Wednesday, February 23, 2011

~besero ati~

okess assalamualaikum to all my members, my fmyly n friends.. heheheh.. okes rase2nye laa dah lame cik admn xrajin2kan tgn ni menulis blog kan.. buke gapo malas.. eh xmaals sebenarnyo mood tu xmai. ni kalu dah mai modd meme nati kelih la panje ko pendek. hehehehehe... rasenye dah 4 ke 5 hari cik admin xtulis. setat pade kite menang lawang tteam tu. tahniahh ek... entry pasal tu xbaut ag tpi duk kalut pasal enrty lain. hahahaa..,bantai la.. tu kene datang mood bola. now is mood pimky, merajuk, nipis, kecewa, berjiwo. semuanye yg akhirnye jadi nipis kulit bawe, keh keh keh..

besero ati?? gapo tu erkk cik admin bersero ati?? okes besero ati ni dale kelate la bahasa kelate. tpi cik admn nk cakak kelatang semo sekali tp gak tkut member2 cik admin ad yg xpaham. so as usual rojakkan bahasa. meme pemusnah bahasa la cik admin ni. hehehehe... nk spekim derek xreti kot. hahhaha

okess ari ni kan mood meme meme meme gapo eh? meme bad laa xmolek.. tp xsei ngamok pon. sekalo cik admin kalu bad mod mesti nk mengamok nk nyupoh2 nk maroh kokre kan.. tpi ni nak ngamok+sedh+kecewa+rendah diri... hehehehe.. cik admin berani tulis ni sebab tau my fmily mesti xbace. so to sape2 yg kenal my fmily tu jgn dikasi ttahu la yer tentang kewujudan blog ni.. huhuhuhuh

cik admin ni kan.. gane eh nk oyk.. biase laa jiwa remaja kan.. macang2 la ase. itu xkne ini xkena. rase family xadil laa rase mama berat sebelah a ape la.. that is because i am REMAJA. umo?? 20 yer sayang. heheheh.. y y n y?? kenape jadi gini??? kenape erk?? nk cite ke x  erk? hahahah. senget cik admin ni.. okes cite laa sikik2 ehh..

cik admin kan selalu rase mama cik admin berat sebelah.. cik adminrase mama cik admin xsayang n xpedulikan cik admin sgt. sebab mama cik admin ad anak kesayangan die. huuhuhuh..(rase cam anak angkat pon ader)uhuhhuhu,, tp cik admin xbleh cakap sebenrnye nanti sedih.. ari ni buat ke berape kali dah menitis air mata ni. hek hek hek.. n rasenye dah 3 4 ari hubungan cik admin dengan my mama xelok. sebabnye ck admin kalu da terase sesuatu kan susah laa.. duk ingt mende same. even mama dah tego molek2 tpi sebab cik admin ni perangai uduh duk ingt ag la peristiwa yg mengecikkan hati. huhuhuh..

selama beberapa ari ni jugok cik admin jadi seroang yg pendiam. xcakap banyak. kadang2 ore tanyo xjawab sepatah pon. smpai ad orng customer kat cc tu die cakap "kak gat muko bekng sokmo.. senyum kak senyumm.. kea come" hhahaha.. aku sekeh jugok dio nih.. kite kan kalu nk senyum kenelah hati kite tenag jiwe kite tenag ni asyk2 duk berserabut asyik2 duk terasa ati mane nk datang senyuman yg ihklas tu.. ngan kaak2 n abe ipa pon cik admin xcakap sgt. 2ari lepas g umoh atok. (sebab tu xdj ek).. g melawat die sebab die sakit berat ari tu... sedih plok ase. lamenye xjenguk atok nenek kat kg.. mase duuk situ kan ase tenang nye ya ALLAH,, n menagis buat kali ke berape entah bile...

haaa bilee atok cakap.. "nadwa pinje fon meta"... cik admin pn kasi..then die cakap "alohh uduhnyo talipon" hahahahaha.. selop cik admin gelak. sebab nye cik admin pakai fon yg doremon tu.(yg fon biase rosak xbeki ag jaso g kbmall maso pengenalan jesi tu.hhehehe) yg ad buleh buat lmpu sulh tu.. die kate " bakpo xsuruh mama beli talipon lain nyo" huuuuuuuhuhuhuh... bile dengar je itu autometik air mata palsu ni tubek pllokk.. xbleh nk jawap sebab belenjo2 air mata tubek. atok meme dah faham cik admin ratu air mata.. hehehe..  dengan lingan air mata cik admin jawab " huh,,, mama lmbat ag kalu alah kokre.. kalu alah miss x xpo laa".. n then bla22 pertanyaan demi pertanyaan buat aku terpakse wat lolok nk g toilet. malu wei ore napok. hak hak hak.. rndunye ase kat atok. g melawat die tu die jadi makin kurus. atok pompuan eh nenek la.. g suap2 air g bual2 ngan die. rase macam adus meced nye aku. hak hak hak..

okess then bialah lupekan hal tu. hanye cik admin je g rase. huhuhuh.. then sudah tu g melawat umoh nenek yg belah abah plok.. pon gitu jugok rindu lame xumpe. alang2 dah datang kan melawat 2 2 sekali gus la.. nenek yg ni sehat jee.. org kampung keje kuat laa.. ggah ag laa.. pergi salam2 semua. kebetulan ad member die datang.. n die cakap "hok ni laa cucu moksu hok ore oyak nyo" (moksu my nenek)... uikh ingtkan nape upe2 nye makcik tu is my umie mase duduk mara dulu. die laa yg jadi orng dalam cik admin nk dapatkan sesuatu ataupon nk sorokkan sesuatu waktu kat asrama dlu.. hehehee.. dah tu salam ngan my pakcik die kate"come lengan".. hak hak hakk.. atas dah tuutp legan plok xingt. nasb la labu. hehehh

okes then seperti biase kembali berserabut mengadap CC.. tenseyn weii.. huuuuuuhuhhu...

okes smbung ceita yg pagi tadi eh.. tdi cakap yg cerite semalam yg g melawat tok.. okes kisahnye bermula ari ni pade 22 feb 2011.. selase laa.. cik admin bgun2 tido kan tgok sume rng xder. biaser tersedar la adik balik pado sekoloh. tpi td xtersedar. sedar2 2 lbih dah. tgok2 xder orng. okes xkisah la kan.. pahtu lapau laa.. perut kerncong. tgok2 xder nasik!! aduss sakitnye hati... memeng kecewa laa bile tgok nasi xder, dah la xder orng kat umoh tgok2 nasi xder, then nk makan aper?? huhuhuuhuh.. dah sedih la kat situu...

pastu seperti biase akan on9 lepas bgun tido ni.. ad one of my abam ni pm n anta satu link ikut fb.. then bukak la link tu... pahtu blas kat die cakap bakpo paste sy link nie. die cakap sinie la tempat abam2 berkumpul.. owhh cik admin dah thu tpi saje je tanye.. die cakap "ask to join group la" n then cik admin cek2 scrol n kobek2 laa link tersebut.. fuhh berderau.. bukan nk marah tau. tp aser sedih... tibe2 cik admin jadi sebakk..xtahu kenape jadi sedih tau sampai menitik air mata... sbebnye??

sebabnye.. sebleum ni sedia maklum link tu xde orng pompuan yg join kan... okes fine cik admin pon xpernah mintak nk join group tu.. hormat la..walaupon thu kewujudan group tu n all da members in da gruop is my bro.. sebab cik admin sedarlah cik admin ni selalu rosakkan majlis kan.. tpi ble bukak page tu tibe rase sedih n rase tersisih,, sebak semua sekali laa... huhuhuhu,,, sebabnye cek2 dah ramai orng pompuan upenye... huhuhuhuhu.. ad sorang pompuan nie siap jadi admin lagi. then for sure la dah lame die masuk that groupkan smpai jadi admin dah.. tpi cik admin ni bru ari ni diperkenalkan tu pon suruh 'ask to join the group'.. memng rase kecewa n tersisih sgt2. tpi tq la to abam yg bgi link tu at least cik admin thu jugok somethng.. cik admin cakap buat ape bg link ni kat cik admin. ck admin xmintak nk join pon.. sebab tu bukan untuk orng pompuan tpi kecewa la bile masuk2 tu ingtkan kite wanita pertama tpi hampeh.. uuuuuhuhuhuhu...

lepas dri kekecewaan melanda.. cik admin off semua chat, then ad sorang bro ni call. cik admin xangkat. dah tau dah mesti nk cakap bout tis kan.. xpe lahh ck admin pasrah n akur.. huuhuhuh.. tpi kan mesto orng tanye kenape cik admin ni sensitif sgt nye.. biia je laa.. entahla sebab cik admin ingtkan all my bro sayang kat cik admin. upenye tidak pon. ad tyme2 die. huhuhuhu.. so bile gitu memang frust laa.. xtahu nape jadi sedih n sebak sampai mnegalir air mata tau.. uuuuuuhuhuh.. sebab sblum ni cik admin ingt ad sorang bro ni cakap "ore tino xleh masuk" okes fine la i'm agree. tpi tdi bile dah masuk terkecik ati n besero la...

macam kan all my bro in taht group just nk susuk kan this from me. huhuhuhu.. cik admin bukan jeles ke ape ehh.. xder terbit pon perasaan jeles tu tpi terbit perasaan kecewa n terkecik ati.. huhuhuhuhu.. kat sini xder sesiape yg bersala cume masala ati cik admin ni.. sensitif sgt..selame ni ingtkan meme all gurl xle masuk upenye dah ad jugok yg gurl. nk kate gurl tu selalu lepak ke ape ke g makan2 sekali ke xjugok.. rasneye tidak la. rasenye cik admin ag baik ngan my abam2 tpi kenape sorok benda ni kat cik admin?? sednagkan gurl lain bleh je.. (walauponn sorang je la gurl tu)uhuhuhuhu..

then lepas tu jadi memang entahlaa..... pikir huhuhuhu.. anggap abam macam mane pon, sedar la cik admin they not ur bro okess.. tu la sebab cik admin xder abang kandung. tu yg ase baik ngan sume abang2 yg cik admin lepak2 sekali ni.. tpi bile nmpak tu kn.. rase sedihh.. seruisly ad air mata yg mengalir. sbab ape yg jdi sensitif sgt ni?? sebab tu laa cik admin ingt cik admin je the only gurlyg rapat ke ape ke.. tpi tu lahh. dah ad gurl yg awl masuk of corse la die lagi terbaik kan.. tu lahnasib laa.. disaat ni kan rase nak nye abang kandung. huuuuhuhuhuh... dah la dah kecewa ngan family, the second family pon buat cik admin jadi tersisih.. okes i've to be lonely.. xya duk abam2 la kawan2 ramai kan..

then tu laa.. pastu cik admin amik untuk berdj slot senja merah.. aduss dah cakap dah daalam ati mood xder ni. tkut melalut kokse jah.. tpi cik asmin g amik jugok... n seperti dijnagka cik admin meme bobok dale redio tu.. sebab abe tahu sebab rase tersisih.. owh semua orng baik ngan cik admin mase hepy je laa.. tpi ape2 yg secret2 xbgi tahu... bukan jeles ek tpi kecewa.. sebab ad gurl lain yg tahu. kalu gurl yg selalu lepak2 sekali ke ape ke ok jugok ni entah cik admin pon xkenal sebenarnye die spe. huuhuhuhu.. but lepas tu ad sorang abam ni tarik masuk taht gruop tpi tu la i dah kecewa n cik admin rase tu bukan my palce.. so nk nyapuk2 org cakap ke nk komen2 ke raser berat nye. rase macam tetamu xdiundang la. uuhuuu.. sebab tgok komen2 dalam tu syoknye.. upenye ni la sbelum ni ape yg diperkatekan.. huk huk uk.. okes xder sesiape salah just my feeling je...

then lepas tu cik admin jadi rengang ngan all la in that gruop. entah la ad satu perasaan ni yg mane aishh betol ke ak ni biase ngan die orng,, betol ke selame ni ak pernah rapat. huuhuhuu...even nampak chat tu yg die orng duk cakap2 tu. tpi meme berat ati nk nyampuk walaupon ad yg pngil cik admin.. duk mekwaa.. oo mekwa.. cik admin nampak sebnarnye tpi wat2 lolok xnampak.. bukan ape rase asing chat kat situ walaupon orng yg same..

pastu malam tu ad la sorang one of mybro ni pm cik admin kat cb.. die tanye laa kenape tibe2 jadi gini. cakap pon cam xmau cakap. memang serusly wa cakap rase nk cakap ngan mereka kan rase uishh bleh ke aku cakap. kan aku dah disishkan. uuhuhuhuhuh.... memeng seriosly i'm besero hati.. then die tanye2.. sebanrnye cakap dan xder paper, tp die xpercaya. last2  cik admin tercakap jugok.. aih pantang dipujuk sebenarnye. hehehhe.. then cakapla ape masala sebenarnye. n die jelaskan.. mase die duk jelaskan tu kan... aduss tersentuh la hati ni.. n buat pengetahuan u oll la,  cik admin duk nangis tyme tu tu... uuhuhuhuhuh.. smpai ad orng nk bayar  cc pon tanye bakpo kak mata merah.. pah ad iar mata. hahaha.. sebok la budok ni.. tp tu lahh hati wa still terasa n beesero even dah ok dri tdi kan tpi sisa tu masih ade.. then ok la wa cakap wa xdok gpo. xdok sapa salah cume perasaan cik admin la gatal nk besero hati... sebab kepercayaan kat cik admin tu xder.. kepercayaan tu pentingkan, walaupon kenal cik admin lame dah g mari sekali makan ape sume sekali dah tpi still xpercayakan. tpi orng lain yg kenal entah bile percaya la plk. huhuhuhh.. tpi xder sape salah pon. just my felim. muhahahahah..

then kan kat cb tu ngt cik admin xnampak ke.. ad orang ni die kte.. "mr.a adik demo bekok ag ko".. huh,, tahu pon ak bekok ati eh... cik admin nampak sgt. cume itulah nk menyampuk rase... uishh segan nk sampuk.. ari ni cik admn lebih banyak cakap dengan chaters2 yg baru yg cik admin xkenal.. sebab entah ad terbit satu perasaan ni yg buat cik admin rase asing.. cik admin tahu la cik admin ni mulut boros.. xreti respect orng yg lebih tua pon gitu hati ni senstitif sgt2 ari ni. huhuhuh.. n dah pernah kene sound oleh one of my abam punye bini. sebab cik admin pngil die bucit. then bini die marah. huh.. perit nye asee.. memang niat nk guaru2 kan. tpi tu la behave la cik admin ye dengan orng yg dah kawin. jage mulut. tpi tu la bile dah terbiase gitu kan. ha xpasai2 kene marah... uhuhuhu..bni die pon rasenye lame da duk perati kat cik admin sebab meme selau pngil die bucit. . tpi xpe lah yg tu mme salah cik admin. saya mintak maaf...

then smpai la malam ini disaat ini.. jam menjunjukkan kol 5.20 pgi. nk tngu subuh dulu la baru best tido kan.. sebenanye pasal my fmily tu ok je sebenrnye.. memang dah selalu cik admin ngan mama cam ni. tpi ak ni jadi serabut sgt sebabbanyak benda. ari ni bukan rase nk mengamok tau. biasenye kalu serabut rase nk ngamok tpi ni rase redah diri, tersisih n besero ati lahh.. dah nk jadi orng baik dah.. n pikir benda2 yg xmenyakitkan hati.. huhuuuuuu.. n pasai tu laa ari ni tengelam timbul tengelam timbul. papepon cik admin still sayam my abam2 n my kakak2 n of corse la my family....

okeslahh dahh.. esok MALAYSIA lawan PAKISTAN dekat stadium shah alam.. so GOOD LUCK to team kebangssaan especely yg terlibat ngan kite laa apek as kepten n abe yo.. xlupejugk buat amar rohidan n ashaari. ehehehhe... n sume la satu team harimau malaya tu.. good luck!! do da best. cik admin xingt dak piala AFF suzuki asenye..

p/s: aa ni sesi luahan ati. xder pic eh. sebab xleh nk gmbarkan ngan pic. hahahahah.. just it came from my heart... okes 0-0..mintak maaf kalu sape ad yg terasa.. okess. daaaa

Friday, February 18, 2011

~comfim GANUNG~

haaaa... gpo plok dos cik admin nii.. heheheh.. bukee keaa pasal perlawanan piala...piala fa kato kawan kito dekat cb sakni. ad kato piala president. haa kalu hok tu comfim2 lipak.. sebab cik admin thu la piala presinde n liga super ni. upo2nyo piala faa.. credit to abe den komando. kah kah kah

okesss esok ialah perlawanan antara T-TEAM lawe KELATE... vanue asal dio meme di Terengganu. tpi sebab lepas dibuat ceking ari tu pihak FAM dapati staidum tu x;e guno.. tup tup tupp.. tubek n latest iinfo dari sttatus tan sri diokato tteam akan bemain di kelate stadium kb selaku tuan rumah pada 18hb/2/2011.. hehehee

credit to mat ery rakan fb cik admin sebab tag gmba ni kat cik admin, hehehe

tp tup tup.. tubek paper kato xjadi plok main kelate sebab nyo stadium ganung dah buleh gune.. so tubek laa dale fb tan sri n dale jadual n dale web fam gapo semo venue game akan berlangung di ganung...

tibe22.. kite dikejutkan dengan status dari tan sri... bakpo ni?? status gapo??ok kito tgok ehh...

"Dilema Besar TRW.....VENUE PERLAWANAN T TEAM VS KELANTAN TELAH DI LULUSKAN SECARA BERSYARAT OLEH JKPT FAM YAITU T TEAM DIKEHENDAKI MEMBAYAR RM4000 kpd KAFA DAN RM1000 kpd FAM PADA/SEBELUM 16hb FEB YAITU SEMALAM..KAFA MENUNGGU HINGGA JAM 12 mlm TADI TP T TEAM TIDAK MEMBAYAR KPD KAFA SPT DI SYARATKAN..apakah bererti vanue TAK pindah?..atau t team sudah disqualified?..ATAU......???? " haaaa... repon dapat 309 komen sehinga pukul 3.40 pagi...

"VENUE TRENGGANU TAK PINDAH DAH....Sebab kb pun TAK ready Dan Esok jumaat...tak ada orang kerja pun....IKUT PERATURAN T TEAM MESTI KENA HUKUMAN BERAT KERANA KESALAHAN TAK BAYAR FINE PD MASA DI TETAPKAN..48 jam sblm game...THEY SHOULD NOT B ALLOWED SCOT FREE..TP kalu salah mcm ni pun maseh di lepas jugak Sy TAK tau NAK kata laa "

"INI BIDANG KUASA JK PERTANDINGAN DI BAWAH Y BHG DATO HAMIDIN MOHD AMIN.MENGIKUT SU AGONG DLM KES DI MANA JKPT TAK BERMESYUARAT MAKA PENGERUSI BERKUASA BUAT KEPUTUSAN..olih itu kita tunggu Dan lihat..walaupun sy timb pres FAM sy tak MAU campur Hal jk lain...apa apa saya akan bersuara ikut peraturan d peringkat EXCO nanti WITHOUT FEAR OR FAVOUR..SAYA AKAN SEMPURNAKAN TANGGUNGJAWAB SAYA... "

"Memang cara sy menguruskan bola tidak di senangi orang.Terutama cara sy yg terbuka d Facebook.Tapi sy fakir zaman ini zaman keterbukaan.Biarlah bolasepak jadi milek massa dan rakyat.Zaman bola di kendali secara elitist dah sepatutnya berlalu..SO MANY PEOPLE LOVE FOOTBALL BUT CONTROLLED BY SO FEW WHO GETS SO MUCH BENEFIT..it's about time we open up and lend our ears...let the true warriors and fans speak up "

haaaaa... lepas je tan sri wat posting yg pertame tu.. tup tup tup.. bisng dale trwmm.. n komen2  di fb tan sri yg makan 300bih.. sebab semua dah buat persiapan keaa.. ad yg dri serawak dah beli tiket flight.. huhh sagup die.. ad yg katenye bilik otel dah tempah.. sebabnye game dah esok!! ari ni timbul macam ni.. aihh mengelirukan laaa.. benda ni kecoh2 pete tadi laa dala kol 3 4 ptg gtu lebih kure laaa..

kalu tgk tu upenye ramai yg xsennag dengan cara tan sri, upenye ramai yg jeles dengki.. meme la manusia ni xleh tgok ore sene.. ad jeee usaha2 yg dilakukan untuk menggagalkann.. thenn kecoh2 laa.. sebab ad rakan2 kite oyk dale rtm oyk main ganung.. tpi astro arena oyk main kb.. then macam2 la sepkualsi timbul. tpi dalam web FAM (jam 7.30 malam lbih kure) venua masih xberubah stil kat ganung... tpi tu laa rtm kate lain arena kate lainn.. komen2 dari rakan2 kite laaa...

tup tup tup lepas tu ad laa sore rakan kite ni g bertanye dekat page astro arena.. tgok eh komen die. cik admin print screen dah. hehehehe.. maklumla dah pandai kan skg ni...
xjeas sgt laa.. sori nehh.. hehehehe

haaa lepas dapat pengesahan ni lega la sikik. tpi ad yg masih xberpuas hati sebab katenye keno tgk fb tan sri dulu gano2 pon... epas tu cik admin ternampak status fb nizad ayub.. die pon kate main kat ganung. comfim.. ok then comfim laa.. ok then ad yg lega lega la.. tpi ad yg masih xberpuas hati.. hehehe

ok then skg ni stgah jam yg lalu ad orng bgi link dekat cik admin.. link ni pasal vanue perlawanan esok la.. kat mane... tgok sini.. cik admin petik ni hot ag tau dri utusan on9. hot2 terus letak sini. hehehehehe

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0218&pub=Utusan_Malaysia&sec=Sukan&pg=su_11.htm

bagi yg xmau bace ok kat sini cik admin tolong print screen ekk..

readd by our own erkk.. ahahahaha
 okes persoalan pasal vanue telah dijelaskan di atas.. tentang event esook dimanaaaa. tpi asenye xder yg menjawab kenyataan dale fb tan sri tu.. jawapan dalam ni macam semua back to normal. macam xder masalah yg timbul n yg dipersoalan kann.. entohlaaa.. heran.. ad status rakan kite ni die cakap "di mana saja ia ditetapkan, TRW akan hadir. gelanggang sendiri atau gelanggang lawan tidak menjadi persoalan. mungkin hamidin tak faham atau mungkin wartawan utusan tidak mengerti, apa sebenarnya yang dipersoalkan Tan Sri Annuar Musa " 2 laahh... pelik2 lass..

okess dengan itu xder dos laa yg menimbulkan was2 dalam diri rakan2 kito kan mengenai perlawanan esok..tpi 2 laaa ape perassaan tan sri gamoknye bile bace statemnet petikan dri utusan on9 ni kan.. seolah2 xder ape masalah n persoalan yg dibincangkan... hurmm.. entoh.. no komen!

kiterr tgok 2 wira ni berentap esok.. dulu main satu teamm skg dah pecah. jgn siap pasing bola yee abe yooo.. gomo abe yo gomooooo....!!

 skg bile dah ader penjelasan tu masing2 dah bersedia dah nk berkonvoi dekat terengagnu.. haaa abam2 cik admin si baju itam yg xcome tu pon kabarnye akan berkonvoi beramai2 ke sane.. hehehe.. 15 buah kerete kate nye yg pergi tgok bola. cmpur dengan yg xpergi jadi 30 katenye. katenye sape nk join konvoi ag bleh berkumpul dekat petronas karak sebelum jam 10.3 pagi. cik admin g smbung JANJI JEPUN. bukan janji melayu k.... ad sore ni kate kat cik admin "mekwa ganung esok, pulas sebi tu" ahahahaha.. meme my mam bagi laaa kann.. hehehehe.. game dekat kb tu nasib je die bagi

ok laa ari ni xmau melalut erkk.. cik admin ucpkan selamat lah dekat kawan2 kite abam2 kaka2 cik admin yg akan berkonvoi ke staidium terengagnu esok. (nk eja name staidum tkut salah) hahahaha.. bawak kete hati2 erkk.. pandud cermat jiwa selamat..

n to the team THE RED WARRIORS good luckk!! main betol2!! sebab orng kate ini adalah game yg paling bermaruah pade abad sini. abad siap musim la.. hahahah...sebab team kite menentang '3abdul' tu.. so kite yakin "walaupon kiter xder star tpi kite ade warriors".. xingt dah petikan tu cik admin bace kat mane... so main betol2!! mungkin segala permasaalahn ni adalah satu ujian buat kitee.. ingt "semakin besar dugaan ujian yg menimpa semakin besa nikmat kejayaan bersembunyi di sebalik dugaan itu".. haaa.. sos kene sabar dulu,, penyokong kite xkire mane2 kite pnuhkan stadium tuu.. n to tan sri kite n pihak kafa,, bersabar laa.. ad la tu nikmat kejayaan yg akan kiter kecapi.. INSYAALLAH.. same2 lah kite dooa untuk team kesayangan kitee..

cik admin curik gmba dri fb sape entah.. tq yerrr...sepatutnye taruk ramzul laa sore situ.. terbaik kan.. muhahahaha.. 

selamat semuaa.. insyaALLAH kemenangan berpiak pade kiterrr.. daaaaaaaaaa

Thursday, February 17, 2011

~ABAM ROJO meningkat naik~

kekekekek.. abam rojo meningkat naik.. bakpo ni?? okes sebleum tu cik admin nk say hai n assalamualaikum laa kat semua. rasenye dah 2 hari cik admin xmenulis. skg ni trend cik admin menulis 2 hari sekali. kenape erk?? malas kot. muahahaha.. memng malas nk stat tulis ni. tpi bile dah tulis jadi gile plok sbab berjela2 panje nye. kah kah kah...

okes first of all cik admin nk wish,, CONGRATES & TAHNIAH to abam rojo ataupon name diee.. ape eh cik admin thu tpi tkut salah eja.. sat nj copy dalam fb hehehe.. "Muhammad Ramzul Zahini Adenan " hhehehe.. besanyo. cik admin xtahu cik admin copy je dalam fb tu.. sebab ape besar nyee cik amin wish congrates ni?? sebab abam rojo dah sumbatkan gol pertama die buat musim ni.. hehehe.. sebelum ni die main mane eh? team lain jugok ke team kelate doh?? aih ci admin nk tnyo sapo ni.. okes jap ad member kar cb redcapet..

haaaa dahh dapat jawapan.. memeber2 cakap meme dio main dalekelate dos. cumo duk di bangku simpanan.. thun ni baru dio diturunkan untuk duduk kat kesebelasan utama as striker.. bules ganti abe ann laa.. hehehhe.. tahniah la kat abam rojo atas pencapaian dio. maybe ore dah tgok kebolehan dio kea then loni jadi kesebelasan utama doss.. kekeke.. okes kawan cik admin cakap tdi bile cik admin tanye ramzul main mano sblum ni die balas "sblum ni last game dio maso lawe n9 spruh akhir piala FA 2009 " .. cik admin yg simpanan ni dulu ader kenal sore tu. namo "nomi". sebab die kawan kepade sepupu.. loni main mane dah xtahu sebab xtersempak kalu kat siadium gan dio. dengar cerito main sebuah club kat joho. ape2 pon kepade cik nomi semoge suksess sokmo. kekeke

kredit to wawan faiz sebab tag gmba ni kat cik admin. heheheh.. tq yaa..

aaaaa.. ni cik admin nk cakap pasal bolaa daaa... okes untuk pengetahuan sapo yg xtau ag.. abam rojo telah memnyumbatkan gol pertama die buat musim nii... ini adalah semasa perlawanan kelantan menantang kuala lumpurr yg berlasung di staidum sultan muhammad ke4 kb.. kelatam... n disamping abam rojo buat gol yg pertama, abe yo plok buat gol yg keduaa.. syukur ALHAMDULILLAH, ini telah menjadikan kite mene lah male tu dengan 2 bute gol.. n gol pembakar semangat oleh abam rojo!! n hasil ini menjadikan kiter berade di tange teratas laa liga super..kan? heheheh.. salah liga i;m sori yerr...

okes as usual.. nk tunjuk kesebelsan utama laaa.. pemian kito sapo eh selain abam rojo yg cik admin story sakni.. okess... copy eh. hehehe .. okess cik admin mitok maaf. gagal disebut sapo kesebalasan utama sebab info xsampai. biase cik admin copy tpi dale portl xdok. so cik admin letok gmba je laa ehh.. then kiro la sediri. wkakakak.. okes kesebelasan utama bgi kelantan is:

walaupon main kb tpi baju pakai baju putih sebab buke kito tuan rumah.. okess..(tgok jauh muko piya ngan fariysam nk sama. heheheh) 

okess team kuala lumput plok.. mengletakkan pemain kesebelasan utama mereka.. (ngabe molek ayat) hahaha:

mereka smart berbaju biru. kekekekeke

okess cik admin ulas  serba ringkas eh mengenai perlawanan semalam.. okes semalam maser first half, dilihat bola aishh,, nk oyk gaano ni ehh.. malas nk kecek banyk p gat kali ni.. awok2 baco sini deh.. eheheh... http://www.theredwarriors.com/index.php?option=com_content&view=article&id=739:kelantan-teruskan-rentak-cemerlang&catid=903:berita-kafa&Itemid=100068 wkakakka.. sebab cik admin ni xreti sgt bab2 bola ni.. tpi semale kite main best la jugok. dio pon main best jugok.. cik admin teropong orng je. hehehe.. tpi tu laa hantaran xtajam ngat. kekeke. mandai2 ajee.. sori yeee

sebelum separuh mase pertama tamat ijad masuk ganti k. soley.. minit bape eh. menurut trw.com lima mint sebelum tamat first hallf.. haa mase ijad masuk tu kann.. terus2 ijad bawak bola tau.. come laa skil ijad buat. sebab cik admin ad tgok satu skil tu yg die olek bola. lawa lass.. cayalah ijad pemain muda yg berbakat.. ijad dah banyak kali wat gol dos. hehehehe

seriusnye muke. kah kah kah

okes biasenye cik admin akan masuk tgok bola pah tu duduk belake gol. ataupon duduk tepi asataka.. xkiro tgok ngan sapo pon.. tpi semale sepautunye tgok ngan sore sain ni tapi tibo2 sain dio hok lain pakak xmari. aishh segan eh nk tgok berdua. nati ore tgok cop gapo plok xmanis laa.. pastu dj betol ni oyk meh la duduk dekat mediaa.. haa cik admin pon ape lagi.. dah 2 ore tu keaa so ajak la 2 2 duk kat media. dj betol je yg ad pass tu. so kite rng pon naik dekat media tu guno pass dj betol. dio hantar la then die kelik..

haaaa ni laa abag baju itam tu dj bola kelate vs kl ni laa.. yg baju merah same cam cik admin menyibuk. hehehe

nk masukkan pic pon kamera xbawak tuan fon xmauskkan ag. (haa tpi edisi edit ni dah ade pic) hahahah.. okes then naik laa cik admin alik atas tu tempat mediaa.. segannnye ase ssebab semua orng laki. semuo orng tgok aje kat cik admin. malu nye ya ALLAH... tpi nasib baik cik admin ni muke selambe. lantok laa.. betol dah cakap kalu org tanye cakap pelatih. pelaih pebende xtau. muahahaha.. haa duk situ jelas laa tgok game kann.. tpi xsempat sgt nk tgok game pon sebab duk kalut main internet.. layan cb n fb sebab sain2 pm cakap "nawaok mu ni kato g staidum".. cik admin cakap "duk staidum la ni" die orng xcaya. lantok la malas cakak banyak.. bile ramzul bawak bola kembali la focus bola. hahahaha

as usual.. the only girl. hahaha... dri hujung, pengulas bola, brosyam, tamo, cik admin.

yg best n mulia n terbaiknye nye semalam b4 game stat kat stadium tu ad wat baccann selawat sempena maulidur rasul n doa keatas bekas palyer tu.. ~Al-fatihah~

sape nk tgk video oreg duk selawat bleh bukok sini ehh.. sori la yang xleh nk amik link die. tpi rasnye kat blog ni ader. kelebek sediri eh.. http://trwfmradio.blogspot.com/

mase rehat tu... cik admin laa duk berceloteh dalam redio trwfm.. duk pok pek pok pek.. tpi kait ngan bolaa je laa.. hehehe.. sampai ad yg kutuk2 cik admin cakap dj siam mai mane laa.. tino gelenya la apo la.. sebab lgi2 cik admin sebut rojo. lgi2 rojo. orng da naik muak. hahahha.. sori laa ti tu laaa ikut la malah nk cro. dea caro sakit hati. ore kato belako keaa. hehehe..okesss then separuh mase ke2 bermulaa.. haa mase ni kann dilihat kemain kembali bersemnagt tauu.. sume best22. mungkin dah kenne basuh kot. hahahaha.. kan rehat kejap kan mungkin mase tu tan sri ke datuk k ke kau cukup2 sebab lepas tu die orng semnagt gile dah... haaa main xsmapi 5minit tibe2.....

kekekekekee

GOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!.await cik admin ni gilaq ke?wkakaka.. kenape cik admin hepy manbagt?? sebab xsampai pon 10 min lepas cik admin cakap dalam redio tdi pasal rojo n gol n die akan wat gol tibe2 die wat gol.. aduss cik admin la orng yg pling hepy. hahahaha,, then rakan2 cb ad yg crik cik admin.. tnyo mane mekwa sakni. hahaha.. tpi yg xsuke tu xhenti2 duk kutuk. semalam layan 2 cb tau. cb trwfm ngan cb gegarredversion. sebabnye??


sebabnye tyme ad bola yg xder live dalam tv akan penuhlaa siaran kami din trwfm. yg mane limit die 500 orng je.. so terpakse la bukak link bekap.. ni link bekap die http://redvision.gegar.my/.. haa tu ehh.. sini xder limit.. semalam trwfm 500 orng sini dalam 800 orng.. dekat dengan 1500 lbh. yg red chanel ag. memang gmpak la.. tpi kan semua duk kutuk dj. cakap macam tu la macam ni laa.. tahu x dj tu SUKA & RELA.. xder bayar sesen ponn.. ad yg bayar gune wang peribdi dj sebetulnya yg ari tu. ni xder bayar. so xleh nk arah2. kalu selow suara ke ape bleh la cik admin tulung cakap. tpi ad yg komen.. "ngulas sedak gat sikik" "ngulas po ore ngulas gak" "dj ngulas po nk tido" "dj gapo laa nyo amik ngulas" mace2 lah komen negative.. aduss laaa tpi dalam negative pon ad yg puji jugok terima kasihh.. nati alik bawah ni nk ngepek. nk sudoh dulu pasal ni..

okess then sedak laa mene second half ni..rasenye meme kite kawal game ni. n banyak kali jugok percubaan ramzul xberjaya. kene tiang. cik admin rase 3 buter rembakan ramzul hampir2 nk wat gol tpi xberajaya. xpe laa abam rojo.. pngalaman mendewsakan.. cube lain kali eh..satu gl tu pon cukuk2 bagus dah.. gol sulung orngkate kann.. hehehe. tpi semalam kan abam roojo banyak kali jatuh.. kesian cik admin tgok. kejap2 tergolek. kejap2 tergolek. hehehehhe..

okess then pade min ke 85 gol kedua diperloleh menerusi gol abe yo.. hasl daripada hantaran lintang dripade abe awe.. hehehe.. tahniahh abe yooo.. then lepas tu cik admin nampk abe rojo duk sentuh2 paha n betis dio, sakit kot. pah dio buat isyrat mintok nk tukaa.. xlame lepas tu ad laa pertukaran berlaku.. yg geram nye lepas ramzul tubek cik admin xfocus bola dah. senget laa.. serta merta jadi tgok bola cincai2 je.. sebab abam rojo dan tubek. hahaha.. cik admin senget.. okes pertukaran tu adelah "memasukkan Danial Fadly bagi menggantikan Ramzul Zahini sementara Farisham Ismail dikeluarkan bagi memberi peluang kepada Wan Rohaimi Ismail untuk turun beraksi "  menurut portal tu ini adalah aksi pertama wan rohaimi selepas die berpindah dri pasukan joor fc..

bergayaaa...

the tup tup tup.. bunyi PIPPPPPPPPPPPPPPP.. tandenye mase dah hbis. hehehee.. okess laa syukur ALHAMDULILLAH kite menang ag dengan jaringan 2-0 ke atas kuala lumpur..

okes ulas pasal kemenangn tu kate datuk M. karathu " ternyata gembira dengan persembahan yang dipamerkan terutama kebangkitan pada separuh masa kedua. Beliau juga gembira dengan jaringan yang dihasilkan oleh Ramzul Zahini Adenan dan melabelkan pemain itu sebagai "my future player". Datuk M.Karathu menyatakan kekurangan pengalaman sebagai punca Ramzul tidak mampu menyudahkan deretan peluang yang terhidang namun beliau yakin pemain itu akan meningkat setelah mendapat pendedahan perlawanan demi perlawanan. " heeh.. yess... kakaka

thenn komen dari ramzul plokk iaalahh.. ni cik admin petik tau.. bukan cik admin g interveew..

heheeheheh.. ades laaa...
okess petikan tu kate "beliau gembira kerana berjaya menghasilkan gol sulong peribadi beliau pada musim ini dan beliau sungguh teruja kerana sudah lama tidak menjaringkan gol seperti ini. Beliau juga memuji kerjasama yang diberikan oleh semua rakan pasukan yang banyak membantu dalam usaha beliau menjaringkan gol. Ramzul juga berterima kasih kepada ketua jurulatih, Datuk M.Karathu kerana memberi peluang kepada beliau untuk beraksi dalam kesebelasan utama "

 tahniah laa dari cik admin untuk ramzul. teruskan usaha yerr.. semoge gol sulung ni jadi pembakar semnagat untuk gol2 seterusnya.. dah dilabel "my future player" dahh oleh datuk M. karathu.. hehehe.. jadi pembakar semnagt laa.. teruskan usaha yer.. maain elok2 nanti lawan dengan tteam ni erkk.. lawan abe ann. heheheh.. GOOD LUCK & TAHNIAH "my future player" datuk M.Karathu..

SYUKUR ALHAMDULILLAH atas kemenagna ini. dengan ini menjadikan kite juara liga lagii.. hehehehe

c n read erkk.. hahahaha
dengan ini cik admin nk wish TAHNIAH & CONGRATES kat team the red warriorss... ni kerna semangat berpasukan laa.. main sorang2 xder nye nok gol la.. tpi berkat berpasukan n dibawah kendalian jurultih baru.. tahniahh kat semua laa yg bekerja disebalir tabir ataupon depan tabir. hehehehe.. GUD LUCK nanti lawan tteam jumaat ni erkk.. buat sehbis boleh.. insyaALLAH.. okesss.. :)

haa nie cik admin dah dapat senamai kesebelasan utama 2 2 team kelantan n kuala lumpur. credit to wawan faiz sebab tolong cik admin. tq ya cik wawan. die lewat balas postng tu yg jadi duk bawah ni. hehehe. ingt nk taruk belah atas tpi xpe la sini ponn

nii lah wawan faizz... juru foto n media trw, muahahaha

KELANTAN :  GK-Khairul Fahmi Che Mat, DF-Farisham Ismail-Rizal Fahmi-S.Subramaniam-Daudsu Jamaludin, MF-Solehin Kanasian-Badri Radzi-Shakir Shaari-Nurul Azwan Roya, ST-Ramzul Zahini Adenan & Norsharul Idlan Talaha


KUALA LUMPUR GK- Norazlan Razali, Fahrul Razi, Muhd Shahrom, Azlan Zainal, Farid Ramli, Syafiq Johari, Ahmad dashila, Nazrin Nawi, Norismaidham, afiq azmi dan azwan malek.


ni mase mule2 game tpi xper la letak kat bawah. ehheehhe
~sedikit bebelan dari cik admin~


okesss itu saje dri cik admin.. haa tpi ni ad nk cakap sikik pasal redio trwfm n dj2 nye.. ari tu kan mase game tu ya ALLAH banyak ke kuttuk.. die org suh dj ulas sedak sikik.. "ulas gak po ngulas buke po nk tdo", "semnagat gak sikik dj", "dj ko gpo gini" n macam2 la cik admin dah cakap alik atah tu.. haaa.. ni sero nk ekcek udus.. puuluh kali dah oyk.. ni je takat yg kami mampu. nasib baik ado dj tahu.. ado sore tu cakap "ulas gak supo pengulas sukan lain".. untuk pengetahuan semua dj2 ni bukan pengulas sukan tpi peminat bola. xbukannye boleh kite nk puaskn hti semua pihak.. dj tu "FREE OF CHARGE" xdibayar gaji pon. nasib die nk dj je. kalu xnak?? xko lgi nyupoh awok2 dio.. at least kan ucapan terima kasih tu very2 meaningful la.. nasib la dj xtgok awok2 tulis kalu dok sian die lemoh mangat.. so die suka dan relaa.. terimalah seadanya.. kami bgi free so barang free jgn banyak songeh banyak komplain.. nk dj profesianl tngu nati tgok wol cup kot sebab ad nk dj macam pengulas apo doh ado sore tu kate. berat2 awok2 dio.. ni lepas game blah dri cb teruss.. at least tq la ape ke.baru senang hati dj2 ni.. sebab barang free bang. nanti nk wat bayaran bru la bleh upah dj khas kee beli dj mane ke beli pengulas sukan keaa.. bru bleh macam yg awok2 dio nok.. ni pasal trwfm semua free xgune n sume bergerak atas kudart sendiri.. xder sape2 sponsor ke apo pon.. gune sepenuhnye wang peribadi dj sebetulya untuk sesetagah kerja tu. kesian die. so die x mengungkit & anda xpayah duk gata gelenya gelebek laa nk komen lebih2.. okess terpanjng sudah.


dah krew2 redio kemas22 nk balikk.. dadaaaa....


credit to hanif omar sebab masukkan pic yg sekeping ni kat fb yeaa... cik admin with djbelok sebelum balik umohh.. kekekekeeeeee


p/s: dah22.. nk kol 6 dah.. lame nye cik admin bebel. hahahaha.. maaf yeerr kalu sape3terasa.. sebab memng cik admin dah terasa awl2 ag. muhahaha.. daaaaaaaaaaaaa ( ejaan cik admin memeng out laa.. sori daa)

Monday, February 14, 2011

~KELANTAN mene bergaya ke atas JOHORFC~

muhahahahaha... kelate menang bergaaya ke atas johor fc.. uikh formal nye bahase ari ni kan.. keh keh keh.. biase laa dah 2 hari xmenulis then xingt dah cam ne bahasa sebenarnye. muhahahah

okess nk bebel gpo ni eh.. okes for this segmen kite serius sikik eh. kah kah kah.. sblum tu cik admin nk ucapkan TAHNIAH to our team TRW kerana telah berjaya me... me... memboloskan 4 gol dri pintu gawang or pintu gol johor fc.. betol ke eh ayat memboloskan gol tu ek.. apo2ppon bia samapai maksud keaa kito dapat 4 gol n johor fc kalah dengan hanya dapat 1 gol.. TAHNIAH n TAKZIAH laa.. hehehe.. buleh ko gitu.. dok eh hok kalah xpo try next tyme k.. n for our teamm congrates n tingkatkan prestasi.. muhaahahha

okess gol pade perlawanan semalam ialah hasil jaringan abe awe, gol sediri, abe yo n abe nijad. yakk cik admin koya mudo hbis nyo pgil abe. wkakaka.. up to u nk kate ape pon kat i. hahahaha.. okess yg excited n sedih semalamnye abam rojo main.. buke cik admin sedih sebab die main tpi sedih sebab xdapat menyaksikan abam rojo main kat stadium kb untuk kali pertame thun ni... sedihh ni.. sob sob sobb...

okess semalam cik admin xg pon stadiung. wkakaka.. sebabnyo biasow laa kan cik admn duk jauh dri staidum lepas tu 'remaja' ag kan n yg petim pompuan.. n abah xbgi tgok. die col puluh2 kali mama cik admin pon msg2 col2 cakap "abah mu suh kelik lalu. dio ngamok doh tu"... alos abah potong stim laa xspotm lasummm.. huk huk ukk

erm suruh kelik?? cik admin dri mane erk?? kah kah kah.. sebenarnye pagi sapa pete semale ad "karnival mini the red warriors"... so trwfm buat siaran luar konti dri sane laa.. tpi cik admin n krew2 yg lain mitok maaf laa sebab xdapat berkeudara secara live dri perkarangan stadiumm sebab ad masaalah teknikal sikik semalee.. meme dah cakap kite orng akan dakan live kat sane tpi tu laa manusia hanya merancang ALLAH yg menentukan.. soo semale di trwfm anda ditemani oleh dj dj yg lain la sebab kami di perkarangan stadium xdapat menemani anda.. kami hanya menemani rakan2 yg duduk kat perkarangan staidum. keh keh keh..


nengokk.. syoknye duk berceloteh semale. keh keh keh...

okes sat ag kiter bercerita pasal kemeriahan kat perkarangan tu ehh.. ni cik admin nk cite sal bola. hahahha.. berlagak pandai ulas sal bola.. tdi pon mase berdj ulas sal bola ni hbis pening orng dengan ayat tunge lange kuca lana. al-maklumlee mane laa i reti nk ulas2 sal bola ni. ni kerejoaan ore laki tpi xper i will try my best. muahahaha...

then berbalik kepade hal bolaa... ok game semalam cik admin hnya dengar dri trwfm.. SYUKUR ALHAMDULILLAH laa n tahniah n terima kasih kiter ucpkan kat krew2 trwfm (bukan nk angkat diri eh sebab cik admin xterlibat semanlam) sebab atas usaha n kesunguhan n rase belas kasihan n tangungjawab mereka tellah membawa live audio bola sepak semale laa. terutamanya kat dj betol n dj brosyam... nih kalu dj betol ni meme kalut pete ag kehnya xdok ore nk berdj malam ni.. nye suruh cik admin.. aihh suruh i gat abam rojo aje laa samapai ceross even kalu die xmain. tpi die main semale.!! hahaha.. n

 meme comfm2 kalu malam bolaa kesesakan trefic akan berlaku dekat redio trwfm ni sehingga melimpah ruah.. ad yg masuk lewat xkan bleh dengarsebab dh capai limit pendengar daahh... n nasib baik ad link bekap kan.. so sape2 yg masuk xkan frust laa.. sebab stil ade bekap link kann.. tu kan nk oyk bui semua free of charge!! so anyone yg kutuk2 dj xbest la line xelok la itu la ini laa.. meh nk cakap tu semua FREE!! xyah duk komen banyak. rase hebat g staidum sediri laa!! nk dengarsemua free pahtu semua nk terbaik.. senget punye manusia!! cik admin meme xleh.. n then kalu kene bayar dj kan, terpaksa bayar dj sebab xder orng nk dj tu semua gune wang peribadi pengurusan terutama dj betol tu. die yg urus semua meme semua gune yg die.. xder org bayar gaji sesiape pon.. so kami bergerak atas suka dan rela.. kmi xmembangkit sikit ponn.. n anda2 yg dengar jgn nk angap kami xbuat kerja ok!! ni cik admin geram tahu kalu masuk malam bola, yg best nye bile penuh limit pendengar n yg xsedak nye "oloh xdok dj lain ko" " olohh bakpo xbunyi ni taik apo laa redio" " sek dj make gaji buto laa" BUTO palo batok MUM!!! sesen pon xdok bahkan gune duit sediri ado laa.. buke nk membangkit tpi tu la nk oyk bui. kami xkan mengomen ape2 kalu anda tu panda jaga hati kami. bergerak tanpa apa2. name je redio on9 rasmi tpi tu laaa... malas nk cakap banyak ehh.. n sekali lgi terima kasih to dj betol atas kesuguhan andaaa nn brosyamm.. muhaahahha n dj deli selku pengulas redio semalam..

okes berbalik pasal bola. hahahaha..okes seperti biasa cik admin akan copy statement die ehh.. okes sebelum tu nk sebut pasal kesebelasan utama dulu.. adess semalam terase nak demam dah hilnag kejp bile dengar name abam rojo pon ad dalan kesebelasan utama!! hahahaha.. tpi frust sgt2 sebab xleh tgok.. okess mereka2 kesebelasan utama untuk kelate is "Khairul Fahmi Che Mat (GK), Daudsu Jamaludin (S.Subramaniam), Rizal Fahmi Rosid, Farisham Ismail, Zairul Fitree Ishak, Solehin Kanasian (Nizab Ayub), Badri Radzi (C), Shakir Shaari, Nurul Azwan Roya, Ramzul Zahini Adenan (Danial Fadly), Norshahrul Idlan Talaha. Jurulatih : Datuk M.Karathu "  tuu diee.. yess name tu ade. keh keh kehh... n yg dalam bracket tu pemain yg diganti..

keh ke keh.. bergaya kan tu. heheehhe.. (tpi mase ni xtahu agi akan memang ke kalos kekeke)
then kesebelasan utam bgi johor fc plok is "Mohd Anis Faron (GK), Mohd Radzi Jasman, Khairi Kiman (Azizan Baba), Mohd Irfan Ghani, Mohd Riduwan Ma'On, Hasni Zaidi Jamian, Mohd Rasyid Aya, Rezal Zambery Yahya (C), Wan Mohd Hoesne (Eddy Helmi Manan), Mohd Saufi Ibrahim, Badrul Abdul Khalid. Jurulatih : Azuan Zain  " .. n gmba?? xder gmba la yang.. sorikk.. yg tu curik dale web portal trw.com. dah die xletak yg johor fb punye mane cik admin nk cilok?? hahahaha.. nanti at the end kite bgi gmba 2 2 erkk.. saba.. lmbat ag nk the end ni. muhahaaha...

okess pasal bolaa ni yg semalam laa berpanndukan ape yg cik adminn dengar dri redio,,, game meme best!! n dj duk sebut name abam rojo jee.. smpai jeles gile2 orng disini. hahahaah.. okes2 mule2 tu kite dikejutkan dengan gol  pendahulu oleh johor fc yg telah memcahkan bentng apek pade minit ke 25 hasil jaringan  Mohd Riduwan Ma'on kah kah kah...haaaa,, cik admin dengar semalam kan.. bile johor lead dlu.. stadium jadi senyapp.. insan2 distadium kelh kebuntuan idea untuk menyorok macam putus harapan kot.. sblum ni dalam redio kalut aje bunyi soro sek2 ni tpi bile johor sumbak tu jadi xterdengar plok jeritan2 n sokongan2 peminat bola sepak nii.. tpi kite mgharapkan lahh puak2 ultras kelantan tidak berhnti dari menyorok laa.. ssebab semale ad salah sorng puak ultras tu cakap lbih kurng gini la maksud die "kalu pihak lawan lead dulu kite akan buat chant supeya ia boleh melemahkan semangat pihak lawan n menaikkan semnagat kitee semulaa".. so semale ad buat chat tu x?? heheheh... ni laa mereka semalam.. puak ultras kb.. semua hemse2 muda2, kah kah kah.. tpi xleh lawe abam rojo laa semua.. hahahaa..

mereka2 setelah selesai game kot. kan? ke keh keh..

okess n then lepas nye gol pertama yg disumbak oleh johor tu,, okes seperti biasa ye copy. ehehe "Tersentak dengan jaringan itu, pasukan Kelantan terus mengatur asakan bertali arus ke kubu Johor FC dan hasilnya, bekas penyerang Johor FC iaitu Nurul Azwan Roya menyamakan kedudukan hasil rembatan kaki kiri yang berjaya mengelirukan penjaga gol Johor FC, Mohd Anis Faron pada minit ke-18. Aksi babak pertama berakhir dengan kedudukan 1-1. " yg salah kat situ ialah pade minit ke 18. cik admin rase bukan min ke 18 sebab johor lead dlu pade min ke 25. xkan patah balik kan?? i just copy aje.. hehehe.. sialp type kot. tpi seruisly sy xtahu min ke bape. xdan focus sgt semalam sori yee...

okess then stopp first half.. mase game rest tu ad laa penaja "happy" buat somethng kat padanag tu. apeyg die buat cik admin xingt. wkakaka.. ad laa tu insan2 yg terliplih melalui peraduan thr gegar ataupon eventyg die wat pete tadi kan..

okess separuh mase ke2, dilihat kelate mendominasi perlawanan.. untuk gol kedua dikecapi bile "Serangan bertali arus di lakukan oleh pasukan Kelantan dan hasilnya pada minit ke-50, hantaran lintang Norshahrul Idlan Talaha tertampan masuk ke gol sendiri oleh pemain yang memakai jersi nombor 15 Johor FC iaitu Mohd Riduwan Ma'on, untuk Kelantan mendahului 2-1. " heheheh,,, then haa yg ni kene ulas sediri.. pade min ke-60 kite hmpir dapat gol ke 3 hasil rembatan bile abam rojo .. hehehe.. tpi sayangnye xberjaya sebab rembatan tu sigah kat palang gol pelawat.. sob sob sob.. xper lahh try nect tyme yee..

:)
okess thenn,,, gol yg ke3 plok diperolehi biloo abe yo sumbak pade minit ke 70.. then ad pertukaran pemain "Datuk M Karathu membuat pertukaran pertama dengan memasukkan penyerang muda Mohd Nizab Ayub bagi menggantikan Solehin Kanasian yang kurang berfungsi di posisi sayap kanan. " .. n tertnya abe nijad masuk tu xsia2 laa sebab pade minint ke.. ke-77 nijad buat gol hasil umpan piyaa.. muhahaha.. dengan ini kite selesa mendahuuliui 4-1.. TAHNIAH kepade semua terlibat n jugak kat datuk M. karathu selaku jurulatih yg gune formasi 4-4-2 dri 4-5-1. hahahah.. pandai2 je cik admin ape bende entah formasi2 ni.. ok nanti tgok sini eh.. http://www.theredwarriors.com/index.php?option=com_content&view=article&id=732:kelantan-belasah-johor-fc&catid=903:berita-kafa&Itemid=100068

n the END...
maka.. berakirlah sudah pasal bolaa.. dengan kemenangan malam ni sejurus menjadikan kite kelate mengunguli carta liga super sebab berada di tangga teratas.. kelis ni dehh pasal ranking...

homm nengok2 laa yerr...

okesss maka berkhirlah sudah pasal bolaa... kite jumpe di staidum ari selaso ni plok kelate lawe kl.. dio seri ngan selangor.. so ngan kite??? tngu n lihat. hehehehe..

n dah hbis dahh pasal bolaaa... ni bebel2 je bawah ni. kekekekekee

okes cik admin nk ceritakan sikik laa pasal kemeriahan kat perkarangan stadium sultan muhammad ke4 kelmarin maso "mini karnival the red warriors'.. haaa semale tu banyak laa both2 yg dibukok nyoo.. rasenye dekat 14 kot sebb info sblum ni kate 14 buah booth. n trwfm telah berkonti distu laa.. tpi xleh mambawakan secara live kat pendengar2 kat redio.. just buat n jadi urussetia kat situ.. kami 3 org laa krew2 trwfm brosyam, djbetol, n cik admin sediri.. cik admin datang kol 9 ag tpi ad laa sebab masalah teknikal kol 11 lbih2 bru bleh siapkann semuanyaa n bersairan kat situ..

cik admin kan rase kenaling laa.. sebab ape.. cakap gune mic besa.. brosyam bgi mic besa suh cakap. n then depan orng ramai. mak aihh xbiase ag. dlu tyme2 sekoloh xpe laa smue dah kenal ni semua org tgok n nk cakap ape kan. hahahaha.. biase berdj dalam senja merah tu sorang2 je xdok org tgok ni bile ramai2 malu laa ramai org tgok. hak hak hakk.. then stat kol 11 lbih tu siap2 kan alatan sistem audio brosyam telah membuat kekecohan kat perkarangan tu kann.. dengan celoteh die la.. bukan kecoh apo. hahaha.. cik admin cakap sekali sekale aje. nyampuk2 aje. dj betol plok g mari g mari wat kalut keje die. hehehehe

with brosyam.. hehehehe
with dj belok. hahaha..
okess kat belakang kami tu kat meja putih tu ad die buat pameran piala malayisa n piala sumbangseh yg kite dapat ari tu.. ramai laa datang amik gmba posing2.. cik admin amik jugok.. ngan kengkawan fb yg datang. heheheh.. ramai org cakap "buke hok ori tu replika jah tu" "tiruan tu".. aihhh cik admin xtahu la plok same ad ori ke x. xtilik pon semale. bizi kan.. tpi ad pakcik tu cakap semale "replika jah ni".. pah ader laa kakak tu jawab uikhh "dok laa hok ori tu tilik molek".. hahaha.. cik admin pon xtahu. sebab semale sentuh gitu je. wkakakak..
keh keh keh.. best laa posing orng xrama mase ni..
with rakan fb mek tan.. die pakai baju skol coz ade pameran pendidikan tngi kat ktc..
jumpe dengan kak ila.. ni first tyme jumpe. hahahahha.. semua rakan2 fb ku.. kekekeke
okes and then acara berlasnug dengan meriah nyee.. n pkul 1 tu we stop kejap. nk rest laa solat2. uikh cik admin pergi surau kan punye laa ramai. sampai kene tngu turn nk dpatkan kain semahyang. ramai dengan budak sekolh je sume. sebab ad karnival pendidikn tingi kat ktc. tu yg ramai budak2. hak hak. cik admin pon budok ag kalu nk kire. wkakaka..

oke lepas tu dalam 2.3 laa.. ingt nk buat live kat  redio dalam segmen "apo kaba pok-pok kito".. dah siap pasanag sume2 dah kat latop2. tup tup tup. xjadi. xtahu la plok kenape sebab cik admin sibuk duk jadi mc kat sek2 ultras. muhahahaha.. haa semalam jugok ad sesi pengenalan puok2 ultras hok kb kepda peminat2 bola sepakk.. so hok mane ad kat perkarangan staidum semale dan laa dengar "apa itu ultras" n lihat sendiri bagaimana mereka bergerak!! memang best laa.. cik admin yg duk pege mic pon kaki duk gedik jadinye. hahahaha.. n SYUKUR laa.. dapat smbutan yg mengaglakkan.. n semalam cik admin tertarik kat abang bajju kuning tu.. die bru join semalam.. siap makan2 sekali asenye tyme break tu. die orng buat persembahan 2 kali tau.. mule2 dah wat then bgi rehat sat sebab nampak dah letih.. geeehehe.. then teruskan balik berchant.. walaupon mase chant secd tyme tu panas terk tpi die org xkisah.. tu laa org kate redah hujan panas demi semangat.. n peminat2 bola duk tegok kat kawasan sekeliling.. hehehehe

ni mase die orng baru smpai. ape lagi mugo gilo gmba keaa cik admin ni. hahaha
capo ultas kb, abe gg menjelaskan sedikit senbanyak mengenai ultas dalam sesi temubual bersama bro-syam
tu ngenok sape duk pege mic. hahaha.. n abe baju kuning tu laa yg bersemangat semale.. lepas dah  join waluapon xtahu lirik n salah aoe nyg die nyanyi tu tpi stil semangatt!! cik admin tgok die nyanyi salah. hahaah
nii laa mereka berchating dalam kepanasan.. ad org lua yg bru join tu. kekekeke


okess then mase puak ultras ni dibgi rehat sebntar n sementara die orng g makan2 minum2 n kembalikan tenaga.. para peminat bola yg datang kat perkarangan stadium tu dihiburkan plok oleh kumpulan ataupon band yg name ape ehh,, xgt laa.. mish cakap "musang band" yeke?? salah sori erkk... hehehe.. memang best soro vokalis dio.. n dio pernah soho suaatu mase dlu.. smelae banyak lgu die nyanyi antraa yg cik amdin ingt is lagu kalau berpacaran!!

org ramai duk tgok band ni wat show. hehehehe
ni vokalis diee...
tgokk semnagat nyee semua ni erkk?? smpai ponteng keje kke ni eh?? tpi ad orng tu tyme xkeje die g keje.. pelik tpi benar. hahhahahaha
soo malas nk cakap banyak.. tgok gmba bru orng tahu kann.. cam gane kemeriahan diee.. hehehehe... sebab org kate "a picture paints a thousand word". hehehehe.. haa and thenn cik admin dah tanye kaba dj mish bobo tu.. suh die datang. okes die kate belah2 petang die datang. die datang malu2 sebab cik admin duk sibuk mengMCkan puak ultras ni.. so die g mari g mari last2 tu bru die sigah.. so.. ad laa jugok soorng lagi puteri trwfm.. merangkap dj puteri laa kat trwfm.. hehehehe..  tpi si mish ni lepas makan2 n minum2 sekali ngan dj betol n tegah cik admin kembali berMC ehh die hilang.. cik admin tgok sgt die g lintas kat depan sebab nk balik dah tpi xkan nk laung gune mic ni kan.. hahaaha.. eikh mish ni nk keno nyepak sero. kelik xoyk ko cik admin. hehehehe

kamilah puteri trwfm.. hehehe.. baju kurus VS seluar.. mesti ayu berkurung.. mishh tngi xaci!! hahaahha
muncung VS jelir.. mane ok??? hahahahha
rakan fb cik admin sorng ag. mekna. kekekke.. datnag lewat dah.. balik2 lepas die tolong amik gmba ilang gitu aje. mokcik ni sore stail balik xcakap. heheehhe
okess then setelah semuanye selesai nk dekat asar tu puak ultras dah hbiss bersiarann.. eh bukan bersairan dah hbis show. show siap. hahahaha.. mereka sempat laa bgi bape chat ehh rasenye lebuh kurng 10 kot. lgu pling cik admin tertarik pade semalam is "magga" lirik die sikik2 "gadis ku pinang janda ku dapat".. ahahahaha.. doh xkea nk gadis sokmo. kah kah kah.. n bgusnye sek ni semale die orng ad edarkan lirik2 lagu kat orng ramai. ramai yg mitk ngan saya "kak2 nk lirik".. aihh lirik xbanyak cik adik oi.. share aje ekk.. hehehe..  mereka cakap banyak ag chat sebnarnye tpi nk taruh soro male ni. sebab male ni ad bola. ehehehe.. n ad laa sesi soal jawab antra cik admin dngan wakil ultras. cik admin wakil org ramai la.. sebab nampak rmai yg bermiant tp xtahu nok join.. mereka cakap folo2 fb ultras. tpi semalam xingt nk cakap kalu xder fb?? xsemua org ad internet kan?? so itulah kene pikir altenatif lain supeya sume tahu laa.. sebab bukan semua yg tgok bola ad nikmat berinternet dan berfb macam kite kan?? so syukurlahh rakan2... ni g kat link ni nk tgok die orng berchat semalam. terjumpe vdeo ni ad org tag kat wal ramzul. hehehehe.. tpi xtahu ad sound ke x.. http://www.facebook.com/video/video.php?v=176930819018205&comments (nengok sape pege mic eh)

keh keh keh.. sempat ag amik gmba. dah laa sad orng tu sorang je pelik. hehhe.. tq to mekna sebab amik gmba ni erkk..

then lepas tu semua dah settle dekat kol 5 asenyee krew2 trwfm sudah berkemas2.. penat weii.. hahaha.. terutama bro syam la sebab die cakap banyak sejak tgh hari tdi ag.. n xsempat laa nk menemani anda sampai kol 7.. sebab tumpng org alat orng die nk wat masuk staidium ag.. dj betol duk berkalut pasal sape nk dj malam ni nk wat live keate vs johor... memng dj betol seorang yg bertangung jwab la!! kalu x kan, lebih 500 orng peminat setia trw xleh thu how's the game at this time termask laaacik admin sediri....

haaa,, abah n mama cik admin duk kalut2 dah msg suh balik. juto 6 micsol tidak dinagkat sebab tkut. hahahha.. mama spotim je abah ni. die selalu cakap cik admin suko derat.. padahal tyme die balik tu la yg cik admin kuar, kalu dok sebek duk keda jahh.. tpi sebelum tu kann.. sempat laa cik admin mengunakan sepenuhnyaa promosi yg excel printing buat. die ad buat promosi!! murah tau!! gmba lebi 10 R asenye kite bleh orint 3 keping 10R dengan harga hanya rm10. kalu tnpe promsi katenye rm1o sekeping.. so ape lgi amik kesempatan yg ade.. yg prust nye banyak gmba xde dalam kamera.. sempat prnt 6 aje..n of corse aa gmaba cik admin ngan abam rojo tu selcetion yg utama!! hahahaha..

nengok... besa x?? hehehehe..
2/5 keping gmba cik admin yg cik admin cucikan. satu lgi gmba dj betol. cik admin hadiahkan kat die. hehehe
tegah2 nk balik dah org kuat yusmira ckap sesuatu kat cik admin.. so jom la amik gmba dulu ye uncle.. die jeles gmba die xambik.. heheheheh.. 

 ingt nk print ag nk bukok gmba2 dale latop tpi xsempat sebab kakak sy "mek belom" mai dahh.. die nk amik tiket yg die pesan sy beli. lepas tu ape lagi cik admn gunekan die sepenuhnye laa suruh die belanje makan. kekekeke.. die cakap "mung nk make mano? ak xdok hal. pitis ak belana" wkakakakka.... mek belom ni meme laa.. die baik jugok cumeee die kasa n bekeng jah.. tpi cik admin ok ngan diee meme bekem laa sarah sohor ni. heheehe.. cute2 cuby2. mhahahaha... so bantai cukuk2 die bawak cik admin makan chicken chop.. kedai tu kepelikan aje. macam kedai cine.. tpi melayu laa.. hehehe.. terima kasih ye mek belom belanje i.. keh keh keh...

hahahahah belom vs playwod sebab die pngil mekwa kurus kerim. palywod. hahahahaha

okes then lepas makan2 kak belom terus anta cik admin kat kereta. sebab barangbanyak.. sblum balikk  tu dah cri dj betol tpi die ilang entah ke mane. just tngl pesanan kat budak die cakap nk balik dah.. tpi kesian jugok kat betol tu. gane laa die nk cri dj nk ulas malam ni. harap2 semua ok la...

memang memandu dri kb ke tanah merah ari tu kan rase seprti cik admin membunuh diri di jalan. mane x nye aku terllelap. wkakaka.. mule2 tu puluh kali dah duk terpejam mate ni.. n last2 terlelp sekejp tpi terus tersedar.. memeng kenaling aaa.. nasib baik sekejap jee. tersentap gitu je. kalu x memng berlaku kecelakaan dah.. mane xnye seblum tu tido kol 4 pgi then kol 7 bgun dah.. bape jam je tido. muhahahahahah.. orng biase tdo over kan tibe2 tido sekejap tu yg jadi nagntunk.. n syukur ALHAMDULILLAH.. berjaya smpai kat umoh. smpai2 tu maynag asar dulu. sebab nk hbis lolo doh. n tngu mayang mgrib jap then terus tido kat sofa kat kedai.. nk bgun xlarat rase cam nk demam je.. tpi dah 8.45 malam tu terpaksa bgun sebab nk engar live bola... heheehe

n ader sesuatu yg membngkitkan semnagt n keletihan cik admin bile dengar die sebut kesebelasan utama name abam rojo ader!! hahahaha.. bersorak laa ape lgi. tpi tercertus nye frust dihati sebab xdapt tgok.. harap2 abam rojo wat gol untuk ubat demam ni. tpi die injured n digntikan dengan ore lain.. terkubur gitu je laa.. tpi xper la permainan pertama abam rojo yg menarik n steady lah!! hahahaha.. ni ad orng tag gmba kat fb cik admin. hahahaha


Add caption
kah kah kah.. inilahh.. cik admin on9 petang tu tgok2 100++ notification kat fb.. hahaha..kejut jugok tgok2 dalam fon mamat ni add poto ape plok. ingt gmba kat perkarangan staidum semalam upe2 nye gmba abam rojo.. terima kasih yee.. heheheh... memng dah agak dah sebab ramai duk komen2 gmba.. yg cik admin geram kan komen gmba masuk dalam fon.. then nk balas xleh.. nk xstop sayang sebab cik admin selalu post status yg [via celcom sms] tu.. kan pakai fon doremon xde laa yg ad iternet. hhehehe.. kene yg sigit semgu je.. anyone bleh tolong cik admin x supaya status n wall post aje yg masuk dalam fon.. geram sebab jadi msg lain xbleh masuk n bingit sgt laa tiap saaat bunyi. 4x kene delete all. sekali delte 90 msg. banyagkan laa.. mcama2 ad. yg status, wall post n gmba. hahaha.. nasib ko laa cik admin.. ha'a terima je laa. asalkan hepy,, hehehe..  ad sorang tu lucu laa die tanye "kakwa ad masuk x gmba ramzul yg oore tag kakwa" hahahaha.. die ni pompuan tau. die kate lagi "ore dk kelis2 gmba ramzul tu pah cepat2 ore tag. tp xtahu masuk ke dok sebabline selow". tpi asenye kawa ase memng xmasuk dek sebab gmba ni org lain tag. hehehe.. die kate xpe nati die ntag semula. die kate ag "sajo tag sebab kawa keaa peminat yg penatik" hahahaaha.. senget aaaa semua org ni.. tpi tu laa  die tahu cik admin peminat fenatik.. tq yaa cik adik.. hehehe.. tp minat as player je tauu n atas padanag n kait ngan bola sepak kelate.. xder lebh. abam rojo xkenal pon cik admin ni sape. biasae laa.. mnat2 palyer kan. heheheh..

ok laa takat tu laa dulu.. lenguh n aik krem dah tgn ni. asenya dekat 2 jam lebih dah cik admin tulis ni. n ni merupakan entry terpanjng sebab die gabung 2 event on a day. sebab tu jadi panjang ni.. hehehe.. ok las skg dah kol 5pgi. hahaha.. cik admin tdo dlu ye nanti mengamok my parents. haaaaahahah.. dada semuaa.. saalamm...

KELANTAN vs JOHOR FC
P/S: memang panjang n melalut2 laa enrty kali ni.. i'm sori yerr.. hehehehhe.. nk tgok gol kelantan semalam bleh g kat link ni ehh... http://www.youtube.com/watch?v=ShV1Zh3NBSw tpi ni 3 gol aje. satu ag xder. sori benda free kann.. sound ponxder tu.. freee kan terima je lahh.. :P

Friday, February 11, 2011

~KERIANGAN & PICNIC~

adesss pinic?? keriangan?? hahahaha.. mengarut2 je cik admin ni.. tpi betol laaa.. 2 hari lepas laa ari gpo eh selasa kot.. cik admin melepaskan tenseyn kat... kat mane? kat waterfall. nk cakap name malu. kih kih kihh.. sebab bgi org kelantan tempat tu debek je.. tpi seruisly cik admin xpernah pergi. ni first tyme cik admin pergi.. mama cik admin cakap dah mai dulu2 waktu cik admin kecik tpi mase tu cik admin xingt.. so ni laa mase besa ni bru cik admin ingt.. kat mane erkk??  kat.. malu le nk cakap.. berlagak waterfall.. ingt kat mane. upenya kat.. jeram pasu ajje.. kih kih kih...

ni mase seblum pergi.. seblum bertolak tngu kat kedai dlu...
okk.. cam ne bleh ranncang nk g sini ye?? aishh macam artis plok main2 soaln gini.. hahaha.. cik admin xtahu jugok sebnarnyee.. duk on9 tu mama cakap "mung xsei g ko ore nk keloh esok".. wahh ape lagi tegah2 mod xelok ni best nye g keloh.. "ho nok g".. cehh. cakap po nk gocoh. sebabnyo cik admin gaduh ngan mama. xgaduh jugok tpi mud xmolek mano. wkakaka.. cik admin meme peranga huduh nok oyk bui.. degil! wkakaka.. sbenarnye ni perancangan family "mee kg pek"... so evrymont die sekeluarge akan ad cuti.. so ari selase n rabu die cuti. n die nk g picnic n ajak la fmily B'Eight join sekali.. then semua dah setuju join jee laa...

kedai tutup ke?? kedai roti xtutup.. kakak cik admin yg no2 jage. kesian kat die.. die sedh sebanr nk g jugok tpi entahla kenape die xbleh pergi. die kene jge kedai. sebabnye die memng dah selalu cuti. yoko kak?? wkakaka.. xpo laa mu g ngan tok laki mu la lgi sedak kak. hahahaha.. then lepas bebudak balik sekolah siap2 n kol 3 kami bertolak la ke jeram pasu. ahahaha.. ayat lagak lebih macam nk g picnic kat ne.. tpi betol cik admin xpernah pergi. ni pon pergi sebab fmli "mee kampung pek" abe dee ajok. so join laa..

ari tu konvoi 5 buah kete.. kete cik admin je yg kecik. kete lain sume pacuan 4 roda n besa2. terpaksa g nagn keto cik admin sebab bawak semua pekerja2.. kire fmily day la kan. hehehehe.. tpi xpe la ore jate yg bawak kete cik admin. ape guane ad orng jate last2 cik admin bawak kan. hak hak hak.. duk atas keta ngan die semo rng ingt kapel.. mane xnye same mudaa.. nasib ad 2 org lgi alik belake kalu dok meme dah syak kapel.. xmau eh gewe org. cik admin pon gewe org. wkakakaka.. koya la cik admin pom. hahahaha..

kah kah kah.. gmba ni 3 kali berenti kete nk suh jadi gamba, hok lain gelap..
okes jarak tu dekat je laahh.. naik xde panah pungung ore kelate kato. hahahaha.. stgah jam pn xsapa asenye. lor cik admin ingt jeram pasu jeram pasu ni dekat ganu.. apo dekat jah eh.. buleh g sokmo2 laa. hehehehe..

3 pompuan yg gile gmba. wkakakaka.. yg 2 belakag tu ahli mee kg pek.

then seperti biase sapam2 sane buat laa ape2 yg pautu keaa.. hmpar2 ape yg patut,.. n yg excited part nye salin baju laa.. nk terjun dalam pasu ni!! hahahaa.. tpi orng cakap sini tempat "keras" n "berangin"... hukh seram bulu romo cik admin cakap gitu maalam2 ni. dah la malam maat. hahahaha.. dah2 lupekan. tpi smpai2 tu kan panas laa.. xmau laa mandi awl2.. nantii makin "putih" cik admin yg sedia putih ni. hahahaha,, org len salin2 baju terun terjun cik admin tngu dlu tngu die teduh2 cikik.. xmau laa nanti burn dah la burn dos. wkakaka

operasi lihat melihat. hahahaha

yg tu team mee kg pek siap bawak dapur n gas masak sini.. kite orng sume yg dah siap.. best laa die masak yg panas2 ag

org duk simpan2 barang yg kanak2 sebuk duk main. kah kah kah
  
ni laa separuh daripada bekalan makannan kami. hehehehe

okeesss.. then salin2 baju n perigi laa mandi.. die orng meme cepak mandi tpi cik admin tngu dah teduh dulu.. tkut laa kan lgi turun saham aku. wkakakaka.. then mandi2 kejap kite orng balik makan mehon.. makan mehon dengan air oren yg manis leting2.. gom la sapo watair manis leting2.. tpi demi lapa kan sumbak aje. hahahaha.. tehn ramai2 terjun kat air.. best22!! smbil main tolak2.. main tarik22.. main gelonsor.. oreg lain yg duk kat situ just tgok jee.. sebab team kite orng dan konker gelonsor tu. sian kat orng lain.. tgok je laa. tpi xramai sgt sebab bukan tyme cutii kan.... jom nengok gmba laa.. sebab org kate "a picture paints a thousand words" hahahaha.. tibai lee papepom..

kah kah kah kahh...

nengok laa.. best nyee.. main.. hahahah
siap ade sesi cuci rambut. hahahaha
kahkahkah.. gmba konrtol gilee.. berlagak nk berjiwo laa.. hahahaha
sek koyaa.. hahahaha
yg ni mase ad laungan cakap "b'8 jom balik.. so this is the last post in air. hehehe

then lepas semua2 selsai tepat kol bape eh rasenye dalam kol 6 ke 6 lbih kite orng pon bersiap2 nk pulang. heheheh.. macam la perjalanan jauh. berlagak lebih je cik admin ni. muhhahaha.. 2 kali makan lepas makan mehon then makan nasi sebab lapr.. then last2 kite orng pon balik lerrr... kat sane ad jugok kemudahan surau so no excused ehh nk tngal!! 

hari ni cik admn xbanyak cakap kan.. sebab duk banyak tnjuk gmbaa.. bukan ape. org kate 'a picture pain a thousand word'.. tpi kan lepas2 mandi tu bukak msg sebab tdi cik admin ad post status pasal ni. hehehe.. ad jugok yg jeles ad yg koya2 xjeles.. hahahaha.. then seperti biase akan masuk banyak msg pasal fb ni.. bukak2 semua cakap "al-fatihah" "takziah".. uikhh bapo ni.. meme kenalng duk dak duk dak dohh.. pah cri la punca msg.. tgok2 ad kawan kite ucap takziah kepada salah seorng abam2 saya lahh pasal mertua kepada abam sy telah kembali ke rahmatullah.. INNALILLAH... jadi terkejut jugok laa.. pahtu ad laa yg sorang tu yg menbahkan luke bile die reply msg cakap MR. A ni arwah.. rup2 nye die silap paham.. die ingt ke MR.A yg meningal.. aihsss ngarut suguh. smpai cik admin col tanye sape sebenrnye yg meningal.. after setle semuaa.. ok laa benda tu nhanya silappahamm...

okes thennn semua dah bersiap2 nk balik.. cik admin terlewat sediri sebab teman adik crik seluar die hilang.. so gmba yg  ramai2 tyme last sekali mase balik cik admin xder!! geram nyee laa.. xdok dalam gmba yg ramai2.. sedihh.. sob sob sob... sebab dah jnji nk amik gmba ramai2. tpi g tu die orng dah sudah. mase nk ami semuala camre xder batery!!! bogokss punye camera!! hahaah.. tpi xpe la gune foon adik laa sebab cik admin ad fon doremon je. hehehe

elehh xjeles.. ramai ag yg xder dalam pic ni. muahahahaha
heheheheh ni bukan last post tpi last pic untuk di jeram pasu... muahahhaha

 hehehehehhe.. tu lahh.. best nye aseee... pergi tenagkan fikirann.. kire macam fmily  day laa nii. tpi kalu g ngan "cik abam" (xmerujuk pade sape2 coz i'm single!) lgi best.. ingt dulu cik admin pernah g lata apo eh dengan my-ex. haahaha.. best siott nk beromentik.. tpi xpergi ber2 la..nanti kene tangkap. g ramai2 ngan kawan2 die.. as usual i'm only the girl. muhahahaha.. tu mase first yg second tu bawak adik la.. hehehe.. g ngan fmily dah best gile2. g ngan kawan2 lgi best kan. sekepala!! jom teman2 abam2 n kaka2 kite g eh!! wat fmily day mandi2 xnak pool waterfal pon ok. hehehe.. best sebab nk tenagkan fikiran kan cik admin berserabut ari tu.. but now kembali berserabutt!!! hahahaha.. i miss u..kah kah kah...

okess dah nk balikk.. jom balik!! so baliklaj kami.. 3 kali berhnti sebab nk amik gmba supaye jadi comel. sebab lawan cahaya jadi gelap. so kene berhnti kete siap nk pose nk comel... wkakakaka


sooo.. dadaa.. jumpe ag.. peacee!! muahahaha
 haaa ni nak kasi tgok. pose yg tercomel dalam love yg kakak cik admin buat.. hehehehe.. banayk kali buat last2 bru jadi.. comel gmba ni.. koya cik admin.. buke cik admin comel tpi gmba ni laa.. okesss LOVE & MISS u all my fren, my sis, my broo n of corse my family... muahhhhhhhhhhhhh....

gmba ni memelukan 3 orang yg bekerja.. jom amik gmba, jom wat love n jom pose laa.. hehehe
nanti nok wat gmba ni (hok jom buat love) dengan orang yg cik admin love!! llgi bermakna kann.. hahahahaha.. okess semuaa dah nagntk nk tido kol 5 pgi dah. dah la malam maat. ehheehhe.. dada,,, MISS U & LOVE U all.. MUAHHH....