt ke xtahu ke xtahu la tu. wkakaka.. tahniah laa kat team kite kerna dah suguh2.. ok dah tu dari kalah kann... tpi yg buat cik admn peras dan tungeng nyeee... keranaa....

haaaa kerana masuk2 padanag tu dah la ramai. tpi xkisah la stendek la yg tu, tpi apabile die bace name pemian yg utame.. duk telong satu2 duk dengar dengan teliti xder nama abam rojo!!! arghhhhhhhhhhh!!! ok fine tungu yg simpanan plakk.. syok2 last sekali sebut name wan rohaimi.. arghhhhhhhhhh mane abam rojo??? abam rojo xmain.. frust nyee atii.. tuhan je tahu perasaan ck admin tike tu frust cam gane tauu... kan dulu sap2 kenal cik admin laa mulut ni lekang dengan name "paang" "farhan" "farhe".. haahahaha xde name lain name ni jee yg cik admin tahu.. xkire bola duk ngan sape..

ingt mse kali tu kat kb sebab terlalu penatik ngan paang ni laung name die kuat laa.. pah hbis orang2 yg berade dekat2 tu sorak2 n tepuk tgn.. malunyeee tuhan je yg tahu.. muhahahahaa.. mase tu kan kalu paan injured ke kalu sape2 gnti paan ke memang xde mod trus la. muhahahaha.. skg dah xboleh cakap pasal die. abag2 n kakak2 marah.. so wa dah xcakap ehh.. last tgok paang main mase final piale malaysia ari tu.. skg ni first game cik admn tgok lepas final ari tu. eh yeke piala malaysia eh? cik admin ni mane tahu pape.. lantk la paepon. wkakaka..

so skg tgok tu xde die.. rase xde semagat tauu.. rase xtahu nk terpong sape.. serius ni xgurauu.. ingtkan abam rojo buleh gnti.. tpi 2 2 game abam rojo xder!!! arghh frust nyee.. kenape ramzul xmain eh?? yg xtahan nye name die dalam simpanan pon wa xdnagr.. xder plak die sebut kalu telinga cik admin ni ok laa xder trouble.. sebab pakcik pon msg cakap ramzul xmain... so memang xmain.. frust nyee.. tgok gitu je la bola tdi xde nk focus sape2. jahaat kan cik admin ni. muhahaha.. harap2 bleh ubah laa perangai ni kann.. sebab kite kene sokong team!! nanti mati cik admin tteam lawan kite.. xkan nk belot kan?? hahahaha..

ok.. tdi kan cik admin pergi dengan abe ipa n anak sedare diee... ingtkan abam2 cik admin nk folow tpi xsebab die orang ad keje. so cik admin g dulu la dengan abe ipa n anak sedara die 2 ore. sume laki cik admin sore je puam. wkakaka.. then sampai sane cik admin xmasuk ngan die pon.. xmau la biase masuk ngan die sebab kakak cik admin ad.. selalu kite tgok cik admin g ngan adik beradik. tpi ni rase ngan tgok gan abam2 n kawan2 la plak kann.. hehehehe.. so smpai sini kite org berpecah n cik admin cri la "adik beradk angkat" cik admin ni. hehehehe... cari2 nasib baik jumpe. n nasib laa mase tu kredit ad banyak ag..

adus panjang nye.. cik admin nikalu bercerita memang suke la. tpi kalu bgi fakta asik nk copy je kan. wkakakak.. k then sampai sane tu cik admin jumpe la kedai bos cik admin.. ingt nak pau baju tpi die wat xlayan. muhahahaha..  dah ad la 2 3 org adik beradik yg tngu kat situ.. then bos bawak belanje basahkan tekak. muhahaaa.. smpai awl dh tpi nk kene tungu rombongan yg lain ni last2 nk dekt 8.duku baru masuk. maklumlah rombongn kan ramai.kekekeke..

ader ke bos cik admin ni nk suruh cik admin jadi DJ untuk ulas bola... hahahaha.. lawak laa.. orang kenal player pon tidak die nk suruh ulas bola.. tpi memag cik admin tabik laa kat abam betol ni!! die sngup cri orng gune cara die laa nk suruh ad nye AUDIO LIVE khas untuk peminat bola sepak kelantan.. maklumlaa kat tvxder live kann.. stanpa trwfm punye redio wat live anda nk dengar melalui ape kan?? so susah payah laa abam betol ni cari orng.. surh cik admin?? hahaha.. abam rojo laa cik admin sebut nye.. ngek die jadi ngulas bola.. nok merapu2 bolh laa aihh kalu la cik admin yg ulas tdi kan alamak nye makan sumpah seranah laa pendegar2 kite kan.. memang kesian laa kat DJ betol ni.. muke memang rusing gile laa.. kesian la kat peminat2 bola sepak yg xdapat tgok ni. sebab memang banyak sgt masalah tdi yg mane sepatutnyaa keputusan die=xder live malam ni. tpi d betol uesehkan jugak last2 ad laa dj berpengalaman dalam bab mengulas ni.. syukur alhamdulillahh kite semua dah dapat manfaat kann.. anda semua kene berterima kasih kat dj betol tu tau.. memang susuguh2 diee tauu.. kesian kan pendengar2.. dengan rase kesian dan tangungjawaba itulahh die relakan diri harungi masalah2 yg ade dan gagahkan diri jugok untuk bawak audio secara live... TAHNIAH to DJ BETOL!!! haaa ari ni besday die tauuu!!! 1/2/2011 yg ke bape xtahu.. so ramai2 la kite wish kat die ehh.. memng salute laa betoll!! muhaahha

ok sikit lagi... hehehehe.. tdi cik admin masuk dengan "adik beradik" ck admin laa dalam bape org tdi eh?? xingt laa.. tpi memang muk2 yg selalu kite org bersame kalu kat kl dlu. bersame cam ne?? hahaha bersamae tgok bolaa minum2 n lepak2.. rasenye laaa,,, nk sebut name lah. kekeke,,, rich, peja, anah, jaki, tamow (die je xbiase lepak2 lagi), cine, tipie n adik die 2 orng.. ehehehe.. cik admin sorang popuan.. kekekee.. tpi xpee sorang popuan pon sebab dah terbiase.. ingt kak belon nk masuk sekali tpi die g mane entah.. kak belom ni memang laaa... tdi pon ad jupe abam yg seksi tauu.. kite selalau duk main2 dalam n fb tdi terjumpe.. semak gupenye bapok ni. (xleh pngl mamat laa sebab xsesuai) tpi cik admin takut kat die.. garangg!! muahahahah

ni laa abnag2 ku.. muhahaha... tpi ni separuh ajee..

seksis nyee cik abam kat depan ni. wkakaka

 cik admin duk belakang gol yg siede apek jage mule2 tu... malas eh duk sekali ngan orang sombong,, baik abang2 cik admin sume sayang kat adik die kann.. muhahahaha
tpi memang pakcik ni laa buat cik admin frust untuk kali ke 2 setelah kelibat ramzul tidak keliatan kat padanag.. boleh malam2 die masuk keje!! masuk opis lepas bola!! aduh banyak nye kejeee!! smpai xsmpat nk jumpe.. org nk bgi barang.. dah macam gitu bia laahh.. wat lah keje tu sampai puah hati!! memang sakit hati n peras tungengenge2 laa...lantok la malas nk caro. lgi cro lgi sakit hati. muhahahha..tpi tu lah wanita itu LEMAH!! muhahahaaha.. peace... :P .. sekajap je keras hti n koya ngaju pah ok mula dos.. goblok punye  jiwa. muhahahaah .. how to overcome eh??

td ramai reply masg fb" wa jupo sakni xpaling nah kito" aloss laaa... wa kea kalu cam meme wa akan tegooo..  tu memng rinsip cik admin. kalu cam comfim tegor terus.. yg xtegor  tu sebab xcam laa.. org yg cam la tegorr kite. xgitu kn?? muhahahha..

ari ni xder gmba laa.. sebab cik admin xbawak la camera tu. sebab budok ni xcakap. cik admn nk bawak mule2 tu tpi sebab malas nk pegang tu yg xbwak.. besa ehh.. kalu budak ni cakap awl2 xpe la die orng bawak.. sorang ni ad bawak tpi batery plok xder.. senget!! dah nk abwak tu cas la awl2 abam wesss..  ad tu ad gmba tpi duk ngan abam mane entah.. maybe esok bru die anta. sblum ni pon xbawak kemra ok sebab gune fon.. tpi skg fon dah rosakk.. sume fon doremon!! so no camrea!! muahaahaha..

okes rase takat tu dulu laa peras tungeng cik admin ari ni yerr,,, muhahaha,, ari ni hepy sgt sebab dapat jumpe abam2 n adik beradik cik admin mase duk belaja kat pj dulu.. hahaah.. cume sorang je la x.. die orng balik sebab cuti raya aji. tpi cik admn memang sebab xtahu kemana hala ag. muhahahaha.. lepas ni kene tgok ngan abang ipar balik laa sebab die org nk g dah. ni balik sebab cuti.. miss nye lame xjumpe. muhahaha... tpi miss kat pakcik tuan blog ni menyeksa jiwa!!! arghhh!! geram22.. dah2 be cool... hehehehe

insyaALLAH gmba kalu ad cik admin uplod kene amik ngan abam cik admin yg sorang ni dulu.. abam2 cik admin ni pelik org tgok bla kelantan pakai jesi merah tpi die orng pakai baju itam!! berlagak!! bajet baju lawa!! hahahaahha... xdengaki langsung la baju xlawa tuu.. (dalam hati xyah cakap la) muhahahaha..

ok las cik admin tido dulu sebab dah xprust n sakit hti sgt dahh.. pujuk sikit je dah jadi cool. ni laa perempuann!!! mane hilangnye ego n sifat pemarah n pongoh ck admin ni.. hehehehe... ok lass dadaaa,,, miss u all.. ~gomo kelate gomo~ by cik admin..


dadaaa.... cik admin masuk dlu yee.. eh xingt cik puan la.. muahhaaha

No comments:

Post a Comment