Tuesday, May 24, 2011

~my sayam mungkin tinggal kenangan~

lamonyohh dok on9.. ehem2.. ASSALAMUALAIKUM....

haaa suguh lame aku tak on9. n ni pertama kali dalam sejarah aku berblogers aku tulis entry tyme ni...

sume dah tahu dah kalu ak tulis enrty tu mesti ad masalah kan?? ermm... agak betol.. yess memamg ad masalah... tp napok ko tajuk tu masalah cinta ker?? owh TIDAK.. ketepikan dulu soal tu..

noww ni masalah LAPTOP!!!

kenape dengan latop???? huhuhhuhuuh.. latop cik admin dah rosak.........

sebenarnye agak lame dah jadi macam ni. cik admin ingt 3 kali dah... kali pertama tu mase cik admin nk pergi tgok bola kat shah alam.. latop tngal cam tu aje lah kat umoh.. sebab nk pergi dengan puak ultras kelantan kan so mase pon singkat xkan nk bawak latop2 la plok.. so tngal la kat umohh dengan latop terbuke mase my mama anta cik admin g tngu van nk g shah alam ari tu.. duk sane meme teringat kat latop giler.. duk miss sgt kat latop..

then balik umoh lepas tu.. fiuhhh mujur xtiyok jah.. tgok2 latop punoh!!! xleh nk open... jadi black screen.. masyaALLAH nk marahnyerrr perasaan ni. nk marah kat sape?? kat mama. sebab mama yg gune latop tu.. huhuhuh... tp tu lah xmarah direct la. marah dalam ati jer,,, kesian jugok mama pon bru reti jah pakai. tp tu lahh tngal 2 hari latop rosak.. thenn macam mane entah cik admin buat setelah berjam2 tngu ALHAMDULILLAH.. latop normall!!! tqq,,, xmarah dah la kat mama. syg giler2 lah. hahahha.. becoz she's the most spotim mam in da world...

then latop wat hal lagi pade second tyme,,, mase?? xingt mase bile.. perlawanan kelate menentang ape entah.. slengor kot.. kat kb tu.. balik2 tu terus insert pic. then sebab letoih sgt2 tido n shut down latop. xingt lasung nk buang memori cmera dekat latop tu.. esokkan tu... mama nk bukok latop.. xjadi!!! arghh sekali lgi aku ingtkan sebab mama. hahahaha... memeng la latop sentisae punoh kalu mama nk gune. then ak tngu n repair2 dalam 2 3 jam \,, then aku perati latop tu betol2. baru nampakk memry cmeraa duk situ.. aduhh.. aku pon bunag la memry n latop kembali normall!! hahaahha

nasib je kan?? the kali ke3.. kali ni. meme xleh diselamatkan lgi... latop rosak lgi.. tyme?? tyme aku g kl mase konvo kakak... kenape?? xbawk latop ke?? dok aihh.. bawak elok2 jerr.. gune kat sane pon elok2 jerr,,, thenn satu mase tu,,, ak terlambat.. n nak cepat. latop xoff lagi.. ak pon suruh die ofkan latop aku.. so die ofkan latop ak n campakkn my brodband kat aku.. then kite orng pon keluarlah together2 wif my fmily sekali...

balik tuu aku nk on9... xboleh!!!! ARGHHHHHH!!! jiwa mula jem krem doh ni... bile latop xleh nk on ni.. jadi macam masalah pertama n kedua ari tu... kembali blue screen..!!! geramnyee!! kali noi geram kat sape?? geram kat die.. entah macam mane la die offkan latop aku.. tp xsalahkan die pon.. sorii sy xsalah kan awk yerr,,, maybe meemng ajal latop tu cume penyebab die ajee.. ALLAH je tahu ape perasaan bile latop xdapat.. latop rosak tyme die closedkan.. ;)

n try wat macam biase. wait for 4 5 hours.. tp still xdapat... die keluar suruh choose 2 item...
>repair windowsss
> stat windows normally

soo bile tekan repair windowss.. die keluar laa loading pah tu gotu goini.. last2 black scren n last2 jadi blue screen samapai 4 5 jam tp still xdapat...

pastu aku cabut batery then open semula.. pilih stat windows normally tp bile tekan stat wiondows normally die keluar page yg suruh chosee 2 item tu balik. so nk xnak meme keno teke repair window...

die ad cakap hareddisk ape entah. cik admin xreti,,,, then semalam rase nk bukok dekat disk tu. bukok2 tgok ad satu disk dalam tu.. fuh ALHAMDULILLAH... ingtkan tu penyebab.. tp lepas keluarkan disk tu benda tu still xjadi!! prob lagii.. adus frust lgi lah...

so setelah tanye padangan memeber2 die orng cakap anta fomat kat kedai.. ok ak pon pilijh untuk fomat kat kedai.. g kat kedai tu die cakap.. "wndows error dik.. mane bleh wat bekap file.." sy pon cakap laa macam yg meber2 cakap. yg terafer dari hardisk ape enth.. ok die cakap kami cube.. ngek nk bukak kedai sgt pah xtahu.. orng pompuann gitu lah sebo xtahu. nk bukok sgt kedai...

n pgi tdi.. aku dikejutkan dengan satu pngilan... die cal "dik,, latop ni xleh fomat sebab rosak hardisk".. okes sy cakap xyah wat aper2 nati sy g amik... then i smbung tido.. lepas sedar semula tu bru cal balik.. baru kaba ore katoo.. soo die cakap meme xleh bekap sebab hardisk punoh. n keno tuka hardsik. n gmba2 file2 dale tu semo xdapat diselamatkan. tukat hardisk dalam RM 180 ++... huhh...

sy xkisah nk tukar hardiks ke ape ke,, tp permsalaahan sy skg ni.. GAMBAR-GAMBAR dalam tu!!!! huhh!!! sy xsyg benda lain dalam tu tp syg gmbaa.. syg goile2.. meme la fb pon sy dah letak gmba2 kat.. tp banyak ag hok ad dale latop tu sy tak letakkan dalam Fb!!! n sy syg semuaa gmba22 tuhh!!! soo howww kalau gmbar2 tu xdapat diselamatkan??? huhuhhuuh

sedih sedih.. ALLAH je tahu... bgi aku.. ak sngup xdapat latop tu semula berbanding gmba. aku pilih gmba tu dari latop... latop xpee bleh beli lain.. bleh gune yg mane ad.. tp gambar?? nk beli mane??? kenagan sape nk jual??? gmba kenagan yg berharga gile22.. hyuhhh xsnguppp!!! ad ke doremon yg nk tolong undurkan mase??? tidakkkk!!! i need the picss.... huhuhuh..

latop tu xsmpai setahun pon lgi.. tp gmba dalam tu ad ribu2222 keping laa!!!! setiap event ad gmba.. yg diluluskan dah masukkan dalam fb.. yg xdiluluskan?? ak xmau kenangan tu hilang cam tu jer.. huhuhuh.. 18.7 ni brulah cukuk setahunn!!! arghh geramnyee.. kenangan aku.. mane nk cri balikk...

ak nk pergi ambik balik latop tu kat ekdai tu n nk suruh member2 la buat... mintak2 laa jadi n function.. nk rosak xper la.. tp ak nk amik segala jenis gmba2 dalam tu dlu.. then barulah bleh untuk tukar hardsik ke ape ke.. huhuu.. semua doakan latop sy kembali normal n gmba2 sy kembali kepada sy dengan selamantnya.. amin...

Monday, May 9, 2011

nok gggggggggggggg jugok SHAH ALEEE!!!!!!

hai salamm... heee... ni nok ngamok2 nii.. bakpo plok terrr... nk ngamokkkkkkkkkk... sebab??? sebab nk g jugok stedium SHAH ALAM tgok bolaaa ari jumaat ni 13 mei 2011...pah nk ngamok bakpo???

sob sob sob... alkisahnyaa,,,,,

pada suatu tengahari,, xingt pkul bapo,,, telipon sy berdring dan dengan mengantuknya sy angkat.. terdengar suara seorng perempuan (kakak) di hujung talian... katenye... "waa,, tolong kak buleh?" aishh.. kito nyo kemama kaba xkabba... "baru bgun tido ko?" "aishh dop bgun lagi kak tido ag ni. bakpo?"... "wa tolong kak,,," "tolong gapo kak?".. "teme kak g shah alam ari kamis ni tgok bola kelate lawe selangor.. kak buleh cuti" uikhh terdengar ayat tu mateku pon luahh laa celikk.. ahahahah  "uikhh shah ale??" "homm kak nk g sebab kak bleh cuti. teme deh? kito g ngan bas sapa denu sain kak amik.. n kak suport belako"  uikhhsss!! lgi terkebil2 mato aku... hahahah

saya pon kate... "aishh kak,, tok tahu lgi tu. tp sero mace tok leh la kak. mama mano bg. mama bgi tgok game kb jah".. sebab meme sebleum2 ni pon mama cik admin xbgi lah.. n xpernah mintak dah satu.. sebab seblum ni pernah mintak die memang xbgi.. die kato g hok kb sudoh la. tu pon xpade awk doh la ore tino.. buke mene awk ni.. tp ape2 pon mama very222 spotim!! hahahaha

then wa cakap.."kak, wa sero mace xleh la.. meme mama xbgi laa.." dengan nada frust kakak tu oyk.. "hom xpo la wa xleh tolong kak... ".. adeh kak buke xleh tolong tp pehe2 aaa.. wa kan budok2 ag. mama mano laa lepas.. hehehehhe... plus2 pitis2 kureng leni ni. hehehhe..

then sy dengan tibe2 nye g tanye mama mase i makan nasi mama duk nera baju gapo xtahu.. haa die baru balik lepas kakak beli hadiah seluar jeans untuk hadiha ari ibu,,, "ma,,, ore nk g tgok bola kat shah ale ari jumaatt ni bleh?".. mama xjwab ape... lepas tu sy smbung ag.. "g ngan kakak hok tu tu.. hok mari kedai sokmo tu",,, n mama senyap.. tp meme respon die nk bgi.. theen wa oyk ag... "kakak tu oyk nk belanjee semo.. hahahah".. pah mama tanye... "pah mu xsei g ko kl maso grad kakak 18hb ni?.." "bakpo xsei g nyo nk g laa.. bleh ma deh?? ".. "ikut mu lahhh"... yahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.... ALLAH je tahu betapa besarr nikmat mase mama cakap ikut mu lahhhhhhhh.. hahahaha.. mama bgiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!! first tyme mama bgi ni nk tgok bola from kelate travel ke tempat lain ngan kawan2..

thennn,,, tmbullah penyesalan dalam diri.. kan dah cakap kat kakak tu tok tdii... n xleh g. mama xbgi. n aku dah tolak perlawaan tu.. Ya ALLAH betapa besar nye penyesalan dalam diri aku.. then kol 6pgi semalam lepas macam22 giler aku pikir... aku pon msg sekeping dekat kak mim "kak, nati kak g shah ale ni ngan gapo? jadi ko ngan bas? itu (someone)  kato ngan keto.. wa tanye mama sakni die bagi.. 2sero mari jjetak nk g jugok ni.. hahaha.. tp gat pitis xbanyak mano. tu wa tanyo nk g ngan gapo"... haa tu lah kol 6 dekat ngan 7 pg ak hntar msg... then mcam2 lah bermain dalam kepalee nii.. sampai kol 8 pgi pon xleh nk tdo ag.. bayangkann xtido sehari suntuk tpi even dah 8 pgi xleh nk tdoo.. kerana?? tngu kak mimi balas msg. ahahahaha.. nk thu bleh g ke tidak. hati meme melonjak2 dahh..

sebelum ni ad jnji ngan abe ipaa dio oyk nk g. then ingt meme nk g sekali la.. tp semalam dio tayo.. "wa g dok shah ale ni?? abe g." sy jawab "nok g atekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk".. hhaahahaha.. di kato abe g ngan anok sedaro abe.. sebuoh keto penuh doh laa.. alosslaaa.. peras nyo laa serooo.. yg tu action before i send sms to kak mimi.. tngu punye tngu xde nye balas.. then xsedar kol bape i tido. asenye 8lbiih dekat kol 9. duduk dekat katl kol 6lbih ag. tp macam2 benda ak pikir n pling menyesal.. FUHH BODO NYO TOLOK TAWARAN KAK MIMI.. n aku x aspect mama bgi!! hahahaha

ak heranye ar ni kan.. tdo lewat doh tp setiap sejam aku tersedar.. duk kate lorr baru kol bapo.. sedar2 lorr baru kol bape. last2 1 lbh tu sedar2 meme xleh nk tido doh.. akk bgun terus capai latop. hahahahha. tgok2 tkut ad something yg bleh menyenagkan aku.. tngu msg kak mimi xbalas2 nyee.. then kol bapo eh 4 lbh ptg kot kak mimi cal.. "wa duk mano? kak nk g kedai ni dale kol 6.." "hom kak wa duk dumoh ag nk mandi2 pahh g la kedai.." n xsempat hbis ag ak tnye teruss... "kakkkkkkkk ganoo buleh ag ko nk g???"....

n jawapan die agak mengecewakan... sob sob sob.. kak mimi cakap "kak pakak g ngan van belako wa..." van puak2 ultras.. sebelum ni ingt kak mimi sabuah keto n folow ultras tu.. tp balik2.. die kate g ngan van.. n semua yg gurl2 pon sumbat van semo.. aduhh... kecewaa laa aku.. ingt melonjak2 dah nk g.. tp dah kalu naik van tu.. mesti xmuat.. sebab ak ad dengar la pasal ni ramai dah semo ore ad rng tanye "mu g ngan gapo?" "van".. "van" "van".. aish bile dengar van tu ak jadi adehh.. kecewa dah laa.. xdok harapan doh la nk konvoi n g shah ale ramai2.. "tp kak oyk xpo wa kito bice meta ag.. kak g keda wa" .. ok kak.. ~talian dmatikan~

~dikedai~

gano kak... n kak mimi pon kalut22 duk kontek orng yg handle kan pasal van tu.. n die buleh cakap "mekwa nk g jugok".. adeh malunyeee.. die yg ajok orng dulu!!! hahaha.. memang kalu kak mimi xajak.. memang wa xg doh la kak.. kalu ngan abe ipa xg jugok meme xdok ore lain laa.. sblum tu sblum kak mimi datang wa tanye mama sekali ag... "maa,, buleh deh ore nk g shah ale ni".. "g ngan sapo?" " ngan kak hok ari tu laaa".. "g ngan gapo? sapo bawak keto? nati nk tido mano? tino bapo" hahahha.. panje la plok mama aku ni.. homm beress lakoo.. "olohh kak tu besa doh eh.. buke budok mudo mace ore nyo reti la jago diri nyo belakoo.. deh22... "mu nk g koya ad duit" hahahaha.. "aloh xpo la mama bgi gaji ore mgu ni jadi lah. ore ad simpanan sikikk.. n hok syok nye oyk kak tu nk belanje sikik2. hahahaha..." n mama pon intervew la pasal kak mimi ni. cam tu la cam ni laa.. siap nk tackel untuk pok sedaro.. wa cakap "gewe ore doh la" hahahaha

okes dengan ni dah lulus dengan mama.. just tngu dri phak van laa.. n ad tertanye22 puak2 ultras tu katenye van pon dah penuh.. 22 ore. 11 ore satu vann.. masyaALLAH 11 ore satu van??? hahaha.. mace ike sadin laa.. tp best la ramai2 kan.. wa cakap "xpo laa kak.. ore sajo jah eh.. doh kak ajok n mama bui tu nk g tu.. xplan pon sebenarnyo nk g. xpo la kalu xmuat g lahh hok asal2.. doh xcukuk tempat doh. ore sajo jahh...

tpi kak mimi ni degill!! haha.. die tahu aku ni melonjak2 nk g sebenarnye.. tp terpakse kaver2 sebab dah xder yg available kan. hahahahaa.. die kate xkiro gane2 kak nk wa g jugok. mugo mama bgi dah.. hahaha.. TERIMA KASIHH BANYAK2 laa KAK MIMI!!!! hehehe.. siap cakap kat sooree abe ni kate rela suruh sewa kereta yg gear autometik satuu,, n die akan bayar 100 sebab untuk nk bgi aku g jugok!! aloss sedih n terharu saya kak.. sob sob sobb... sebab nk gear auto?? sebab bleh gilir2 ngan waa.. wa ok je drive mane2 asal gear autoo.. keta kak mimi manuall.. asal2 nk g ngan keto die,, n diie tanyo wa reti ko bawak kat kl nati manual?? cmfm xreti. hahahha.. n mesti ad yg tanye.. y not i use my car?? auto kan?? my car problemm... x bace status fb saya?? tiap2 malan sy menyumpah2 sebab susah nk stat.. n nk g jauh kan sebis lame dah x. kan rusing plok tengoh2 jalan wat hall.. aku paham la keto aku cam ne perangainya.. smpai ingt nk jual dah.. tp ak xbgi sebab ak kenal n membesar lepas dapat lesen dengan kereta tu!! HABIS MADU TAK KAN KU BUANG SEPAHNYA.. ak akan mempertahankannya.. n sebab tu la rusing nk bawak g kl.. tu yg kak mimi sngup suruh sewa keta lain.. semate2 nk muatkan aku jugok.. aloss kak mimi.. sedh saya... baik nye kak dengan saya..

sy meme kalu kak xajok meme xakn g dohh.. die kate "hoo laa kito nyo ingt sokmo ko adik kito hok ni"... hahahahaa.. thanksss realy22 much kak.. tp tu lahh.. sekarang ni?? semua tergantung.. ak pon xtahu ag bleh g ke tidakk.. kene tngu keputusan 2 3 hari ag kot.. oreng jom settle kan pasal ni.. harap2 sgt ad kosong n ak bleh gg.. sebab leni meme jetak222 nok gggggggggggggg.. nok gggggggggggg.. nok gggggggggggggggg.. nok ggggggggg.. hahaha.. melonjak2 dahh... tp kalu dah xde rezeki ok la aku terimaa.. sebab ak xplan awl2 pon kan. sekadar mencuba nasib jee.. 

n kali ni g ngan ultras kelate.. aa.. ha kene joget2 ke?? aishh.. dok tahu lahh... biar sapa la dlu... heheheh.. n untuk my abaam2 yg disayangi,,,"12 warriors",,, for this tyme xleh join abam2 laa n duduk sekali ngan 12 warriorss macam biasa.. sebab wa g ngan ore lain kan..  n kalu kak mimi  xajak meme xg dh laa..  realy2 sori my lovely broo.. nanti kite jumpe len kali mase game lain plokk ehh.. skg wa g ngan orng n kene folow org... ok? i luv u all my abam2~sory for ths tyme.. wa tahu abam2 rindu kan saya.. keh keh keh.. tp wa x nk la orng kate nk g ngan ore nk tumpe sene. awo jupo gu tngal.. its not my staill.. sebab tu wa mitok maaf awl2.. nnanti i msg k.. heee..

okess takat tu je larr untuk kali nii.. niat di hati n melonjak2 meme nk g,,, tp apakan dayaa,,, kalu xdok kosong xper lah.. xdok rezeki orng kate kann.. semoge perjalanan selamat semuaa.. n rely2 thanks to kak mimi!!! sebab die yg suguhhkan sy nk g.. kalu x meme xg. sebab sy xbiasa dengan ultras sgt.. malooooo.. ohohoohhhohoh.. tp harap2 jawapan yg akan diterima sehari 2 ag POSITIVE!! hahahaha.. tp xper kalu xder jgn kehel sgt.. wa ok terima ajee.. sebab xplan pon sekdar mencuba nasibb.. heeeee.. :)

ok lass panjang giler222 dahh.. hahahaa.. daaaaaaaaaaaaaaaaa

Sunday, May 8, 2011

selamat ari ibu mama....

assalamualaikumm.. heee.. lamo nyoo xupdate blogg.. lepas pado tekanam ari tu ggat pakak xupdate derek dohh.. bena nk update pasal bolaa.. p gat xdok mod lah plok.. xtahu nk oyk pasal gapo.. sebabnyee rata22 blog dah citerr kan pasal bolaa tuu.. tp xpo kito selit sikik pahni... kah ka kah.. aish derek kecek kelate ni. ore lua pehe dok??? belaja2 la deh.. kato nk raapat ngan ore kelate. wkakaka

okes hari ni seperti tajuk datah iss... HARI IBU SELURUH DUNIA.. eh dunia ke?? rase memang yerr.. so dengan ini,,, saya nk ucapkan selamat ari ibu buat my lovely mama.......

ucapan dio??? hahahah.. panjee lahh.. nanti kito wat so so dehh.. soba2.. kite bukok cerito sedih dlu sinii..

sblum tu nk tgok my mama?? haaa,, my mama leni kalah anak dioo.. semakin 'hot' laaa... ak pon xpaham kenape semakin bergaya skg ni. ahahahah.. ari tu siap teman dio beli seluar jeanss,.... kalah aku yg lame doh xshoping nii.. ak xdok duit mama xpo banyak duit.. hahahaha... sbelm ni xpakai2 pon sluar jeans2 ni pakai slek2 ajerr.. tp sejak 2 menjak ni selalu jerr ak tgok die balik2 shopng seluar jeanss.. hahahaha.. await mama?? nk goda abah ka?? kah kah kah.. jahat aku kan...



mama wif anak bongsu & anak sulung....

haaaa... tu diaa... antare 3 org tu rasenya mama aku pling kurus berbanding anak sulung n anak bogsu diaa.. nasib baik xkurus dari aku.. kalu x memang meletop lah. kah kah kah.... gmba datas ni seluor jeans die kaler itam jje.. xsempat nk curik gmba die pakai seluar jeans kale biruu macam aku.. hahahha.. tu memang nampak fuhh mak mude orng cakap. ak pon terkejut sebenarnye.. bile mase die tmbah koleksi seluar jeans die. hahha

okess pasal my mam n myself.. aku ni memang lah perangai tersgt22 huduh ore kelate katooo... hahahaha.. mudoh "jenuh" "cetung" "ngaju" "berair mata" "keras pedal" "pemalas".... hahahaha.. mak mne yg bleh tahan dengan anak pperangai macam tu kan?? tp itulah aku.. sebab tu aku suke duk asrama.. sejak form 1 sampa aku umo 19 ak duk asrama.. so hubungan ngan fmiyl tuh paham2 la ble duk asrama kann.. jarang duk lame kat umohh.. ni lahh first tyme duk umoh lame ggiler setat at the end of dis last year until noww.. sero dekat 5 nk masuk 6 bule dohh.. masyaALLAH tuhan je tahu cm ne perasaan aku..

bukan ak xsuke duk umohh,,, ak sukee,,, sebab xyah wat aper22!! hahaha... akak2 aku dah ramai.. bgun2 tido makanan ad dah.. kain kadang2 je la kene jemur. kalu mood aku baik.. kalu mood xbaik xkan aku tegur sappe2 dalam umoh aku tuu.. rela 3 4 hari xcaakap ngan sape2, cakap ngan latop jee.. sebab?? EGO aku terlalu tingi.. ak xtahu cam ne nak rendahkan nye. hahaha.. 


tp sebab lame ngat duk asrama kan.. jadi kerja2 'perempuan' ni aku xreti sgt nk wat. plusss kakak2 aku dah rmai.. ak suke kerje2 luarr.. kalu ad kenduri ke wat makan2 ap kee ak xkan duduk wat keje kat dapur... kerja aku?? handle2 tetamuu,, keluar anta barang, beli barang... hahahaha.. ble nk berubah ni??? insyaALLAH... umur pon semakin meningkat dahh.. selow2 kite berubah ehh... kah kah kah..

n aku ni cepat mengaju ngan mama aku... sebab ak rase lah mama aku ni lebh sgt kasih syg kat kakak aku ni. aku gelarkan ank kesayangan diie. ahahahaha.. lagi2 org same lgi2 orng same.. maybe sebenarnye xde pon cam tu tpp perasaan ak kan.. orng reti membodek ambik hati rajin.. aku??? so cam ne ornng nk sygkan. ahahaha

kalu duk umoh ni lame222. memang comfimmm!!! perangai aku 3 4 ari elok laaa.. n berminggu2 xelok.. gaduhh kot!! xcakap ngan sape22 dalam umoh.. kecuali adik aku kot ak cakapp.. tu lah ego tngi sgt kan.. n mama pon kalu tyme baik ngan aku kalu ak balik lewat selalu lahh 3 4 kali msg n cal tanye duk mane duk mane.. balik cepat lahhhh.. especely tyme bolaa.. hahahaha.. ak cakap "ho ore balik".. then ad la kunci dismpan di satu tempat kan... tp kalu tymee gaduh kann.. even dah lewat 2 pgi tak de plok msg2 tanye duk mane. hahahaha

sebenarnye aku kalu tyme mood xmolek ngan mama ak jadi tensyen tauu.. ak napok je gini tp hati lembut even keras pedall.. so ak rasmi nye berbaik tanpe gaduh2 dah ngan amam aku mase besday die 25 march ari tuu.. until noww xder masalah ag!! TAHNIAHH!!! satu tempoh yg lame dah tuu.. biase baik 3 4 hari xbaik 5 6 hari. lepas tu baik balik. ahahahaha.. maybe aku dah besar kan.. ad terasa ape2 xpe lah wat mudah2 jgn simpan sgt.. semakin kite besa semakn kittee reti laa org katee..

aku yg geram ngan mama aku ni kan,, die baik sgt ngan org lain.. ramai anak angkat diee!!! sumea perempuan.. macam la diie xdek anak perempuan.. kadang2 tu rase sakit ati jugok bile asyk2 duk sebut pasal anak angkat die tu. ape2 bende beli laa kat anak angkat die tu. sikik2 ingt anak angkat diiee.. kat aku xda beli papepom... kes jeles lahh ni!! yes kes jeles lahh.. tp biarlahh anggap same je lah kan.. don jeles22 lorr. hahahah

okess tu je kot nk cakapp.... n abah aku xder duk KL.. mecari sesuap nasi katekan.. sebab tu aku bebas kuar g bola balik lewat. mama aku spotingg jerr.. yess memang mama yg sppoting!! xmarah ak tgok bolaa..!! tp semalam die cakap kat aku "duit xsei v hbs gano,, tiap2 selaso sbtu g tgok bolaa.. sekali g minyok bapo puluh doh.. pah duk ngamok2 xdok duit"... hahahah.. yess totally betol!! paling kasar bajer nk tgok bola minyak kete 20-30, tiket 15, makan 20.. hohohohoho.. then xkan xnak beli ape2 kan.. so memang hbis la gaji mngguan untuk tgok bolaa.. tp xkisahh lahh!! asal minat punye pasall.. tp abah ak xtauu!! kalu die tahu comfimm xbgii!! die cakap " v kokre jate doh laa" tp final ari tu die jugok bgi tket fnal kakku. hahahah.. i miss u bahh.. lebih 2 bulan lebih kot xjumpe.. kah kah kah... ni abah aku..

xnampok jelas lahh gmba abah.. doh la ceroh dos. keh keh keh...

n satu perangai aku xleh buang smpai skg,,, aku xleh dengar or cakap dengan abah aku daalam pangilan talipon... sebab?? aku akan nangis... !! hahahha.. dengan mama ok ag tp bile dengan abah memang xbolehh... dengar je suara die terus nk nangis.. n abah pon thu ppasal tu... sebab tu mase ak duk asraama dulu kalu die cl ak xangkat.. then ak msg "bakpo bah? xsoh col la"... hoo tahu doh die oykk.. saje nk dengar soroo.. hahahah.. memang manje kededek.. nampok jah degill.. n kalu xkeno gapo2 sikik mate terus berairr.. adehh xrock laa ggini!! ahahah

haaa.. tu je lah kot... untuk enrty selamat ari ibu mama,,, hbis melalot. memang dah cakap aku ni bile menuls xreti nk tulis pendek2. hahahah.. n untuk my mama, HAJJAH ROHAYA BT MOHAMMED NAWI,, ore nk ucapkan selamat ari ibu buat mama.. memelah tiap2 ari ari ibu... tp ni ari specel kan.. nk beli hadiah xdok piitissss... pitis hbis ko tgok bolaa.. nanti lah kijo esok2.. hahaah.. dapat hadiah dri anak n nantu sulung jer.. hadiah die?? "seluar jeans". hahahahaha lawok bgi hadiah ponn...

buat mama,,, ore mitok maaf atas salah silap n gapo2 semo lahhh.. tq to be the spoting mam for me.. nk kato penyayang tu dok sero.. hahaha.. sebab adik beradik aku mane ad sore pon penyanyang. termasuk aku laa.. ni wish ni xdok pon peluk2 wish ari ibuu.. so pakai ape??? FB n SMS. tp ak xanta ag SMS. malu lahh. ak duk luar mama duk dalam bilik.. hee.. bgi orng yg fmilyy nye memang terdidik cam tu,,, bile hri ibu or besday peluk2 ibu kan. heheehe.. tu lah lain orng lain cara...

halal kan semua makan minum ore selama ni... ash nanti ore kate aku nk mati plok. hahaha.. xpe la sekdar menulis jerr..  terima kasihh for evrything nn tq jugok sebab tahan dengan perangai buruk n uduskuuu.. ore pon xsabar2 nok nk g ngajii!! puah duk dumohh.. blo g ngaji baru laa rase rindu semula kan.. hahahaha.. tq for giv me evrything include kesenangan , kasih syg,n anything lahh... maaf atas semuaa jugok... luv u mama...

n untuk ibu2 mama2 emak2. mek2 umiie2 lain kat luar saneee... selamat ar ibu buat anda semuaa.. termasuk my fmilyy laa,, my kakakdiya, my nenek2, my mak2 sedara, my sepupu2, my kakak2 n kawan kott...xkre lah anda ibu mude ke apoee kee.. so berbangga lah jadi seorng ibu!!! sy xlagi!! jgn wish hari ibu kat saya yerr.. hahaha..

 n tak lupee,,,, specel jugok untuk UMIE,,, sape umie??? umie sape terrr??  hahahaha.. xtahu.. bantai jer..selamat ar ibu jugok untuk umiee.. xleh nk wish dircet wish dalam ni jah la.. even ad number tp.... entah sero macamm sebab big problem skg ni kann n masalah2 n rase cam jauh dah,,,,,huhuhuh... tp comfm xbace enty blog ni kan tp xpo lahh.. suruh org lain smpaikan.. xdan  xsempat nk jumpe ari tu....heeee... sori len kali erkk kalau ad jodoh.. kalau tak tngal kenangan cam tu je lahh... huhuhuh....

okesss.. itu sajeee dahh laaa.. ngt nk pendek jer tp jadi panjang jugok.. aduss laaa... daaaaaaaaaaaa