Friday, April 29, 2011

~malam jumaat~

haiiiiiiiiii... assalamualaikummm... haaa... malam ni malam jumaat tauu.. hheheheh

okess setelah 3 4 hari cik admin kembali ceria mengupdatekan blog ni.. okeh ari ni malam jummaat tauu.. n terase boring boring boring tahapp gilerrr b*** dahh.. arghhhhhhhhhhhhh.. boring nye idupp.. semenjak kau pergi hidupku terasa begitu sunyi... ;( sob sob sob.. eh2 kau yg nak tngalkan ape hal plok nk memberontak rontak kan.. bialahh.. jgn jdi bodoohh laa cik admin.. die pujuk kau sekali ari tu je.. until now xde pon pujuk2 ag.. sebabnya?? semua orng cakap die ttengah bergaloks ngan pompuam tu.. huhuhuhuh.. lantok lahh.. luar je kate lantok dalam hati hanya ALLAH saje yg tahu kan. hehehe.. biarlahh die bahagie tpi bukan dengan pompuan tu. sebab aku benci gile22 ngan pompuan tu. ak nnk doaakan kejaahatan dah ni. hohohohoh

okes lupekan sekejap pasai tu.. ni nk cakap kite dah menang dengan selangor ari tuu.. horayy.. tahniah abe yooo.. n buat kali ke berape ehh kiteeee berjaya mengalahkan selangor di gelangang sednri.. SYUKUR dan TAHNIAH buat kem kelantan.. haaa yg best nyer mase bola ari tu kan,,,, ape?? jeng jeng jeng...

bukan i jumpe pakwe baru yerr.. xjumpe ag. :P

tpi sebab dengan tgok bola i can release my tension.. hahahaha.... tpi pon begitu tgok bola tu bgi seribu satu kenangan.. ye lhh.. b4 nih laa mase tenah2 'hot' ari tu.. pergi tgok bola pon berdua. tp sampai sane berpecah la.. die dengan die punye gruop n aku dengan aku punye member. then dah hbis bola baru lah bersame balik.. haaa,,, sweet x? tpi sume tu dah jadi kenangan.. :( ... biarlah ia jadi kengan swwet + sour dalam sejarah ak tgok bola. hohohoho

okes mase bola tu kann.. sejarah telah tercipta unuk perama kali nye.. kerana??? penyokong dari sselangor datang n duduk kat open sit!!! hahahaha.. mereka2 ialah puak2 ultras selangorr...  pertama kali puak penyokong luar datang n masuk open sit tau kat stedium sultan mohammad ke4 ni.. memang sejarah n perintis laa ultrasel. hehehe.. pandai2 plok aku.. okeh korang bleh refer sini.. satu blog puak ultras selangor yg puji n bangga pasai dapat bertandang ke stedium keramat kterr....tekan sini yerr .. ayat paling best xingt dah cm ne tpi lebih kurang gini laa.. baling2 air tu salah satu pakej tiket 12 rial dale setdium ni. hahaha,,, bace sediri lahh nehh

ape bende yg nk cakap ni? tajuk malam jumaat?? hahahah.. xder lah. nk bgi gempak jer.. sebab bile sebut malam jumaat mesti macam2 yg terpikir kan.. macam orng kanak2 yg baik macam saya pikir "malam sunat". hahahaha.. xleh la i sill bujang mane bleh ppikir gitu kan.. malam jumaat wat ibadah laa bace yasin semayang hajat n sebangainya.. amboii.. sedap ckap. cik admin buat ke?? hehehe. xperlu la nk cakap kan nati x dapek   pahale plok. hohohoho

ari ni sebnarnye boring gilerrrrr gilerrrr gilerrrr +  rindu yg xbape nk giler. hahahaha.. kerana?? ramai member2 tido awll laa.. best laa baru 3 4 pgi tpi ramai kengkawan n member dah tidoooo... xbest la nanti nk borak2 n komen2 ngan saper.. n satu ag cik admin ni xsuke private chat tau kat fb tu... even boring tahap mane pon kalu ad member sekadar nk borak2 biase xdok yg penting pon rase malas nk jawab.. so lgi best kalu chat ramai2 kat sini.. ni lah kaper merah kiter orng krew2 n memebr fromm TRW.FM.. hehehhe

ari ni tgok banyak link kan? b4 ni kalu nk bubuh link taruk panjang2 je. tpi ni nampak comel je. sebab baru thu. rupenye buleh rename balik.. lelleleelel.. alah cik admin ni bukan reti sgt pasal blog ni.. menulis memang sekadar meluahkan yg tersimpan kat hatii.. kadang2 jeles tgok blog yg lawa2 terutame nye blog kak elia.. jejariruncing tuu,, memang lawa + enrty yg sgt2 lah best bile dibace.. bace sikik jadi ketagih n memang nk bace lgi.. plussss kak elia sekarang dah makin lawaaaaaaaaaaaaaaaa.. pakai shawl cam tu cute nye nampakk kakkkkkkkkkk.. memang sweet giler2.. hehehe.. xsie2 ad gmbaa dengan diee.. nk tgok??? jap nehh.. ni mase lepas bola ari tu. kelate lawe felda yg (3-0) kalu xsilap laa.. my abam2 bawak g jumpe apek n kak elia ad sekali.. memang kak elia ni lawaaaa sweet + lemah lembut.. memang care die cakap lemah lmbut laa.. bile laa aku nk jadi cam tu.. hehehehe... tgok nehh



haaa.. sape lawa?? hahahha.. comfim2 kak elia kan.. bertuah laa.. pinang dibelah 2.. same sepadann.. semoge berkekalan hinga ke akhr hayat yerr,,,, tu gmba mase sebulan lebih yg lepas. kak elia tengah cubyyy.. ni nengok sini.. gmba ni ad dalam blog die. hehehe.. femes gok ck admin dah gmba masuk blog top kat malaysia ni. heheheh... tpi enry yg kak elia refer tu bukan cik admin punyee... kakak saya punye. sy xupdate mase tu.. tp nk tgok gmba kak elia skg??? hahahaha.. lawaa... pakai shawll!! n nmpak slim sikik.. sori kak sebtut2 pasal akak. hahaha..nk pakai macam ni jugok.. tp tkut xlawa dah la memang buruk doh. hhohohohoh...


adehhh comeii + sweet.. nk gini jugokkkkk

heee... lawa kan.. sy cilok dalam kak elia punye fb. heheheh.. dah lame suke kak elia ni sebab blog die sedap dibace. then lepas jumpe ari tu lgi la suke sebab xsombong... heeee...

uikh entah pape la aku ni.. sekajp masuk situ sekjap masuk sini.. kan dah cakap sebab boringgg.. bile tersebut pasal tu.. ha hbis panjang lebar aku ulas. wkakakakaka...

ramai yg nk tahu how farr about my relation?? hahahaha.. entohlaa.. diam seribu bahasa... dah laa.. xyah pikirkan je la kan.. biarlah.. die xrindu2 xsedih2 xxingt2 pon.. apapasal aku yg lebih.. paadahal aku yg nk lepaskan dulu... tpi tu lah orng pompuan kan.. mule2 mase tengah berasap ape xkate. sume kate.. pendek kate kalu cerai kuasa orng pompuan 10 kali sehari laa penceraian kalu jenis macam cik admin ni. hahahaha.. kalu die nak mesti dah pujuk xhenti2 kan.. ni sume orng cakap,, "xsoh dok koya dio nk pujuk laa.. dio duk galok nan f**** nuh". hohohohoh.. dri hati yg dah tenang tibo2 jadi kesot n sedih balik bile dengar cam tu.. cik admin tnyo tahu mane?? alah buleh nampak laa dekat fb diee.. ok.. sebab cik admin memang dah block n removed die. then unblock balik, tpi xadd ler. hahahaha

memang dalam process untuk melupakan. tpi tu lahh asyik2 duk rindu2 kat fb... orng nk tekel pon xjadi sebab nampak nye duk gile moroyan. hahahaha.. tpi tu lah that the only way i can relese my 'rindu'. ahahahhaa.. nk msg nk fb tidak same sekali kan.. so biarlah. hahahah

haa ari ni tibe2 kesot ati ad la satu sebab tu.. then lepas tutp kedaia tdi nk g cri nasi lemok. agak jauh gok la dari kedai cik admin tu.. fuhh best woo.. apo yg best??? best sebab tdi drive sorang2 smbil layan THR GEGAR PANTAI TIMUR.. fuhh memang best laa.. tyme frust kite bawak laju222222.. tp nk layan2 kite bawak slow2.. kedai nasi lemak tuutp,, so ingt nk balik terus.. tpi aku pergi pusing222 sorang dri smbil layan laguu.. dekat2 kol 1 pgi baru aku balik umohh.. besttt.. tenang sekejap.. tp ni kan malam jumaat tkut gakk.. then tdi lalu satu jalan tu memang gelap gile.. xder kerta satu ponn.. then layan22 tibe2 ad ssatu kete yg datang dri belakang then die tingikan n rendahkan lmpu.. aihhh tkut dah ni.. dah la xder orng pon. umh orng xder hutan semua.. aku ponn bawakk laju gile22 sebelum sampai kat trefc light kat jalan besa. hahaha.. padan mukerr ko.. berlagak nk layan jiwe nsgt. aahahahaha

tu je lahh nk tuliss.. dah xder bende hbis segale bende aku merapuu.. sebab boring sgt2.. td teringat giler2 dahh di saat2 keboringan n kesunyian. tp duk komen2 status member ternampak namenye.. hahahah.. jadi ilang sikik rindu. memang ko gile bayang laaa.. xkisoh laa asal aku senang ati kan... hahahah

hahahaha.. semua orng cakap cri gewe baru la baru xingt dio dohh.. hhohoohh.. ingt cri gewe ni macam nk cri goreng pisang ka?? maybe bgi die ye kot.. sebab muke ad market kan.. tpi for me xlah.. gewe2 ni bukan senang2. sperti ad satu page kat fb yg name nye panjng gile. aku pon like n made it as my status "bukan senang untuk mencipta ptemuaan,bukan senang untuk melahirkan rasa syg,dan bukan juga senang untuk menghadirkan rasa cinta,namun jika semua itu telah kau miliki,jagala ia supaya tiada lagi ungkapan perpisahan.. ".. hahahah.. itu lah dia.. dan sentiasa ingt " CINTAILAH INSAN YG MENCINTAI KITA". tp dah hati kate xnak pakse tahap mane pon memang xnakk.. kan?? hhhhohohoh.. dah la malas nk berjiwo.. open n sale my heart for another person.. ad orng lain bru leh lupekan die kan? selagi xder selagi tu duk ingt. heheeh

ok lah entah pape aku merapu ni... tpi nk buat ape ek.. baru 4.3 pgi. kan aku tido subuh gajah plok.. mate plok xngantok.. meber2 xder.. tpi my abam2 from 12 warriors ad balik tauu... hahaha.. balik nk tgok bola sabtu ni. kelate lawe kl kat kb lahh.. hahaha.. dah lame xtgok bola ramai2. rase last mase jumpe ngan apek ari tu lah. lepas tu tak dahh.. seblum ni g ngan die g nyibukkan diri dekat ultras kelantan.. doh die xder malu dah aku.. dah la xde pompuan. hahahaha..

okess lahhhhhhhhhh.. daaaaaaaaaaa.. kalu rae boring nk tulis enry lain plok sebelum tidoo.. memang nk tido b4 subuhhhh.. so xpe la bgun kol bape pon.. kkann?? daaaaaaaaa

Monday, April 25, 2011

hati terluka... ;(

adehhh... okes b4 that,, assalamualaikum cik admin ucapkan kat semua pengunjung2 belebeandngepekandbobok.blogspot.com... lame dah xngora deh. so now kito ngora balik okes...

now refer to da titttle.. hati terluka.. sob sob sob.. kebanyakan member2 cik admn yg rapat2 ngan cik admin meme dah thu. 2 3 hari ni ati xberapa nk selesaa.. asyik nangis2 sedih.. makan pon xlalu tau.. semalam kol 10 malam bru makan. seharian xmakan. then ari ni, lepas makan kol 2 ngan sorang kakak ni, then malam tdi i makan nasi goreng ikan masin.. tpi xhbiss.. xleh nk telann.. sebab??? hati terluka,, berla ternyata kau menduakan cinta.... ;(

nk tengok kakak mane yg belanje i makan pgi tdi?? heheheh.. okes ni diee.. kenal dekat the red warriors malaysia lerr.. frist tyme jumpe tp bleh jadi rapat gile2.. hehhe.. kak ija...

saper lagi kurus??? hahahaha

haaa.. lawa x? die marah tau masukkan gmba diie ni. even dalam fb or ape sebab dio ket muke die cam sutung terbakar.. alah bile dah lawar mari la ape terbakar pon xkisah kann..

okes refer to tittle.. hati terluka.. dengan sape?? nk tahu?? hahahaa,,, rasenye xperlu lah kot cik admin mentionkan name dio. buat yg dah thu tahu a. yg tak tu biarlah anda kenal die ngan name seorang jejaka...

nasib baik xtulis entry ni semalam tau.. kalau tulis semalam.. memang segala jenis sumpah seraanh keluar.. tpi ari ni rase dah baik dah kot.. sebenrnyee cik admin sedih dalam kol 11.30 malam tdi. sebab dia cal n mintak maaf semua sekali.. die cakap bukan niat die nk main2. tpi entahlaa... malas nk cakapp...

sebab2 utama kenapee smpai cik admin tekad2 gilee nk melepaskan dia pergi... sebab.. kite orng gaduh,, die pujuk kejap je.. memeang xlame.. dah tu.. senyap gitu je. xde kate nk cal ke nk ape keaa.. lepas xberjaya snyp jee.. cik admin hari2 tgok fon kalau2lah ad msh dari sidia.. kerna aku terlalu merindui kamu... :(

then maybe semalam ALLAH nk tnjuk bahawa die memang bukan yg terbaik untk saya.. tibe2 rase jahat. n buat sesuatu yg jahat.. then,, i got the gurl punye fb.. n i add die approve.. ad lah care die kan.. tibe2,, mase tu dalam kol 3 4 pgi.. i pon cek wall budak pompuan tu... huhh.. MASYAALLAH,,, ALLAH sahaja yg tahu apa perasaan sy mase tu.. rase nk pengsan nk reboh lembek lotek jadi.. see this...

huhuhuhhuhu.....


suguh lembut & sopan bahasa nya.. patutlah... 



huhuhuhuhu... so what is ur komen??? murah nye I LOVE U SO MUCH.... xku sangkaa... tak ku dugaa,, perpiasahan yag akan melanda.. kan ku cuba pertahankann,, namun xder ape lgi..

betapa macam nk luruh jantung semua ad belake. nk mengambarkan perasaan mase ni.. air mate?? xyah cakap laa.. memang kalau lah mama bgun tidor mase tu mesti wajiwb die marah... die dah cakap,, cri orng hok gilokan kite, jgn kito duk gilo kokre. nanti paroh... so skg dah jadi...

cik admin ingat die mamang betol2 cinta dan sygkan saya.. tpi.. ape yg bukti atas tu??? sgt2 xboleh diterima masuk akal.. even skg cik admin dah ok.. tpi bile bace komen diatas autometik aair mata ni mengalir... besarnye kuasa sayang...

n ALHAMDULILLAH... kakak2, abang2, n kawan2 xlupe kat wa.. mereke selalu amik thu,, n tnye masalah n tanye how far ur relation... tpi tu lahh..

memang tdi die col kol 10lbih2 asenye. mule2 cakap memang xrase ape. xrase nk marah pon. macam orng bodoh cakap tdi... die pon tkut nk cal. n die cakap kesian degar suara cik admin yg macam org xbape betol dah.. tibe2 bile satu persatu perkara diungkitkan then suara ku cjadi ttgni n tibe2 n mencetuskan perbalahan.. okes die cakap xder ape. just cal nk mitok maaf. semakin lame suare die makin kasar sebab cik admin lawan satu topik tu.. then i senyap je xcakap ape. hanya derauan air mata yg menemari kata2 nye.. last2 die cakap...

"ok ni kali terkhir sy cal awk. sy nk off fb, nk tukar no.. sy kesian tgok awk cam ni. sebab awk akan sokmo pikirkan kat sy.." cik admin xbalas sepatah haram.. hanya tesakan air mata yg menemani... ;(

then die msg panjang bejela2... ckp memang mintak maaf banyak2. memang die salah.. tpi tu lahh.. kadang2 wa xsalahkan awk. sebab awk muda lagi.. baru nk rase live luar. nk enjoy. cinta pon cinta monyet. jap nk tgok msg.. alahai dah delete.. sebab delte?? akan nangis kalu bace msg tu.. die cakap lgi,, walaupon die ngan saya xmacam dulu tpi saya teman mesra die.. die selalu ad untuk sy...pon sy xbalas msg tu... lgi msg mintak maaf pon xbalas. sebab?? xtahu nk balas ape. tahu nangis jerr...

tapi kan naper seletah banyak benda dah die wat kat sy, die tipu, die curang,, tpi seikhlas hati sy cakap memang sy mengharapkan die kembaali.. memang best sgt2 rase mase tengah baik2 dlu....tp tu lahh.. xmungkin dah kami akan bersama.. setelahh nampak jelas2 kecurangan die kann.. sso lepas dapat banyak kata2 semangat dari abang2, kakak2, n kawan2 akhirnye skg ni lepas borak2 n lepak ngan sorang kawan ni rase lega sikik... ad orng cakap " cintaa monyet ".... ha'a mungkin aku ni cinta monyet nyee..

n sume oreg xsuke kami bersama. semua kakak2 caakaap,, "kalau wa ngan dio lgi, bo pangil kak, kakak. kak leih doh ngan wa. nasihat2 xpakai.. " hhuhuhhu sedihh........ seriusly sedih...

orng cakap sedap la.. sebab bukan die orng yg malam2 caring kat wa,,, bukan die orng yg malam2 wa gayut.. bukan die orng tempat wa bermanje dan sebgainya.. tpi wa tahu nasihat kakak2 abang2 kawan2 ni sebab mereka sygkan saya.. mereka xnak sy sedihh.. saya thu tuu.. tpi tu lahh jiwa remaja.. insyaALLAH.. sy pakai nasihat kakak2 n abang2 saya untuk masa depan wa..

ade sorng abg ni cakap,, ha , bgus la kalu xsei dah. xyah serabuk2 otok.. tpi wa kate syg,,, n die kate.. wa baru jah kenal diee.."bru ja knal wa, syg pn tk lmo tu­ ­, pahni hile la­ ­, cri hok lain plop­ ­, hehehe­ ­" jgn tgk ore, nilai kito dlu wa­ ­, wa mdh sgt dgn ore jate­ ­, kna main tarik tali la len kali­ ­..  " huwaaaaaaaaaa...

memang pon wa terase mudah sgt22 ngan die.. sebab i dah kenan die awl2.. tpi xcakap la kenan sorang2.. so bile die mulekan langkah pertama bagai orng mennagntuk disorongkan bantal la kan... xmakan mase sgt,,, tpi abe tu stil jugk cakap. wa kenan pon xlame mane ag.. hahahahaha.. nampaknye abe ni thu bile aku stat kenan.. :P

die kae ag.. "jgn tnjk kto lmoh wa­ ­, bo staro *l tu ­ ­,lbih pado tu lg wa blh dpt­ ­ " "saye staro mano sgt gak?­ ­,abe * raso wa bru suko ja tk saye lg ko * tu.. tkyah wak srabut palo la wa... wa ado rupo ore cridik, umur mudo, tkdk sbb wa nk frust mnungging, klu nk sdih sari duo tu biaso la sbb dh tbiasa slamo ni dgn dio.. ­  " huhuhuh.. tu lah antara nasihat2 abe sy...

then from rakan terbaik sy,,, nasihah n missh bobo. macam2 lahh.. sumanye suruh pikir yg terbaik untuk wa.. kalu ikutkan semua orng suruh wa lupekan die.. die orng xsuuruh wa putus xhalang wa nk berterusan... tpi tu lah bile pikir2 balikk.. aku baru sgt2 kenal ngan die.. xperlu lah thu sejak bile.. cukuplah baru sgt2. pn begitu banyak pengalaman kami bersama... n cik admin dah pernah pergi jalan2 umoh famly die. sebab tu lg sayang gile2. huhuhuhuh...

tpi tu lahh setelah dapat nasihat rakan2, abang2, kawan2 n pengakuan sedniri drinya saya rasa eloklah kami tidak lagi bersama.. elok lah awl2 cik admin lepaskan die.. biarlah die dengan dunianya.. die masih muda.. tpi herann,,, xrase nk marah lasung pon kat die tyme ni.. xahu ape rase..

ari ni duk pikir dieeeee jerr.. sejak terkantoinya komen semalam.. sampai nasb xexcident. memang serius xnampak pon kreta kat depan mase nk lintas. terus potong thenn rapat sgt2 kereta tu kat depan.. memang tuan kereta tu n semua yg ad kat situ terkejut. nasib xberlanggar.. tpi kan cik admin ni macam manusia xda perassaan plok.. boleh je tgok kejadian tu tnapa sebarang perasaan berdebar ke tkut ke kenaling ke. padahal orng kete tu memang nampak nk marah gile.. rapat sgt2 dah. tpi aku enah pikiran enah kemane.. wat macam xde ape berlaku.. adehh.. teruknyaa...

ape lgi nk cakap eh.. tp ALHAMDULILLAH setelah dapat nasihat rakan2, abe n g lepak ngan member kejap tdi lepas balik tuutp kedai tibe2 aku jadi bersemnagat. jdi xingt sgt dah pasal ni. tibe2 jadi hilang. sebab memebr aku ni cakap "CINTA MONNYET". setelah ak tnjuk satu msg yg die anta kat aku.. setelah dengar ayat tu.. ak jadi nk tergelak n tibe2 rase xingt sgt dah n nk sedih2 kat die..

buat awk kalau awk baca,,, jauh di sudut hati sy untuk membenci kamu.. walaupon memang semua my fren yg tahu pasal kite tak suke awk, n cakap macam2 pasal awk,, sy still bekap awk. sebab sy syg kat awk.. n syg dah pesan kat semua walaupon jahat mane awk ngan sy,,, plis jgn pulaukan awk... sebb sy akan sedih kalu awk sedih.. okess dengan ini,, memang seikhlas hati sy lepaskan awk,,, inilah jalan terbaik untuk kite.. awk bleh enjoy2 dlu sebelum jumpe cinta yg sejati. sy dah boring enjoy. kite xsesuai sebab awk nk enoy. sy nk yg sejati... dlu semua laki yg minat kat sy cakap "awk ni hati lebih keras pada batu,,, xda perasaan ke,, ko lesbian ke,," n macam2 jenis tomahan.. n setelah lame menjanda sy jumpe awk untuk kesekian kalinya...

tpi ku sangka panas berpanjangan rupanya hujan di tengah hari.. yes,, kite xsesuai bersama,,, kisah kiter trlalu singkaat untuk diperkatakan. pon begitu banyak kenangan manis yg kiter share bersama.. org xtahu.. org nampak jahat awk jer.. tpi sy nampak awk baik.. xpe lahh.. awk jge diri baik2.. study elok2. kan nk stat study dah.. ha kat sanne bleh jadi "palyboy besar" ag. hahahahah... muke ad market mesti laku nye..

kakak cik admin pernah cakap... "nak sngat lelaki handsome....sekarang dah makan hati...baik makan kicap ngn telur lh sedap Maizatul Nadwa Mohd Razi... dri makan hti tu....HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA " huhuhuhu... siap kaler2 bru... mase tu xserius gini. mase tu die nmpak cik admin lain je. pah napok status fb pelik2 je.. then die cakap.. ni my fmily xtahu aag pasal ni... :(

tdi mase nangis2 die col,, abe ipa tanye.. "bakpo tiyok nih??? keh gapo?? tuu laa pese dohh jgn gewee.. x dengarr... pah duk main tiyok gini lahh" tpi cik admin xmampu nk cakap ape. die xpuah hati, die tanye spo buat??? keh gapo??? ***** ko??? meh aku nk cari.. aku xleh mena ore wat adik aku tiyok... " meme muke die nk marah sebab die kae sedih tgok wa duk teriok.. sebab wa ni brutal kuat!! tpi nangiss... sebab lelaki.. huhuuhuh..

sblum ni pon abe ipa selalu cakap.. apo keno ngan adik aku ni. dulu brutal, leni layan lgu jiwa2 sajo.. A***** owhh A*****.. kau berjaya buat buddk ni lembut. hahahaha.. abe ipa tu meme gile..

xperlahh.. sy dah xmau pikir.. biarlah dia dengan dunianya n aku dengan dunia aku.. mungkin amik mase nk lupekan die. tpi insyaALLAH ak berusaha.. kalau xberjaya?? xkan nk die balik?? INSYAALAH aku kuatkan semanagt walaupon di lubuk hati aku memang aku nk die balik.. huhuhuh..n aku pasti jeles bile nmpak komen die dengan F**** tu.. merangkap gewe die kot..

ok lahh panjang lebar dah menuliss.. memang bile menulis dengan full of feling rase macam xnk stop. tpi xbleh. kene gok jugok ape yg bleh diceritakan ape yg xboleh.. rase ni aje yg boleh dikongsi.. selamat study n selamat berrrbahagia... n yg lain JANGAN PULAU die.. plisss... sy memang masih sygkan die. xmau die sedih.. sy sedh xperr.. sy kan kuat... :)

ok lahh i miss you... hehhe.. gedik ag xder lah... dahh n nowww... my status fb " now i'm FULLY SINGLE!! hahahaha... tq my sis, my bro n my fren for ur advice n suport.... Enhanced by Smiley Central bbaru sero buleh tele nasikkk sejak 2 hari. hahahaha.. Enhanced by Smiley Central".. tulis je hahahahaah.. dalam hati??? no komen... okesss.. selamat tngal... tq for our moment... huhuhu..


"pertemuan ini bertemuan terakhir dri dua insan yang sedang berkasih kerna esk hari kita tidak lagi di gelarkan pasangan yang becinta...sudah ku menduga kau akan berubah cuma tunggu masa untuk kau meluah...tpi hari ini terbukti semuanye kau pinta ku melupakan dirimu....x apalah ku tak kisah mmg itu keputusan mu..memang itu nasib ak...sering terluka dan jiwa terseksa....biar hitam sejarah hidupku namun ak ttp tabah kan hati kesal memang kesal hati pn tercalar siapalah yang ingin kan perpisahan....andai suatu hari ada orng yang bertanye mengapa lagi kita tidak bersama..jawablah bahawa jodoh kita tiada dan kita tak pernah sengketa."

Wednesday, April 20, 2011

nok komen xleh!! nk msg xleh!! so bace sini!!

assalamualaikumm.... adusss.. lame nyohh x 'ngora' sini.. xingt doh bahasa gano sy gunekan dlu. almaklumlah seb dah sebulan kot sy xtulis entry baru. muhahahaaha.. okes here, i'm cik admin.. oriteee...

first of all, i'm sory to all readers sebab bukak2 blog entry same. bukak2 blog entry same. hahahahah... sebanye dah dekat sebulan kot cik admin xupdate tau.. seperti biasa. bukan xda masa tp mood xdatang. duk bergalok dengan FB n CB TRWFM. smpai xingt nk care my sayang ni. hehehehe...

okes b4 that, cik admin nk ucapkan tahniah kat kem kelantan especely abe yo n piya kerana telah menyumbangkan 5 gol pada malam ni. iaitu saingan liga super perlis vs kelantan, 1-5.. syukur ALHAMDULILLAH n tahniah buat keseluruhan kem kelantan..

ari ni kann,,, cik admin penat sgt2 tahuuu.. tpi xpelah kejaayaan kelantan 5-1 tu dah bleh bekap. mane xnye. buat pertama kalinye cik admin berdj n mngulas bolaaa.. sebabnye ari ni xdok siaran langsung. so cik admin la amik tngugjawba berdj n cakap berapa score refer tu live update tu.. letih mak oii.. dah la dah berdj dekat 2 jam dalam slot senja merah then ulas bola plok.. last2 nk kol 12 tdi meme xdok soro dos.. adess sayang...

okes refer to our tittle.. gapo dio gak tuh. xdan apo2 ngepek dohh.. okes smbil menikmati tomyam panas2 ni cik admin bercerita ok!!!.. okess.. sebernya cerita ni ptg tdi ag. rasenye dalam kol 2. ad cik admin tgok satu posting member kat fb.. die copy screenkan satu entry sebuah blog. sy xingt dah gane ayat tu. tpi sy ad postkan kat CB TRWFM. n then tibe2 bende tu jadi senyapp jooo.. okess stoppp.... ni yg petang tdi..

theeennnn,,, malam tdi. dah la letih2 ak balik dri kedai, thenn terbace laaa.. entoh tibo2 rase nk bace semulaa yg petikan satu blog tu.. member sy ad tanye "mekwa mane link blog hok wa post gmba sakni" cikadmin cakap xxtahu. just tgok pic member kat fb jee.. thenn setelah dikehel2.. lastnye my member ni jumpe jugokk link blog budak nii.. uikh ape niii?? macam  hot ajee.. YESSS!! memang hot!!! alkisahnye???

alkisahnye die kutuk POMPUAN KELANTAN!!!! maybe u oll bukan orng kelantan xrase tercabar n maruah keperempuanan GADIS KELANTAN diperkotak-katikkan..  okes nk i copy here ke nk u oll refer e kat blog die?? okes i bgi link... ni link diee.. http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3AtxSSMKYSi9oJ%3Aakugedikz.blogspot.com%2F2011%2F03%2Fbenarkah-ank-mude-perempuan-klntn-xde.html+akugedikz.blogspot.com%2F2011%2F03%2Fbenar&hl=en&strip=0 n maybe sekejap ag setelah dapat banyakkk repson dri awek2 keantan ni die akan delte enrty ni. so dengan ini i nk copy... memang bertambah panjng laa entry blog i yerr...

tajuk diie = BENARKAH ANAK MUDE PEREMPUAN KELANTAN XDE ADAB??

amboiii cakapp!!! sape xpanas telingoo weii!!!! bukan orng kelantan ajje xpanahh!!! bahkan orng lelaki kelantan pon panass dowww kelis statement engkooo!!! cakap siang pandang2 cakap malam?? xingt doh... dengar2 kot. hhahahaha.. okes tgok ni

"hye uols... ari ni aku nk kongsi sikit pasal pandangan dan pendapat aku tentang gulz2 klntn.. almaklum lah.. aku dh 2 thun lebih berada kt klntn ni...so aku banyak kenal dan tahu perangai dorg kt sini... ini cuma pendapat aku... tidak same sekali menyentuh isu sensitif atau isu perkauman...
ok... berbalik pada tajuk utama aku.. pendapat aku BENARKAH ANAK MUDE PEREMPUAN KLNTN XDE ADAB..

sepanjang aku berada kat sini.. aku dpat rasakan bahawa.. perempuan kelantan memang xde ADAB dan x de budi pekerti.. but the way it not all of them...may be some... antaranya yang di katakan dorang tiada adab ialah:

1. tidak pernah mengucapkan perkataan TERIMA KASIH even pada hal yang remeh.. susah sangat ke dorg nk buke mulut.. berat sungguh mulut..
2. terlalu bersifat KEPUAKAN sesama mereka.. dan memandang SLANK pada orang luar..
3. x pandai nak BERMANIS MULUT.. i mean dorang x pernah memanis mulut mempelawa atau sebagai nya.. walaupun hanya ajak-ajak ayam..
4. masuk rumah orang x MEMBERI SALAM...contoh nye.. melangkah masuk pintu rumah org wlpon ade dan xde org.. or maybe ade org yang dorg x suke dlam rumah tu.. x pernah bagi salam dulu atau ketuk pintu dulu..
5. terlalu BERMUKA2.. apabila ade bende yang xpuas hati.. mereka akan terus bermuke2 .. kalo muke tu cntik x pe... ini x.. muke ntah pape.. plastik jer byk..
6. terlalu BERGANTUNG pada sesuatu bende.. for example.. dorang akan treat cam dorg jer ade pakwe...
7. terlalu bersifat KAMPUNG DAN KUNO..for example.. even dorg couple and get a present from their bf.. terlalu bangga... padahal present tu hanay satu bende yang simple. jer.. cam la org lain xde pakwe..
8. mengamalakan sikap BENCI pada orang luar.. nak melontarkan SENYUM pon susah.. ape lagi nk MENGHORMATI..
9. mereka terlalu kuat sifat CEMBURU melihat org lain senang.. for example... dorg akan jelez dan memandang pelik pada seseorg tu jika seseorg tu ade ape yg dorg xde..
10. memang cepat LUPA DARATAN... dorg bile dpat hidup senang cikit wlpon dengan duit pnjam ja...for example.. dorg kurg berfikir tntang fmily n siblings dorg..

ini hanya pandangan kasar aku pada budak2 perempuan kt sini... kadang2 dorang ni gak terlalu berpuakan.. dan terlalu hipokrit... terlalu menunjuk2 even nk lakulan kebaikan... cam org lain xde pernah wat baik...bagi aku... mungkin dorg punye otak x pernah berkembang.. n hanay hidup dalam satu komuniti saje.. dan x pernah keluar bergaul gan masyarakat luar... aku kurang menyukai perempuan kt sinni yang cam tu... walaupon x sume cm tu... ini cume pandangan aku jer.. x de same sekali mengutuk atau menghina.. tapi kalu ade yang terasa.. sape mkn kfc die yg ase sedapnye.. so kalu korg merah muke bace.. maybe ade kot sikit ciri2 ni kt korg yg klntn..
p/s: wahai pompuan2 klntn.. jangan nak perasan bagus boleh x.. aku menyampah giler dengan korg.. korg nk belagak biar kene tempat la.. kalo kt sini jer korg nk belagak memang x kena la.. korg xtau g dunia luar korg tu cam ne.. kebelagakkan korg xkan kemane.. even aku dak luar.. yang nakal dan xla sebaik korg.. sekurang2 nye ade g sifat nk menghormati wlpon x suke.. "

haaaa.. so what is ur comment refer to her entry??? paling panas n xleh blah ayat ni

"sepanjang aku berada kat sini.. aku dpat rasakan bahawa.. perempuan kelantan memang xde ADAB dan x de budi pekerti.. but the way it not all of them...may be some...  " 

" wahai pompuan2 klntn.. jangan nak perasan bagus boleh x.. aku menyampah giler dengan korg.. korg nk belagak biar kene tempat la.. kalo kt sini jer korg nk belagak memang x kena la.. korg xtau g dunia luar korg tu cam ne.. kebelagakkan korg xkan kemane.. even aku dak luar.. yang nakal dan xla sebaik korg.. sekurang2 nye ade g sifat nk menghormati wlpon x suke.. "

haaaaa... ape ko kate??? aku menyampah gile ngan korang.. korang nk berlagak kene tempat??? aihhh.. okes kite siasa siape empunya blog ni yerrr... _siasatan dibuat_

okesss name tuan punye blog ni memam cun lass...Tengku Tiey Nurizzaty  hahahahaha. nk search fb die xdapat laa plok.. asal xdapat ekk?? okes nk berlagak kene tempat yerr.. kite siasat ka mane die belaja.. okess tu tu tupp.. dahh.. die belajo kat UITM MACHANG. aih dekat jee ni ngan tempat cik admin.. tpi cikadmin bukan ore debe yer. ad orng cakap g ejah timbuk la bia nyo pade...

oke buat tengku,,,,

sedar sikik anda belajar kat mane??? negeri mane?? kelantan kan?? so asal duk kutuk2 gurls kelantan cam tu??? rase dah selsesa n dah memegang takhta kat uitm macang ke?? rase meme femes kat sane n oll guy kenal kau kat saner ke??? kalau ko belaja lua dri kelantan beter la ko nk cakap cam tu.. ni ko dah la belaja kat kelantan. cakap cam tu.. plok2 kat romate sediri plokk.. aduss xmalu ke?? perlu ke kite nk memalukan orng yg terdekat ngan kiter kat public?? even ko cakap "suke ati aku blog aku".. tpi ni internet. sekejap je ko post dah tersebat luasss.. n memang mencetus kemarahan seluruh rakyat kelantan. cewahhh.. hahahaha

okes xlame lepas tu ad member bgi link ni http://akugedikz.blogspot.com/ haaa.... katenye ad permohonan maaf kat situu.. kaatenyee die mau tuju kat romate diee.. tpi sebab romate die yg share link blog die tu kat fb so die kene wat entry lain plok mitok maaf.. so kalu benda ni xtersebar luas,, n orng kelantan xmarah ko xnak wat kenyataan maaf la??? senget,,, 

die cakap kat sane "Assalamualaikum dan salam sejahtera..

aku selaku penulis blog http://akugedikz.blogspot.com

memohon maaf atas kekasaran bahasa aku dalam blog tersebut sehingga menimbulkan 
isu yang buat semua warga perempuan kelantan terasa hati.
Aku juga mengaku salah dan silap aku kerana membuat tajuk yg sangat general. Niat aku guna tajuk yg general tu sebenarnya untuk menjaga hati org2 yg terdekat supaya hal ni tak jadik isu besar, tetapi memandangkan org yg tak bertanggungjawab mnyebarkan post entry aku tu pada sume org kelantan, aku rasa better aku mention terus sape yg aku maksudkan dlm post aku tu.

Sebenarnya aku specific kan kepada org yg aku knal dan layanan dorang terhadap budak luar mcm aku.post entry yg aku buat sebelum ni bkn rekaan semata-mata tapi berdasarkan pengalaman aku sendiri sepanjang berada di sini hampir tiga tahun.okay.bia aku jelaskan satu persatu ttg hal ni dan aku ley jgk mention nama2 org yg terlibat dlm post entry tu...dan lagi sekali aku nk tekankan kat sini..BUKAN SEMUA YG PUNYA ATTITUDE SEPERTI ITU. " hahahahha.. nk gelok asee..

sebab aper??ayat die "memandangkan orng yg tak bertangungjawab menyebarkan post entry aku tu kat semua orng kelantan"... hahahaha.. cik kak atau cik adik.. anda duduk u mane?? negeri mane??? of corse ape ko buat orng akan tahu... lagi2 tajuk ko tu too generall.. nampaka gaya ko nk maksudkan semua gurls kelantan kan?? n satu lagi... ko buat blog so xsalah la kalau orng nk sebar kan.. cakap siang pandang2 la.. lgi bagus ko g study dari ko duk tulis pasal awek2 kelantan ni.. awek ke? bantai laa...

kami sebagai gadis2 di kelantan bukan ape.. maybe ad sesetangh yg betol yg macam tu.. tpi bile u punye tittle tu too general,, so ape pandangan orng luar kat gadis2 kat kelantan???? sebelum ni kami (berlaagak jadik gadis ayu kelantan, hahaha) terkenal dengan sifat kemelayuan kayuan n sebgainya. (biarlah aku xberkaitpon). tpi bile ko puat posting macam tu,, ape orang luar akan cakapp....???

ko orng maner dah? perlis kan??? xkisah la mane2 pon asal bukan kelantan.. ko thu pasal kes bola sepak tak?? sape2 kat fb yg nk menfemeskan fb or tuan2 blog yg nk memfemeskan blog kan,, sila2 lah bercakap menngenai pasukan kebanggaan kami THE RED WARRIORS. xkire baik atau buruk pasti blog atau fb anda akan femess!! cayalah!!! try ko buat xcaye.. banyak dah jadi macam tu. nk femeskan blog cakap anythng about kelantan. so aku yg dah sememngnye orng kelantan ak nk cakap pasal ape erk?? xpe lah xfemes pon sebab blog aku ni untuk rakan2 terdekat saje. tulis pasal2 mereka. xda la blog komersial macam2 yg lain2.. 

so bile ngan ko ni kan,,, kan ari ni kelantan menewaskan perlis 5-1. so orng yg xtahu ag akan ingt ko buat bende ni sebab kekalahan tu. tpi realiti nye tidak... entry ko ni semalam ag... sbelum bola sepak ag. so aku bekap ko kat sini.. maybe betol ko nk cakap kat romate ko. tpi ayat tu hati2. mule2 memang nk marah jugok ehh. lepas bace kate2 maaf ko tu banyak kali rase lembut ati plokk... hahahahaha.. senget la cik admin ni..

kata2 terakhir dalam blog die semalam "MINTA MAAF seikhlas dari hati kepada semua warga KELANTAN..sebarang maklum balas... sila ke blog saya... tidak kira postif dan negative.. saya terima. http://akugedikz.blogspot.com "

 hahahaha...yg peliknye asal xleh komen???? tuutp komen ke?? cakap terima semua yg negative dan positif??? memang blog ko memeng hebat dibandingkan ngan blog aku ni.. dah nk amsuk 12 ribu ko punye viewer. aku ni xsapai suku pon.. almaklumlah masih baru n baru berjinak2 ngan berblog2 ni. n blog3 pon sekdar nk hilagkan boring n xla pemes macam kooo... 

okes bgi aku laaa,,, ko mitak maaf tu kann... ok la mule2 ak xleh terima. tpi bace2 ikut suke ko lah.. maalah nk perbesarkan masalah.. tpi kan ayat ko yg "memandangkan org yg tak bertanggungjawab mnyebarkan 
post entry aku tu pada sume org kelantan, " tu ak xleh terima lahh.. so kalu orng tu xsebar n orng kelantan xtahu n xmarah macam mana??? adakah name kami sebagai gadis kelantan akan buruk cam tu je??? terima kasih la kat orng yg xbertangungjawab yg ko mention kan tu. at least satu kelantan dah tahu ko kutuk awek kelantan pada permualaan nye n pada pengakhiran nye ko mitak maaf n cakap ko refer kat housemate ko je..

tpi kan... xtkut hilang member n kawan ke nanti??? duduk tepat orng tpi xsuke orng??? cakap macam2 sebab.. actualyy orng kelantan xmacm tu!! mugkin ko yg buat housemate ko berperangai macam tu kat ko. ngan orng lain ok jerr kot!!! so last nasihat cakap sian pandang2 cakap mala dengar2. bgus ayat ko yg ni "
Again, ni aku mention pada HOUSEMATE aku.. aku rasa tak perlu lah nak letak link segala bagai..
Aku mengaku salah nak minta maaf kepada semua warga kelantan tidak kira lelaki atau perempuan yangberasa tidak puas hati, marah atas post entri aku tersebut.. mungkin ini kesilapan aku, dan aku cuba perbetulkan.. memang betul kata pepatah "terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata binasa diriAku harap korang faham apa yang cuba sampaikan.. " 

yesss paham sgt22 dah. hahahahaa.. memang dah binase kot. ramai orng nk cri ko tu... tpi hati2 laa.. memang kite orng rase TERCABAR!!! n benda tu MEMALUKAN kami gadis kelantann.. pada kami orng kelantan xper la ko je kene maki ngan orng2 kelantan tpi pada pandangan orng luarr... betapa BURUK n JELIKNYA kami (PEREMPUAN KELANTAN)  dengan statement andaa... 

P/S: tulis saje2 jer. nk jawab statemnet die. nk balas komen kat blog die xleh sgt. so terima je lah. hahahaha.. 
yg baik itu datangnya dari ALLAH S.W.T dan yg buruk itu datangnya dri kelemahan cik admin sendiri.. so aku mintak maaf jugek kat Tengku Tiey Nurizzaty atas komen aku yg agak kasar  tu. ko xtgok komen orng lain lgi kasarr dewww,,,