Tuesday, February 8, 2011

~BFF~

BFF??? ape tuee... muhahahahah... bukean nye boy fren forever yerr.. tpi BFF sinonim dengan BEST FREN FOREVER.. kekekeke...

haaa.. ari ni cik admin nk talk abaout my bff.. ader bape org eh my bff?? sat nk bilang neh.. pacak, kakak, mokmeng, bonget, moknik, mama, shalu n uyeng.... n cik admin laa sahabat2 ke kwan2 kat skolh pangil Kak Wa,,, heheheh... aloss udus2 nyo namo pngiilan dioo... mujo kakwwa sore jah comam namo pngilan kea.. muhahhahaha...

kenape malam ni cik admn nk cakap pasal ni nie?? sebabnye ari tu kite orng kelaur makan ramai2 tpi xramai pon 4 ore jee.. then cik admin xder camrea.. bisae la fon doremon.. fon budok2 ni semo cangih2 tauu.. malu nye fon kite fon doremon. so die orng laa je yg amik gmbaa.. benda ni 2 hari lepas tpi cik admin bru tulis sebab gmba nye kakak baru tag.... hehehhheeh... ad die tag kat fb cik admin.. tpi xper laa...


sempat culik gurl yg meja belakang suh tulung amik gmba. ekekkee

okesss... tu gmba cik admin ngan 3 org  rakan.. tudung pink name bonget (yana), tudung kelabu kakak (zura) dan tudung itam mama (win).. n tudung itam?? hehehe.. tentulaa cik admin kan. wkakaka..  negok la gmba cik admin plinng kecik kann.. haaa.. kekekeke.. ni 5 org ag xder dalam gambaa ni sebab die orng jauh semua.. yg ni duk area tana merah je.. datang jumpe kawan2 laa sebelum balik kat u masing.. bgi moral supot kat cik admin yg banyak prob ni kan.. hehehehe...

okes cik admin mulekan cerita pertama cik admin nk memperkenaal kan sahbat yg pertama ygbername pacat.. atau name sebanrdie INTAN NUFARHANA BT MUESTAPA KAMAL (silap ejo namo mu sori la wei).. die orng kelantan tpi sejak kecil duk kat pahang.. memng cakap pon lua2 je.. menyampah aku. wkakak hahahaha.. kite orng kenal ni sejak form 1 ag... sebilik sekali mase masuk mrsm jeli.. berkawan sampai form 5 hingga akhirnyaa... kite orng pernah xkawan sekejap bukan rengan tpi xpergi mari sekejap sebab intan kawan ngan orng lain n cik admin kawan ngan org lain... then lepas sebilik sekali mase form 4 kite orng kembali rapatt.. walaupon form3 xsebilik sekali n xpergi mari tpi kite orng still rapat!! die selalu datang bilik ader masaah ape kite share... meemang cik admin sayang sgt kat kakas ni. tpi kakas ni skg dah ader pakwe.. so xle nk manje lebih2 laa kan.. kekekek..until now kalu ad prob memang akan kontek!! hahahaa

then insn kedua ialah MAZURA MANRU BT MUHAMMAD..  betol ke dp ejo namo mu sori laa neh.. die ni keturunan indon.. belah ayah die sbeab tu name die pon pelik sikik kan.. manru... heheheh... kite orng pangil die kakak sebab die pnling meced dalam ramai2... die ad gaya seorangibu kepade anak2. muhahahahha.. memang meced la nk dibngdingkan ngan cik admin yg kebudak2kan ni.. jauh beza laa.. kte orng kenal pon same laa macam intan.. sebilik mase form 1.. buat satu geng then lawan senior2.. heheheh.. lawok gilee.. mase form 1 kite orng gaduh ngn senior seblah bilik yg form 4. siap kene pngil dengan badan wakil pelajar ag sebab perangai xrespect senior.. lorr bukan kurng ajar sgt pon dah rase bleh lawan kite lawan la kan.. heehehe.. cik admin ngan kakak ni pernah gaduh besa mase form 3. memang kiteorng msuh besa mase form 3!! cik admin memang benci gile laa.. tpi ALLAH S.W.T maha berkuasaa... DIA kembali menyatukan kami mase form 4... n ALHAMDULILLAH sampai skg kite orng adalah best frenn!! ak mitok maahh weii mase kite baloh dulu... kekekekee.. gom banyak... sebab ad sorng cikgu tu laa nk kite orng bersatu n tempatkan kite orng dalam satu bilik mase form 3.. tq to puan rhyna.. kalu dok smpai skg kot masng2 keras ati kan.. muhahahaha

then insan ke3 plok is bonget atau po yana.. name ful dio.. NUR ELIYANA BT NAPI.. eh gane eh ejo namo abah mu wei. ak xingt sori aaa des.. heheheh.. haa dengan yana ni kenal memang mase form 1 ag.. die gang lain mase form 1. gang lawa2.. heheheh.. memng lawa2 laa.. mase tu die xjadi BFF cik admin ag sebab die ad BFFsendiri mase tu ck admin pon ad BFFsendiri.. tpi masuk form 4 bile ad yg kene prgi sane ad yg masuk sini.. last2 kite orng jadi bestfrenn.. bermulanya kenape eh?? kenape?? jap nk pikir..  rasenye sebab die amik kelas tasawur sekali ngan intan.. dan bermula dri situ laa kami berkawan n berkawan n ape2 kami lakukan bersama n skg jadi BFF.. sweet kan? tpi dalam ramai2 die laa yg pling manje!! aishh cik admin memang geram laa kalu jenis manje2 ni. mule2 kenal dio cik admin cakap "eii ngade2 tino ni manjo geledik molek".. wkakakka.. tpi setelah lame cik admin paham.. sorang anok pompuan bongsu plok dalam fmily. mane xmanje.. n ramai2 kite 9 orng die pling jurus!! cik admin sgt jrus. wkakaka

okess yg ke 4 plok kami gelarkan dengan name mokmeng atau pon AZIE.. name die NOR NAZIHAH ABDUL HADI.. btol ke zie? hahahha//silap sori ehh.. azie ni pon smee laa.. stat  rapat dengan die bile dio masuk kelas tasawur sekali ngan yana n intan.. cik admin ni asyk2 tasawur je cik admin budak tasawur eh? tidakk.. cik admin kan rapat ngan intann.. intan tasawur.. cik admin kelas prinsip akaun.. hehehe.. azie ni dulu mase form 1-3 die kawan dengan salah sorang kawan baik cik admin jugok, nadia.. mase tu kite orng dah kawan2 laa tpi xder la macam semesra sekarang.. maser tu cik admin takut kat azie ni.. budok taekwando meme biso laa.. belt gapo dok eh zie mu ad taaekwando?? kalu lawan ad tournemnet name2 comfim menangdapat emas.. die memng ganas laa jaalan pon macam jantan sikik.. tu dulu mase dalam hati xder taman.. skg dah PIMKY. wkakakaka

yg ke5 ni kite orng pngil moknik ataupon nik.. name ebnar die NIK NUR FATIHAH NIK AZLAN.. die ni pon sorang lagi.. mak oiii manje nyee.. cakap gedik2 la plok.. muhahahhaha... mule2 cik admin memang xsuke jenis maanje2 last2 dah kite kawan rapat n jadi BFFkan so benda tu dah macam "alah bisa tegal biasa" ehehehe.. betol x tu entah2 silap. die ni pon budak ttasawur sekali ngan intan, yana, n azie.. cik adminrapat dengan nik ni pon mase form 4 laa bile dieorng geng ber4 dalam kelas tu n so kite orng kawan same2 aaa n jadi BFF.. hehehe.. sebenarnyee die orng ni geng tasawur.. antara ramai2 dalam kelas tu.. 4 orng ni je budok lame, i means yg masuk stat form 1. yg lain sume budok baru yg masuk stat form 4. yg budok lame yg lain masuk kelas akaun n reka cipta.. so die orng berempat budak lame dalam kelas tu thats y kenape die org rapat n cik admin ngan kakak pon jadi rapat sekali ngan die orng ni..

ni laa gmba kite orng ber6 mase malam ladies nigt mse form4.. best nget tiko ni.. heeh
(dari kiri: yana, intan, zura, cik admin, azie, nik)

aik selempang ape yg cik admin pakai tu??? hehehehe.. ad laa.. anugerah yg cik admn dapat mase form 4. lawok gile.. wkakakaka...malam tu laa kite orng posing gmba banayak2.. tpi xder dalam album cik admin.. yg ni skeping je ad tu pon curik dari blog zura.. sori yerr.. hehehehhe

okesss then smbung ag pasal 3 lagi BFF cik admin.. hehehe.. sape yee?? okess yg seterusnya yg no.. no bape eh?sat... no 6... okess.. cik admin memperknalkan die dengan name mama atau pon win ataupon name sebenar die WAN NOR SYAZWANI BT ??? aishh xingt la wei. wkakakaa.. sori winn.. haa.. cik admin stat rapat dengan die maser form 4. cik wani ni asalnya budok kuala kerai.. then mase form 4 die pindah datnag kat Jeli.. then setat situ kami 'baik' heheheehehhe.. die duk dekant je ngan umoh cik admin. so petang2 duk sini kalu ad masalah lepak2 umoh die best jugok.. hehehe.. die ni kadang2 ore pngil singo.. sebab die garang. wkakaka.. kalu tgok mule2 memng nampak die anti jate.. tpi tup tup tup masuk matrik dah kapel!! wkakaka..  mase tu bodi naik ag tauu.. then bile putus "kasih" bdan die dah makin susut!! aiiyaaa.. bakpo ni win??? makan hati kee yang?? tu ;aaaa.. adess sayang... n satu ag bab kate zura die ni memng kaki berniga.. segala jenis perniagaan die akan buat kat asrama dulu smpi kene sound ngan cikgu rahyna. hehehehe.. lucu nye mase tu.. tgok ehh.. betape susut ney badan die.. nk same slim ngan cik admin dah..

nok same kurus kan?? jase bercinta la tuuu.. hahahahaha.. 

then yg ke setrusnye pasall shalu atauponn name die tulis dalam fb WAN RUSNINI WAN ISMAIL. nasib baik name mu dalam fb tu hok suguh kalu dop xleh laa nk tuliss name penuh mung sinin. wkakaka.. haa pasal shalu nii.. die ni.. ape erk?? hahhaa.. die ni memng jens banyak penyakit! muke tu macam muke orng sakit jee kalu dulu2 laa.. tpi memng pon die ad masalah kesihatan.. die ni jenis penyenyap aje kalu depan ramai orng yg xkenal.. kaki ponteng memang sah!! buat keje die jee xcro kokre lain dos. haahahha.. die pon sekali ngan winn datang dari kuala kerai.. stat rapat n kenal mase form 4 laa.. setat rapat cam ne ehh.. rasenye sebab semua same2 kaki ponteng.. wkakak.. mase main kejar2 ngan warden n pengawas maser tu la bertemu bibit2 kemesraan.. cewahh bibit siap. hahahahha.. die ni kan memang bertuah tau.. sebab nye die ad seorng abag yg penyangang n hemsem!! best  sgt kalu die cite pasal abang diee.. memeng cring laa abg die macam dalam cerita autum in my heart plok. hehehehhe.. bertuah laa kan orng ader abang.. cik admin xder abang kandung... huhuhuuh.. tpi xper cik admin ade abam2 yg sayang kat cick admin.. hehehehe.. gmba die xder kat atas tu  sebab die orng ber3, mama, shalu n uyeng xsuke bergambar..

adesss senget tekok aku wes.. hahahahah
 okess insan yg terkahir ialah ci comel n siputih iaitu uyeng atau pon name sebenar die NURUL AZURIN BT...??? aihh xingt jugok.. ARSYAD ke eh? silap sori weii.. wkakakaka.. cik admin ni nyanyuk laa.. name ayag BFF pon xingt.. hahahah.. okes uyeng nii die memang sempaoi aaa... tuan lawa giler tpi memng xgune kelawaan die lasung.. adess laa.. sume jantan die xlayan.. tahu ar ko lawa wei. wkakaka.. die ni suke pakai baju yg  xder shape n strek cut laa.. xsuke ketat2 kot. jurus laa die ni.. dah la tuan lawa.  adesss... die ni memang salah seorng peminat fenatik korea2 ni.. adess laa semua cerita korea die ade.. semua cito korea die dah tegok.. kate diee die kenan kat jantan korean aje.. adess.. memang high test.. patut aa ko xlayan semua jantan!! wkakaka.. ari tu kene marah ngan budak2 ni sebab die beli tiket tgok konsert korean yg harga ratusan lebih.. hahahah.. tu la orng dan minat macam2 laa kan. macam cik admin bolaa laa.. hehehe.. die ni on asal dri kuala krai n datang kat jeli bersame win n shalu.. die rng satu geng. n gabung dengan kite orng ber6. then jadila satu kuasa yg gilo. wkakakaak..

tgok baju die simple jee.. cik azuren ygbaju kelabu n si pacat baju koko. heheheh
dekat asrama bermula mase form 4 laa eh.. sebab maser form 4 baru kami semua TOGETHER n rapat n now jadi BFF.. cik admin xsuke gunekan perkataan 'GANG'...  ramai orng suke cakap gang mung gang mung. tpi cik admin xsuke. kalu puak ok la.. ni gang macam jahat nye n debenye kite orng.. kite ong cam biase je cume biase laa kan zaman remja sape xnakal kan.. adab la tu. plok duk asrama 5 thun.. memang nk dekat2 final yeartu laa jadi beesar kepala.. bukan kepala cik amdin besa seperti yg kawan2 trwfm cakap eh. ade ke kate ak kepala besa. wkakaka

kami ber9 ni buat semua perkara together2... terutama bab ponteng surau.. muhahaha.. kan katasrama wajib g surau seblum mgrib kan.. kite orang pergi jugok cume kadang2 lepas magrib n kadang2 xpergi lasung. hahaha.. kalu xpergi lasnubg tu kite orng akan lepas bilik uyeng, mama, shalu (die orng romate).. sebab bilik cik admin memang xbleh. dah kene cop. wkakaka.. mase tu cik admin romate ngan zura n intan.. muhahaha.. tiap kali warden n pengawas cek ad laa tempat2 kite orng nyorok.. dari bawah katil, dalam loker, atas dinding. hahahaha.. macam2.. nyorok2 pon kene jugok. last2 xder nye nyorok2 biala nk amik name gat amik. cume takut tyme warden watrondaan autometik akan higgap hanger ke, ratingn kayu ke kat pugum.. hahaha.. xpun kene cuci tooilet n susun selipar satu paras.. cik admin xpadan ngan ketua paras tpi kije nye ponteng. kdanag2 malu dengan warden sampai warden tegur "nadwa, awk tu ketua paras, awk kene tjunjuk cntoh untuk yg baik untuk orng lain.. heheheh"

lepas kene bebel ok la kejap tehn wat ag.. alah budak2 biase laa.. remaje kann.. zaman pling bestt... kite ong akan beli makanan kat luar pagarasrama dekat RNR tu same2.. ader sekali tu pergi2 hujan lebat kilat menyambr2.. kite ong pon nyorok laa dalam longkang.. mai aihh busuk gile kot longkang tu. tpi terpaksa la demi keselamatan. kalu warden ronda pon kite orng nyorok situ aaaa.. hehehee.. zaman reamaja kan yg 3 4 thun lepas.. kite orng jugok akan fly bersame2, xpergi jauh pon dekat2 je,, theen g dusun same, g sungai same2.. sebab kat skoloh cik admin tu macam2 ad kebun sngai semua ad. tpi bnyk gak laa aktiviti yg ck admin xsempat join puak ni. sebab cik admin kene jage kelakuan ssikik. kalu kanoti mati. hahahha

haaaa.. tu lahh kisahnye cik admin dah sahabat.. kalu nk bercerita zaman sekoloh n zaman kegemilangan dulu.. esok pon xhabis taip2 ni. best bercerita gini.. hehehehe.. tpi xleh laa nanti boring lak panjang2 sgt. cukuk laa tahu serba sedikit kann.. kami memang nakal laa wat kerje ygorng len xwat.. tpi cik admin xbanyak involve sgt sebab tkut mendatnagkan amsalah.. nanti cikgu pngil2 membbitkan persatuan n jawatan yg ader susah laa.. so join jugok tpi ad sikik2 je xjoin. muhahaha..

memang best llaaaa... korang memeng best!! u r my best frenn.. idup mati aku.. ak xkan jumpe kawan ataupon sahabat macam korang.. smpai skg kite masih stil berhubungan.. FB jadi medan perhubungan.. nanti ad mase kite wat gatering lagi eh.. ari tu dah wat gathering sekali tido kat PCB. mase tu memang susah la sebab xder lesen ag. g ngan teksi laa.. memng payah laa.. so skg senang la kan semua ad lesen so orite!! kite wat gatering lagi ehh... aku rindu sek mumm.. gudluck duk u tu.. jgn jadi cam aku.. huhuhuh..


kekekekke sape paling cun?? hahahahha..

yg ni mase kite2 orng yg belaja area kl tu bertamu untuk kali pertama.. hehehe

alahai comelnyee sejuk perut ma mum. wkakaka.. die orng xtahu ni cik admin snap..

maser mock interview form 5. cik admin yg hujung tu amik koprat. heheeh sebab tu xpakai baju kurng...

ladies night mase form 5... ramai yg xder tu. tu nmpak sikik...


kekekekeke.. best moment for us..

maser besday aziee.. ni kakak xdok.. hok bawah ni jelas kliss des...

Lengkap.. 9 orng.,, this is BFF...
cik admin ni kan,, kobek friendster untuk cri gmba lame2. sebab mase form 5 kite orng xterdedah sgt asenye dnegan fb.. sos gba banyak dalam fs.. nati cik admin uplod sikik2 eh. heheeh.. kite togk lagi kenangan cik acmin ngan my BFF...

3 orng lagimeme xder sebab die xsuke bergambaa.. aaaahahahha
sebelum graduasi form 5...

riadah di kala petang. hehehehe

P/s: p/s ni sebenarnye ape eh?? hehehe.. ok takat tu dulu ehh.. nanti cik admin masuk ag k gmba22 zame dlu. skg kobek fb duk tgok gmba zame dulu.. bestnye ase. comel ag tiko tu. muko cute ag. wkakakak

4 comments:

  1. weh la awk wat cito jgak ko...mg korek mno gmbr neh..bnyk hok ak xdop..upload bnyak ag weh

    p/s nmo ayh ak mohammad

    ReplyDelete
  2. wan noor rusnini wan ismailFebruary 8, 2011 at 6:38 PM

    tq kak wa sebab ingatkan balik semua to0...
    kamo0o2 semua adalah KAWAN BAIK saya sampai bila2..DUNIA AKHIRAT..hahahahha..i lup u all larhhh....

    ReplyDelete
  3. pantherpink fahanaFebruary 8, 2011 at 7:08 PM

    aku pom..saye sek2 mu........we,view blog aku..http://smartieskoko91.blogspot.com..hehehe...

    ReplyDelete
  4. zura: kehkehkeh.. aku kobek friendster. tpi susoh nk copy image keno share dale fb dlu then bru bleh copy. meme susah la nk copy..

    lu: muhaahahah.. lap u 2 3 4... mee too...

    cak: muhahahaha... mee tooo.. adesss ramai dos berblog.. okes nati ak wat link conection..

    ReplyDelete