Sunday, February 6, 2011

~terima kenyataan~

muahhaahahha... tajuk pon xleh blah dahh... kenape?? kenape ye. malas eh nk cakap. sape yg tau tahu laa.. xtahu buat2 tahu k. cik admin malas nk bukak bnyak cite. wkakaka

memng ari ni cik admin xcukp tidur.. sblum ni pon asyik duk pikir 'bdna' yg same.. last2 pagi tdi dah dapat jawapan, semunye telah berakhir!! muhahahaha.. (lua je gelak dalam ati xsape tahu). semalam cik admin tido lepas subuh then pgi tdi bgun kol 10 lbih kerena 'dikejutkan' dengan msg2 fon. muahahaha.. tpi xkisah laa kan... asal benda xmelarat..

memang ari ni g jage kedai kepale pening2 je.. sebab xcukup tido.pastu muke ni xyah cakap la kerut 14. hahaha.. depan customer molek je g senyum tpi depan family. lebih dri 14 dah kerut. bukan pelik tpi xder mood. dicampor plok dengan cik admin gaduh ngan mama cik admin. tu yg jadi muke xreti cam gane nk senyum.. semua ni gara2 itu la.. tpi dah la malas nk ungkit kann.. belajarterima kenyataan..

cik admin dah janji dengan diri sendiri yg cik admin TAK KAN nangis!! ALHAMDULILLAH sepanjng petang smpai malam xde la nagis2. bela la die. semua memori dah dipadamkan. no fon, fb delte semua.. langkah awl kan. muahahahah..

tpi tibe2 ad sorang abam cik admin ni die pm chat pastu die kate "HARI2, NI DOK JIWO MANO DOP HAU NIH EKEKKKEKKEE " hahahha.. mesti ad dah kekekekek die tu. wkakaka.. then cik admin bgi link blog baru. sebab yg ari tu punye cik admin dah resign n bukak campeny sendiri.. tibe2 abam ni anta ayat gini tau "Jika kita mencintai seseorang, kita akan senantiasa mendo'akannya walaupun dia tidak berada disisi kita.wakakakkaaka.. wi ko cik admin  " mau nyee x sedihh.. then smbunnng gini lagi "DOH NAPOK SUMAK SANGAT NGN ORG TUH "Tuhan memberikan kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita ? Karena Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah cinta!!.."KIH KIH KIH.. PEHE TUH.. ADIKKU"


 wkakakaka.. perghh ayat... menag tahu2 jee.. hahaha.. mase tu bleh tahan ag just sedih2 biase jee.. then die smbung ag ayat ni "Cintailah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya.
Kisah silam tidak perlu diungkit lagi, kiranya kamu benar-benar mencintainya setulus hati.." " Jika kehadiran cinta sekadar untuk mengecewakan, lebih baik cinta itu tak pernah hadir.. " wkakkakakaka..( lua je gelak tau) lepass tuu laju jeee sejenis cecair ni merentasi dari mata turun ke lantai!! hahahaha.. senget laa abe aku sore ni.. ore dah jnji xmau nangis!! tpi die bgi ayat gitu lgi kuat!! arghh.. die smbung ag "SENTIAS BERFIKIRAN POSITIF DALAM APA JUA KEADAAN,DAN SENTIASA BERSANGKA BAIK PADA ORANG LAIN.....OKEY BO TIOKKK,,MANA ADIKKU NII,,DOK TIOK KOO AISSSS " wkakakkaa..

haaaaa.. cam ne xsedih??? hahahaha... laju tau air mate tu turn.. senget laa.. nape laa die nk turun. gatal mate kot. muhahaha.. terharu dah satu,, rupenya abam2 kat lua tu memang sayang n amik berat kat puteri bomsu ni.. tq... then selepas kate2 itu serentak dengan itu cik admin nangis n jadi kuat semangat!! da bleh gagahkan diri removed laman sosial die dri jadi fren. muhahahaa.. sblum ni xsngup sebab tkut rindu la ape laa.. tpi lepas dapat kate2 tu rase ad semnagat baru datang... huhuhuhuh

Cik admin memang terharu laaa dengan abang2 n kakak2 cik admin.. semuanya suport n bgi semanagt.. truly cik admin memang xder mood lasung ari ni.. tpi malam ni cik admin kembali bersemangat.. walaupon cik admin xde abang kandung cik admin bersyukur sebab ader abang2 angkat cam abam2 cik admin ad skg ni.. terharu sgt2.. huhuhuh.. n kakak2 angkat cik ..admin.. walaupon cik admin dah ramai kakak akndung tpi kakak2 yg cik admin kenal di alam maya ni memang lebih memahami.. huhuhuh..

cik admin nk ucap berbanyak2 la terime kasih kat semuaa.. cik admin memang sayang kat semua abng2 n kakakk2 cik admin... dahh.. skg da serik untuk memulakan semula.. muhahaha.. tpi tu laa benda tu datang tanpa dipinta kann..

petang tdi pon ad jumpe ngan best fren cik admin kakak, mama n yana... die orng nk pergi dah belaaja esok. sempat la meluahkan ape yg terpendam.. sedih ase berpisah dengan die orang... aku sayang sek mum.. rindu.. banyak nasihat yg die bgi..  suruh ak sabar dengan dugaan idup memdngkan banyak dugaan ak hadapi skg dri segi masalah jiwa, masalah belaja, masalah peribadi... huuuu...memandangkan die tgok cik admin dah macam tengkorak idup. terkejut die org tengok cik admin yg makin kuruss.. cik admin rase ok je badan ni tpi memng kalu jare jumpe semua org terkejut dengan susuk badan baru, muhahahaha... cik admin dah try nk gemuk tpi xdapat,,, huhuhuhhuuh

ok laa takat tu je laa dulu... satu je cik admin nk pesan kat diri cik admin "NADWA,, cintailah insan yg mencintai kita.." dan kawan2 cik admin pon pesan gitu gak.. die thu cik admin susah kenan kokre. dea kenan.. tu laaa siksa nye saynag orng.. haa,,, cam gitu la nadwa ko buat org. padan mukerr.. hahaha.. ad ke ak pernah wat gitu?? rase xder kot!! okes ak try belaja ape yg dikatakan dalam pepatah tu.. "cintai insan yg mencintai kite" muhaaaahaha.. ok i will try if i can!! wkakaka..

ok lashhh dada.. selamat tido n gudnite semuaaa.... salamm... mintak2 esok jumpe mamat lain!! wkakaka.. gom xhbis2..

No comments:

Post a Comment