Friday, February 11, 2011

~sayo suko bilo mr kapitan skor gol~

muhahahahha... senget tajuk kann.. ni sebenarnye cik admnin nk ulas pasal bolaa nii.. ni respond dari seroang kakak cik admin bile semalam, mase MALAYSIA menentang HONG KONG dalam "aksi persahabatan antarabangsa pertama untuk tahun 2011 " from trw.com (elak plarigm) mhahahaha.... kiter berjaya mengskorkan 2 gol!! ciayok22.. syukur n tahniah diucapkan kepade skuod kebangsaan.. then,,

then,, cik admin pon pst laa dekat fb,, kekeke "TAHNIAH HARIMAU MALAYA.. walaupon xkelis amar roidang xpo laaa.. syukur MALAYSIA mene ag.. muhahahaha.. " muhahahahha... then selepas berbalas2 komen dengan kawan2 n kakak2 n abam2 ader satu replying yg menarik yg mane menggangu tido cik admin... sebabnye.. sebarang komen yg masuk die akan masuk dale fon!! tu yg paling gere tau.. cik admin buke pakai blackbery atau iphone.. tpi cik admin wat yg via sms tu. yg semngiu serigggit. kah kah kah. tpi kalu status cik admin xkisah pon sebab bleh reply.. tpi yg geram nye komen gmba... cik admin suke masuk gmba banyk2 kann.. tehn waktu tido ck admin pgi2 meme menggnu laa.. masuk komen pic.. so anyone bleh tolong x supaye pic komen xmausk dalan fon. nk bgi status n wall post je masuk. hehehehe

okk cik admin smbung lgi eh.. cam ne leh dapat tajuk gini.. muhahahha... n mesti tertanya2 who's MR. KAPITAN??? muhahahahha... ok reply komen yg cik admin terima yg mencuit hati n lari dri tjuk n buat semo ore tertanya2 is " hhahahahhaa....sayo suko bilo mr kapitan skor gol...lab u las mr kapitan " kah kah kah...,, uikhh kak.. sapo mr kapitan itu?? adakah itu nasik kapik?? kah kah kah.. cik admin yg bace msg fon smbil tido wat dek je laa.. tek tek tek msg mask sakit nyo hati.. tpi xpo laa padan muke kan. hehehehe..

n rata2 tanyo who's mr kapitan?? ahahahha.. " sapo mr kapitan? safiq ko amirul hadi? mace2 namo la pggil " ahahahah.. then tuan yg komen tu balas "safiq kak...mr kapitan....hehehehhee " ... senget laaa.. pelik2 suguhh.. n cik admin pon pelik gano buleh namo tu yerr.. katenye "dio kea kapten malaysia kak...ore sajo jh pnggil mr kapitan ko dio..ejah namo sikit jh...suh ilir...hahahaa " kak disitu bukan mereujuk kepade cik admin yee.. tpi seorang kakak n adik yg berbalas komen di status cik admin. muhahahaha.. ilir nyoo n kretif nyo name die bagi kan. hahahaha.. MR CAPTAIN dikelantankan jadi MR KAPITAN.. hahahahaha.. lawok2.. hahahaha.. gulim2 cik admin suko. wkakakaka

ni cik admin search google. betol ke ni xsilap eh? hehehe.. silap sori..
ok kite kembali serius nyee.. cik admin nk bercierta sikik laa pasal bola malam tu.. okes malan tu kite berjaya skor 2 gol hasil jaringan MR. kapitan (syafiq rahim) dan amirul hadi.. kan?? harap cik admin xsilap la.. sebab gol ke2 ck admin xtgok. kene balik umoh doh. sob sob sob.. hehehe.. ok thenn...tngu cik admin kobek trw.com la dlu eh tkut2 ad info dalam tu.. wait yerr,,, ok sblum tu nk cerite event die main kat mane.. ok malam mase kite menang ni kite maing dekat stadium melawati shah alam. eh ad ke x eh melawati ni. kalu silap sori deh.. tpi di shah alam laa.. tiket?? tiket bape ingt eh? cik admin xingt nk ttanye laa.. biase 20 kot. sebab cik admin mane la tahu pasal2 bola ni kan. wat gedik je orng ckap sal bola nk ckap jugok. wkakaka...

ok malam tu buat sape2 yg xsempat pergi stadium,, kite masih perlu bersyukur dan berterima kasih sebab ASTRO ARENA masih menyiarkan perlawanan ni secara live dekat chanel 801 ataupon dekat arena.. eh ke awani eh? rase arena doh kan chanel 801. kebala la ape2 pon tpi meme chanel 801 laa.. malam tu mase nk main tu cik admin resign kejap kerje selaku cashier sebab nk focus bola la konon2 kann.. sebab nye abam apek pon main.. hehehehe.. ok then stat game cik admin kembali focus depan tv. telengok laa ck admin kelis tv sebab tv tngi. cik admin plok xtngi. kah kah kah..

uikh cik admin ni kalu mengarut no 1 kan. hahaaha.. ok dah2 teruskan dengan berita ok!! ok thenn,,, kite bace ni ehh "pasukan negara dilabel pasukan pilihan untuk memenangi perlawanan ini. Menurunkan hampir kesemua pemain yang sama ketika memenangi Piala AFF Suzuki 2010, pasukan Malaysia dilihat mengusai perlawanan dengan begitu baik.  " haaa.. syukur ALHAMDULILLAH laa...ok tu sekeat. xkan nk copy semo kan. ok kalu nk tgok ful die klik sini yerr..

http://www.theredwarriors.com/index.phpoption=com_content&view=article&id=724:harimau-malaya-mengaum-lagi&catid=903:berita-kafa&Itemid=100068 

muhahahaha... bace dos kan?? ad cik admin tgok laa mase tegah2 focus ag laa dalam trw.com die cakap minat ke 13,, haaaaa mase tuhh kalu tidok kite gol dohh tauu.. hasil sepakan safee sali. tpi gagal disudahkan oleh orng lain. memang sayang laa.. tepik2 cik admind ale keda tu sapa abe tanyo bakpo2. sapo sumak. wkakakaa.. cik admin meme kalut lebih. hahaha.. ok thenn.. lepas asakan demi asakan,, tanpa didugaa... pade minit2 terakhir cik admin tepik,,,, GOLL!!!! hahahaha.. so gol pertama negara pade malam itu adalah "kesilapan pertahan Hong Kong membuka ruang untuk Safiq Rahim meletakkan Malaysia di depan 1-0 hasil rembatan kaki kiri menewaskan penjaga Yap Hung Fai di gawang gol Hong Kong. " . muhahaha. copy aje tahu kann..

ok then,, masuk second half napok gaya nye laa.. hong kong kembali stabil n 2 2 seimbang. hahahaha.. nok gelak aso doh nk ulas xreti. ok the,, die kate lagi,, masuk babak ni meme banyak percubaan yg dilalukan teruama min ke 60,, tpi sebab APEK berjaya selamatkan pintu gol so NO GOL!! wkakaka..

curik yerr gmba ni trw.com. eeehe

okes pade second half ni ad aaa pertukarannn.. mase mul2 tu duk cri la jugok kemane la abam yo ni. gamoknyw xdok..masuk jap2 ag kot..  tpi tibe2 cik admin tersenyum sendiri sebab nye tengoh syok2 mate ni duk cri my pujaan hati Mr. Amar Rohidan pemegang jesi no 12 ni tetebibee.. lense kamera tnjuk my sweeteart plok.. wkakaka.. no 26 yaitu ashaari.. hehehe.. sweet la muke ashri ni. cik admin kenan die. ari tu mase game kelate lawe ganu kat kb tu puah cri duk mano dio xjupo plok. sakni tanpa dipinta mari depe mato.. aduss sweet nye diee.. hahaha.. sneget laa husband org tu weii... laa cik admin tahu la usband org.. for me sweethear ke pujaan hati ke tu semua atas padang jee.. bile ad kaitan ngan bolaa.. kalu team MALAYSIA lawan mate cik admin meliar cri amar rohidan n ashaari. kalu kelate cri abam rojo. wkakaka..


kekekekekek.. sweet laa tgok muke diee.. best!!

ok then,, kembali serius k,, thenn,, cpy lgi eh jgn marah cik admin xreti nk kona fakta ni.. die kate jurulatih k.rajagopal buat perukaran di separuh mase ke2 dengan "memasukkan Farizal Marlias, Norshahrul Idlan Talaha,Sabree Abu, Amirulhadi Zainal, Mahthevan dan juga pemain baru dari Johor FC, Shahrizal Saad, bagi menggantikan Khairul Fahmi Che Mat, Fakri Saarani, Mahali Jasuli, Ashaari Shamsudin, Gurusamy dan juga penyerang baru Pelita Jaya, Safee Sali. " hehehehe..

then lepas min ke bape cik admin xingt la. cik admin kene balik umh dri kedai. so smpai2 umoh fmily xtgok bola pon.. sob sob sob.. sedih.. sebab cik admin nk tgk amar rohidan.. lame dah xtgok die. tpi xpe la ad ashari pn ok dah. hehehehe.. the cik admin hanye on9 la n tngu rakan2 bgi rezakk.. n tup tup cakap game dah  hbis mite menang 2-0. sykur ALHAMDULILLAH.. tpi sape scor?? ok ni bace cik admin selidik ni "Pada minit-minit akhir perlawanan, tanpa diduga, Amirul Hadi yang masuk menggantikan Asshaari Shamsudin berjaya menjaringkan gol kedua Malaysia hasil hantaran lintang cantik Sabree Abu yang berjaya melepasi perangkap offside pasukan Hong Kong pada minit ke-90. " tahniah to amirul hadi n mr kapitan atas jaringan gol ini.. xkire laa pemain ni main nagn kelab mane pon eh. sebab ad la ,ulut2 rakan2 cik admin cakap alah die kelab selangr. bgi cik admn xkire la.. ni TEAM KEBANGSAAN!! kite bersatu xkire anda negeri mane. nanti piala malaysia ke, liga supe ke ape2 je lah bru kite pecah balik k!! ni xkisah la ape2 pon kite bersatu!! 1 MALAYSIA!!

haaaa jumpe pon gmba amirul hadi.. hehehee


TAHNIAH kepade skuod kebangsaan atas permainan yg best la. kekekeke.. entah pape la cik admin ni.. tpi kan bile lagi cik admin nk tgok amar ni?? bunyi kate lawan pakistan plok 2 puluh bape haribulan xingt la. mintok2 mase tu amar main.. ad orng cakap ni amar demam campak sebab tu xmain.. yeke?? cian nye.. hak hak hak.. semoge cepat sembuh ye abang amar rohidan. wkakaka.. cik admin sengal.. hahahha.. ni gmba wat ubat kat cika admin.. hahahha..

kah kahh kahh.. semat gile org nye pade cik admin jadi sengal. hahahahaha..

ni gmba team kebangsaan kesebelasan utama. tpi xtahu mase lawan gpo.. abam amar ado!! yess.. muhahaha

okes tu saje dri cik admin mengenai bola ini.. dadaaaaaaaaaaaaaaaaa... walau ape2 pon yg ni tetap ni hati.. kah kah kah kah...

daalam hati atas padang je laa.. dalam ati luar padang org len. hahahaha...  

No comments:

Post a Comment