Friday, October 11, 2013

I came here now!

assalamualaikum dan heloo..

eh eh lame bedooh doh cik admin xupdek blog ni. dalam almost one and half year. bukan gape xde keinginan. banyak sgt nk ceirtakan. facebook and twiter jadi tempat lepas perasaan semuanya..

sekaramg umo dh 22 tahun.. dlu mase umo belas2 n 20an.. skg da lain sgt da. semuanya berubah n bnyak sgt berubah.bace balik entry dlu2 memang sgt lawak. dengan berjela2 aku tulis. dengan xtahu mende. hahaha. dlu bleh tulis dirct kok kelatam skg dh campur2. hahahaha..

nk ckp pasal ape? ni berkeinginan ni sebab nampak ad org duk post link blog die dekat twiter. n ak pon bukak n tetibe teringatkan blog yg meme bersawan dan berhatu setahun lebih dh. tu yg try bukak balik. dh setahun lebih xupdate. asal2 xingt emel n paswod last2 ingt jugk. eheheh.

nk cite pasal ape eh. meeme kalu leni cite die berkisar perassan je la. seabab cik admin tengah perasss dengan mamat dri pahang ni. hahahaha. asal peras je mari menulis asal peras je mari menulis. ok tp xnak lah sebut pasla tu. esok la neh.. die kene tulis time2 rndu time2 stress meme bercurah2 la idea tu.

banyak bende yg kene pikir skg. pkir nk raaya. pikir bola game semifinal. pikir asignmnt.. namun dalam2 bende tu jgk soal hati kene jgn lupe. tp buat2 xlupa. buat mende ingt org yg xingt kite. ckp senang moved on moved on. tp bertahn2 kite yg alami kan. bawak betina lain sedap2 dah tu xde expaliantion lasung. hermm. entah.. meme xse kecek hal ni.

ok lah smbung esk. hari ni pengenalan. semoga cik admnin rajin la nk updek lg hahah. salam guys. :)

Wednesday, August 15, 2012

bertemu balik sek kiter..

hai assalamualaikum. hakhakhakhak..

terase kekok nk nuliss setelah beberape bulang dok nulis nih... ari ni terpanggil sebab ad member suruh buat blog untuk die. untuk office die. n tibe2 i miss my blog plak. ni nak kembli bercoret alang2 tengah cuti sem kan.. lamee woo dok nnuliss since bulan januari sekarang dh august nk masuk september;...

okes tu saje mukoddimah untuk kali ni. c u again! hahahaha

Monday, January 2, 2012

miss you..

salam..

hai. ari ni kite rase sgt2 tensyen.. sebab? rindu? rndu kat sape? kat my facebook! i miss MAIZATUL NADWA BT MOHD RAZI. cam gile je cik admin n kan rindu diri sediri. hahah

actually azam thun baru ni nk kurangkan aktiviti berfb. sebab.. saje nk tanamkan azam baru. sebab semua orng tahu i'm fb tegar! hahaha.. xpe xksah i'm proud of it.

so skg macam  nk gile lh gamaknya.. tp xda lah sampai gile lgi. hahaha.. nk bukak fb rindukan semua member2. rindukan dia. rindukan my gruop n rindukan semulah. tp xleh nk on lgi fb sebab tu my janji. xkan xsmpai sehari deaktive tibe2 nk aktifkan plak kan. hahaha

tu jnji untuk final exam. sempena nk final coming thursday ni saje nk dipsiplinkan diri. sebab when da open taht fb xde nye kejap. cmfim seharian. even xda benda tp cmfim seharian. sebab duk dalam gruop yg best2 kan. bleh borak2. n pling best bleh stalk orng and stlak wall die. hahaha.. rindu bangat sih..

ok tu je. kene menuslis untuk lepaskan rindu. hahah.. i miss you..

mood: continue study after bace segala bagai berita berkaitan MAHASISWA. latest isu.. hurmm.. sedih!!

Sunday, January 1, 2012

HAMBA?? MISI??

salam to u all. hehehe. ari tu cik admin ad janji kan. nk ceritakan pengalaman macam jadii gamaknyaa pengalaman jadi student nurse evn baru untuk 3 minggu. just 3 weeks, kejap sgt kan.. tp fuh punye lah banyakk pengalaman manis mahupon pahit. sobosbosbosb..

firstly ari kedua cik admin di hospital klang...(sebab ari pertama tu orentasi je)

sebelum ke sana. malam tu punye lah xleh tido. bakpe. duk pikir2 n teringat gane gamok la nurse ni kat sepital eh. gitu la gini la.. last2 tertido smbil mimpi2.. then pkul 4.40 pgi i wake up n mandi2 n siap2 berunifom untuk tngu bas 5.30 pagi kat tempat tngu bas...

punyela mengantuk. bayangkan la xpernah hayat hidup bgun masa tuh. huhuhuh.. 5.30 pgi of corse la xsubuh lg kan. so simpan la air semayang untuk semayang kat sane sepital klang...

then kol 7.00 pgi.. lapor diri dekat ward 6c xsialp. then kite orng jadi "drip stand". xtahu nk wat gename. tercekak jah situ. pah stuffnurse situ kate.. "adik folow stuffnurse n tgk dio orng pass report"... dalam hati gaajah rima xtahu la pass repot.. then dengar la die orng duk blaa blaaa blaaa.. pass repot pasal every patient yg die orng jage.. memang sepatah haram xpaham. yg dapat tangkap name patient ngn bed mane2. yg lain semua fail! hahahaha..

then lepas dengar pass repot.. keno buat "bed making".. dalam bahasa kelate nyo. tukar2 cadar & betol2 cadar.. org fresh kan kat hospital. stat katil depan sampai belakang satu2 kite org tuka. semua sekali. xkira la kotor ke xker. semua tukar.. hahaha. sepatunya katil yg berdrah or yg ad ape2 kotoran or cecair je tukar. yg lain just betol2kan cam tu je. tp biaselah excitedkan semua buat. hahaha.. tp sumpah PENAT gilerr!! nk angis pon ad. bayangla mane biase duk kemas2 katil oeng ni. tibe2 kene wat gitu. so agak culture shock dsitu n nedd perubahan selow2.. huhuhu

then lepas beberapa jam. sejam lebih kot. datanglah "our clinical instrustor" or known as CI. hahaha. die marah la sebab lmbat siap bad makig tu.. so terima lh kemarahan tu. sebab bayangla first day. teori xsama ngan real tau! so ad macam2 masalah laa..

oritee.. then buat siapa yg biasa masuk wad. die orng akan tahu.. ape aktiviti cik2 nurse ni pkul 8pg.. ce teke gapo? amik 'vital sign' pesakit2. vital sgn ni dalam melayu dio sy xreti nk oyk gpo. hahaha.. so cik2 adik2 misi ni akan amik, blod pressure, pulse, heart beat n temperatue and pain scale. tp disebabkan bed making td lmbat siap so vitl sign ni pon xleh nk amik kol 8. jadi lewat kol 9 kot baru stat.. huuhhuhu.. then amik laa to all da patient. no racism, no discrimination. all is our patient. hehehe.

then after siap2.. ad sorang makcik ni kene mandikan die kat katil or knon as 'sponging'.. then buatlahh segala bagai tu.. korang bayangkanlah.. ak xpernah kot wat benda lgu ni. huhuhuh.. so this is first time ak buat.. tp makcik la not pakcik. hehehe.. huh punyalah banyak cabaran mase mandikan makciknii. paham2 la pesakit macam mane kan.. bukan mulut lazer x. tp paham la kalu pesakit keaddan maacam mana. bape lame xmandi.. hhuhuhuh.. tp xpe. ak gagahkan diri ak beranikan diri wat benda ni. ak wat ngan sorang member ni.. die cakap kat aku "fuh kakwa nampak terrer".. bagusla sebab nampak mcam biase je. sedangkan die ni macam2 rasa dah. hahaha.. tuh ak kata.. luaran xmenggambarkan yg sebenrnya.. kan.. dalam hati hanya ALLAH yang tahu betapa ak nk nagis. huhuh

then smbung amik vital sign. sorang pancik ni demam.. then kene buat "tepid sponging" or lab2 badan.. then buat la. dah la penat td xhbis ag.. kene wat yg ni plak. 30min non stop. dh la buat sorang2. ajak member teman CI xbg. mesti korang tertanya2 mane student3 yg lain kan? haa.. cik admin pn pelik. apesal asyik aku yg kene. yg first tu sebrnarnya patient tu kawan cik admin punye, sy astst je tp entah kenape kite plak kene lead. then yg ni plak. fuh punye a leth..

then,, tengah cek2 ad la sorang pakcik ni.. cik admin xpaham die cakap ape. then tibe2 die marah2.. cakap cik admin gila. sobosbosb.. kite nk amik table tu untuk nk tulis benda2 ni.. then die marah2 cakap "ooii ni aku punye. memeng tengang laa suara dia.. tkut gile kot ketaq tgn2. huhuuh.. macam2 lah. 2 3 4 kali kene marah kat pakcik ni. ak ni xpaham die cakap ape. ad sekali tu die kate tolong tutup curtain. ak tutup die suruh buka. ak buka die kate "bodoh punya misi". "gila". dengan suara die cam tu. tegang kot cubical tu. huhuhu.. then sorang doc tu cakap kat ak.. "dah biarkan die. awk g depan". huhuhu. rasa nk nagis gile222..

banyangla kite dh la leteh2. bukan nk jaga die je.. dri depan sampai belakang. kalu ucap tq ke ok la ni siap amrah2 cakap bodoh gile sebab xpaham die cakap ape n amik table tu. padahl yg tu bukan milik mutlak. huhuhu.. then baliklah tepat kol 2.00 ptng.. atas xbas xhenti2 nangis..

kenape nk ngis? ye lahh penat dah tu orng sumpah kite mcam2. kite tolong die.. n xsengka n duk pikir2 betl ke aku ni nk amik nurse.. memnag terasa nk resign. then adik2 pujuk.. jgn la kakwa.. mule2 memang cam tu. then mama ak duk pujuk2 suruh bertahan n semua member2 bg support. seharian kot nagis.. atas bas, balik blik, lepas solat, tyme nk tido. rase menyesall sgt amik nurse. dah jdi macam hamba!! seriusly. huhuuh

then hari ke2 berlgsungnya dengan seperti biasa.. tp beeter than frst day.. tp ak still lgi rasa nk berhenti. xnak!! ak xsesuai! nurse bukan jiwa aku...akhirnya smpai hari ke5 kat hospital klang... ak terasa seikit happy.. even penat sikik. tp gmbira lah sikik. n bleh terima kenyataan. ak sentiasa berdoa supaya ak dapat ikhlas kan hati wat kerja sebagai seorang nurse ni.. huhuh

then week 2 kat PKKN SUNGAI BULOH...

ermm ad sape2 tahu x ape tu PKKN? ook nk intro dlu eh.. PKKN = pusat kawalan KUSTA negara.. haaa.. dengar name KUSTA mesti semua takut kan. ye lah kalu dulu benda ni berjangkit. then sebab tu la ad pusat ni. untuk asingkan mereka. tp sekarang tak dah. CI cakap virus tu dah expired n dah mati kuman die n xkan jngkit dah..

PKKN ni bukan macam hospital. kadang2 i call it as rumah orng2 tua.. nk thu sejarah PKKN google lah sediri ye. xlarat nk cerita. hahaha. tp tu lah hanya orng2 terdahulu la duk sane.. fuhh sgt sadiss tgk mereka.. dan stat situlah jiwa nurse sy kian membangkit. huhuhu. sy mula menyayangi meereka dan jiwa itu telah tmbul.. rasa syg sgt2 kat mereka. kecian mereka. xda anak xda fmily xda sedara yg datang melawat. die orng hepy sgt22 kite orng berpektical sane. kat sane layan die orng bercakap je lah. mereka nk moral supprt. n situlah ak memang rasa ak redho dan ikhlas bekerja seagai seornag studnt nurse..

entah pape dah ak taip ni. hahahaha..

ak rase mereka2 kekurangan kasih syg.. seriusly. so they need uss. so kite orng la jadi macam anak2 mereka untuk satu minggu. ALHAMDULILLAH.. ak tersgt hepy. tp kadang2 boring. xdak keje nk buat. die orng semua ad kerusi roda sendiri. bleh gerak.. kite just tolong cm tu je. hehe. die orng dah otai kat sane. cam rumah die orng dah. siap ad yg naik basikal. n ad sorang ni makcik kelantan! hehehe. die sgt22 suke bila thu ad stdent kelate. biasela kelate kalu jupo gu meme ngam lah! hahaha.. makcik ni cite die ad anak sedara. xkawin2 ag. hahahhaa.. sokmo mari melawat die kalu balik. duk cite la anak sedara die ni bgus itu gini.. tp xkawin ag.. moral of da story?? hahaha. jeng jeng jeng.. xtahuu..



then last day kat sane... ak xpernah involve lgi dengan member2 kalu patient nok "BO" atau berak. sebab ak meme akan lari. hahaha. tp ari tu ak xleh lari dh. terpaksaa. adik2 ak dah paksa ak buat. hahaha..

then bermulalah sejarah ak basuh berak orang lain...

nk thu ape jadi?? hahaha.. untie tu pakai pampers.. then mule2 ak la duk depan makcik ni. konon2 hebat la fits tyme nk basuh BO pattient. haha. member kat sebelah. then bukak je pamperss.. FUH!! nk pengsan! mata merah gile beraiir. pening2 lalat. macam nk pengsan ad jugok. then tutup semula. bukak semula cam tu jguok. n one of my fren die tgk kite cam nk pengsan die cakap "kakwa datang sini. pegang belah sini".. then kte wat lah.. yg cuci2 tu member kite yg tulung siapkan. kite mengadap sana. hahaha. tq syg..  tuh la first tyme ak involve dengan BO. hhaa. nih sikik2 gmba kite orng kat sane..


sempat bergmbar untuk last time. heheheeh.. 


then weeks 3 kat hospitam ampang.. paling mencabar,,,

hospital ampang ni hospital goverment. tp macam private. sebab agak mewah.. masuk2 sane first day. terasa sgt2 lain. sebab kat hospital klang n pkkn pesakit xtenat sgt. biase2 kite g amik yg mudah2 je. tp sini masuk2 pesakit semua tenat2. pakai wire sana sini. fuhh sumpah takut. tkut jadi ape2 kite dipersalahkan... then the flow is ok.. semuannya ok. mule2 sister kat sane agak garang for da ffist day.. then second day dan seterusnya baik!! hehehe.. i like the sisters n sturnursee..

satu yg menarik kat hospital ampang ni.. semua orng cantik2 n hemsem2.. mak aihh docterr.. hemsem bangattt sih.. xkire la memenag doctr tetap or doc pelatih. semua hemsem2. tergngu konsentrasi nk wat keje. tp ok la lepas kene marh at least tgk muke doc hilang sikik tensen. hahaha. tp serius hensem!! semua orng kat sane hensem!!

hehehe. then kat sane lahh ak menjadi nurse yg sebenrnya. hahaha.. yg asal2 stundent nurse xleh guna mechine tu kami guna kat sane. hahahaha.. sebab vital sign td kene amik 4 jam sekali. 4 jam ni kejap je. kadang2 nk guna manual lmbat n susah sikik. kesian kat patient. td dah amik then amik plak. smpai ad yg tak nak tak nak. die kate td kan dah amik.. so untuk semua yg bakal masuk wad,, bg la kerjasama kalu nurse tu nk amik vital sign. memeng nk tgk tahap kesihatan diri takat mane. setiap 4 jam..4pg, 8pg,12 tghri, 4 ptang, 8 malam, 12 malam,.. ha tu mase die.. so sabo2 neh..

then kat ampang la banyak kes2 yg kene cuci tu cuci ni. n ALHAMDULILLAH.. sy berjaya buat semua tu. walaupon mula2 agak kekok setelah kali ke2 sy menghendel BO.. then lepas tu menjadi biasa. tp sbb member ad. xpernah ag wat sorang2. hahahaa.. n 4 hari kat sana sugguh bermaknaa sgt22..

ad sekali tu diberi pelunag masuk wad ICU. huhuhuh.. sebak di dada masuk sane. pesakit huh.. biasenye kite kalu relative pon memeng xkan bleh masuk dalam ICU tu.. ICU tempat operation diadakan. so i see how doc comuunicate each aoter. memang smart22 sgt2. teringain nk jadi sebahagian dri mereka. tp apekan daya. xmampuu.. then xlame pon kat sane.. folow sister balik wad asal.. tp bleh nmpk la macam mane keadaan sane bile pesakit datang n all the crew wat persiapan. korang xleh masuk tau.. kalu relatives pn masuk kat wad icu tempat lain. ni dekat bilik tu kot. hehehe. memng pengalam berharga.. n tgk keadaan patient kat sane memenag sedih mengalir air mata. paham2 lah kann

so the best thing about prektical ialah kite merasa sendiri ape yg nurse2 biase rasa.. tp seriusly kadang2 rasa macam hmba... ape xnye. ad satu kes tu.. huhuh

"misi mak saya nk g tandas".. dia xnak kencing dalam pampers..  kite tengah lari2 ad hal die sekat.. kalu mak die perlukan bantuan seorang nurse ok la.. ni,, mak sehat2 boleh jalan je. xboleh ke pimpim mak tu pergi tandas. perlu ke nk suruh misi jugok yg pimpinkan ke toilet. bukan mak xleh gerak misi nk kene tukarkan pampers atas katill.. huhuh

then kes lain.. "misi mak saya nk berak".. nk bekas tu or known as 'bedpan".. then kami bgi nah. nanti dah siap pngil lah.. then die cakap "eh you buat lah i xreti",, masyaALLAH entah xreti nk cakap. rasa nk nagissss jee gile222.. kite bleh jjage mak tp bile kes kecik macam tu pon nk pngil misi. huhuh

ape tah lagi kalu mak yg pakai pampers... "misi mak saya berak".... so kami lah as a hmaba. huhuhu. bukan nk membangkit tp tuh la. tp ALHAMDULILLAH.. xisah la. asal ikhlas wat kerja. walau mule2 tu ad satu kes tu pkul 1.55 ptng.. kite orng nk kemas2 nk balik dah.. then sorang adk ni.. "kak mak berak".. hurmm.. budak petang xmasuk ari ni. so nk balik lolo dhh tp buatlah jugok.. tp memang ikhlas...

tuh la nk oyk cerita bui. kehidupan sy selama 3 mngu kerja sebagai pelajar kejururawatan. memang penat dan memenatkan. tp kadang2 interesting dan sgt mencabar.. bile sentisa disuruh wat kerja tu terasa macam hamba kadang2.. tp ape nk buat tu kerja kami.. n ak selalu mintak doa supaya ak buat kat mak orng macam ni.. n nanti2 orng buat kat mama n abah ak macam ak buat kat mak ayah mereka. n of corse suatu ari nanti orng buat bnda yg same kat aku.. kan? insyaALLAH mohon2 lagu tu lah..

ok lahh tuh saje lah sy nk ceritakan... sy ni nk final exam dah. n btw hari ni tahun baru 2012.. so tinggallah selaga kenangan 2011. n aku dah masuk 21 tahun.. wah gold key dah laa.. tpp.. still xelh.. abah ak mane percayaakan ak. ok anti ak cerita pasal thun baru 2012 plok eh. ehhehe..

n ari ni ak dah berazam nk deaktive kan FB aku.. kerana ni azam aku.. just wait for 31 dis n just wait 1 hb untuk new year n tgk member2 di a]thun baru. then i will deaktive my fb. untuk berapa lama ak xtahu. sebabnya ak nk study. kamis ni stat final exam. tp lepas exam bukak la balik. cume semngu 2 ni je lah. tekad! insyaALLAH i can. sebab ak nk study. to my fren i will miss u all.. muahh. rindu sgt.. n of corse rindu "dia", huhuhuh.. ok semuaaa.. bye2.. n selamat thun baru. semoga thun ni bawak serbu keberkatan kepada anda.

n azam aku nk kawn!! tp sape nak?? hhhaa.. xkire. ak nk kawin. n ak xnak pikir sal lelaki. sakit hati n skit segala bagai. sgt2 sakit. tp serius i miss you.. huhuh.. bye olss.. c u again. wish me luck yaa. bye. i love you..

Thursday, December 29, 2011

aku ni jadi NURSE!!!???


zzzzzzzzzzzzz.. jap2 actualy xtahu nk stat gane.... lamee bedooh lalu cik adming dok update blog ni. hahaha.. 4 bulan lebiih kot.. ok b4 that ASSALAMUALAIKUM... hehhe.. lame ngat xupdate blog kan.. sapa xingt nk nk stat gane. nk bahasakan diri gapo. wkakaka. last posting ari tu kat bawah ni pasal i miss you.. after that.. entah no komen. skg lost terus dah.. biarlah.. jodoh pertemuan ajal mautt semua kat tgn ALLAH. ak terima seadanya. andai boleh ak pilh ak pilih andai dah terusrat ak terima.. cehh.. hehe

ok refress here.. sebenarnyaakann... lame sgt cik admin xupdate blog ni.. ari tu duk saje dumos meme la dang.. tp ni dok dang doh. sebab bule 9 ari tu dh masuk belaja semula. setelah setahun menggur kini ku kembali masuk ke alam university. hehe. ALHAMDULILLAH.. walaupon mule2 agak malu sebab ak dah tua setahun dri mereka tp ok laa.. semua tanya. apesal umo 20? stpm ka? mtrik 2 thun ka? actualy 2 2 x. ak budk spm n mtrik setahun. jadi lewat sebab.. jeng jneg jeng.. meh nk cite so paragpagh kk..

jadi tua sebab lepas mtrik dapat offer belaja kat johor.. UTHM cos IT. sebab xminat n jauh.. abah cik admin pon dok bg sgt.. n cik admin xminat sgt it2 ni. kalu fb minat la. tp sofware2 ni xminat even kat sekoloh n mtrik dlu meme dapat mrkah tingi. unexpectted semua pilihan upu xdapat. hahaha. dapat pointer 3.2 jah bajet nk fsk meme susah la. last2 dapat yg bukan pilihan semua. then i chose to reject that ofer.. thenn...

cri laa kolej2 swasta yg ofer corse menarik.. thenn tupp terjumpee.. MAHSA kolej kat PJ... ok ak masuk amik dgre of physiotherephy. mak aihh ingt ok la sng jgk kan. apo susah.. plus kat sane punya lah ramai cine n indian. melayu bape kerat sgt je. die orng semua spekim. sy ni gat pehe2 lah mugo xreti mno kecek bi. kecek lua pon dok reti soh ko bi. so ia jadi prblem sikik.. lec ngaja pon kade2 xleh tangkap sgt sebab lec pure indian n chinese.. plus invironment sane.. xde kawan sgt yg sekepala.. so sy ckap kat my mam b4 exam. kalu fail nk quit.. sebab paper final die menarik. satu tu je hdup mati. jawab final exam satu paper je. yg lain asingment plus ujian2 prektical or knows as OSCE. marking33,, ak fail paper theoryy yyg satu2 ni. yes! my chance to quit. so ad alasan la.. untuk ape,, dah a swasta, mrkh rendah, fail plok.. esok2 sape la nk amik kerja kan.. so i decided to quit n bulan 12 end of sem i quit. nasib la xhebat sgt tentangn my abah. hehe

thenn jadi lahh penjual roti & penjaga cc sepenuh masa. + folower bola TRW kat stedium kb. selasa sbtu selasa sbtu xpernah miss. drive sorang2 pgi2 balik umh. lalu jalan utan. hehe. xpe xkisah. tp dalam kepala ALLAH je tahu macam2 pikir. bayangkan 2 3 pg balik bola sorang2. hehehe.. bab bola ni best la. tp bab jaga kedai tu boring.. meme jetak nk ngaji.. push2 my father,, at the end, bule 9 i got an offer..

macam mane bleh pilih MISI?? hahah

cehh tgk gmbaa misi. hahahaha.. :)
Actually memang ak xpilih lasnung!! xpernah wat ape2. ak pasrah. lepas ak quit mahsa ak xbuat ape2. hanya abah ak uruskan semua.. ak cakap nk cos yg senng2. xsei dh payah2. nk sains politik ke management ke ape ke. then lepas 9 bulan mengangur,, sebelum raya puasa xsilap. abah cakap cek dalam upu tu ad ke x name. sblum tu die pernah cakap nk cost ape. ak cakap. then die kate sain abah suruh amik miisi.. mudah kerja la.. dgeree misi xyah wat kijo pelik2 laa.. pluss gaji 4k laa.. plus kalu smbung lgi bleh jadi doc laa.. mace22.. tp ak stil oyk ORE XSEII MISSII!!! then conversation stop sapa situ..

then tiap2 ari ak cakap lepas die tanye. kite cakap nk corse management jah.. nk sene2. xsei dh sakit palo.. then.. hari2 last seblum name ak publish dalam web,, die kate sain "sain abah kato amik misi laa" mudah. pelunag kijo plus gaji plus naik gred doc. bla bla bla.. then ak oyk "TOK SEI ABAH!"... ak cakap kat mama ak.. "MAMA AD GAMOK NK BUI ORE NGAJI MISI. XSEII! XSESUAI LASUNG. ORE XDOK JIWO NK JADI MISI! MEME XSEI! KERAS2 AK BANGKAKNG.. INGTKAN OK.. TP...

Tp on that day,, abah ak suh cek nama dalam web,, ternyata ad... punyela ak nangis teresak2. huhuhu... mane tak nye,, ofer leeter still corse "IJAZAH KEJURURAWATAN".. huwaa.. keras2 dh kite xnak.. punye lah ak benogng duk pikir.. korang bayangla.. sape yg kenal aku? sesuai ke ak jadi misi?? hahaha. macam mimpi xda kesudahan plakk.. then ak tanye ore tu ak tanye ore ni.. n ak pikir.. kalu ak xg ni. bile plak ak nk smbung ngaji? umo dah 20.. at least lewat setahun jah.. ak mintak untuk tukar corse. abah ak cakap mungkin lmbat skik.. then punye la die pujuk ak suruh accpt.. akhirnya ak akur dengan paksa rela..

sebab kalu xakur.. xkan nk tngu next sem plak? nk masuk private? malas dh. xda live cmpus. ak nk rasa universty life.. so akhirnya dengan persiapan entah pape.. ak wat sikik2.. dh la mase tu nk raya puasa dah. 2 3 hari je lagi.. terpaksalahh cepat2 g buat medical cekap n ujain darah hep a la hep b laa untuk corse misi.. aku akur dalam terpaksa. semuanya kerana abah aku.. ak kesian kat die. dri dulu lgi. nk sgt ak jadi doc.. smpai sngup nk anta kat mesir semata2 nk suruh jadi doc. tp dri tu jgk ak cakap "tak leh bah... otok ore buke otok budak medik.. meme xsei. ore xmampu.." akirnya abah ak pasrah dengan ak.. namun usaha dia xhenti2 sehinga sumbat jugok ak ngaji even misii buke doc.. huhuh..

thenn bule 9 maso ramai2 reqister tu.. masuklahh ak sekkali mendaftar dekat UiTM kampus PUNCAK ALAM.. ermm. sedih so part ag.. dri dulu sampai skg hodup ak ngan utan jahh! hahaha.. dri asal1 MRSM JELI, then MATRIKULASI CHANGLOON, pah MAHSA tu best la banda nk ape semua boleh tp kejap je.. then skg UiTM PUNCAK ALAM. semua utan.. haha. maybe nk suruh ak belaaja..

and now,, ak dah accept n buleh terima kenyantaan I'AM A NURSE!! I"M PROUD OF IT. dulu meme la.. tp leps lalui segala bagai dh kehidupan seorang pelajar nurse selama 1 sem ak akur.. dan ak bersukur.. dan inilah rezeki aku.. insyaALLAH akan ku wat betol2 untuk kedua ibu bapaku,, demi agama. bangsa dan negara aku.. tp perngorbanan terbesar ak ni adalah demi ABAH aku.. because of you.. i became this.. tq abahh.. i love you..

okk.. takat nii dulu deh.. next posting cik admin certakan pengalaman prektical sebagai seorng student nurse. macam mana?? tuh ad mention kadng2 macam hamba. hahah. xpe terima dengan redho.. xsabar nk tulis posting sterusnya.. tp xleh la. ni dh pnjng. lguipon now study week tau. nk hbis satu sem dah pon belaja sini. hehehe.. study dok,, duk ralik main fb. dn wory mood study dh dtang sikik. i will fight for it. anyway doakan untuk cik admin terus survive dalam bidang ni yaa.. okess love u all.. :)

next posting cite pasal pengalaman kite yerr.. nih gmbao amik lah. tataplah gmbo cik admin brunifom nurse. hehehe..

hehehehe.. pendeknya kite kan.. cik misi pling kecik. hahaha.. tp ad je yg kecik lgi.. :P

ni adik2 aku cik misi kat uitm puncak alam.. mase same2 prektical sekali.. comel2 kan.. hehehe... ad  5 kumbang. tp ni salah sorang.. :)

Saturday, August 6, 2011

cuci rumah bersarang.. heeee~

wahh... wahh.. wah... sebelum tu ASSALAMUALAIKUM... hehehehehe.. segan ase... ho lahh lamo dok update blog nih.. dekat 2 bulan beberapa hari doh laaa.. buke gapo nk kato bizi pon dok. tp gat keh xtahu la xdok mood n xtahu n kecek pasal gapo. dekat fb galok jah duk update status. tp blog xthau nk tulis gapo. sebab wa bile dah menulis meme panje. xreti nk tulis pendek. tebeak doh. sebab tu malas nulis. hahahaha..

welcame to myself. hehehee.. jom kite dale operasi cuci rumah. lamo sgt22 dah xupdate. sero kekkok nk kecek gano. dlu sy suko bahasakan diri sy cik admin. tp now,, xbeso la nk baso diri cik admin. nk basokan diri ni sebagai wa lah deh.. kan sweet + manje ag gitu.. aum333.. <3<3<3..

okess.. now bulan ramadhan kan.. n kite dah 6 hari berpuasa. yelo dok? yolo deh.. ALHAMDULILLAH.. takat ni sempurnaa lgi buat semua umat islam muslimin dan muslimat. tp sy dok lah.. sebab?? sy kan pompuan.. hehehehe...

nk cakap sal gapo eh.. kalu pasal bola.. pasal kite gruop mane itu ini. rasenye semo ore dah thu. sebab rat2 tgok majlis yg berlangsung kat astro tdi kan. hahahaha.. tp kan punye lah lame nk smpai mase nk cabut undi tu sebab ucapan demi ucapann.. xpe lah tngu je lah. smpai xmandi kite duk nggu ke masa pengundian. hahahaha.. bisalah kan first tyme pengudian dipancarkan secara LIVE kat astro ARENA. tu kene cite2 sejarah sikik ucapan itu ini sikik. nk suruh kite xbute sejarah.. ye dok?? hahaha.. TERIMA KASIH kat ATSRO ARENA sebab dah siarkan scera live buat kami peminat2 bola sepak tempatan.. aum33..  so,, xde dah la kate unsur rasuah la ape la itula. sebab memang disbuat live depan rakyat kan.. belakang cite tu walllahualamm...so sume dah tahu kan kite gruop mane?

ok sy cite sikik. kite dalam gruop C. sekali ngan serawak, johor fc n felda united.. yg lain2?? nk tahu gak? ok kite tegok ni sekali ngan jadual2 sekali ehh.. see bawah ni.. :

Kump A: kedah, perak, sabah, johor. 
Kump B: tganu, ns, pkns, simedarby. 
Kump C: KELANTAN, jfc, felda, serwak.
Kump D: sgor, tteam, kl, pdrm.




Jadual Penuh Piala Malaysia 2011

Jadual Perlawanan Peringkat Kumpulan:

Pusingan Pertama: 6, 10 dan 13 September
Pusingan Kedua: 17, 24 dan 27 September
Lihat Di Bawah Untuk Jadual Suku Akhir, Separuh Akhir dan FINAL


Jadual Suku Akhir (4 dan 8 Oktober 2011):
Juara Kumpulan A vs N.Juara Kumpulan D
Juara Kumpulan B vs N.Juara Kumpulan C
Juara Kumpulan C vs N.Juara Kumpulan B
Juara Kumpulan D vs N.Juara Kumpulan A


Jadual Separuh Akhir (14 dan 22 Oktober 2011):
juara A / N.Juara D vs Juara C / N.Juara B
Juara B / N.Juara C vs Juara D / N.Juara A


Jadual Perlawanan Akhir: 29 Oktober 2011..




haaaa.. so bleh dha la plan awl2.. nk tempah tiket ke nk ape ke nk mintak cuti keee.. sy nk ulas banyak2 pasal ni xreti sgt.. biasalah gurl kan.. orng lain gurl pon reti. tp sy xreti. sebab sy reti tgok je. rules n regulation ponnxtahu. hahahaha. bile orng copy sy copy orng cakap sy senyap je. sebab xtahu. sikik2 tu tahu je lah. hahahah..

tdi punye lah lame nk tngu mase mengundi ni. tnjuk 5,3 ag. tp duk tngu22 kite depan tu.. ucapan demi ucapan disampaikan. heheheh.. last2 dekat 6.35 cmtu lah. adik beradik balik dari bazar. then ngamok2 nk tgk chanel lain. ape lagi gaduh lah. kite tgnu buat sejam lebih nk tgok benda ni apo sek dio balik nk alih. dah tu duk bebel genamo la mung kelih gonimo. demo xminat demo xraso la gapo kito raso. deh? hahahaa. last2 gane pon ak jugak akan menang! dan akhirnya undian dialkukan. mase nk bukak balang 4. berdebor gile. menantikan SERAWAK.. masuk gruop mane.. duk mitok22 gruop C. kaba2 C4. ALHAMDULLLAH.. hehehe.. betollah sorang member dalam fb the red warriors malaysia teka.. tahniah2 nick azlan. hehehe..  so bleh dah la nk tmpah tiket kan..

td bile tahu lepas bkak pose terus search tiket untuk 6/5 hb 9 n return semula 7hb. one way paling murah air asia 200. two way dalam 400 ++/ aum33. hahahaha.. then cos penginapan ag semo2?? hahha. xpe member2 ramai kat serawak. abam2 TRW pn ramai. hehehehe.. agak2 bleh xtolong adik bongsu ni. hahaahha. benda ni xda masalah tp big prblem nyee.. pasal permision. rase2 abah ngan mama xkan bgi ak g mane2 lepas peristiwa ak gocoh ngan tino sewel tuh.. huh.. harap2 abah bgi n kewangan pon mengizinkan.. insyaALLAH...

tgok.. kan dah cakap. xleh menulis. bile menulis. mulelah kegilaan menjadi2. hahaha.. ok kite stop dlu takat ni pasal ni.. then kite citer balik pasal pengalaman ak bergocoh ngan orang sewel. hahahaa. ok daaaaaa

Thursday, June 2, 2011

1 JUN 2011

okess... assalamualaikum...lamenyee cik admin xupdate blog. hehehehe...sememangnye ingt nk buat entry semalam pade 1 jun. tp xingt laa yang... xsempat.. duk berbalas2 komen kat fb wishing besday. hahahaha...

okehh yg sebenarnyaa,,, ad apa pada 1 jun??? asal wat tarikh gitu tu???

jeng jeng jeng... sebenarnyaa 1 Jun ni besday cik admin!! soo hepy belated besday to mee... :)

hahahaha.. secara exclusive nye nk cakap kat sinii... pasal pa?? pasal berapa umur saya.. hehehehe.. yg sebenarnyee cik admin a.k.a MAIZATUL NADWA BT MOHD RAZI ni yg sebenrnyaa baru berumurr.... 20!!

hahahahaha.. tp nampak muke cam ore tua kan?? n asal semua ore pngil kakwa???

okess kalu pasal kakwa tu.. meme dekat sekoloh ag.. semua adik2 pngil kakwa.. n member satu batch pon pngil kakwa..my member2 & BFF mase form 4 form 5 semoaa pngil kakwa.. termasuk boys n gurlss.. even same batch.. hahahaha

n pasal bola plok.. asal org pngil kakwa??? maybe orng tgok cik admin ni macam orng tua kot. hahahaha.. dah nampak gmba pon ad yg kate macam umo 30 lbih. ad yg kate macam mak orng. n macam2 laa.. yg tu totally mengarut. hahahaha.. actually i baru 20!! sweet 20!! hahahha,,, kepade yg baru thu sy 20,, tp sblum ni dsh pngil kakwa,, teruskan dengan pngilan itu!!! xkisah la anda tua dri sy pon.. keh keh keh...

okess.. nk cite pengalaman menjelang nk smbut detik 1 JUN 2011... wahh.. memang totally berbeza.. 30 Mei 2011 ag perasaan berdebar2 tu dah datang... tgok je jam nk masuk 31 Mei berdebar tahap gaban... xtahu kenape.. ad sore adik drikedah ni cakap "kakak... esok besday..".. "haa ye laahh esok besday,,, nervest tahap ape ni.. aku pon xtahu kenape".. sblum ni kan nk tibe 1jun tu xde ape. tp thun ni satu kepelikan tu timbull.. sumpahh aku berdebar!!!

melayarilahh bahteraa.. ukh mengarut dah. hahaha.. 31 mei dilalui dengan penuh debaran... n dah ad komen2 besdayy dekat ngan 8 9 ore. katenya nk wish awl. nk jadi orng terawal. hahahaha.. rasneye yg awl2 ni adk yg dari kedah memeng pling awl.. tiap2 malam dioe chat cakap "akak,, besday.. .. ""akak, besday... " n die lah memang orng pling awl wishh tp xdikira sebab xmasuk tyme ag. hahahaha..

then.. tepat jamm difon sy 11.56 pm,,, fon mxis yg dah lame xberbunyi tu tibe2 berbunyi.. satu msg dari nombor yg dikenali walaupon xder name "haapy birthday maizatul nadwa".. cukup simplee.. tp msg tu buat sy sebok.. hahahaha.. he's my duda. (yg terbaru) hahahaha.. uikh ingt jugok diee.. then sy reply "uikhh xmasuk ag laa.. tp xper,,, anyway terima kasih **** *********..... tu full name die. buke name kat fb. name fb tipu. hahahah.. then xbalas terus.. ok pakcik nok hal lah.. at lest u ingt n u be the first one..(sebab yg terbaru nye ad yg wish awl setagh jam.. xdikira laa) hahaah

then,, mase tu best2 chat kat CB TRWFM.. nk tubek lolo dohh.. sebab nye kan dah kol 12.. nk tutup kedai dah laa.. lepas tu... DJ IJUL & DJ SEBETULNYA dri TRW FM tibe2 wat kecoh mase on air.. n die oyng nyanyikan lgu birthday & ALLAH selamatkan kamu untuk saya... secara livee dari TRW FM... wahhh... memang terrbaik!!!! sy dri yg hepy2 ni tibe2 menitikkan air mata.. mane xterharunye wakk... orng nyanyikan kat kite live kat redioo.. dah la ramai lisener tyme tu... n member2 di cb yg bgi ucapan memeng betol2 menyayat hatii.. sgt2 sedih dah terharu dengan semua yg berlaku.. xsangka ramai orng sayang aku.. hhehehehe... memng siyeslyy jath airmataku... sebakk + terharu + gembiraa...  tq my abang2 dalam TRW FM...

theenn,,,, balik aa umohh lepas tutup2 kedaii.. fon xhenti2 berbunyi.. sebab?? msg member2 yg wish besday kat fb tu masuk dalam fon.. sebab xon9 so sape yg wrote kat wall meme akan smpai msg kat fon ni... xhenti2.. hahahaha.. member yg msg kat fon nye ad la jugok tp xseramai dlu la.. xseramai sbelum ad fb.. xsampai 30 org jee msg kat fon wish besday. yg len semua pakai fb. hahahaa.. xpe laa.. mane2 same jerr.. tq awaok22!!

besday gitf.. semoa orng tahu.. dari maxis pngiilan percuma ke semua no maxis 24 jam pade 1 jun.. celcom 7 hari 7 malam untuk no upax.. tpp... nk cal sape??? selalu tyme besday xder insan teristimewa dalam hati.. soo.. biar cam tu je lahh besday gift.. mase xder gift banyak la plokk kan.. mase ni xder. thun lepas pon mase besday xgune jugok. hahahha.. nasib ko lahh.. tp kehel jugok cal member2 dann tettt... hahahaha.. n dapatlahhh nyanyian besday yg ke2 untuk besday yg ke 20 ni..he says "xder org nyanyi ko awk lgi dok? sy la ore petrama..."" hahaha.. ado dohh.." "ok.." dah la jadi orng pertame dah. then mase cal siap nyanyi. sape xsyg??? hahahaa.. tp biarlahh.. brg lepas jgn dikenang.. kan? biarlah die.. ak?? cri lain.. patah tumbuh hilang berganti. hahahha.. senang cakap.. insyaALLAH..

thenn,, masyukk... sebab ramai gile kot yg komen kat fb tu wishing besday.. aduh terharunyaa.. sampai krem tgn2 ni duk balas.. ayat lebih kurang same laa "temkiu.. terima kasih,, tq".. walaupon olahan lain2. ahhaahah... tp memeng cukup2 bermakne tauu... sampai pgi semalam dekat kol 7 pg bru tido. syok duk main balas komen.. sy memenag cukup suke balas komen tp xsuke private chat..

mase tido ni.. cukup la mengangu.. sebab orng dah bgun kol 7 pgi.. cik admin bru nk tdo.. so msg xhenti2 la masuk kat fon ni. pasai orng post kat fb wishing besday.. smpai cik admin off sound. n letak fon jauh2. serabuk. hahahaha.. pastu tersedar.. tgok2 50 msg reverive. tgok2 semua dri fb awl2 tu.. then ad laaa dri my bff n my dad... n yg member2 lain.. bape orng je msg kat fon.. 5 6 mcm tu je.. tp cik admin cukup tertarik ngan msg dari my abah n my bff... nanti nk tulis ekk.. ehheeh..

my dad: "salam n selamat hari lahir "happy birthday to u".. semuga panjang umur, murah rezeki, sehat walafiat, tidak derhaka kepada ibu dan bapa, sentiasa baik dengan adik beradik, keluarga terdekat, sahabat2 dan orang susah.. ok abah love u much... mmuuuuuaaah!"... abah cik admin memang jiwang,,, tp muke macam ape garang!! hahahah.. smpai ad orng tu nk makan sekali xtertelan sebab tkut ko muker. so sape nk jadi my partner esok2 bersedialah hadipi my dad. hahahahah.. love u abah,,,

haa tu dri my dad.. dri my bff sejak 8 thun ni : " wa, happy besday yg ke 20. mu da masuk fasa puluh , 'no'  belas2 doh. moga mu dapat gapo hok mu nak, n koga mu dapat capai gapo hok mu impikan, jgn putus asa wa, capai gpo hok blh dlu, wat setakat hok mu mampu.. klu perkara hok tok mampu mu tanganni, hold dlu, focus apayg pentung ok? wa, nk oyk ni, sebab ak saye mu, ak xsei mu sedih2 gi2. jge tiyok sebab benda hok xpatut, mu xmungkin jadi lemoh gitu, mu buke hok aku kenal gitu, lemoh sebab jate.. wa, mu saing baik, sahabat sejati, bff aku dunia akhirat insyaALLAH.. moga persabahatan selama 8 ni akan bertambah kukuh lg,, smoga ALLAH berkati kita semua.. amin.. saye mu.. " tgokk... msg penuh kasih sayng dari seornag sahabt... smbil tido aku bace titik air mate.. sumpah kaulah sahabat aku dunia akhirat INTAN NUFARHANA... i love u so much.. die tahu semua masalah aku.. yess.. i will try my best dear!! i love u!!  then ak delte 50 msg ak tido. tp msg besday xdelte. delet msg fb je..

then tido agg... lepas tu digangu denagn satu pngilan.. tanye pasal tiket.. aish kalu orng lain ak marah dah. nasib kakak aku. aaahahahaa.. tgn tgok2 msg 40.. semua dri fb n ad la satu 2 dri member.. delte22 ak tido... the.. xlarat doh eh nk tido. ak bguun tgok msg 40. hahahha.. dari fb jugok...  thn barulah ak repyly msg2 dari abah aku, bff aku n member2 yg sent dekat fon.. serius sejak ad fb ni.. msg yg hntar kat fon ni xsemeriah dlu.. cek2 tdi xlebih 30 pon. hahaha.. xper fb pon same..

thenn mase untuk on9. bgun tido kan.. hahaha.. then seperti diagak.. memnag banyak sgt2 yg wish besday.. terharunyaa.. semua dri member2 sekoloh dlu n member2 the red warrioirs.. ramai2 tu sorang je pngil DJ WAWA. hahaha.. ad jugok yg pnigl dj eh.. mungkin die kenal wa mase DJ kot. yg lain x. hehehehe.. tenkiuu soo much  for all yg wishing my besday include my fmily, my frend, my abam2, my kakak2, my bola sepak members,,, member2 Ultras Kelantan The Red Mania n abam2 from the The 12th Warriors.. :) love u all so much lahh..  memeng krem tgn duk balas. xtgok notification doh... tgok yg ad yg tagged post je. yg post xtgok.. n satu posting ni best.. from my mama: "happy besday 4 my daughter Maizatul Nadwa Mohd Razi.smuga slmt dan brbahgia slalu dlm mengejar cita2 n cinta .dan ttp jd anak yg baik dan hamba allah yg solihan.inshaallah.ok mama always love u..... " hahahaha... mama maju woo.. xpakai sms.. tag post trus dri status die. hahahaha..

yg nk cakap kann.. sepanjng komen2 yg dibgi ni kan,,, rata2 komen cam ni "semoge cepat bertemu jodoh,, smeoge berbahagia dengan sidia, smeoge cepat kawin...semoge macam2 ag laa" rata2 berkisar pasal jodoh n kawin. hahhaha.. ni memang xpernah ag ak dapat doa cam ni sebelum ni mase besday ak. memang masuk 20 an ni macam tu ehh??? bahkan mama sediri pon cakap atas tu... "semoge selamat dan berbahagia selalu mengejar cita2 dan cinta".. hahahaa.. ye kot.. dah 20 an kan.. dah tue. mama cakap dlu mama dah ad anok sore. hahahaha...

n talk abaut present?? sape yg bgi?? huhuhu.. xder ag.. ad dlu orng tu jnji nk nk bgi tedy beasr besar.. tp .. kan dah xder ape2.. hadiah pon wat cam xdeer gok kot... ok lahh.. tp mase syok2 duk on9 pete tadi.. tibe2.. dapat msg cam ni " Tahniah anda bertuah kerana telah terpilih diantara 20 orang pemenang, Utk mmenangi tiket premium Astaka/tamu Kafa.Wan Badri peg media Kafa(apa2 detail sila pm saya, anda juga dijemput ke majlis dialog brsma tansri pada 10/6 7.45mlm d hotel blue wave shah alam ) " ... hahahahahaha.. sape xhepy wooo!!! 2 hari lepas bru komen status tsam cakap..nant list laa tan sri name2 yg bertuah. hahahaha.. tak ku sangka xku duga aku pon terpilih.. hahahahha... memang hadiah berday terbaik lahh!!! terima kasih tan sri!!!! hahahahaha...


thennn,, duk sekejap tu.. sebab linternet jem.. masuk msg dekat fon... "RM0 Tan Sri Anuar Musa to you: Happy birthday to you" ... memnag dup dap duup dap hati. nk balas through fon terus tkut tersilap.. kehel jugok internet bia dapatt... hahahaha.. terkejut monyet kot.. then balas laa msg tn sri thorugh fb laaa..."wahh.. tsn sri wish kat saya,,, xsangkaa!!! terima kasih banyak2 tan srii... terima kasih jugok untukk hadiah sempena besday.. hahahaha... kalu post kat wall melompat tahap gpo doh.. hahahaha.. terima kasihh banyak2 tan sri... teruskan perjuangan. untuk bola sepakk.. :) "  then ingtkan tan sri xbalas  dahh.. the die balas plok        " Tahniah...gudluck".. hahahahaha.. terbaik lah tan sri!!!  sememangnya ini hadiah terbaik sy sepanjang ni.. 




.sape xhepy kan dapat msg cam tu. hahahaah.. dah la bgi hadiah.. sebenarnye maybe lame dah diseletdkan..tp dah die kasi tahu hari ni.. kebetulan orng kate.. rezeki n hadiah sebaday sekali laa.. hahahaha.. so tan sri wish besday bukan trhugh my dad.. so memang pure laa..xder cmpur tgn abah. hahahaha.. 


thenn,,, lepas cek2 n tgok2 notyfucatin.. rasenyedekat 300 orng wrote kat wall sy wishing my besday including yg tagged post.. sebab yg last2 tu cik amdin nampak... ade name ape nath n 270++ wrote on ur wall.. memang pling bestt!! pling banyak ucapan!! untung2 kenal bola sepak kan.. kalu x. setakat member2 sekoloh n sedara mara je lahh.. love u lahhh The Red Warriors.. !!! xsngkaa.. tp xsemua la fren fb wish.. fren fb 1800++ tp wish 300 je. tp xkisah lagg!!! cik admin pon bukan wish semoa besday member2 kat fb tu.. tp terkilan bilee i wait a wishing besday from my bff xder.. huk huk huk... nanti ko tahu laa aku tngu msg ko ni.. 


tu lahh nk cakap nyee.. xbanyak n xder hadiah ag setakat ni.. ad sorang untie ni ckap kat mama nk bg gift from paris. hahahaha.. ye dok moksom??? nok laa!!! n pling bermakna kira hadiah dri tan sri laa.. so thun lepas mase piala malaysia dah tolok vip sit yg my dad bgi... sebab??? nk duduk ngan my bro... tp thun ni specel gift ni.. xmungkin ku tolak... tp sape nk teman??? bunyi kaba my abam2 pon ad yg terpilih!!! goodlahh sekali erkk...   yg abah bgi thun lepas lain.. ni lain sebab orng bgi hadiah ni.. hahahaha.. yg abah punye xpe die dapat banyak. hahahaha...

so ni lahh cerita cik admin sepanjang 1 JUN 2011... dah masuk angka 20dah aku.. hadiah yg diterima xbanyak macam dlu. sebba dlu tyme besday mesti wat party then dapat banyak laa hadiah.. skg dah tuaa.. xmau dah wat party macam budak2 tu.. kalu nk wat nk ajak meber2 celebrate kat mane2.. gitu kan lgi best. meced pon meced. gahahaaha.. tngu incame from dad dlu. tp bia dulu kot.. skg cik admin tengah menabung untk ke final!!! tiket dah jimat.. minyak2 laa,, makan2.. sebab g ngan kakak. then kene share2 la minyak... yg mama nek kete lain xpe dio bayoo.. huk huk huk.. xadill!!! hahhaa.. lantok lahh sebab mama plan nk g last min.. aku dah plan nk g ngan kete sediri.. so.. huk huk huk...



n gmba profile ari ni pakai gmba kek ni.. nk tgok?? hahaha.. semua orng ingt ni kek besday cik admin.. sebenarnyee.. cik admin ternampak kek ni kat fb sedara sorng ni. n copy2 wat profile pic.. nk cakap nye ck admin nk kek gini.. tp sape nk bgi??? hahahaha.. tulisan kat daalam kek tu lawa.. tp semmua yg wish cakap lawanye kekk.. lawanyee kek besday.. hahahaha.. padahal cik admin yg gilekan kek ni.. tp janda sapa nk bg kan?? hahahaha.. nantilahh ad lah orng yg bagi tuu.. insyaALLAH... nk tgok?? hohohoh


comeii dok?? hahahahaha.. kan best kalu name aku.. then ikutlah name sape2. hahahaha.. sengau... nk kek ni!!!


comel??? then satu ag hadiah yg ditungu2.. mekfelerii.. ad orng cakap nk belanje mekfeleri jumaat ni kalu pergi sane.. hahaha.. tp xleh la yang kakak angkat kawin.. so kene pergi die kawin.. then dapat hadiah gmba jee dlu.. ok gmba pon gmba.. nanti saya tuntut. hahahaha..


sukoo sgt22 mekfeleri.. oreo laa.. hok lain dok behi. ahhahaha

okesss... tu lahh kisahnyee... n hadiah sebenarnye nk kan teddy bear besar.. tp sape nk bgi ek?? dulu ad dah orng bgi mase 2 thun lepas.. besaa.. lawa.. kaler putih.. dapat tu dengan penuh suprise.. tp pindah umah mama xbgi bawak bear tu sekali.. sebab umh skg sempit.. so tngallah dulu bear kat store seblum umoh sebenar siap. hahahahahaa... n even dah 2 thun berpisah tuan bear ni tetap ingt my besday.. 2 thun dah mesti die wish besday.. cume thun ni xjadi no first.. eeven lmbat die wish tp memeng berjele2 panjang.. penuh keihlasan.. tp pintu hatku bukan untukmu lgi.. mintaak maaf... tp seiyesly cik admin xingt besday die.. samapai ari tu die cakap... sampai hati xwish ari luruh talipusat kito.. kito kemain tngu die.. uhuhuhuh.. sumpah samapai skg sy xingt bile tarikh tu.. dah 2 thun terlepas besday die xwish. yg cik admin ngt awl thun.. bulan satu kot. xingt sepsefic.. jahatnye aku.. die 2 thun duk ingt besday aku.. aku?? no komen.. mase tengah go on tahu laa kot besday die.. after dah break meme xingt lasung.. sumpah ak mitok maaf.. tp ak xsngp nk cakap xingt tarikhh...

dahh.. cik admin ni kalu menaip xreti nk tulis pendek2. hahahaha.. sy pon xtahu laa kenape.. pantang menulis.. mesti panjang.. kesalahan tatabahasa xyah cakap laa. hahahaha.. maaf yerr dah tabiat.. sape bace sampai hbis terima kasih.. xbace pon terima kasih.. sajer2 sekadar meluahkan ape yg terpendam. hahahaha...

sekali ag nk cakapp... memang lain rasneye bila umo dah masuk angka "2".. siyesly,,, dah xder teen teen.. dah nk amsuk alam remaja.. tp,, xleh mengundi agi!! cepat2 nati 21 dah dapat gold key orang kate kan?? dah bleh ngundi... tp mane ad pru thun depan.. alamatnye 4 thun ag kot!!! hahahaha.. apapeponn tq for my mam n my dad kerana melahirkan sy kat dunia ni.. dan terima kasih YA ALLAH kerana kau telah berikan segala2 nya kepada aku... n ak mintak supeaya ak jadi anak yg solehah,, taat mama abah,, berjaya dalam hidup dan kerjaya,,, panjang umo murah rezeki,, dan permemukanlah jodoh untuk ku ygsebaik2 nyaaa.. dah xmo main2.. nk kawin!!! hahahha gatai... berserah kepadaMU... kurniakanlah jodoh yg terbaik unntukku.. aminn..

daaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. welcame 20 an.. hahaah.. bye22 teen teen teen...