Tuesday, May 24, 2011

~my sayam mungkin tinggal kenangan~

lamonyohh dok on9.. ehem2.. ASSALAMUALAIKUM....

haaa suguh lame aku tak on9. n ni pertama kali dalam sejarah aku berblogers aku tulis entry tyme ni...

sume dah tahu dah kalu ak tulis enrty tu mesti ad masalah kan?? ermm... agak betol.. yess memamg ad masalah... tp napok ko tajuk tu masalah cinta ker?? owh TIDAK.. ketepikan dulu soal tu..

noww ni masalah LAPTOP!!!

kenape dengan latop???? huhuhhuhuuh.. latop cik admin dah rosak.........

sebenarnye agak lame dah jadi macam ni. cik admin ingt 3 kali dah... kali pertama tu mase cik admin nk pergi tgok bola kat shah alam.. latop tngal cam tu aje lah kat umoh.. sebab nk pergi dengan puak ultras kelantan kan so mase pon singkat xkan nk bawak latop2 la plok.. so tngal la kat umohh dengan latop terbuke mase my mama anta cik admin g tngu van nk g shah alam ari tu.. duk sane meme teringat kat latop giler.. duk miss sgt kat latop..

then balik umoh lepas tu.. fiuhhh mujur xtiyok jah.. tgok2 latop punoh!!! xleh nk open... jadi black screen.. masyaALLAH nk marahnyerrr perasaan ni. nk marah kat sape?? kat mama. sebab mama yg gune latop tu.. huhuhuh... tp tu lah xmarah direct la. marah dalam ati jer,,, kesian jugok mama pon bru reti jah pakai. tp tu lahh tngal 2 hari latop rosak.. thenn macam mane entah cik admin buat setelah berjam2 tngu ALHAMDULILLAH.. latop normall!!! tqq,,, xmarah dah la kat mama. syg giler2 lah. hahahha.. becoz she's the most spotim mam in da world...

then latop wat hal lagi pade second tyme,,, mase?? xingt mase bile.. perlawanan kelate menentang ape entah.. slengor kot.. kat kb tu.. balik2 tu terus insert pic. then sebab letoih sgt2 tido n shut down latop. xingt lasung nk buang memori cmera dekat latop tu.. esokkan tu... mama nk bukok latop.. xjadi!!! arghh sekali lgi aku ingtkan sebab mama. hahahaha... memeng la latop sentisae punoh kalu mama nk gune. then ak tngu n repair2 dalam 2 3 jam \,, then aku perati latop tu betol2. baru nampakk memry cmeraa duk situ.. aduhh.. aku pon bunag la memry n latop kembali normall!! hahaahha

nasib je kan?? the kali ke3.. kali ni. meme xleh diselamatkan lgi... latop rosak lgi.. tyme?? tyme aku g kl mase konvo kakak... kenape?? xbawk latop ke?? dok aihh.. bawak elok2 jerr.. gune kat sane pon elok2 jerr,,, thenn satu mase tu,,, ak terlambat.. n nak cepat. latop xoff lagi.. ak pon suruh die ofkan latop aku.. so die ofkan latop ak n campakkn my brodband kat aku.. then kite orng pon keluarlah together2 wif my fmily sekali...

balik tuu aku nk on9... xboleh!!!! ARGHHHHHH!!! jiwa mula jem krem doh ni... bile latop xleh nk on ni.. jadi macam masalah pertama n kedua ari tu... kembali blue screen..!!! geramnyee!! kali noi geram kat sape?? geram kat die.. entah macam mane la die offkan latop aku.. tp xsalahkan die pon.. sorii sy xsalah kan awk yerr,,, maybe meemng ajal latop tu cume penyebab die ajee.. ALLAH je tahu ape perasaan bile latop xdapat.. latop rosak tyme die closedkan.. ;)

n try wat macam biase. wait for 4 5 hours.. tp still xdapat... die keluar suruh choose 2 item...
>repair windowsss
> stat windows normally

soo bile tekan repair windowss.. die keluar laa loading pah tu gotu goini.. last2 black scren n last2 jadi blue screen samapai 4 5 jam tp still xdapat...

pastu aku cabut batery then open semula.. pilih stat windows normally tp bile tekan stat wiondows normally die keluar page yg suruh chosee 2 item tu balik. so nk xnak meme keno teke repair window...

die ad cakap hareddisk ape entah. cik admin xreti,,,, then semalam rase nk bukok dekat disk tu. bukok2 tgok ad satu disk dalam tu.. fuh ALHAMDULILLAH... ingtkan tu penyebab.. tp lepas keluarkan disk tu benda tu still xjadi!! prob lagii.. adus frust lgi lah...

so setelah tanye padangan memeber2 die orng cakap anta fomat kat kedai.. ok ak pon pilijh untuk fomat kat kedai.. g kat kedai tu die cakap.. "wndows error dik.. mane bleh wat bekap file.." sy pon cakap laa macam yg meber2 cakap. yg terafer dari hardisk ape enth.. ok die cakap kami cube.. ngek nk bukak kedai sgt pah xtahu.. orng pompuann gitu lah sebo xtahu. nk bukok sgt kedai...

n pgi tdi.. aku dikejutkan dengan satu pngilan... die cal "dik,, latop ni xleh fomat sebab rosak hardisk".. okes sy cakap xyah wat aper2 nati sy g amik... then i smbung tido.. lepas sedar semula tu bru cal balik.. baru kaba ore katoo.. soo die cakap meme xleh bekap sebab hardisk punoh. n keno tuka hardsik. n gmba2 file2 dale tu semo xdapat diselamatkan. tukat hardisk dalam RM 180 ++... huhh...

sy xkisah nk tukar hardiks ke ape ke,, tp permsalaahan sy skg ni.. GAMBAR-GAMBAR dalam tu!!!! huhh!!! sy xsyg benda lain dalam tu tp syg gmbaa.. syg goile2.. meme la fb pon sy dah letak gmba2 kat.. tp banyak ag hok ad dale latop tu sy tak letakkan dalam Fb!!! n sy syg semuaa gmba22 tuhh!!! soo howww kalau gmbar2 tu xdapat diselamatkan??? huhuhhuuh

sedih sedih.. ALLAH je tahu... bgi aku.. ak sngup xdapat latop tu semula berbanding gmba. aku pilih gmba tu dari latop... latop xpee bleh beli lain.. bleh gune yg mane ad.. tp gambar?? nk beli mane??? kenagan sape nk jual??? gmba kenagan yg berharga gile22.. hyuhhh xsnguppp!!! ad ke doremon yg nk tolong undurkan mase??? tidakkkk!!! i need the picss.... huhuhuh..

latop tu xsmpai setahun pon lgi.. tp gmba dalam tu ad ribu2222 keping laa!!!! setiap event ad gmba.. yg diluluskan dah masukkan dalam fb.. yg xdiluluskan?? ak xmau kenangan tu hilang cam tu jer.. huhuhuh.. 18.7 ni brulah cukuk setahunn!!! arghh geramnyee.. kenangan aku.. mane nk cri balikk...

ak nk pergi ambik balik latop tu kat ekdai tu n nk suruh member2 la buat... mintak2 laa jadi n function.. nk rosak xper la.. tp ak nk amik segala jenis gmba2 dalam tu dlu.. then barulah bleh untuk tukar hardsik ke ape ke.. huhuu.. semua doakan latop sy kembali normal n gmba2 sy kembali kepada sy dengan selamantnya.. amin...

No comments:

Post a Comment