Sunday, May 8, 2011

selamat ari ibu mama....

assalamualaikumm.. heee.. lamo nyoo xupdate blogg.. lepas pado tekanam ari tu ggat pakak xupdate derek dohh.. bena nk update pasal bolaa.. p gat xdok mod lah plok.. xtahu nk oyk pasal gapo.. sebabnyee rata22 blog dah citerr kan pasal bolaa tuu.. tp xpo kito selit sikik pahni... kah ka kah.. aish derek kecek kelate ni. ore lua pehe dok??? belaja2 la deh.. kato nk raapat ngan ore kelate. wkakaka

okes hari ni seperti tajuk datah iss... HARI IBU SELURUH DUNIA.. eh dunia ke?? rase memang yerr.. so dengan ini,,, saya nk ucapkan selamat ari ibu buat my lovely mama.......

ucapan dio??? hahahah.. panjee lahh.. nanti kito wat so so dehh.. soba2.. kite bukok cerito sedih dlu sinii..

sblum tu nk tgok my mama?? haaa,, my mama leni kalah anak dioo.. semakin 'hot' laaa... ak pon xpaham kenape semakin bergaya skg ni. ahahahah.. ari tu siap teman dio beli seluar jeanss,.... kalah aku yg lame doh xshoping nii.. ak xdok duit mama xpo banyak duit.. hahahaha... sbelm ni xpakai2 pon sluar jeans2 ni pakai slek2 ajerr.. tp sejak 2 menjak ni selalu jerr ak tgok die balik2 shopng seluar jeanss.. hahahaha.. await mama?? nk goda abah ka?? kah kah kah.. jahat aku kan...



mama wif anak bongsu & anak sulung....

haaaa... tu diaa... antare 3 org tu rasenya mama aku pling kurus berbanding anak sulung n anak bogsu diaa.. nasib baik xkurus dari aku.. kalu x memang meletop lah. kah kah kah.... gmba datas ni seluor jeans die kaler itam jje.. xsempat nk curik gmba die pakai seluar jeans kale biruu macam aku.. hahahha.. tu memang nampak fuhh mak mude orng cakap. ak pon terkejut sebenarnye.. bile mase die tmbah koleksi seluar jeans die. hahha

okess pasal my mam n myself.. aku ni memang lah perangai tersgt22 huduh ore kelate katooo... hahahaha.. mudoh "jenuh" "cetung" "ngaju" "berair mata" "keras pedal" "pemalas".... hahahaha.. mak mne yg bleh tahan dengan anak pperangai macam tu kan?? tp itulah aku.. sebab tu aku suke duk asrama.. sejak form 1 sampa aku umo 19 ak duk asrama.. so hubungan ngan fmiyl tuh paham2 la ble duk asrama kann.. jarang duk lame kat umohh.. ni lahh first tyme duk umoh lame ggiler setat at the end of dis last year until noww.. sero dekat 5 nk masuk 6 bule dohh.. masyaALLAH tuhan je tahu cm ne perasaan aku..

bukan ak xsuke duk umohh,,, ak sukee,,, sebab xyah wat aper22!! hahaha... akak2 aku dah ramai.. bgun2 tido makanan ad dah.. kain kadang2 je la kene jemur. kalu mood aku baik.. kalu mood xbaik xkan aku tegur sappe2 dalam umoh aku tuu.. rela 3 4 hari xcaakap ngan sape2, cakap ngan latop jee.. sebab?? EGO aku terlalu tingi.. ak xtahu cam ne nak rendahkan nye. hahaha.. 


tp sebab lame ngat duk asrama kan.. jadi kerja2 'perempuan' ni aku xreti sgt nk wat. plusss kakak2 aku dah rmai.. ak suke kerje2 luarr.. kalu ad kenduri ke wat makan2 ap kee ak xkan duduk wat keje kat dapur... kerja aku?? handle2 tetamuu,, keluar anta barang, beli barang... hahahaha.. ble nk berubah ni??? insyaALLAH... umur pon semakin meningkat dahh.. selow2 kite berubah ehh... kah kah kah..

n aku ni cepat mengaju ngan mama aku... sebab ak rase lah mama aku ni lebh sgt kasih syg kat kakak aku ni. aku gelarkan ank kesayangan diie. ahahahaha.. lagi2 org same lgi2 orng same.. maybe sebenarnye xde pon cam tu tpp perasaan ak kan.. orng reti membodek ambik hati rajin.. aku??? so cam ne ornng nk sygkan. ahahaha

kalu duk umoh ni lame222. memang comfimmm!!! perangai aku 3 4 ari elok laaa.. n berminggu2 xelok.. gaduhh kot!! xcakap ngan sape22 dalam umoh.. kecuali adik aku kot ak cakapp.. tu lah ego tngi sgt kan.. n mama pon kalu tyme baik ngan aku kalu ak balik lewat selalu lahh 3 4 kali msg n cal tanye duk mane duk mane.. balik cepat lahhhh.. especely tyme bolaa.. hahahaha.. ak cakap "ho ore balik".. then ad la kunci dismpan di satu tempat kan... tp kalu tymee gaduh kann.. even dah lewat 2 pgi tak de plok msg2 tanye duk mane. hahahaha

sebenarnye aku kalu tyme mood xmolek ngan mama ak jadi tensyen tauu.. ak napok je gini tp hati lembut even keras pedall.. so ak rasmi nye berbaik tanpe gaduh2 dah ngan amam aku mase besday die 25 march ari tuu.. until noww xder masalah ag!! TAHNIAHH!!! satu tempoh yg lame dah tuu.. biase baik 3 4 hari xbaik 5 6 hari. lepas tu baik balik. ahahahaha.. maybe aku dah besar kan.. ad terasa ape2 xpe lah wat mudah2 jgn simpan sgt.. semakin kite besa semakn kittee reti laa org katee..

aku yg geram ngan mama aku ni kan,, die baik sgt ngan org lain.. ramai anak angkat diee!!! sumea perempuan.. macam la diie xdek anak perempuan.. kadang2 tu rase sakit ati jugok bile asyk2 duk sebut pasal anak angkat die tu. ape2 bende beli laa kat anak angkat die tu. sikik2 ingt anak angkat diiee.. kat aku xda beli papepom... kes jeles lahh ni!! yes kes jeles lahh.. tp biarlahh anggap same je lah kan.. don jeles22 lorr. hahahah

okess tu je kot nk cakapp.... n abah aku xder duk KL.. mecari sesuap nasi katekan.. sebab tu aku bebas kuar g bola balik lewat. mama aku spotingg jerr.. yess memang mama yg sppoting!! xmarah ak tgok bolaa..!! tp semalam die cakap kat aku "duit xsei v hbs gano,, tiap2 selaso sbtu g tgok bolaa.. sekali g minyok bapo puluh doh.. pah duk ngamok2 xdok duit"... hahahah.. yess totally betol!! paling kasar bajer nk tgok bola minyak kete 20-30, tiket 15, makan 20.. hohohohoho.. then xkan xnak beli ape2 kan.. so memang hbis la gaji mngguan untuk tgok bolaa.. tp xkisahh lahh!! asal minat punye pasall.. tp abah ak xtauu!! kalu die tahu comfimm xbgii!! die cakap " v kokre jate doh laa" tp final ari tu die jugok bgi tket fnal kakku. hahahah.. i miss u bahh.. lebih 2 bulan lebih kot xjumpe.. kah kah kah... ni abah aku..

xnampok jelas lahh gmba abah.. doh la ceroh dos. keh keh keh...

n satu perangai aku xleh buang smpai skg,,, aku xleh dengar or cakap dengan abah aku daalam pangilan talipon... sebab?? aku akan nangis... !! hahahha.. dengan mama ok ag tp bile dengan abah memang xbolehh... dengar je suara die terus nk nangis.. n abah pon thu ppasal tu... sebab tu mase ak duk asraama dulu kalu die cl ak xangkat.. then ak msg "bakpo bah? xsoh col la"... hoo tahu doh die oykk.. saje nk dengar soroo.. hahahah.. memang manje kededek.. nampok jah degill.. n kalu xkeno gapo2 sikik mate terus berairr.. adehh xrock laa ggini!! ahahah

haaa.. tu je lah kot... untuk enrty selamat ari ibu mama,,, hbis melalot. memang dah cakap aku ni bile menuls xreti nk tulis pendek2. hahahah.. n untuk my mama, HAJJAH ROHAYA BT MOHAMMED NAWI,, ore nk ucapkan selamat ari ibu buat mama.. memelah tiap2 ari ari ibu... tp ni ari specel kan.. nk beli hadiah xdok piitissss... pitis hbis ko tgok bolaa.. nanti lah kijo esok2.. hahaah.. dapat hadiah dri anak n nantu sulung jer.. hadiah die?? "seluar jeans". hahahahaha lawok bgi hadiah ponn...

buat mama,,, ore mitok maaf atas salah silap n gapo2 semo lahhh.. tq to be the spoting mam for me.. nk kato penyayang tu dok sero.. hahaha.. sebab adik beradik aku mane ad sore pon penyanyang. termasuk aku laa.. ni wish ni xdok pon peluk2 wish ari ibuu.. so pakai ape??? FB n SMS. tp ak xanta ag SMS. malu lahh. ak duk luar mama duk dalam bilik.. hee.. bgi orng yg fmilyy nye memang terdidik cam tu,,, bile hri ibu or besday peluk2 ibu kan. heheehe.. tu lah lain orng lain cara...

halal kan semua makan minum ore selama ni... ash nanti ore kate aku nk mati plok. hahaha.. xpe la sekdar menulis jerr..  terima kasihh for evrything nn tq jugok sebab tahan dengan perangai buruk n uduskuuu.. ore pon xsabar2 nok nk g ngajii!! puah duk dumohh.. blo g ngaji baru laa rase rindu semula kan.. hahahaha.. tq for giv me evrything include kesenangan , kasih syg,n anything lahh... maaf atas semuaa jugok... luv u mama...

n untuk ibu2 mama2 emak2. mek2 umiie2 lain kat luar saneee... selamat ar ibu buat anda semuaa.. termasuk my fmilyy laa,, my kakakdiya, my nenek2, my mak2 sedara, my sepupu2, my kakak2 n kawan kott...xkre lah anda ibu mude ke apoee kee.. so berbangga lah jadi seorng ibu!!! sy xlagi!! jgn wish hari ibu kat saya yerr.. hahaha..

 n tak lupee,,,, specel jugok untuk UMIE,,, sape umie??? umie sape terrr??  hahahaha.. xtahu.. bantai jer..selamat ar ibu jugok untuk umiee.. xleh nk wish dircet wish dalam ni jah la.. even ad number tp.... entah sero macamm sebab big problem skg ni kann n masalah2 n rase cam jauh dah,,,,,huhuhuh... tp comfm xbace enty blog ni kan tp xpo lahh.. suruh org lain smpaikan.. xdan  xsempat nk jumpe ari tu....heeee... sori len kali erkk kalau ad jodoh.. kalau tak tngal kenangan cam tu je lahh... huhuhuh....

okesss.. itu sajeee dahh laaa.. ngt nk pendek jer tp jadi panjang jugok.. aduss laaa... daaaaaaaaaaaa


3 comments:

  1. g mntak maap ngan mama mg nuh haha

    ReplyDelete
  2. so touching msu bc blog mu wa..hwaaaaaaaaaaaaaaa!!!

    ReplyDelete
  3. kakak: ahahaha,, i maloo laa.. i dah msg dalam fb. hahahaah

    moksu: toucing sokkkmooo. wkakakaka

    ReplyDelete