Wednesday, March 23, 2011

"Harimau Mati Meninggalkan Belang, Warrior Mati Meninggalkan Teladan"

okesss ASSALAMUALAIKUM.... adess sayang.. lame nye xupdate blog.. ingat nk update pasal bola kelate vs felda united tu. tp nantilah dulu. nk update mision yg lebih penting... mision aper ekk?? haaa.. mission beberapa jam sebelum perlawanan bola sepak liga FA kelate vs felda united di kb...

wahh.. mission?? ape ke hal tu. mission ape.. okess.. actualy is not a mission.. ttpi entah la nape cik admin cal it as a mission.. what hapended on that day?? okess as refer to the tittle.. this is our misiion... okess the tittle is "Harimau Mati Meninggalkan Belang, Warrior Mati Meninggalkan Teladani  cilok this tittle from www.theredwarriors.com... sory yerr.. heeee

okess referr to the tittle is our mission?? what ni?? xpaham nehh... okesss the mission is melawat ke rumah keluarga allahyarham sairozi daud ataupon lebih mesra dengan panglan 'abe'... seperti yg sedia tahu... arwah abe telah 'pergi' menyahut seruan Ilahi pada 16.02.2011. meme baru ag laa.. xsampai 40 ari ag.. rase nye next thursday.. uikh esok laaa (24 mac 2011)  ari ke 40 allahyarham pergi meningalkan kite.. takziah kepada keluarga pak cik daud sekeluarga.. dan al-fatihah untuk arwah abe.. al-fatihah...

okes cik admin copy sentences from trw.com ekk.. "Pemergian saudara ‘Abe’ atau Sairozi Daud dalam usia yang masih muda merupakan satu kehilangan besar dalam sukan bolasepak negeri dan juga negara. Arwah merupakan pemain yang telah menaburkan jasa baik untuk pasukan negerinya Kelantan, KM Naza dan juga Johor FC. Saudara Hamid Ramli, jurulatih penjaga gol pasukan piala presiden sekarang, yang pernah bersama arwah di KM Naza menyifatkan arwah sebagai seorang pemain yang berdisiplin ketika dalam latihan mahupun di luar padang, beliau juga secara peribadi menyatakan kehilangan arwah amat terasa kerana arwah merupakan seorang pemain bolasepak yang berwibawa. " tu die petikan yg i cilok.. okess mase g umah die ari tu mak die ad tnjuk2 kan gmba. then cik admin mintak permison nk amik gmba n die bgi. so i nk publish ni. no copy22 ehh!!

ni gmba kawin arwah dengan gmba die mase die sehat...

gmbar kenangan semase... entah xtahu xingt nk tnaye...


tu lah die... okes here i called it as a mission?? because.. fuhh.. bukan nk mnegeluh nk ape.. tpi kan nk cari rumah arwah ni.. masyaALLAH susah n payah nye.. bukan sikik memang banyak.. bayangkan my bro amik cik admin ni dalam kol 1 ptg kot dekat tanah merah.. then pergi la ke pulai condong.. both of us xtahu kat mane umah nye. cume dah dibagi plan2 sikik2 cam tu je.. so dari tanah merah ke macang tu sekejap je lah kan tpi xtahu pon umah die kat maner2... then ad satu cabang tu my bro pon masuk sebab ad sign board ape ntah... pastu kan masuk2 strekkk jerr,, uikh dah hbis jaalan.. tpi xjumpe pon kg arwah nie. cik admin xingt dah kg aper..

so bermulalah perhentian pertama kami iaitu di stesen minyakk.. ALAHMDULILLAH tanye2. n yg keje kat tesen minyk tu cakap dengan lancarnye sebab die kate dekat ngan umoh die. papepon kte orng dah tersalah lorong. then kene keluar semula from that lorong and masuk semula lorong yg "lorong kecik hok ad kedai kopi kiri kanan" okess then keluar from that lorong n masuk lorong lain n ALHAMDULILLAH memag ade.. then smpai2 meme kecik lorong tu. meme sebuah kereta je muat. meme kalu selisih pandai2 la kan..

okes lepas tu ad laa yg tersalah lorong laa..  2 3 kali kene patah n pusing balik.. memang pergi2 tanye orng tu tanye orng ni semua cakap " owhh kenal2 depe tu jahh... masuk situ masuk sini,, n sapa situ tanyo ore lain plok depe tu" hahahaha.. bukan nk gelak ape tpi dah meme tergelak dah. even dah 5 6 kali kami bertanya orng2 tpi stil xdapat cari rumah keluarga arwah..


okess then smpai second or third last asenye.. pakcik tu cakap.. "terlepah doh keno kona semulaa,, ad pokok bugno kertas juraa pah ado lorng kok kane n masuk situ pah lepas kecik tu gat tanyo ore situ mula"... hahahaa.. yg nk gelak nyee dekat dengan berapa perhentian dah kite orng tanye ayat makcik2 n pakcik3 ni mesti cakap tanyo dekat depe nu semula.. seblum tu ad makcik kat keda kopi ni oyk "g strek pah lepas masjd kuning masuk kanan pah ad cabe 2 tanyo ore situ plok"... hahahaha.. lucu jugok..

haaa ni la hentian yg kedua terkahir kami bertanya..

kalu ingtkan kite pergi ni, nk g makan gulai ke nak g sje ke memang akan kona (balik) semula la. sebabkan. susahnye nk cari uamh diee.. tpi sebab ingat kan nk smpaikan amanah kami memang sanggup cri smpai jumpe even dalam hati masing2 tuhan je tahu cam ne rase frust nye bile tanye2 oreng tu "haa dekat dah depan sane jerr.. dekat dah dekat dah. tpi ayat "smpai depe tu tanyo ore lain plok" tu yg membuatkan kami tertawa.. okes kami menruskan pengembaraan kami. kami ingt besarnya gajaran suatu ari nanti di sisi ALLAH so kami lalukan dengan penuh keihlasan... last2 tu pakcik dia atas dah rasenye die cakap dah terlepas keno kona semula ad pokok bungo kertas berjurai pah tu masuk kanan n lepas retok (jambatan kecil) masuk koktu...

cik admin yg buas ni sempat snap pic meme khas untuk my blog sayang. heehehe

haaa... fuhhh.. sehinggalahh.. lepas tu aihh nk tanye sape ni xder orng ni... last2 wat pandai2 diri sendiri sebab ad kklue ape ekk xingt dah klue nye.. tpi kite org tahu lah kite orng nk smpai dah kat umoh arwah.. haaa.. ad kubur.. sebab ad orng dah cakap lepas kubur masuk amne entah..

then meme cuak dah.. nk pergi mane nii.. nk tanye orng xder orng pon yg main kat lua x der orng.. last2 jalan slow2 dengan kete ad la ternampak seorng adik ni duk bace buku kat luarr.. then ni meme kene ambik peluang. n cik admin pon g bertanye kat adik tu "adik umoh pokcik daud mane eh". ddie pon bla222 oyak.. aihh jauh ag.. haa sudohh cik admin xsempat nk tangkap ape yg die cakap.. then mak die keluar.. then cik admin pon taanye mak die plok "akak, nk tanye umoh pokcik daud mane eh ayah kepade arwah syirazi tu" .. owhh.. then bla2222 die cakap. okes buat mule2 nye bleh ingt. then lame2 jadi xingt. aihhh.. lepas die tgpk ke'blur'an aku,, then die cakap "abe g tnjuk umoh pokcik daud meta ko kak ni" dengan serentak adik tu letak buku n bgun.. cik admin jadi tertanye2 die nk pergi ngan ape. upo2nye napok die dah stat muto alik belakang...

FUHH.. barulah rase ni meme comfim dekat n meme akan berjaya la cri umoh die.. then kite orng folow mencri umhnye dan akhirnya terjumpe dengan bantuan adik tu.. terima kasih yee adik sudi tolong akak ngan abang..  n AHLAMDULILLAH kami berjaya menjejaki umah arwah... syukur n masing2 tersenyum kelegaan..

ni dah nk balik tp xper laa.. hehehehe..

haaa.. sampai2 tu kann.. mai aihh terkejut gile2 muke pakcik daud, makcik n nenek arwah ni.. kite orng semua baju same kan pergi umah diee.. die ingt sape lahh.. sebenrnye dari jauh abag2 cik admin dari kb ke tm n ke pulai condng ni atas hajat menyampaikan sedikit sumbangan kepada keluarga arwah... okes refer here "Mengenangkan jasa-jasa beliau kepada pasukan Kelantan, satu kutipan derma kilat telah dibuat bersempena dengan ‘Family DayTSAM dan TRW’ di Al-Hamra Farm Hulu Langat pada 06 Mac 2011. Kutipan derma ini adalah inisiatif pihak urusetia program dan juga peminat dan penyokong TRW Lembah Kelang bagi menyatakan rasa simpati dan takziah di atas pemergian beliau. Semoga dengan sumbangan yang tidak seberapa ini dapat mengurangkan beban yang ditanggung oleh keluarga arwah. " haa.. tu diee tujuan sebenar kami ke sane walaupon badai melanda kami dengan hati meme sekihlas yg mungkin laksanakan tangujawab kami..

haaa.. smbil2 tu abg2 2 orng ni duk bercerita laa dengan keluarga arwah ni. n makcik sempat tnjuk gmba2 arwah mase sakit n mase sehat. mase sehat cik admin dah tnjuk alik atas ni nk tnjuk yg mase sakit. sy dah mintak izin ngan makcik. n harap2 xder yg cilok ok..

ni mase arwah sakit. tpi bukan yg terbaru laa. maser ni muke die xbeza sgt. tgok gmba bawah ni..


ni katenye makcik gmba terbaru sebelum arwah menggigal...

maser2 tegah bercakap2.. kelihatan pakcik daud sebak n matanye merah. mungin juga ad air mata yg mengalir. tp cik admin xperati la. sedih plok jadinye.. mak arwah cakap.. "mokcik kalu sero rindu keno tgok gmba meme hile la rndu" tpi pakcik daud xbelh tgok gmbar. lgi tgok lagi teringat.. huhuhuhu.. mane xnyer arwah ialah satu2 nye anah tungal pakcik daud n makcik.. hhuhhuuh.. hilang satu2 nya permata dalam hidup.. arwah meningalkan seorang isteri dan tanpa anak.. huhuhuh. sebak pon aderr.. bile duk bercakap pasal arwah..

berborak2. kalu nampak mate pakcik daud merah tu. huhuhuhuh

katenye ari kamis depan (24/03/2010) nk buat "make 40" dan nk jput semua team2 bola kelantan la.. dan rasenye dah diusahakan oleh abe zul.. pakcik daud nk jumpe tkut2 ad seranag jenis utang ke ape ke dengan rakan2 bola yg lain. yg tu xleh nk cakap lebh sebab cik admin xtahu.. kami dijemput sekali tpi xleh nk g sebab bro dah balik kl. xkan cik admn sorang2 je nak g kan.. biar lahh.. harap2 semuanya berjalan dengan sempurna..

okes see this "Pada tanggal 19 Mac 2011 yang lalu, wakil urusetia saudara Zulkarnaim Isa dan disertai 2 wakil TRW.FM iaitu saudara Acu Anasz dan juga saudari Maizatul Nadwa telah tampil dan menyerahkan kutipan derma kilat itu kepada bapa arwah di kediaman beliau di Kampung Pangkal Nering Timur, Machang Kelantan. Setinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kami rakamkan kepada para penyumbang di atas sumbangan ikhlas anda sekalian. Semoga segala kebaikan dan kebajikan kita ini akan dibalas setimpal oleh yang maha Esa. Dan semoga roh para arwah di kalangan kita semua yang terlebih dahulu dijemputNya berada dibawah keredhaan dan lindunganNya. Amin. "..

pakcik daud, anas, dan zbe zulkarnanin isa...
cik admin bergmbar kenangan bersama nenek n mak arwah ngan aanak sedaranya ... (senget punye cik admin orng sedih2 sempat peace.. sori yer memang stail ambik gmba)

haaa itulahh diee... alkisahnyerr perjaalanan kami nk menyampaikan amanat orng ramai. memang pernuh pengalaman. tpi lepas dri tu kan rase fuh sgt2 lah berpuas hati dengan ape yg dapat diusahakan.. rase macam YB lawat kampung plok.. tu lah nk cakap mulianye kerja kami lakukan on that day. even penat memang penat tpi memang kmi berpuas hati sgt2 dapat pengaalaman macam ni.. huhuhuh.. sebak pon ader lepas tu pikirkan mak die. huhuhuh

pkul 3 masih lgi di sini macang. sebab tadi duk borak2 smbil minum2 n makan2 ringan.. hahahah.. padahalnyee nanti janji ngan orang nk ambik tiket trwfm yg on9 punye ni. so xpeh lah demi our mission u all nk tiket tu tungu je lahh..

n benda pling lucu. mase duk cakap2 ngan nenek arwah ade ke patut die tanye " mek duk kl jugok ko? lamo doh ko nikoh ngan cik abe tu? (i kone she means abe zul) " hahahaha.. nk gelak gile2 aser. dah tu slow2 cakap "uikh dok la makcik.. kite orng mace adik beradik la ni.. sek dio abe2 saya, ni teme sek dio nk mari sini sebab sy duk tanah merah". heheheh.. lawak giler2 meme nk suske laa.. uikhh acik nihh. hehehe

heheheheh.. acik ni naakal. ni la nenek arwah...
hehehehe.. acik2.. tpi bleh nampak muke makcik tu penyanyang. arwwah ni memang anak tungal. tpi die ad adik yg mak die pelihara sejak kecik ag. anak sedare dalam gmba yg cik admin cakap tu anak adik die yg tu lahh.. pompuann..

okess laa takat ni je lah enrty buat kali ni. memang panjang gile n lame gile cik admin tulis. rase nye setat 4 lbih until now nk dekat 6.a.m. nk tdo lewat ari ni nk tdo lepas subuh smbiil kejutkan seorang jejaka bgun solat subuh. hahahaha..

p/s: ari tu dah jnji xmau tulis panjang2 last2 tulis jugok.. soriiiiiiiii.. hehehehe. u oll can refer here for the news in www.theredwarriors.com, http://www.theredwarriors.com/index.php?option=com_content&view=article&id=802%3Aharimau-mati-meninggalkan-belang-warriors-mati-meninggalkan-teladan&catid=3%3Aberita-komuniti&Itemid=100154.. :)

Saturday, March 19, 2011

xder ceriterr baru kerr???

haii assalamualaikummm.. muhahahha.. uikhhh... lamennyeeeee xmenulissssss... rindu sgt222222 nk menulisss tpi sebab mood xdatang.. muahhaha.. biase kan cik admin dah ingt haaaa malam ni nk nulis blog eh. dah ad tajuk tpi  bile dah terlajak chat dekat cb trwfm ngan fb tu jadi xder mase nk story2 then smpai subuh. muhahaha...

okess for this tyme punye entry ck admin nk buat yg paling pendek punyee laa.. tpi tu laaa.. bleh ke x erkkk.. hehehe.. meme lamee sgttt dah xmenuliss.. xtahu nk cakap topik ape. ble ad topik mood xdatang la plok. banyak masalah laa.. semua dah tanye xder cerita baru kerr.. erkkk?? cerita baru?? erkk ape ehh.. muhaaha

okess pasal perkembangan diri cik admin skg ni.. so far so good laa.. hubungan dengan... dengan.... my mama dah ok!!! best sgt2 bile cik admin dah berbaik2 ngan mama.. ngan abam2 cik admin meme baik lame dah. merajuk ari tu aje. hehehe. tpi nk cakap nye nikmat nye kan bile kiter belh senyu,,,.. senyumm.. :) ... haa bgun2 tdo senyumm.. kalu dop gat masa ad krisis  ngan mama balik2 umh jee kerut 14 dahi yg comel ni. wkakaka.. balik2 umoh kerut 14. sebab ad masalah kan. tpi 3 4 ari ni ALHAMDULILLAH.. TQ ALLAH for my mother.. muhahahaha.. my abah?? my abah dah 3mgu xbalik umah... thats y cik admin buleh tgok bola sampai 1 2 pgi bru smpai umoh.. kalu x xbleh nyerr,,, muhahaha.. i miss u abahh..

kekekekek mama pon posing nehh.. love u mama.. tpi xberani cakap la. wkakaka
bout my abah.. die ni meme garang tauu.. cik admin tkut ngan die. semua adik beradik meme takut.. n as me die pon xder la manje2 kan anak2. seperti cik admin la yg xreti nk manje2 kan sesiapa. muahha.. tpii kan my abah ni bile dalam msg,,, fuh laa makk... kalah msg yg nk dihantar dekat my mama. meme jiwang n penuh kasih sayang dalam msg.. bijak berkata2 like me kot. hahaha... org kate di mane nk ditumpahkan kuah aklu x ke nasi kan. hahahahah.. tpi tu laa bile die balik umohh suke laa die ngepek2. mengalahkan my mam. semo nk komen itu komen ini behi ngepekkkkkkkk!!! n peranagi itu sebijik turun kat cik admin.. bile die ad kat umoh asee eii abah ni, tpi bile abah lame xbaik.. wahh.. miss u bahh.. sob sob sob mataku dah berkaca..

kenape abah cik admin xbalik?? erkk.. haaa.. bunag angaapan yg ad second wife ehh. hehehe.. die memang keje kat sane. dari duulu ag.. biasenye wekend mesti kene g ambik die tp 2 3 mgu ni tersgtlah bizi kot then tu yg xsempat die nk balik. papepom ore doakan semoge abah dirahmati ALLAH selalu.. miss u n love u bah.. cehh ayat je lebih bile depan2 xder nye berani. ehehhe

xjupo gmba abah sore. heheheh.. cik admin anak abah.. kaler same. muhahhaa

bout my love?? muahahaha.. who's said that i have my love?? hahaha.. it's all skendel. muhahaa.. bajet hot la.. seriuss la ni.. meme xder n xjumpe true love ag.. sob sob sob.. semua jantan xgune laa.. oppss xbaik caka cmtu kan. tpi tu lah memang cik admin jumpe yg gitu. so xder jodoh ag kot. n mgkin sy ni tersgtla pemilih.. biase la nk yg perfect lah kan. umo dah tue dah 20 dah. hahaha bajet tua. dah letih nk main2 hati main2 perasaan.. i wish for my true love. muhahaha


di tegah2 kesyunian kann.. one day i said to one of my  best fren,,, "wess aku tegoh kesedihan ni.. meme jate semo xguno. main perasaan jah.. aku teringat ko cik mie.. meme dio lah jate terbaik yg pernah aku bersama".. uikh not bersama like husband n wife ehh.. bersama n bertaut hatii jerr.. then keesokkan pgi tu terkejut monyet la bile die col.. mase tu tgh krohh krohh krohh.. kol 12 p.m. muhahha.. peranagi aku meme buruk lepas subuh tdo tgh hari tidooo.. kroh kroh kroh. hahahah

die seperti mengetahui hatiku disakiti.. entahla maybe die rase ape entahlaa.. tegah2 ore teringatkan die, die cal. cika dmin xleh cal becoz cik admin yg mintak putus. so malu la nk cal balik kan. die col bebel la gitu gini gitu gini. maso ni tdo ag. pah tanyo wat gapo tdo lewat itu la ini la.. eii kecoh laa mamat ni.. n die xtahu ak dah balik  n menetap kat kelatan.. after we clash setahun lebih yg lepas die cube untuk tarik hatiku kembali. tpi sory to say my heart is not for u dah.. sory awk.. tpi cik admin xtergamok nk cakap kat die.. cume xbalas msg die xangkat die col. sepatutnye die paham2 la kan.. tpi tu laa lelaki memang kalu dah serius pasal love meme serius!! i beleived it!!

then lepas ari tu bermulelah kembali detik2 kite orng bermsg.. satu satu ditanye.. ei geram nyee.. lepas tu suruh cik admin tdo awl. suh makan banyak. die cakap badan dah susut. suh bgun pgi. suh itu suh ini.. eii naik boring la plok. mase xder aku rindu mase ad ni rase muok plok. wkakkka.. jahat nyee engko cik admin.. then lepas tu cik admin jadi xdel fel balik dah.. n dah xbalas n xangkat die cal. die xbgi cik amdin tdo lewatt!! xbgi bgun lewat!! xbgi berchating itu ini laa.. benda tu is my habitt.. how can laa i cant do this. muhahaha..

tu laa kan bile dah sayang xperr laa ape pon asal bleh rebut kembali. muhahahah.. tpi sblum ni lepas memang cik admin xalayan die kate ok la kalu gitu. sy terimaa kalu ni ak nok.. die mintak permisison nk delte my pic from his fon. lorr buke hak sy nk halang atau mengiyakan. depend la. then ari tu dah terima last msg die cakap xkan gngu ag. akan try cube lupekan aku.. then aku xbalas msg tu. memang annjang berjela.. sian kat die. sob sob sob.. tpi nk layan tkut org kate main perasaan. so nk biar die cari love die yg lain plok.. sob sob sob.. tpi agak2 kalu die ad pompuan lain aku jeles dok eh? sero mace jeles. gom tpi gat xsei dah.. arghhh kecelaruan. muhaahha

gmba paling sweet yg pernah cik admin ad.. lalalalala.. ngeksss.. ni la kerut 14 dahi nh..

so sehingga semalam.. die msg xbalas. bajet sibuk. balas 1 2 aje. col xangkat.. then lepas tu alngsung dah xmsg xcol.. merajukkah die?? so aku patut buat ape?? biar je lah kan. nantikan pujuk2 kate main perasaan. sory to say this awk, my heart is not for u anymore. walaupon hati ini belum dimiliki oleh sesiapa tpi untuk terima anda kembali rase entah la.. no feling dah.. cepat perasaan berubah dah dri dlu sayang skg dh xder fel. aishh manusia2.. semoge awk jumpe pengagnti yg jauh lebh baik dari saya.. sori for thiss...

haaa... await ang duk cerita2 pasal heart a ape la. nk sale ur heart ka?? muhahaha.. xleh la.. saje2 nk menulis..  sebab xder benda nk tulis. tgok22 dah panjang dah.. mhahahaha.. skg ni ramai orng cakap kat cik admin macam ni tau.. "hati mung ni keras lebih dri batu" " hati batu" "milih dooh lalu"... naper erk ramai org2 yg cik admin kenal cakap gitu eh? even one of my best fren pon cakap cam tu.. rase nye aku ni terlalu mudah la nk kenan kokre. tpi kenan 10 min je. pahtu dop dos la.. mesti la kite nk yg terbaik kan. dah ari tu memeng comfim2 jatuh heart tpi xberkesampaian. okes laa. xder jodoh kan. org nak aku xnak, orng xnak aku nak. so lantok la.. ad jodoh ad laa kan.. xyah pikir sgt.. ad my family, my bff, my abam2, my kaak2. n my frends meme xbuat aku kesunyian.. thnks to all.. sy xrase kesyunyian sgt walaupon mme male2 teringat kat sometwo n somethree. tpi perasaan tu semakin lame sekmain kuredng dahh.. muahaha.. good2.. keep it up..

senyum xperlu kata aapa2. muhahaahha

okes thats all laahh.. malas nk tulis panjang2. bia meme dah pannje pon. hahahahaha.. dadaa.. love u all.. muahhhhssssss!!

p/s: sori gmba cik mie xdapat dimasukkan. werkk.. hahaha.. atas sebab2 tertentu..

Thursday, March 10, 2011

nyesal kawin......

hahahahahha.. helow all n salammm.. haaaa.. ari ni cik admin bukan nk bebel2 ke ape22 erkk.. tpi nk share something yg cik admin bace tdi... ermm.. nyesal kawin??? sory,,, i'm still single laa.. xkawin ag. tpi tajuk tu refer to sometnhing yg cik admin nk share ni ehh.. hehehehe.. ok read thiss.. i pick this from my fren of fren of fren punye fb.. so sweet!!!! o pade rakan2 yg belom kawin tu meme sesuai sgt22.. hehehehe,,,


okess selamat membacaaa yerr... 


Ini cerita aku.. Aku (bukan nama sebenar) baru je kawin, ngan pilihan mak aku. Aku tak penah kenal pon dia (bukan nama sebenar gak). Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la. Arghh, nyesal giler kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak bangun kol brape. Pastu kadang2 sampai tengah hari tido, sampai terlepas kuliah.. haha. Tade orang marah pon. Lecturer pon tak marah.

Tapi skarang, nak tido lewat sikit je ade orang sound. "Jom la bang tido...". Pastu kalau tak bangun Subuh memang kena cubit peha la aku ni. Kesian kena buli..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak makan kol brape, nak makan ape. Boleh makan best2, sebab beli kat kedai.. Tapi skarang, huhu.. Macam budak kecik je, kena ikut jadual makan! Dah la kadang2 dia masak masin la, pahit la.. Pastu kadang2 dia bagi aku makan sayor je bebanyak. Tak makan kang kecik hati lak, pastu tulis kat status facebook dia. Arghh, nyesal giler kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak shopping bile, kat mane, nak beli ape.. Kira berbelanja tanpa waswas la. Tu yang shopping kejap je melayang 2 3 ratos skelip mata. Hohoho.. Tapi skarang, nak pegi shopping je, dia dah siap2 ngan list barang nak beli. Tade dalam list, tak leh amik!! Dah la berejam-jam pusing.. Leceh tol la orang pompuan nih. Muka dia takyah citer la, memang ceria je kalau masok shopping mall. Aku je yang muka tensen. Arghh, nyesal giler kawin...

Kalau dulu masa belom kawin, rambut aku ni macam2 pesen la bleh buat.. Ala Korea bleh, ala Carles Puyol (Kapten Barcelona) pon bleh buat, tade orang sound. Tapi skarang, panjang sket je kene sound.. panjang sket je kene sound.. Dia kata x hensem la, x kemas la.. Tak potong kang dia tanak ironkan baju aku lak. Haisshh.

Ade satu hari tu, masa makan kat JUSCO, ade la sorang awek comel melintas depan kitorang. Aku pon terpandang awek tu tanpa niat (ikutkan tak berdosa la kan?..) ADEH!! Terus kena cubit peha aku dari bawah meja. Cemburu buta lak bini aku (mentang-mentang la aku hensem..). Ape lagi, menjerit la aku kat situ.

Maunye tak kuat, satu foodcourt tengok kitorang, termasuk awek tadi.. Arghh first time kot rasa malu giler camtu. Rasanye muka aku lagi merah dari sos cili atas meja. Sakit wooo bini aku cubit. Huhu.. Kesian la kat bakal anak-anak kami nanti. Haha..

Tapi yang bestnya, skarang aku dah xyah basuh baju, iron baju sendiri.. Sume dah ready made. Hehe. Bab-bab iron baju ni memang aku x berapa sket. Kalau dulu masa belom kawin, skali iron baju, sebulan aku pakai. Haha. Malas basuh sebab tanak iron lagi! (Oppss kantoi..). Pastu baju2 bergelimpangan atas katil. Aku memang suka tido atas kain baju ni (padahal malas kemas). Skarang... hehehe.

Lagi yang best, time aku demam ke, x sihat ke, rasa diri ni cam dihargai je.. Yela, kira ade orang take care la. Totalcare!! Hehehe.. Kalau masa belom kawin dulu pepandai la bawak diri kalau demam. Huhu, sadis3..

Pastu kan, skarang kehidupan aku kira tersusun la.. Maklum la dah ade 'PA'.. Kalau banding ngan dulu, hmm.. x produktif sangat la kehidupan aku. Sekali-sekali dia kejut aku bangun solat malam, kadang-kadang dia tegur kalau aku lama tak baca Quran.. Hmm sejuk hatiku. Maklum le kita ni bukan malaikat, iman turun naik. Jadi kena ade yang tolong ingatkan. Ini la pentingnya cari isteri yang solehah!

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana marah kalau abang tido lambat
Boleh la abang bangun awal-awal pagi
Then kita solat Subuh sama-sama..

Tapi kalu abang tak bangun gak,
ayang cubit je pehe abang
abang xkan murka..
Lagi abang sayang ade la..

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana jaga makan minum abang
Tengok skarang abang da nak gemok da
Takde la kurus je macam mula2 kawin dulu..

Ke memang nak abang jadi gemuk ni?
Ayang takut orang lain berkenan kat abang ek?
Jangan bimbang atau ragu okeh,
Cintaku hanya eksklusif untukmu sayang..

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana tolong iron baju abang
Sebab abang memang allergic sket bab iron2 baju
Jangan risau la nanti abang potong rambut..

Skarang abang dah tak selekeh macam dulu
Rambut da kemas, baju da kemas, senyum memanjang
Hidup terurus, amal pon terjaga, badan pon berisi juge
Argghh, nyesal giler kawin LAMBAT!!!


arghhhhhhhhhhh... sweetnyaa!!!! nok kawinn.. even cik admin pompuan kan.. tpi meme rase kesweetan  tuuu.. hope to be like this person punyer wifeeee.. mamaaaaaaaaa nk kawinn!!!! hahahahahha.. even xdok calon yg layak lgi xper la. cik admin simpan angan2 cam giini yerr.. hahahaha.. owhh mama saya mahu kawinn...hahaha

Friday, March 4, 2011

1 MAC 2011... what happened???

Haiii all… n assalamualaikumm… wahhh… lamenye cik admin tok ringankan tulang jejari gemari ni untuk menulis.. aik betol ke ayat jejari gemari… bantai laa.. muhahahaha… haaaaa,,, aduss rase bersarang berhabuk berlabah2 siap ad sarang anai2 dah sebab lame xjenguk blog. Kekekekek… bukan xder mase or bizi. Mase seperti biase always banyak n free.. but the MOOD xdatang maa,,, so how can I write this entry maaa… muhahahah.. senget cakap cine laa plokk… hooo nk tahu dok. Cik admin  ni tulis pakai microsof word tahu.. kenape?? Y xgune blogpost terus?? Becozzz as usual my brobdband conection was cut. Entah pape ayat. Hahahah.. tpi agak slow la taip dalam ni. Ad masalah kebetakkan sikik.. whatever laa…

Okess refer to da topic,, 1 mac 2011.. what is that?? What wrong wif the date?? Huihuhihuik. Cakak maksaleh laa plop kan.. okes refer to da date is thee.. perlawanan liga superr iaitu kita KELANTAN menentang musuh tradisi kite.. whos?? NEGERI SEMBILAN…. “GOMO KELATE GOMO vs HOBENG JANG HOBENG”

GOMO KELATE GOMO...
HOBENG JANG HOBENG

So sape mene?? Wait la dear awl laa nk tahu sape mene. Okes xpe kite wat synaopsis nehh.. hasil daripada match of the year or month tu,,,, jeng jeng jeng.. SYUKUR ALHAMDULILLAH,,, KITE MENEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!.. muhahahhah… berape mene?? 3-0 laa dear… hasil?? Hasil jaringan?? Aih ari tu kan cik admin dengar org kate abe awe (nurul azwan roya) so gol n abe yo ( nor shahrul ) 2 gol. Tup tup tup. Cik admn tgok kat mane dah buke abe awe yg sumac gol tu. Tpi s.canturu… eh yeke?? Okes kite reper esok eh time ad tenet. Wkakaka.. okess gol pertmae pade min ke 51-chnturu, gol ke 3 & ke 3 pade min ke 79 & 82. hehehehe

abe yooo n salah seorang dri kembar. hehehehe

see this: 
KELANTAN:

Penjaga Gol: Khairul Fahmi Pertahanan: Daudsu, Rizal Fahmi, Farisham, S. Subramaniam  Tengah: S Chanturu, , Mohd Badhri, Shakir, Nurul Azwan Roya Penyerang: Norshahrul Idlan Talaha, Ramzul Zahini
Simpanan:
Khairan Eroza, K. Soley, Aziz Ismail, Wan Rohaimi, Khalid Jamlus, Wan Zaman, Danial Fadly, Nizad Ayub, Khairan Ezuan, Zul Yusri, Shahrizan,Zairul Fitree
Pemain tumpuan:
Kelantan : Norshahrul Idlan Talaha  Negeri Sembilan: Aidil Zafuan".. From trw.com.


Okess bgi cik admin laa nk ulas bola xtahu sgt. So far so good laaa.. 2 2 permainan seimbang. Tpi mase frst half tu gamoknye sek die konker game la. And then second half baru kite melonjak naik.. syukur2.. maybe dah dibrainwashkan kot mase di bilik rehat. Hehehehe.. haa second half tu pemain2 kite kembali bersemanagt. Caya lah GOMO KELATE GOMO.. n ketiga2 gol pon disumbak pade seond half.. congrates yaa…

Game yg ni kann,, sori to say la lmbat update.. sebab?? Sebab the mood is not coming yet laaa.. MASYAALLAH bahsa engko cik admin hbis campor.  Lantok la jnji is jujur kan. Kekekeke…

Okes bercerite pasal semalam kan,, cik admin xdapat nk menikmati game sgt.. sebab?? Sebab cik admin masuk lewattttttttttttt… muhahaha.. sebab msuk lewat?? Tngu kawan kepade sorang member ni datang lewat. Baru hbis keje katenye. Bantai la. Nasib cik admin jenis xberkire. Biase la kan tgok bola ngan orng laki kene la follow ore xkan kite nk memerintah. Hahahah.. cik admin kalu pasal bola ok je lmbat ke tidak. Asal ad orng nk bawak ck admin tgok sekali. Walaupon g sediri ore kato ado gu. Muhahahaha..

nengok22 gelap dah pon. die orng masih berator nk tiket. tpi tu laaa.. ad yg xdapat tiket. sob sob sob

Kite masuk stadiung dalam pkul 8 bapo eh?? More than 8.15 kot. Kite orng masuk berempat,, cik admin, tamow,, n 2 orng rakannye. Ape name nye erk. Da cakap ari tut pi luperr.. hehhhe.. uikh kan mase nk masuk ni mai aiiiii.. ramai nyeee manusiaaaaaaaaaaa…. Semua pintu berjela2. Hahahaha.. nk sepatunya 2 row jadi 3 4 row. Mandai2 je buat row baru then ad ore follow belake. Rite la kan.. lame laa tngu padahal pintu dekat jee tpi lmbat la nk smpai. Last2 sampai depan tu,,, cika dmin ngan makcik ni je pompuan. Abang eh pokcik plis cakap. “ore tino dulu”.. uikh cik admin la. Mak ai kite dating ramai2 lelaki. Xpe laa.. dengar megahnye cik admin melangkah n memotong jantan2 lain n masuk dlu.. tpi piker balik jalan cepat2 kan nanti aku syok sorang plak. 3 ore ag pah mano. So lepas aje cik abam polis tu. Cik admin menghentikan langkah n bagi abang2 macho masuk duulu becoz I ned to wait 4 my frenn.. dengan gentlewomen cik admin cakap “seleke2 g dlu” smbil segnih. Mak aih gedik nyo. Wkakaaka



Adus sayam pamjang nyee.. xpe sape sgnup bace proced n teruskan sape xsngup bleh stop. Sian nk baco karangan stpm ke panjng2 ekk?? Wkakaka


Okess n then,, mak aihh kejut monyet den.. tgok2 ramai gilee lahh.. n smpai xder sitt,, dalam hatiku jiwa perempuan ku memberontak “haaaaaa,, xkea nk diri!! Xkea nk duk atas rupukk!! Cema la bajuuu!!! Adusslaaa”.. okes si men ber3 pon duk usha la tmpat2 yg elok untuk diduduk. Meme pusing supo roda laa palo n ink cri tempat stretegik. Tpi xjumpo. Last2 “sini mo lahh..” depan mate. Aahahahahahah.. sebenarnye xmau duk situ sebabnye sit pling last.. kaki pn dah sentuh rumput, n meme xnampak sebab I kan “tingi”.. kalu duduk biase mate betol2 duk kat penghadang tu.. adussss sayamm.. tpi lantok laa.. yg tkut nye satu ag risau tkut ad something atas rumput tu. Xpasal2 ak nepik dale ni malu kokram. Separuh stdiung sure2 akan dengar plok2 kalu xdok sound maso tu. Heheheh.. tpi ok laa whatever aaa..

ni baru satu view tau...
tgokkkk bawoh sekaliiiiiiiiii.....

3 jejaka macho. muhahahahaa
selepas gol pertame asenye ni.. peaceeee..
ni dah nk balik. org balik awl tpi kite org bgi chance dekat yg lorat2 n gaduh dlu..
tgokkk 3 4 lapiss ado row balik yg atas rumput tu....
 
Okess then tgok la bola tnpa keselesaan n kelenguhan.. sebab kelehungan?? Bayangkan laa duk sit paling bawah.. then depan cik admin tu 3 4 lapis ad ader org tau.. nk cakap nye ramaiiiiiiiinyaaaaaaaaa manusiaaaaaaaaaa…. Pahtu dah la tngi.. die orng kat depan nip on xnampak. So kene la duduk bgun duduk bgun. So cik admn ponn mengikut rentak yg sama laaa.. tpi lenguhhh derrrr… duduk bgun duduk bgun. Tpi betol laa buke nye nk mari duk relax. Kalu gitu baik tgok bola depe tv kan. Tpi nk oyk nye ramaiiii.. n satu prngalaman yg menyeronokkkan dismping memenatkan. Wkakakaka..

haaaa benda ni yg menghalang penglihatankuu!! tpi gmba ni kan yg ader budak n bapak die tu. ape kes xtahu laa



Pastu ad la 2 3 org pakcik depan cik amdin ni. Aih kecian jugk die, dah la tue pahtu duduk atas rumput plk. Xkan I nk bgi my sit kot. Xkan I sore pompuan yg kene wat gitu. Yg lain xbuat. Tpi xdnafikanla. Kite masuk awl kan.. pahcik thu gitu masuk la awl2 ye dah tahu game sedap. Kite yg mude remaja ni xper la.. ad cik admin dengar pakcik tu cakap “aihh awok2 xsie ko pkcik ni. Doh la ore tuoo.. punoh peranoke” hahahah.. gere nk jawab pperanoke MUM!! Hahahahaaha. Tpi xjawab laa.. then ad sore ag pakcik ni dating berpasangan ngan makcik ni. Then cik admin cuit blake die “cik meh la duk sini”.. buke gntikan my sit. Tpi dah nmpak kosong ad runag sikik ag. Xpe la kalu ck adm hempet sikit ngan makcik tu.. n makcik tu ngan sebelah die budak2 je. Yg ruang sini ok xhempit2 pon..  pakcik tu cakap ag ngan kawan die.. “ambo baru jah mari stediung nih nyo wat gini dohh.. xsei mari doh lepah ni.. “ pahtu die kate ag “mitok2 la ujee mitok2 la 
uje bia semo ore balik pokcik bleh duduk” hahahaha.. senget pakcik ni..

tuu makcik kat sebblah. hehehehe

Okess n then ad la satu kejadian yg cik admin xsukeeeeeeee.. kenape?? Enthla nk cakap gam gane eh.. ad 
sore mamat ni. Meme bahasa die meme xbersopan santun malah terlalu buruk n macam ore masuk hantu. Cik admin agak die mabuk kot.. huhuhuhu.. sori tu say la.. tpi it’s reality.. naik seram bulu room. Gere nk col polis ni mai ambik dio ni. Dio duk dekat jah ngan cik admin walaupon bukan sebelah… Ya ALLAH,,, bahsa dioo.. segale jenis sumpahan keluar.. buruk nye mulut dio..   pahtu duk mgamok2 semo ore salah. Semo ore xpanda, dio jah tahu. Semo ore jahil. Yg dio kecek gitu.. warakkah?? Alah kokre sedapp.. alah dio?? Semaye pn tidak rasenye. Maybe ni satu tuduhan.. tpi Nampak ko gaya ck admin xrase die semayeng.. or ekate “don’t judge a book by its cover”.. I said that not becoz its physical apearence tapi attitude dio. Behavior dio.. ore lain pon ad jugok nyupoh tpi xla macam dio.. ya ALLAH malu nya ado ore supo dio rakyat kelate. Malu nyo ore lua tgok. Mano kesucian bahasa kito.. mano kenilai tertiban kito ore kelate?? Yg dibangga banggakan?? So bad n dikasting!! Malu woo.. n geramm.. gere sero nk g sound.. but, I don’t have the power. Xdok ore pon berani itu dio becoz he’s like that.. mesti korang ingt teruknye die kan. For me meme222 teruk. Dari awl game smpai akhir xhenti2 menyumpah.. bising xtntu pasal!! Lame kan ad ore oyk 
wei cik admin nk senyap2 tido laa..

there's somenthing wf thisss picc!!!

Tpi cik admin tgok bola sebelum2 ni dengan my abam2 my fren2 n orng2 berpelajaran yg lain.. nk sumpah ko xpuah hati ko biar beradap.!! Dio tu?? Meta2 g kocok paga.. pah set player n9 lalu nk wat training alik belake tu mace2 nyo kato.. masyaALLAH buruk nyaa kelakuan mu.. moga2 kamu insaf.. amin..

Yg tu dah laa satu kess kan duk sumpah2 player xreti la apo la itu la. Die je reti. Ore lain semua pakak duk alok… so apo lagi dio koho naik angin. Supo masuk atu laa or MABUK. Huk huk huk.. sedihh.. n then xhbis2 duk nyupoh ko pok2 ultras.. bukan takat dio pokcik2 pon duk kata2 ko ultras. Buke nk memecahkan gapo2 ni tpi read this reality..

Cik admin kan duduk kat bawah ni so nearer la jugok ngan puak2 ultras ni… komen or desas desus pertama yg dating dari anak mude biase die cakap… bie gendang or gong pertama bunyi “hohh sek ni dibayar ni. Pade pon..”  2 3 sudut duk cakap bende same. Dibayar.. erm dbayar ke?? Setahu cik admin tidak kan?? Heheheh.. mereka semua suka n rela.. kan?? Thennn,, kan die orng ultras ni berchanting 90 min non stop.. then si jantan xsedar diri tdi “bose laa aku nat* sek tu. Bose nk gende. G gende dumohh laaa..”…. pahtu dri pakcik2 di bawah sane.. sambil memerhatikan mereka berchanting.. “eh2 xleguh ko eh pok2dio tu. Duk dikir barat sokmo. Xsoh duk dikir sini la ore nk tgok bola..” pahtu ad ag.. “ei serabuk laa gege suguh buke tepat dikir n ink tgok bola xsene”…. (walaupon ayat tu xsama tpi meme maksud dio gitu. Cik admin lupe dh) hehehehhe.. tp tu la kesian jugk ko rakan2 abg2 cik admin yg ultras ni.. orng duk kutuk2.. padahal dio xkaco orng. Tpi mereka cakap bising.. tpi tu laa.. cik admin hanya mendiaamkan diri. Mintak maaf eh rakan2 ultras. Cik admin xder kuasa nk meyampuk.. I gerun la I pompuan.. merek2 tu semo pakcik.. tpi ad satu 
suara elok cakap “bela dio laaa.. ikut dio laa” it’s beter laa then merek2 yg lain..


sempat ag sebelum pulang... muhahahaha

 Then situ la awl smapai akhir mulut2 mereka ni meme xreti nk duk diam. Naik rimas aku. Cakap pasal bola xper la ni duk menyumpah OVERDOSE!! Xsukeee!! Biar ad education laa.. tu la pasal ultras tu,, maybe pakcik tu baru first tyme mai la.. so xleh nk salah kan die jugok. Mugo pakcik. Maybe die xpernah tgok sebleum ni. Anak2 mude yg lain ni maybe dah paham. Tpi sebab si mabuk tu yg duk laung2 macam2 orng lain jadi terikut2.. meme mabukk jantan itu!!! Arghh don’t like him so much!! So itulah cabaran anda puak2 ultras. Jgn cepat mengalah. Kuantiti yg sedikit jugok salah satu factor nmpak xmeriah sgt bgi merek2 yg baru, mungkin lagi ramai lgi meriah n lgi gempak.. tpi ad pepatah cakap “quality is better than quantity”.. pepatah ke tu?? Xtahu. Muhahaha.. so walau ape2 pn anda teruskan perjuangan anda!!! Perjuangan belum selesai…..

ultras kelate wif ultras n9.... 

Adesss madah2 plk. Hahahaha. Okess stop pasal dale stdng.. dri awl smpai akhir meme tu lahh kemeriahanye… tpi dicemari dengan balingan2 air batu n plastik2 bukus makanan.. haa teruk budaya membalng ni masih ad. Masuk gol tpi duk balik2 air!! What thee helllllllllll!!!!!.. beng** laaaa…  ore masuk gol sorak je lah xperlu baling2. Smpai basah baju2 kiteorng kat abwah ni. Meme begokk!! Pon begitu tahniah sebab bedil dah xder… muhahahahahaa.. ad baik ad buruk laaaa

bersorak penuh keringan bileee gollllllllll... muhahahahaa

Aihh panjang gile kot tuliss.. die tulis kat word n ink masuk 2000 words dah. Hahahahaa…

Okes ebenranye nk cerita pasal seblum masuk ke dalam stedium tu. Tpi xder part nk cerita. Sebab first2 dah cerita pasal bola kan so autometik benda meme dale stediung laa.. muhahahha

Haaa cik admin kan tolak dri umoh dale pkul 5.15 ke 5.20 p.m la.. biase g ngan abe ipa tpi skg cik amdin xmau g ngan die. Belagok la awo ado kawan. Hehehe.. segan la sekalo kakak cik admin g sekali. Ni x. so die cakap abe g ngan muto. Okes wa drive myseff la. Heheheh.. then kan smpai dekat retook tendong tu. Trefic linght 90min++. Cik admin dah la ingtkan lewat dahh.. ni la jenis orng sabar kan.. xmau tngu semint lebih tu., jalan sepatutnye ke depan tpi aku g masuk kiri. Ingtka ad uturn. Sebab cik admin ingt meme ad uturn ari tu pernah buat. Tpi masuk2 mak aiiiiiiiiiiiiii… jmbatan panjang gilee.. xdok tepat ngonaa.. last2 baru kaaba. Wei laa kokniiiiiiii arghhh!!!  So terpegi la kok jalan lain. Yg mane kalu tngu yg semnint lebih tu xsampai 10min dah smpai tpi sebab jenis xleh saba g kok jalan tu makin jauhhhhhhhhhhh.. aser half n our n kurang la baru smpai.. tu laa teladan diee sabar sikik dengan traffic light tu. Muahahahha.. pade muke ko. Mule2 xcfm tahu. Cik admin kan ore darat uikh jalan mane ni weii.. tpi napom sign bod die tulis setelah lame drive “kota baru 10km”. mak aihhhhhhh jauhhhhhhhhhhh.. kalu tngu sakni kejap je. Tp tu laa nasb badan sabar yee..

Then samapi dekat 6.stgah jugok laa.. senget laa.. then seperti biase menuju ke kedai dj sebetulnya. Hehehe.. n tngu tamo n his fren kat situ laa. Lilah222.. ad ramai yg kenal tpi xmau tegooo! Ei geramnye., cik admin punye perangai la kalu cik admin cam sap2 yg daalam fb ke ape ke soheh g tego. Tpi xtegor sebab xcam laaa.. adess sayamm.. gere nk tmbuk2.. n kesian tau cik admin ok la tiket semua dah ad. Tp ramai yg masih xder tiket. Dekat kol 7 ramai gile duk berator. Then nk masuk pon ramai ag yg xser tket..

aser nk kol 7 dah ni. tpi ramai giler ag..

xmaluuuu amik gmba tgh ore ramaaa...
wif dj belokkkk....

my partner tme tgokk bolaaa... dah mintk pinjm nagn awekk mamat ni.. cik mish bobo.. hehehe
nii laaa sape2 yg nk kenal DJ TURBO!! hahaha.. die ulas bola tyme game ape ntah yg macam turbo tu. hehehe
N dah nk msuk 7.3. ingtkan nk masuk awl. So g la tunaikan kewajipan dulu.. mak aihh cik admin sore22.. aih segan aku.. tpi xpe la ape2 pon solat itu wajib.. so mernetasi laa pelusuk sane hinga ke pe;usuk surau yg kecik tuu.. mase lintah tu.. meme salute laaa penyokong Kelantan!! Sembhyang memeng didahulukan.. cik admin Nampak laa dekat depan stage tu siap hampar tikar n sejadah nk semaye. Mase tu xmgrib ag la amsing2 duk ready.. then piker ak nk semaye mane.. nk semaye atas mede uikhh nmpak jate semo.. then destinasi terkhr ku di surau tu laa.. tempat selalu ak g ngan kakak.. smpai sane.. fuhh xder pompuan pon. Cam ne nk masuk?? Thn berhenti kat depan adik jual air ni tanye “ad ore tino masuk sini dok skg ni” die muke kejut n sengih2 “ada”.. okes dengan menundukkan kepale n merendahkan segala yg ad cik admi lalu depan toilet yg kat tepi surau tu.. n cepat2 masuk kat surau ponpuam. Fuhh lega ad lagi kakak2 n macik2 yg lain. Tpi meme cikik. Xsmpi 10 orng ppn. Biase best aaaa ABC tyme tgok bola tpi ni… seorng diri plok n terpakse berdikari la. Biase follow kakak je. 


Org laki siap ad yg semanye kat muke pintu surau pompuan. N lepas siap2 maye cepat2 keluar. Sekali ngan makcik2 2 3 orng ag.. mule2 segan sebab lelaki duk semaye depe ni. Tpi wat bodo je lahh..

Then siap2 semua kembalilah ke kedai betol,,, n kat sane jumpe Dj Iwan dari MANISFM.. die dah cakap td lorat nyo dio. Wa cakap tgnu dlu wan k semaye jap. Then lepas tu baru jumpe.. sweet jugk dj iwan ni erkk.. wkakakaka.. senget.. joking las..

tu dj iwan n dj belok...

N rmpas balik kamera dengan my cmareman… tgok2 wahh.. banyak nye die amik gmbaa.. meme dah cakap gmba ni mesti laku. Bukan ape sebab gmba ni hot!! Hahaha.. senget hot pasal paa??? Haaa… gmba penyokong Kelantan menegrjakan solat magrib secara berjemaah dekat perkarangan depan stage tu. Haa cik admin lalu tdi xnmpak ag sebab xmausk waktu ag. Meme terbaik la cameraman ni!! Gmba meme berharga n bernilai..!! credit to tamoww sebab amik gmba ni.. walaaupon cik admin tuan punye tpi kene credit to yg amik gmba.. n lebih mengahrukan ag siap ad lori tangki air dari MPKP.. wahh.. terharunyee.. ni suasan tgok bola tauu!! Bukan maulud tauu!! Kenape cakap gitu!!! Sebab… Terharu n bangga la dengan penyokong Kelantan. Tgok bla aje sebenarnyee tpi tu lahh semanyang xtingall!! Salute lahh.. katnegeri lain mane ad kan!! Siap ad imam. Muhahahaha.. congratess for that kejayaan!!








Xder dahh laa.. itu sahaje laa kisah yg terjadi pada 1 mac 2011… hehehehehe.. n kat atas ni adelah all gmba2 panas.. muhahaha...

Then lepas tu rata2 msg cakap.. “wa nk share gmba bleh??” .. “wa nk mitok izin gmba tu nk bh dale blog buleh??” .. okes amik la tpi syarat kene mitak. Bukan nk mengunkit, tpi meme cik admin xsuke ambik gmba dari my fb then siap masuk blog n wat hak milik sendiri!! Memng la gmba tu pnas tpi at least mintak la izin dulu.. bukan nk ngepek n kedkut or whatevr tpi xsuke. Yg dah mintak izin ok cik admin izinkan…  tpi yg xmintak izin.. huhuhu.. tpi xperlahh.. gmba molek kan xsalah.. tp tula, patut la fotgrapi2 buat label dieorng kat gmba tu kes ad yg copy cat n mengaku hak milik sendiri. Muaahahah…

Len kali kan nanti kalu g mane2.. tgok lerr xder dah gmba kosng. Ad hak milik macam gmba2 sekarang ni. Hahahahaha.. patut la blog jejari runcing xbleh diicopy lasung n kak ya xbg. Hahahaha.. yess,, jaat nye ko cik admin.. gile glemer ko?? Wkakakak.. whatever lahh.. tpi meme panas n laku gmba ni tau. Siap dale fb page tansri n web trw.com pon amik. Yg tu xmarah sebab molek laa!! Heheheheh.. werkk… jgn salah credit sudah,,, muhahaaa,,

0kess dahh laa panjang tahap cipan thap ape kebende entah nii.. mane xnyeee 3000word tauuu!! Hahahahaha.. gile la cik admin. Kalu xtulis nye xtulis tpi bile dah tuls mai aih mencurah2 jalan cerita yg dale dalam kepale ni yg nk suruh dituliskan. Wkakaka.. sori becoz too long. Qada yg sebelum ni punye entry. Hahhahha… ni tulis sedap2 ni kesnye brobnd  xderr.. so xleh nk main tenet. So ni la pelunag tuliss22 ni dalam word then esok copy la letak dalam blog punyer erntryy.. cik admin tngu nk solat subuh ni. Nk tdo sebo salah.. 5.45 a.m dahh.. bleh ken nk smbug ag???

Xsoh gilo mekwaaaaaaaaaaaaaa.. panje dooh lalu dos ni. Wkakakaka.. orite22.. that’s all…. N tahniah kepade skuod kite suod kelate sebab Berjaya merangkul 3-0… hehehehe.. n masih meduduki tanga tertasa liga dengn 14 mata… 


await pendek nyee aku ni???? ahahaha
sebelum balik sempat melantap makanan dekat kedai berhampiran hotel azam.. heheehe


p/s: adess xingt jugok nk cakap pasal ramzul. Aih makin xingt dah.. haaa mase second half tu kann.. die main mcam mane entah then tdi selok di tengah pade n kene usung dengan mugo gotu la. Gedio xtahu ore pngil xingt dohh.. lepas tu.. 2 3 org msg cakap “waa rojo g sptal nuh…” “mekwa rojo mung pah spital doh” n macam2 versila. N ad yg tulis kat wall fb. Hahahahha.. uikh seruis ke injured die??  Tpi brtol ke die g sepital malam tu?? Sebab cik amdin tgok die keluar dri stediung tu naik bas smbil dipapah. Kejap nye die ke hospital… rase xg spital ag kot. Maybe doc ad.. ke pergi eh. Tpi nape kejap je.. refer fb tan sri cakap abam rjo ad kecederaan g serius.. tisu hamstring koyak ke ape xingt. Uikhh.. dengar cerita 3 bulan xleh main!!! Arghhh!! Xder mood la cik admin nk tgok bola pahni… nanti nk teropong sape?? Sob sob sob… harap2 abam rojo cepat pulih n kembali beraksi atas padang sebagai kesebelasan utama.. dale fb tdi die cakap bru balik dri usm.. kene rehat 2-3 mingu.. rehat ape ni?? Rehat main bola ke 2-3 mngu??? Hahahaha.. so 3 bulan tu xbenar la?? Owwyssss!! Harap2 cepakk sihat ehh…

gmba blur sebab pege kamera xselesa. ukas paga n pege kamera. muhaahahha.. rmzul nk naik bas smbil dipapah..

okess dahhhhhhhhh.. betol nihh xtipu. Wkakakaka.. dadaaaaa