Wednesday, March 23, 2011

"Harimau Mati Meninggalkan Belang, Warrior Mati Meninggalkan Teladan"

okesss ASSALAMUALAIKUM.... adess sayang.. lame nye xupdate blog.. ingat nk update pasal bola kelate vs felda united tu. tp nantilah dulu. nk update mision yg lebih penting... mision aper ekk?? haaa.. mission beberapa jam sebelum perlawanan bola sepak liga FA kelate vs felda united di kb...

wahh.. mission?? ape ke hal tu. mission ape.. okess.. actualy is not a mission.. ttpi entah la nape cik admin cal it as a mission.. what hapended on that day?? okess as refer to the tittle.. this is our misiion... okess the tittle is "Harimau Mati Meninggalkan Belang, Warrior Mati Meninggalkan Teladani  cilok this tittle from www.theredwarriors.com... sory yerr.. heeee

okess referr to the tittle is our mission?? what ni?? xpaham nehh... okesss the mission is melawat ke rumah keluarga allahyarham sairozi daud ataupon lebih mesra dengan panglan 'abe'... seperti yg sedia tahu... arwah abe telah 'pergi' menyahut seruan Ilahi pada 16.02.2011. meme baru ag laa.. xsampai 40 ari ag.. rase nye next thursday.. uikh esok laaa (24 mac 2011)  ari ke 40 allahyarham pergi meningalkan kite.. takziah kepada keluarga pak cik daud sekeluarga.. dan al-fatihah untuk arwah abe.. al-fatihah...

okes cik admin copy sentences from trw.com ekk.. "Pemergian saudara ‘Abe’ atau Sairozi Daud dalam usia yang masih muda merupakan satu kehilangan besar dalam sukan bolasepak negeri dan juga negara. Arwah merupakan pemain yang telah menaburkan jasa baik untuk pasukan negerinya Kelantan, KM Naza dan juga Johor FC. Saudara Hamid Ramli, jurulatih penjaga gol pasukan piala presiden sekarang, yang pernah bersama arwah di KM Naza menyifatkan arwah sebagai seorang pemain yang berdisiplin ketika dalam latihan mahupun di luar padang, beliau juga secara peribadi menyatakan kehilangan arwah amat terasa kerana arwah merupakan seorang pemain bolasepak yang berwibawa. " tu die petikan yg i cilok.. okess mase g umah die ari tu mak die ad tnjuk2 kan gmba. then cik admin mintak permison nk amik gmba n die bgi. so i nk publish ni. no copy22 ehh!!

ni gmba kawin arwah dengan gmba die mase die sehat...

gmbar kenangan semase... entah xtahu xingt nk tnaye...


tu lah die... okes here i called it as a mission?? because.. fuhh.. bukan nk mnegeluh nk ape.. tpi kan nk cari rumah arwah ni.. masyaALLAH susah n payah nye.. bukan sikik memang banyak.. bayangkan my bro amik cik admin ni dalam kol 1 ptg kot dekat tanah merah.. then pergi la ke pulai condong.. both of us xtahu kat mane umah nye. cume dah dibagi plan2 sikik2 cam tu je.. so dari tanah merah ke macang tu sekejap je lah kan tpi xtahu pon umah die kat maner2... then ad satu cabang tu my bro pon masuk sebab ad sign board ape ntah... pastu kan masuk2 strekkk jerr,, uikh dah hbis jaalan.. tpi xjumpe pon kg arwah nie. cik admin xingt dah kg aper..

so bermulalah perhentian pertama kami iaitu di stesen minyakk.. ALAHMDULILLAH tanye2. n yg keje kat tesen minyk tu cakap dengan lancarnye sebab die kate dekat ngan umoh die. papepon kte orng dah tersalah lorong. then kene keluar semula from that lorong and masuk semula lorong yg "lorong kecik hok ad kedai kopi kiri kanan" okess then keluar from that lorong n masuk lorong lain n ALHAMDULILLAH memag ade.. then smpai2 meme kecik lorong tu. meme sebuah kereta je muat. meme kalu selisih pandai2 la kan..

okes lepas tu ad laa yg tersalah lorong laa..  2 3 kali kene patah n pusing balik.. memang pergi2 tanye orng tu tanye orng ni semua cakap " owhh kenal2 depe tu jahh... masuk situ masuk sini,, n sapa situ tanyo ore lain plok depe tu" hahahaha.. bukan nk gelak ape tpi dah meme tergelak dah. even dah 5 6 kali kami bertanya orng2 tpi stil xdapat cari rumah keluarga arwah..


okess then smpai second or third last asenye.. pakcik tu cakap.. "terlepah doh keno kona semulaa,, ad pokok bugno kertas juraa pah ado lorng kok kane n masuk situ pah lepas kecik tu gat tanyo ore situ mula"... hahahaa.. yg nk gelak nyee dekat dengan berapa perhentian dah kite orng tanye ayat makcik2 n pakcik3 ni mesti cakap tanyo dekat depe nu semula.. seblum tu ad makcik kat keda kopi ni oyk "g strek pah lepas masjd kuning masuk kanan pah ad cabe 2 tanyo ore situ plok"... hahahaha.. lucu jugok..

haaa ni la hentian yg kedua terkahir kami bertanya..

kalu ingtkan kite pergi ni, nk g makan gulai ke nak g sje ke memang akan kona (balik) semula la. sebabkan. susahnye nk cari uamh diee.. tpi sebab ingat kan nk smpaikan amanah kami memang sanggup cri smpai jumpe even dalam hati masing2 tuhan je tahu cam ne rase frust nye bile tanye2 oreng tu "haa dekat dah depan sane jerr.. dekat dah dekat dah. tpi ayat "smpai depe tu tanyo ore lain plok" tu yg membuatkan kami tertawa.. okes kami menruskan pengembaraan kami. kami ingt besarnya gajaran suatu ari nanti di sisi ALLAH so kami lalukan dengan penuh keihlasan... last2 tu pakcik dia atas dah rasenye die cakap dah terlepas keno kona semula ad pokok bungo kertas berjurai pah tu masuk kanan n lepas retok (jambatan kecil) masuk koktu...

cik admin yg buas ni sempat snap pic meme khas untuk my blog sayang. heehehe

haaa... fuhhh.. sehinggalahh.. lepas tu aihh nk tanye sape ni xder orng ni... last2 wat pandai2 diri sendiri sebab ad kklue ape ekk xingt dah klue nye.. tpi kite org tahu lah kite orng nk smpai dah kat umoh arwah.. haaa.. ad kubur.. sebab ad orng dah cakap lepas kubur masuk amne entah..

then meme cuak dah.. nk pergi mane nii.. nk tanye orng xder orng pon yg main kat lua x der orng.. last2 jalan slow2 dengan kete ad la ternampak seorng adik ni duk bace buku kat luarr.. then ni meme kene ambik peluang. n cik admin pon g bertanye kat adik tu "adik umoh pokcik daud mane eh". ddie pon bla222 oyak.. aihh jauh ag.. haa sudohh cik admin xsempat nk tangkap ape yg die cakap.. then mak die keluar.. then cik admin pon taanye mak die plok "akak, nk tanye umoh pokcik daud mane eh ayah kepade arwah syirazi tu" .. owhh.. then bla2222 die cakap. okes buat mule2 nye bleh ingt. then lame2 jadi xingt. aihhh.. lepas die tgpk ke'blur'an aku,, then die cakap "abe g tnjuk umoh pokcik daud meta ko kak ni" dengan serentak adik tu letak buku n bgun.. cik admin jadi tertanye2 die nk pergi ngan ape. upo2nye napok die dah stat muto alik belakang...

FUHH.. barulah rase ni meme comfim dekat n meme akan berjaya la cri umoh die.. then kite orng folow mencri umhnye dan akhirnya terjumpe dengan bantuan adik tu.. terima kasih yee adik sudi tolong akak ngan abang..  n AHLAMDULILLAH kami berjaya menjejaki umah arwah... syukur n masing2 tersenyum kelegaan..

ni dah nk balik tp xper laa.. hehehehe..

haaa.. sampai2 tu kann.. mai aihh terkejut gile2 muke pakcik daud, makcik n nenek arwah ni.. kite orng semua baju same kan pergi umah diee.. die ingt sape lahh.. sebenrnye dari jauh abag2 cik admin dari kb ke tm n ke pulai condng ni atas hajat menyampaikan sedikit sumbangan kepada keluarga arwah... okes refer here "Mengenangkan jasa-jasa beliau kepada pasukan Kelantan, satu kutipan derma kilat telah dibuat bersempena dengan ‘Family DayTSAM dan TRW’ di Al-Hamra Farm Hulu Langat pada 06 Mac 2011. Kutipan derma ini adalah inisiatif pihak urusetia program dan juga peminat dan penyokong TRW Lembah Kelang bagi menyatakan rasa simpati dan takziah di atas pemergian beliau. Semoga dengan sumbangan yang tidak seberapa ini dapat mengurangkan beban yang ditanggung oleh keluarga arwah. " haa.. tu diee tujuan sebenar kami ke sane walaupon badai melanda kami dengan hati meme sekihlas yg mungkin laksanakan tangujawab kami..

haaa.. smbil2 tu abg2 2 orng ni duk bercerita laa dengan keluarga arwah ni. n makcik sempat tnjuk gmba2 arwah mase sakit n mase sehat. mase sehat cik admin dah tnjuk alik atas ni nk tnjuk yg mase sakit. sy dah mintak izin ngan makcik. n harap2 xder yg cilok ok..

ni mase arwah sakit. tpi bukan yg terbaru laa. maser ni muke die xbeza sgt. tgok gmba bawah ni..


ni katenye makcik gmba terbaru sebelum arwah menggigal...

maser2 tegah bercakap2.. kelihatan pakcik daud sebak n matanye merah. mungin juga ad air mata yg mengalir. tp cik admin xperati la. sedih plok jadinye.. mak arwah cakap.. "mokcik kalu sero rindu keno tgok gmba meme hile la rndu" tpi pakcik daud xbelh tgok gmbar. lgi tgok lagi teringat.. huhuhuhu.. mane xnyer arwah ialah satu2 nye anah tungal pakcik daud n makcik.. hhuhhuuh.. hilang satu2 nya permata dalam hidup.. arwah meningalkan seorang isteri dan tanpa anak.. huhuhuh. sebak pon aderr.. bile duk bercakap pasal arwah..

berborak2. kalu nampak mate pakcik daud merah tu. huhuhuhuh

katenye ari kamis depan (24/03/2010) nk buat "make 40" dan nk jput semua team2 bola kelantan la.. dan rasenye dah diusahakan oleh abe zul.. pakcik daud nk jumpe tkut2 ad seranag jenis utang ke ape ke dengan rakan2 bola yg lain. yg tu xleh nk cakap lebh sebab cik admin xtahu.. kami dijemput sekali tpi xleh nk g sebab bro dah balik kl. xkan cik admn sorang2 je nak g kan.. biar lahh.. harap2 semuanya berjalan dengan sempurna..

okes see this "Pada tanggal 19 Mac 2011 yang lalu, wakil urusetia saudara Zulkarnaim Isa dan disertai 2 wakil TRW.FM iaitu saudara Acu Anasz dan juga saudari Maizatul Nadwa telah tampil dan menyerahkan kutipan derma kilat itu kepada bapa arwah di kediaman beliau di Kampung Pangkal Nering Timur, Machang Kelantan. Setinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kami rakamkan kepada para penyumbang di atas sumbangan ikhlas anda sekalian. Semoga segala kebaikan dan kebajikan kita ini akan dibalas setimpal oleh yang maha Esa. Dan semoga roh para arwah di kalangan kita semua yang terlebih dahulu dijemputNya berada dibawah keredhaan dan lindunganNya. Amin. "..

pakcik daud, anas, dan zbe zulkarnanin isa...
cik admin bergmbar kenangan bersama nenek n mak arwah ngan aanak sedaranya ... (senget punye cik admin orng sedih2 sempat peace.. sori yer memang stail ambik gmba)

haaa itulahh diee... alkisahnyerr perjaalanan kami nk menyampaikan amanat orng ramai. memang pernuh pengalaman. tpi lepas dri tu kan rase fuh sgt2 lah berpuas hati dengan ape yg dapat diusahakan.. rase macam YB lawat kampung plok.. tu lah nk cakap mulianye kerja kami lakukan on that day. even penat memang penat tpi memang kmi berpuas hati sgt2 dapat pengaalaman macam ni.. huhuhuh.. sebak pon ader lepas tu pikirkan mak die. huhuhuh

pkul 3 masih lgi di sini macang. sebab tadi duk borak2 smbil minum2 n makan2 ringan.. hahahah.. padahalnyee nanti janji ngan orang nk ambik tiket trwfm yg on9 punye ni. so xpeh lah demi our mission u all nk tiket tu tungu je lahh..

n benda pling lucu. mase duk cakap2 ngan nenek arwah ade ke patut die tanye " mek duk kl jugok ko? lamo doh ko nikoh ngan cik abe tu? (i kone she means abe zul) " hahahaha.. nk gelak gile2 aser. dah tu slow2 cakap "uikh dok la makcik.. kite orng mace adik beradik la ni.. sek dio abe2 saya, ni teme sek dio nk mari sini sebab sy duk tanah merah". heheheh.. lawak giler2 meme nk suske laa.. uikhh acik nihh. hehehe

heheheheh.. acik ni naakal. ni la nenek arwah...
hehehehe.. acik2.. tpi bleh nampak muke makcik tu penyanyang. arwwah ni memang anak tungal. tpi die ad adik yg mak die pelihara sejak kecik ag. anak sedare dalam gmba yg cik admin cakap tu anak adik die yg tu lahh.. pompuann..

okess laa takat ni je lah enrty buat kali ni. memang panjang gile n lame gile cik admin tulis. rase nye setat 4 lbih until now nk dekat 6.a.m. nk tdo lewat ari ni nk tdo lepas subuh smbiil kejutkan seorang jejaka bgun solat subuh. hahahaha..

p/s: ari tu dah jnji xmau tulis panjang2 last2 tulis jugok.. soriiiiiiiii.. hehehehe. u oll can refer here for the news in www.theredwarriors.com, http://www.theredwarriors.com/index.php?option=com_content&view=article&id=802%3Aharimau-mati-meninggalkan-belang-warriors-mati-meninggalkan-teladan&catid=3%3Aberita-komuniti&Itemid=100154.. :)

No comments:

Post a Comment