Saturday, February 5, 2011

~YESS!!! JUARA lagii!!~

haaaaaaaaa sebelum ckap sal  juara2 nii... lawok+lucu+tolo.. muhahahah,,, blog kene serang!! hahahaha... entah sape laa yg heboh ni. ni mesti abam2 cik admin ni..tpi xpe memang cik admin buat entry khas untuk abam2 cik admin yg tjuk die "dii mane kemeriahann dulu" muhahahahahah.... n pakcik tuan blog tu sori ya.. kan awk cakap blog awk pon blog sy.. so sy gunekanlah kesempatan yg ader..muhahahaha

cik admin dah kemain hepy dah ni.. mane x nye team kesayangan cik admin dah juara!!! hahahahah... ad la cik admin dengar DJ betol cakap ari tu kat redio ari lebih kurang gini laa ayat die " selangor dah 12 kali menyertai piala sumbangsih n menang 8x tpi kite ni pertama kali sertai n kalu menang memang satu hadiah laa" YESSSSS... ayat itu betolllllll... kite juara!!! lalalalala.. best nye kan jadi juara. even cik admin xmain tpi hepy laaa...

 tapi dalam suke ad duke jugok.. my sweetheart (atas padang je yer) xmain... puas cik admin tngu.. mule2 tu dah heran dah mane pergi pakcik ni xde pon mase org ngah nyanyi.. tpi xpe kot jap2 ag ad.. last2 smpai hbis gamee tpi abam rojo tetap xmasuk.. frust nyee.. xtahu nk telopong sape.. ducu tpong abam paan tpi skgg.. huhuhh.. tdi ad la TERsebut name paan terus kakak2 (kaka ngkat) cik admin marah.. die cakap xnak dengar lasung pasal 3 abdul tu.. whatever aaaa cik kak.. yg peting ku xbenci die. muahahahah

nk bercerita pasal bolaa.. semua org dah tahu kannn.. cik admin ni bukan nye reti sgt pon sebenarnye pasal bola.. berlagak reti jee.. muhahaha.. bile mase dapat freekick bile mase dapat penalti.. yg cik admin thu kalu dulu duk pangil name "paan" "paan" "paan"... org len men pon name tu jugek sebut. smpai ad yg usik cik admin sebab terlalu fanatik ngan paan.. ingt kalu game kat kb duk tepi astaka kan ramai pakcik2 then suarecik admin la pling kuat pngil paan2.. malu ase semua org tepk tangan n gelak. wkakakaka.. lucu pon ad..

haaa tdi kiter berjaya menjaringkan 2 gol!!! tahniah buat abam yo n piya ( kat piya kenape xpngil abg ek) xtahu la plok tu xbeso kot. wkakaka.. gol yg pertame buat kite bile sepakan penalti berjaya dibubuhkan (sesuai x ayat ni? lantok la kan yg peting paham maksud) oleh bae yo dengan sepakan penalti.. n gol ke2 diraih menerusi sepakan percuma oleh abam piya.. kikikiki abam jugok eh. muhahaha.. tpi terkejut jugek tpi tibe2 permainan terpakse diberhentikan rsenye minat ke 60 lebih.. xtogk sebelum tu ape berlaku sebab duk chat... nget la cik admin tgok2 bola pon chat. muhahaha.. katenye pengadil suruh stop sebab ad balinganmercun.. yeker?xtahu ck admin xnampak so xleh komen.. yg cik admin bleh cakap meme pengadil tu tegas laa kann.. terus pause game bile ad bende cam tu.. muhahaha.. cik admin tdi mule2 tgok dekat TRWTV (sebab kene jage cc)  tpi then xfoucs  laa plak then  g tgok kat tvkatkedai cik admin...

smbil2 tgok tv cik admin tgok dalam ni laa smbil chat2. muhahahah ( skg dah rety copy screen) wkakkaak.. tahniah to papa syam sebab buat trw tv ni.. 

sepanjang permainan tu.. aishh ni cakap cik admin mane reti nk komen pasal bola ni.. teropong player reti arr.. tpi sakni xteropong kes abam rojo xmain. muhahahha.. tpi ALHAMDULILLAH laa setakat cik admin tgok permainan bguss laa bgi cik admin.. cik admin bukan nk kutuk tpi xsuke tgok care gu lawe main. nampak sedikit kasa.. cik admin sian tgok ad saper ntah tdi cam kene pijak. bukan main cik admin sumpah seranah, tpi sini xbleh laa kan. muhahahah..

setingi2 tahiah laa buat player2 kite yg suguh2 main berkat kerjesama kumpulan, then tahniah to tansri kite kerana keesgunguhan tan sri dan kesabaran kite selame ni, then tahniah to coach baru dan lameee... abe ya n dato m. karathu, dan paling xlupe jugek tahaniah kat penyokong kitee yg menggegarkan stadium tdii.. tanpe2 sek2 demo ni xgegar laa stadium kite tu kang. wkakakka.. tpi cik admin sedih laa tgok kat kedai roti cik admin aje.. ingtke kedai sblah nk pase big screen upenye tidaakk.. tgok je lahh dekat tv yg xbape nk besa tuu.. nasib ad tv tu kan..  kalu nk tgok ulasan dri kosmo on9 buleh g sini ehh http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.aspy=2011&dt=0130&pub=Kosmo&sec=Sukan&pg=su_01.htm..macam2 la ade dalam tu rasenye xperlu laa nk diulas kann... bace je kat situ. cik admin xsuke la cakap bende same banyak kali. rata2 dah cakap so bace je lah kan. wkakaka

tdi kan cik admin tngu punye tngu mane laa wajah my sweetheart atas padang ni.. sampai ngamok2 cik admin dalam cb tu sebab game nk hbis dah tpi abam rojo xmain2 pon.. ad luahkan pasal ni dalam fb then ad kakak tu caakap gini "olohhhhhh 2nd half dio akn ado.. nk bet nga kak dok?? hahaha kalu kito tmbh lg jaringan, dia msti msuk.. tgguuuuuuuu " wkakakaka.. nyesal nye cik admin xbet ngan diee.. sebab cik admin pon yakin die akan masuk. last2 xmasukk.. tpi ok laa ad jugok muke die mase last2 tu.. mase penyampaian hadiah..

focus leklok muke abam rojo ad tuuu.. hehehehehe

ni laa TRWTV yg papa syam usahekan.. tq paa.. saje je amik ni sebab focus abam ramjo. muhaahha
   kekekekek.. cik admin ni memang kalu dah minat adess laaa.... n yg peting Apek meme TERBAIK!!! kemah apek kekalkan kekemasan andaa.. tpi yg nk tergelok nye tgok2 apek on9 awl jugok asenye nk2 dekat kol 1. die balas komen kak elia.. sweet nye 2 tuu.. kalu gitu jugok kan best.. kan pak cik kan. wkakkaka. sekali apek buat posting wahhhhhhhhhh seribu lebih yg like komen tu then ratus2 yg reply komen. meme meletop laa apek.. tahniah sekali ag buat apekk.. kalah dh artis2 muhahahah..

haaaa sikik ag nk cerita pasal bola ni.. kan biase cik admin akan folow abam2 cik admin join sekali.. tpi kali ni tidak dah laa sebab cik admin duk kg. xsabar nk kelis gmba die org.. huwaaaa.. sedihnye xdapat joinn.. baju die org cuute sgt!!! hahahah BLACK!! dahla cik admin meme suke black sebab cik admin kan xbape nk white. wkakakaka.. nk tgok bju die? abam2 izinkan ye i nk publish u oll punye baju.. nati hantar laa sini XS sepasang je.. lawoo laa..

lawanyee mak aii baju.. nok soooooooooooooo...tpi mane 3 org ag eh?? 

berlagaknyee sek dioo... hahahaha... woooo xdeki lasung!!! hahahaha (dalam ati xyah cakap laa)

kekekekekek.... lawa kann..baju sek dioo.. 12 warrior rasenye kan?? muhahahaha.. nak baju.. ngan abam2 ni laaa cik admin hbiskan mase mase belaja kat shah alam dulu.. sebab tu sayang kat die org ni.. muhahahahah..

tadi dekat TV tdi banyak zoom pasal rakan2 ultras kelatee..gudjob lahh.. sume duk lompat2. muhahahah.. tibe2 FRU pergi sane.. bakpe eh?? n bunyi kaba 5 org kene tngkap dek FRU. kenape?? alasanye yg cik admin dengar laa sebab nyalakan flare (sebut betol2 eh kalu ore kelate sekalo pelik2 la) wkkaakak...bukan kee ad org cakap bende tu boleh je kan? pelik xde pasal2 kene g balai.. mintak2 semua ok2 xder aper2 ehh.. kite nk sume rakan2 kite abam2 kite selamatt.. sebab peristiwa2 xenak pon xder yg berlaku ag takat nii.. mintak2 berterusann... yg best nyee mase FRU g kat puak ultras tdi ad laa seorng puak ultras yg kecik2 tu.. duk kibar2 maflarr pusing2 ag.. semnagt gtu!!

nii laa flare dan ultras2 kelantan.. caiyok22... (tpi gmba jauh sori yerr)

kekekekek.... tu laaa diee cik admin xbanyak gmba ponn.. ad dengarcerite tdi yg ultrs KB punye apoimnet nk jumpe kat KTC..pakcik tuan blog cam gane?? g x?? hahaaaah..rasenye pakcik deman tdi keaa.. so cik admin suruh die rehat2 kat umoh jee.. jgn suruh die g mane2 k. muhahaahha

yg xsedp nyee.. macam2 laa puok2 lawan kate kitee.. bgi chance laa ape la itu laa.. tgk bile kite menang suke2 je ckap gitu.. at least wish laa tahniah ke ape ke.. tpi xdinafikan ad jugok yg puji kite n kutuk team die sediri. wkakakaka.. apape2pon xpe selanngor coba lagi yer.. caiyok22 persaingan sehat itu penting.. haa ni ad kawan cik admin bgi. rasnye nok taruk sini laa untuk tontonan anda..

so buatlah penilalian sendiri. ...

So ini lah kejayaan team kelantan setelah satu persatu masalah mendatang kann.. ALHAMDULILLAH berkat doa2 semua rakyat kelantan di samping usaha dan permainan yg ditnjukkan oleh team kite sebntar tdi kite dah merangkul piala sultan ahmad syah ni kann.. eh yeke piala sultan ahmad syah eh tkut silap kea nyanye. kalu silap sori ehh.. yg comfim cik admin thu piala sumbngsih.. heheheh.. ni laa pertame kali kite masuk n ni pertama kali kite menangg... TAHNIAHH!!! kan dah cakap ari2 tu "semakin besar dugaan yg kite hadapai, semakin besar nikmat kejayaan yg tersembunyi di sebalik dugaan itu" so skg dah terbukti!! RED ataupon HEPPY WARRIORS BOLEH!! .. sooo senyummmmmmm... happy!! sesuaila kan hepy taje kitee.. muahahha

dengan ini.. kedudukan kelantan dalam crta ialah??? kite duk no 2!!!!  TAHNIAHH!!! kenape xleh no 1 ek?? cik admin xtahu ni kenape kite xleh no 1.. sebab cik admin mane thu sal bola.. muhahhaahah.. heheheh.. tgok je lah ni malas nk cakap.. :P

dah bukak mate besa2 ehh.. hehehe copy sape punye xtahu laa nii.. tolong sape2 gitau name kite xleh duk no 1!!

haaaa.. rase tu je lahh kot pasal kejuaraan kite kali nii.. muhahahaha.. 



TAHNIAH SEKALI AG BUAT TEAM KITE N BUAT SEMUA TERLIBAT!!!!




No comments:

Post a Comment