Saturday, February 5, 2011

~suka dan dukaa~

haaaaa.. ni kisah pasai ari ni.. semalam ad la sediikit merajukk xtenteram ati aku dibuatnye. wkakakak.. konon2 laa kan merajuk nk suh pujuk, ape hampeh... wkakakak.. ponn gitu xper laa xkisah sgt laa sebab dah thu dah.. muhahahahah..

lepas je tersedar kol 9 lbih pagi tauu tu terus bace msg kat fon.. huwaaaa.. nok nangis ase.. serentak dengan itu xleh nk tido terus!! padahal pagi tdi bru je tido nk2dekt kol 5  dah padahal.. then cik admin berpindah laa dari bilik mama cik admin ke bilik sediri.. kan abah cik admin xde kat umoh memang yg dara2 ni tido sekali ngan mama. mama tkut sebenarye koya bgi alasan jimat2. wkakaka.. ayat xleh blahh..

mama bukak pintu bilik die cakap " aik guane mase ni bangun dah.. dea semale tido awl.." die smbung ag " tido2 sokmo akan sapa masa kito raso puah la tido" muhahahaha.. gere nk tepik ko mama nk oyk hati xtenteram tiko tuu.. bukan rase puas tido la mama weii.. rase xsedak hatii.. rase sedih.. muhahahaha.. sebab ape.. sebbab ape yerr... ermm bialah gapo2 pon. wkakaka. sape mkan cili die terase pedas.. ok??wkakaka...

then cik admin postlaa status pasal ni kat fb.. sume duk nyenye2 gelak2kan cik admin sebab bgun awl. wkakaka.. memng sume dah thu sejak duk umoh ni kalu xpukl 2 xde nye cik admin nk bgun. tpi subuh dah semayang laa yerr... jgn ingt kokse plak. wkakaka. lepas post status gitu kan macang2 laa abam2 cik admin ni balas.. naik gelak dibuatnye. hilang la sikik kesedihan di hanti tuu.. then rata2 yg kutuk padan muke brodbad kene potong.. smpai abg srng tu tanye blog2 cam gane. wkakakak.. malas nk layann..

thenn lepas aa memakan sediikit pujukan.. sikik je lah xbanyak pon xromentik lasung lahh... akhirnye tennag laa sikik.. tpi still xleh tido tauu.. sampai laa mama cik admin balik dari kedai then cik admin sambung layan jiwa dalam bilik plak.. tdi duk kat luar sebab dah tersedar kan duk layan perassan smbil dengar THR gegar.. nk layan internet bb kene potong!!! peritnye iduppp xder bb!! arghh xmahu kehilangannye lagii.. pliesssssssss...

memang kan cik admin ni "ratu on9" bayangkan internet terputus!! arghh boring xleh nk kate.. ari tu mase kene potong menjinak-jinakkan diri bace novel. semalam pon dah kene potong tulis entry dalam word then copy masuk blog pete tdi.. lepas tu bace novell.kuikuikui..

thenn lepas jiwe tenang sakni keaa cik admin kembali tidoo.. mase tu jam tnjukkan kol 1.. kol 1 laa aku tido.. (tengah hari yerr) haahah.. dah mase ru bru ngantuk.. lena da laa sikik tido dri pgi tdi n semalam duk bobok kokse tu.. muhahahah.. sedar2 kol 3.. sebab mama kejut. die sebenrnye boring duk sore2 xde org nk cakap ngan die. wkakaka.. biase kakak sulung ad tpi die pergi mane entah.. so die pon layan jiwe srang2 smbil dengar THR gegar.. lgu die kan best2!! rndu kat abah cik admin tu kot. wkakaka.. kalu kate gitu kat die mau die xmarah. wkaaakak

ok laahhh dah jm kol 3 cik admin pon bgun..bgun tu pikir.. "Eh ari ni bola.. dah tu malan ni gane ak nok thu pasal ape terjadi ke ape ke hot news ke kalu internet xde.. aihh gane ni".. ikut sebenarnye ad je internet tpi stat petang sampai kol 12 je lahh.. lepas tu abang ipa cik admin suh tutup la.. aishh malam ni gane ak nok on9.. gane nk thu infoo.. lepas mundar mandir kat luar,, rase tertekan sgt nk internet balik waktu malamm... mintak ngan mama die cakap "abah mu xdok. tngu dio kelik. mama xdok duit".. mama cik admin ni meme kedekut sikik. wkakakaka.. xder nye die nk bayarkalu abah xbayar.. abah nye g ober river xleh laa nk kontekk.. bukan xleh malas laa..

yg ni jadi cik admin teringin duk asrama balik.. kalu duk asrama ari tu.. sehari ke 2 hari sblum potong cakap dah " mama bayar brodband ore nk potong dah". okes lepas tu comfim bayarr.. sebab biase la student kan perlu laa internte ni.. kalu xbayar pon die bank in duit. then ak pick la sape2 suh temankan ak bayar bil. muahahaha.. dulu kan cik admin ad bbayar dekat bank2 tpi nk buat kat sini susah laa xreti. nk tekan ape ntah.. last2 xterbayar...

smbung balik yg tdi,, lepas pikir2 pasal bola malam ni tgh malam mesti best kan ad foto2 vdeo2 cerita2 menarik dari rakan2 (sebab cc sampai kol 12 je) cik admin amik keputusan untuk gune pulus cik admin dulu.. terpakse laa dah nk sgt.. abah xbalik ag.. then trus segardri tido g mandi2 siap2 g celcom centre.. sblum tu dah cakap kat mama " ma ore guno duit ore dulu pah gati laa" my mama sengeh2 je smbil "ho". wkakaka..uikhh nk gune duit ak sediri??lmbat ag..  buke keje ak bayar bb ni walaupon ak sore je yg gune. wkakaka...

then 4.35 tu sapa la kat celcom centre.. nasibbaik laa bukok ag.. mama dah cakap xdea2 eh nk kol 5 dah ni. tpi rumh cik admin dekat je ngan bando tu..  so sempat la kejap je kann.. then berodband selamat dibayar. tpi bayarseparuh jee.. hbiskan duit je bayar sume.. kalu duit abah ok ar kan.. kedekut punye cik admin!! wkakakak..

smpai2 tu x ters gunekan pon. sebab dah ad stremex kat kedai tu.. kan jage cc.. gune sane je laa.. mase tu kan betape berdebarnye menantii bola nii nak main.. pasal ati yg serabuk tadi??heheheh.. tdi dah ok dah.. ad la pujuk sikik2 walau xbanyak.. kan dah cakap xromentkik lasung ponn.. wkakakakak.. :P

tap tap tap.. akhirnye kite mene.. ALHAMDULILLAH..  cik admin duk gaduh ngan abg ipar je sebab cik admin ngan die laa yg gile bola.. mama n kakak2 dah balik umohh.. tgoklaa cik admn bola tu smpai hbis smpai la tutup kedaii..

balik2 tu cepat2 mandi sebab nk gune BB ni.. (bukan blackbery ye tpi brodband) wakakakak.. nk thu funciton ke x.. ALAMDULILLAH BB funtion molek2.. love u bb. muhahahaha

alah ke malam ni bertambah hepy plokk.. sebab kemenagan dah satu n jiwe pon dah hepy satuu hal.. wkakakaka.. tpi yg xpuas hti nye aabam2 cik admin ad baju itam 12 warrior tu.. jeles nyee!!!!!!! nk satu laaaaa...  tag sgt kokramm.. wkakakak

tu je laa suke duke ari ni kot. sebab pgi tdi bukan main jiwe ku tersiksa.. ad org pesan "jgn pikir sgtlaa wa"... wkakakaka.. nk gelak plok bile ingt balik. wkakakaka.. papepon tq ye pakcik tuan blog. muhahaha.. haaa,, pakcik saya demam ari ni.. sian diee.. nk pergi pon jauh kann.. suh makan ubat xnak katenye malas nk bgun dah dri katill... ape xnyeee mane xdemam nyee!! ha ni nak marahh!! kerja 58 jam!! ad ke patut wekend pon masuk ofis malam jumaat sampai kol 5lbih PAGI.. kol 6 bru smpai umh.. dah la kamis tu dah keje smpai pete.. skg dah demam.. sape susah?? diri sediri aa xkan org lain kan. wkakaka... cik admin pon susah laa atii seebenanya.. wkakakakaka.. koya caring..

ni die dah pesan suh tido awll.. tpi lek lee xkol 5 ag.. tpi ari ni tido awl ehh 4.30 nk tidoo.. skg ni pon jam menunjukkan pkul 4.18.. memang pakcik tu dah selok tido xkaba apo.. col juto kli pon xkan nye bgun.. sekali tu aje die bgun sebab die bru nk terlelap.. ai best jugok ehh sore pakcik tido. muhaahaha.. nasib x terpikat,, wkakakaka koya jah kecek jah. hahahaha,, dah la die tido selok doh tuu..

okes tu laa kisah suka dan duke ari ni.. duke sebab perasaan pgi tdi n suka sebab dah pujuk balik (bukan pujuk sgt pon padahalnye) ditmbh dengan kelantan dah mene!! horay22 tahniah kelatee.. n cik admin pon bleh tido dengan lenaaaaaaaaa... haappy... senyummm... ad lirik lgu die cakap "senyum xperlu kata apa2 senyumm" so senyum je lahh seribu makne  terpancar.. mase ni kan betape kautnye cik admin senyum.. gere nk tepek sini.,, wkakaka..

sikik ag.. cik dmin ni xambik ag bju yg ditempah ngan trw.com tu. sebab xde bunyi ape pon.. so cam ne eh gamoknye?  nk ambik kan org wat xkenal PLUS plok dengan xkenal jalan. kalu x meme g amik doh ari ni. pakcik nanti awk temankan sy bleh x?? die akan cakap "awk pergi dlu then sy foloe sy banyak keje ag nk kene sudah nk kene anta tngah bule 2"... dah agak tu jawapan diee.. wkakaka.. xpe i go sendiri jee.. cume cakap jalann.. yg nk mebantu bleh aje dipersilakan.. hehehe

dah2 cik admin ni xpernah nk berhanti.. xkire la cakap ke tulis ke.. nak nye lalut2 panjang nye entah ape22 dah22.. jom tido. 4.25 dah ni.. sori lbt ag ari ni.. jumpee lagi kawan abam2 n pakcik. hehehehe.. daaaaaa

P/s:panjangnye ari ni dah la gmba xde.. suke ati lahh.. xde gmba sesuai. wkakakaka..  sekdar luahan hati jee laa...

No comments:

Post a Comment