Thursday, June 2, 2011

1 JUN 2011

okess... assalamualaikum...lamenyee cik admin xupdate blog. hehehehe...sememangnye ingt nk buat entry semalam pade 1 jun. tp xingt laa yang... xsempat.. duk berbalas2 komen kat fb wishing besday. hahahaha...

okehh yg sebenarnyaa,,, ad apa pada 1 jun??? asal wat tarikh gitu tu???

jeng jeng jeng... sebenarnyaa 1 Jun ni besday cik admin!! soo hepy belated besday to mee... :)

hahahaha.. secara exclusive nye nk cakap kat sinii... pasal pa?? pasal berapa umur saya.. hehehehe.. yg sebenarnyee cik admin a.k.a MAIZATUL NADWA BT MOHD RAZI ni yg sebenrnyaa baru berumurr.... 20!!

hahahahaha.. tp nampak muke cam ore tua kan?? n asal semua ore pngil kakwa???

okess kalu pasal kakwa tu.. meme dekat sekoloh ag.. semua adik2 pngil kakwa.. n member satu batch pon pngil kakwa..my member2 & BFF mase form 4 form 5 semoaa pngil kakwa.. termasuk boys n gurlss.. even same batch.. hahahaha

n pasal bola plok.. asal org pngil kakwa??? maybe orng tgok cik admin ni macam orng tua kot. hahahaha.. dah nampak gmba pon ad yg kate macam umo 30 lbih. ad yg kate macam mak orng. n macam2 laa.. yg tu totally mengarut. hahahaha.. actually i baru 20!! sweet 20!! hahahha,,, kepade yg baru thu sy 20,, tp sblum ni dsh pngil kakwa,, teruskan dengan pngilan itu!!! xkisah la anda tua dri sy pon.. keh keh keh...

okess.. nk cite pengalaman menjelang nk smbut detik 1 JUN 2011... wahh.. memang totally berbeza.. 30 Mei 2011 ag perasaan berdebar2 tu dah datang... tgok je jam nk masuk 31 Mei berdebar tahap gaban... xtahu kenape.. ad sore adik drikedah ni cakap "kakak... esok besday..".. "haa ye laahh esok besday,,, nervest tahap ape ni.. aku pon xtahu kenape".. sblum ni kan nk tibe 1jun tu xde ape. tp thun ni satu kepelikan tu timbull.. sumpahh aku berdebar!!!

melayarilahh bahteraa.. ukh mengarut dah. hahaha.. 31 mei dilalui dengan penuh debaran... n dah ad komen2 besdayy dekat ngan 8 9 ore. katenya nk wish awl. nk jadi orng terawal. hahahaha.. rasneye yg awl2 ni adk yg dari kedah memeng pling awl.. tiap2 malam dioe chat cakap "akak,, besday.. .. ""akak, besday... " n die lah memang orng pling awl wishh tp xdikira sebab xmasuk tyme ag. hahahaha..

then.. tepat jamm difon sy 11.56 pm,,, fon mxis yg dah lame xberbunyi tu tibe2 berbunyi.. satu msg dari nombor yg dikenali walaupon xder name "haapy birthday maizatul nadwa".. cukup simplee.. tp msg tu buat sy sebok.. hahahaha.. he's my duda. (yg terbaru) hahahaha.. uikh ingt jugok diee.. then sy reply "uikhh xmasuk ag laa.. tp xper,,, anyway terima kasih **** *********..... tu full name die. buke name kat fb. name fb tipu. hahahah.. then xbalas terus.. ok pakcik nok hal lah.. at lest u ingt n u be the first one..(sebab yg terbaru nye ad yg wish awl setagh jam.. xdikira laa) hahaah

then,, mase tu best2 chat kat CB TRWFM.. nk tubek lolo dohh.. sebab nye kan dah kol 12.. nk tutup kedai dah laa.. lepas tu... DJ IJUL & DJ SEBETULNYA dri TRW FM tibe2 wat kecoh mase on air.. n die oyng nyanyikan lgu birthday & ALLAH selamatkan kamu untuk saya... secara livee dari TRW FM... wahhh... memang terrbaik!!!! sy dri yg hepy2 ni tibe2 menitikkan air mata.. mane xterharunye wakk... orng nyanyikan kat kite live kat redioo.. dah la ramai lisener tyme tu... n member2 di cb yg bgi ucapan memeng betol2 menyayat hatii.. sgt2 sedih dah terharu dengan semua yg berlaku.. xsangka ramai orng sayang aku.. hhehehehe... memng siyeslyy jath airmataku... sebakk + terharu + gembiraa...  tq my abang2 dalam TRW FM...

theenn,,,, balik aa umohh lepas tutup2 kedaii.. fon xhenti2 berbunyi.. sebab?? msg member2 yg wish besday kat fb tu masuk dalam fon.. sebab xon9 so sape yg wrote kat wall meme akan smpai msg kat fon ni... xhenti2.. hahahaha.. member yg msg kat fon nye ad la jugok tp xseramai dlu la.. xseramai sbelum ad fb.. xsampai 30 org jee msg kat fon wish besday. yg len semua pakai fb. hahahaa.. xpe laa.. mane2 same jerr.. tq awaok22!!

besday gitf.. semoa orng tahu.. dari maxis pngiilan percuma ke semua no maxis 24 jam pade 1 jun.. celcom 7 hari 7 malam untuk no upax.. tpp... nk cal sape??? selalu tyme besday xder insan teristimewa dalam hati.. soo.. biar cam tu je lahh besday gift.. mase xder gift banyak la plokk kan.. mase ni xder. thun lepas pon mase besday xgune jugok. hahahha.. nasib ko lahh.. tp kehel jugok cal member2 dann tettt... hahahaha.. n dapatlahhh nyanyian besday yg ke2 untuk besday yg ke 20 ni..he says "xder org nyanyi ko awk lgi dok? sy la ore petrama..."" hahaha.. ado dohh.." "ok.." dah la jadi orng pertame dah. then mase cal siap nyanyi. sape xsyg??? hahahaa.. tp biarlahh.. brg lepas jgn dikenang.. kan? biarlah die.. ak?? cri lain.. patah tumbuh hilang berganti. hahahha.. senang cakap.. insyaALLAH..

thenn,, masyukk... sebab ramai gile kot yg komen kat fb tu wishing besday.. aduh terharunyaa.. sampai krem tgn2 ni duk balas.. ayat lebih kurang same laa "temkiu.. terima kasih,, tq".. walaupon olahan lain2. ahhaahah... tp memeng cukup2 bermakne tauu... sampai pgi semalam dekat kol 7 pg bru tido. syok duk main balas komen.. sy memenag cukup suke balas komen tp xsuke private chat..

mase tido ni.. cukup la mengangu.. sebab orng dah bgun kol 7 pgi.. cik admin bru nk tdo.. so msg xhenti2 la masuk kat fon ni. pasai orng post kat fb wishing besday.. smpai cik admin off sound. n letak fon jauh2. serabuk. hahahaha.. pastu tersedar.. tgok2 50 msg reverive. tgok2 semua dri fb awl2 tu.. then ad laaa dri my bff n my dad... n yg member2 lain.. bape orng je msg kat fon.. 5 6 mcm tu je.. tp cik admin cukup tertarik ngan msg dari my abah n my bff... nanti nk tulis ekk.. ehheeh..

my dad: "salam n selamat hari lahir "happy birthday to u".. semuga panjang umur, murah rezeki, sehat walafiat, tidak derhaka kepada ibu dan bapa, sentiasa baik dengan adik beradik, keluarga terdekat, sahabat2 dan orang susah.. ok abah love u much... mmuuuuuaaah!"... abah cik admin memang jiwang,,, tp muke macam ape garang!! hahahah.. smpai ad orng tu nk makan sekali xtertelan sebab tkut ko muker. so sape nk jadi my partner esok2 bersedialah hadipi my dad. hahahahah.. love u abah,,,

haa tu dri my dad.. dri my bff sejak 8 thun ni : " wa, happy besday yg ke 20. mu da masuk fasa puluh , 'no'  belas2 doh. moga mu dapat gapo hok mu nak, n koga mu dapat capai gapo hok mu impikan, jgn putus asa wa, capai gpo hok blh dlu, wat setakat hok mu mampu.. klu perkara hok tok mampu mu tanganni, hold dlu, focus apayg pentung ok? wa, nk oyk ni, sebab ak saye mu, ak xsei mu sedih2 gi2. jge tiyok sebab benda hok xpatut, mu xmungkin jadi lemoh gitu, mu buke hok aku kenal gitu, lemoh sebab jate.. wa, mu saing baik, sahabat sejati, bff aku dunia akhirat insyaALLAH.. moga persabahatan selama 8 ni akan bertambah kukuh lg,, smoga ALLAH berkati kita semua.. amin.. saye mu.. " tgokk... msg penuh kasih sayng dari seornag sahabt... smbil tido aku bace titik air mate.. sumpah kaulah sahabat aku dunia akhirat INTAN NUFARHANA... i love u so much.. die tahu semua masalah aku.. yess.. i will try my best dear!! i love u!!  then ak delte 50 msg ak tido. tp msg besday xdelte. delet msg fb je..

then tido agg... lepas tu digangu denagn satu pngilan.. tanye pasal tiket.. aish kalu orng lain ak marah dah. nasib kakak aku. aaahahahaa.. tgn tgok2 msg 40.. semua dri fb n ad la satu 2 dri member.. delte22 ak tido... the.. xlarat doh eh nk tido. ak bguun tgok msg 40. hahahha.. dari fb jugok...  thn barulah ak repyly msg2 dari abah aku, bff aku n member2 yg sent dekat fon.. serius sejak ad fb ni.. msg yg hntar kat fon ni xsemeriah dlu.. cek2 tdi xlebih 30 pon. hahaha.. xper fb pon same..

thenn mase untuk on9. bgun tido kan.. hahaha.. then seperti diagak.. memnag banyak sgt2 yg wish besday.. terharunyaa.. semua dri member2 sekoloh dlu n member2 the red warrioirs.. ramai2 tu sorang je pngil DJ WAWA. hahaha.. ad jugok yg pnigl dj eh.. mungkin die kenal wa mase DJ kot. yg lain x. hehehehe.. tenkiuu soo much  for all yg wishing my besday include my fmily, my frend, my abam2, my kakak2, my bola sepak members,,, member2 Ultras Kelantan The Red Mania n abam2 from the The 12th Warriors.. :) love u all so much lahh..  memeng krem tgn duk balas. xtgok notification doh... tgok yg ad yg tagged post je. yg post xtgok.. n satu posting ni best.. from my mama: "happy besday 4 my daughter Maizatul Nadwa Mohd Razi.smuga slmt dan brbahgia slalu dlm mengejar cita2 n cinta .dan ttp jd anak yg baik dan hamba allah yg solihan.inshaallah.ok mama always love u..... " hahahaha... mama maju woo.. xpakai sms.. tag post trus dri status die. hahahaha..

yg nk cakap kann.. sepanjng komen2 yg dibgi ni kan,,, rata2 komen cam ni "semoge cepat bertemu jodoh,, smeoge berbahagia dengan sidia, smeoge cepat kawin...semoge macam2 ag laa" rata2 berkisar pasal jodoh n kawin. hahhaha.. ni memang xpernah ag ak dapat doa cam ni sebelum ni mase besday ak. memang masuk 20 an ni macam tu ehh??? bahkan mama sediri pon cakap atas tu... "semoge selamat dan berbahagia selalu mengejar cita2 dan cinta".. hahahaa.. ye kot.. dah 20 an kan.. dah tue. mama cakap dlu mama dah ad anok sore. hahahaha...

n talk abaut present?? sape yg bgi?? huhuhu.. xder ag.. ad dlu orng tu jnji nk nk bgi tedy beasr besar.. tp .. kan dah xder ape2.. hadiah pon wat cam xdeer gok kot... ok lahh.. tp mase syok2 duk on9 pete tadi.. tibe2.. dapat msg cam ni " Tahniah anda bertuah kerana telah terpilih diantara 20 orang pemenang, Utk mmenangi tiket premium Astaka/tamu Kafa.Wan Badri peg media Kafa(apa2 detail sila pm saya, anda juga dijemput ke majlis dialog brsma tansri pada 10/6 7.45mlm d hotel blue wave shah alam ) " ... hahahahahaha.. sape xhepy wooo!!! 2 hari lepas bru komen status tsam cakap..nant list laa tan sri name2 yg bertuah. hahahaha.. tak ku sangka xku duga aku pon terpilih.. hahahahha... memang hadiah berday terbaik lahh!!! terima kasih tan sri!!!! hahahahaha...


thennn,, duk sekejap tu.. sebab linternet jem.. masuk msg dekat fon... "RM0 Tan Sri Anuar Musa to you: Happy birthday to you" ... memnag dup dap duup dap hati. nk balas through fon terus tkut tersilap.. kehel jugok internet bia dapatt... hahahaha.. terkejut monyet kot.. then balas laa msg tn sri thorugh fb laaa..."wahh.. tsn sri wish kat saya,,, xsangkaa!!! terima kasih banyak2 tan srii... terima kasih jugok untukk hadiah sempena besday.. hahahaha... kalu post kat wall melompat tahap gpo doh.. hahahaha.. terima kasihh banyak2 tan sri... teruskan perjuangan. untuk bola sepakk.. :) "  then ingtkan tan sri xbalas  dahh.. the die balas plok        " Tahniah...gudluck".. hahahahaha.. terbaik lah tan sri!!!  sememangnya ini hadiah terbaik sy sepanjang ni.. 




.sape xhepy kan dapat msg cam tu. hahahaah.. dah la bgi hadiah.. sebenarnye maybe lame dah diseletdkan..tp dah die kasi tahu hari ni.. kebetulan orng kate.. rezeki n hadiah sebaday sekali laa.. hahahaha.. so tan sri wish besday bukan trhugh my dad.. so memang pure laa..xder cmpur tgn abah. hahahaha.. 


thenn,,, lepas cek2 n tgok2 notyfucatin.. rasenyedekat 300 orng wrote kat wall sy wishing my besday including yg tagged post.. sebab yg last2 tu cik amdin nampak... ade name ape nath n 270++ wrote on ur wall.. memang pling bestt!! pling banyak ucapan!! untung2 kenal bola sepak kan.. kalu x. setakat member2 sekoloh n sedara mara je lahh.. love u lahhh The Red Warriors.. !!! xsngkaa.. tp xsemua la fren fb wish.. fren fb 1800++ tp wish 300 je. tp xkisah lagg!!! cik admin pon bukan wish semoa besday member2 kat fb tu.. tp terkilan bilee i wait a wishing besday from my bff xder.. huk huk huk... nanti ko tahu laa aku tngu msg ko ni.. 


tu lahh nk cakap nyee.. xbanyak n xder hadiah ag setakat ni.. ad sorang untie ni ckap kat mama nk bg gift from paris. hahahaha.. ye dok moksom??? nok laa!!! n pling bermakna kira hadiah dri tan sri laa.. so thun lepas mase piala malaysia dah tolok vip sit yg my dad bgi... sebab??? nk duduk ngan my bro... tp thun ni specel gift ni.. xmungkin ku tolak... tp sape nk teman??? bunyi kaba my abam2 pon ad yg terpilih!!! goodlahh sekali erkk...   yg abah bgi thun lepas lain.. ni lain sebab orng bgi hadiah ni.. hahahaha.. yg abah punye xpe die dapat banyak. hahahaha...

so ni lahh cerita cik admin sepanjang 1 JUN 2011... dah masuk angka 20dah aku.. hadiah yg diterima xbanyak macam dlu. sebba dlu tyme besday mesti wat party then dapat banyak laa hadiah.. skg dah tuaa.. xmau dah wat party macam budak2 tu.. kalu nk wat nk ajak meber2 celebrate kat mane2.. gitu kan lgi best. meced pon meced. gahahaaha.. tngu incame from dad dlu. tp bia dulu kot.. skg cik admin tengah menabung untk ke final!!! tiket dah jimat.. minyak2 laa,, makan2.. sebab g ngan kakak. then kene share2 la minyak... yg mama nek kete lain xpe dio bayoo.. huk huk huk.. xadill!!! hahhaa.. lantok lahh sebab mama plan nk g last min.. aku dah plan nk g ngan kete sediri.. so.. huk huk huk...



n gmba profile ari ni pakai gmba kek ni.. nk tgok?? hahaha.. semua orng ingt ni kek besday cik admin.. sebenarnyee.. cik admin ternampak kek ni kat fb sedara sorng ni. n copy2 wat profile pic.. nk cakap nye ck admin nk kek gini.. tp sape nk bgi??? hahahaha.. tulisan kat daalam kek tu lawa.. tp semmua yg wish cakap lawanye kekk.. lawanyee kek besday.. hahahaha.. padahal cik admin yg gilekan kek ni.. tp janda sapa nk bg kan?? hahahaha.. nantilahh ad lah orng yg bagi tuu.. insyaALLAH... nk tgok?? hohohoh


comeii dok?? hahahahaha.. kan best kalu name aku.. then ikutlah name sape2. hahahaha.. sengau... nk kek ni!!!


comel??? then satu ag hadiah yg ditungu2.. mekfelerii.. ad orng cakap nk belanje mekfeleri jumaat ni kalu pergi sane.. hahaha.. tp xleh la yang kakak angkat kawin.. so kene pergi die kawin.. then dapat hadiah gmba jee dlu.. ok gmba pon gmba.. nanti saya tuntut. hahahaha..


sukoo sgt22 mekfeleri.. oreo laa.. hok lain dok behi. ahhahaha

okesss... tu lahh kisahnyee... n hadiah sebenarnye nk kan teddy bear besar.. tp sape nk bgi ek?? dulu ad dah orng bgi mase 2 thun lepas.. besaa.. lawa.. kaler putih.. dapat tu dengan penuh suprise.. tp pindah umah mama xbgi bawak bear tu sekali.. sebab umh skg sempit.. so tngallah dulu bear kat store seblum umoh sebenar siap. hahahahahaa... n even dah 2 thun berpisah tuan bear ni tetap ingt my besday.. 2 thun dah mesti die wish besday.. cume thun ni xjadi no first.. eeven lmbat die wish tp memeng berjele2 panjang.. penuh keihlasan.. tp pintu hatku bukan untukmu lgi.. mintaak maaf... tp seiyesly cik admin xingt besday die.. samapai ari tu die cakap... sampai hati xwish ari luruh talipusat kito.. kito kemain tngu die.. uhuhuhuh.. sumpah samapai skg sy xingt bile tarikh tu.. dah 2 thun terlepas besday die xwish. yg cik admin ngt awl thun.. bulan satu kot. xingt sepsefic.. jahatnye aku.. die 2 thun duk ingt besday aku.. aku?? no komen.. mase tengah go on tahu laa kot besday die.. after dah break meme xingt lasung.. sumpah ak mitok maaf.. tp ak xsngp nk cakap xingt tarikhh...

dahh.. cik admin ni kalu menaip xreti nk tulis pendek2. hahahaha.. sy pon xtahu laa kenape.. pantang menulis.. mesti panjang.. kesalahan tatabahasa xyah cakap laa. hahahaha.. maaf yerr dah tabiat.. sape bace sampai hbis terima kasih.. xbace pon terima kasih.. sajer2 sekadar meluahkan ape yg terpendam. hahahaha...

sekali ag nk cakapp... memang lain rasneye bila umo dah masuk angka "2".. siyesly,,, dah xder teen teen.. dah nk amsuk alam remaja.. tp,, xleh mengundi agi!! cepat2 nati 21 dah dapat gold key orang kate kan?? dah bleh ngundi... tp mane ad pru thun depan.. alamatnye 4 thun ag kot!!! hahahaha.. apapeponn tq for my mam n my dad kerana melahirkan sy kat dunia ni.. dan terima kasih YA ALLAH kerana kau telah berikan segala2 nya kepada aku... n ak mintak supeaya ak jadi anak yg solehah,, taat mama abah,, berjaya dalam hidup dan kerjaya,,, panjang umo murah rezeki,, dan permemukanlah jodoh untuk ku ygsebaik2 nyaaa.. dah xmo main2.. nk kawin!!! hahahha gatai... berserah kepadaMU... kurniakanlah jodoh yg terbaik unntukku.. aminn..

daaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. welcame 20 an.. hahaah.. bye22 teen teen teen...